2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    282
ben aksam 12 de yatırıyorum 3 gibi kalkıyor sonra 5.30 6 ya kadar asla uyumuyor cin gibi oluyor ne yapmam lazım bilemedim karanlık beyaz gürültü piş piş meme sallama kundak hişbirsey fayda etmiyor gece uykusu kaçıyor resmen :KK43:(
Cnm tamamen bebeğe bağlı bu, uyumassa ne yapsan uyumaz bakınır, bnde gündüz bıraz bakınsın ıstıyorum ama ya uyucak yada emecek, emerken zten uyuyor, mamada içse emerken uyuyacak illaki.

Bzımki gce bakınmıyor, emzirince yıne uykuya devam edıyor hatta bu döngü 11e kadar sürüyor, kalkıp kahvaltı yapıyorum 12-1 oluyor. Gün bitiyor zaten. Bnım oğlumda boyleydi gce aglaması, bakınması bilmem ben, ayy inşallah boyle devam eder🧿 gaz sancıları olmaz inş😏

Korkma biz hepimiz hasta olduk ben hala gripim yakın durmasın anlat birde bebişlerimiz anne sütü alıyorlar bir şey olmaz Allahın izniyle
Kuzum yetişkin bir şekilde idare olunur da çocuğa anlatmak çok zor yani dikkat edilmiyor. Her yerde hapşıra hapşıra geziyor 😐 yaklaşma deyince de bu sefer kendini çok kötü hissediyor. Anne beni neden sevmiyorsun opmuyorsun falan diyor. Allah'a emanet yani inşallah geçmez diye dua ediyorum

canım almadı sorma :KK43: sırf anne sütü diye ısrar ettim somunda mecbur kaldım mamaya başladım şimdi mama meme birlikte gidiyoruz uykusu düzeldi rengi beyazladı pembeleşti çocuğun sadece anne sütü yetmiyor demek ki bendeki
Hiç mi almadı kuzum benim doktorumda anne sütü diyor duruyor. Mama hangisini aldın canım. Bende mamayı aldım ama vermedim halen versem diyorum bende en az günde iki kez birde bizde sarılıkta var

Kizlar bugün Dr gittim. 38+3 um. Çatı muayenesini yaptı. Üst kemik basık biraz dedi. Çok zor olur son çıkışı dedi. Hiç açılma yok dedi. Nst Sanci da çıkmadı. Bebeği de seni de tehlikeye atmayalım dedi. Tüp bebek hocam dedim birde bizim gözümüzün nuru 🧿🥰 Saatlerce sancı çekip sezeryana geçmeyelim dedi. Normal doğum yanlısı bı hoca oyuzden gidiyordum. 3500 Gr olmuş, bı hafta sonra carsamabaya 39+2ye tarih aldik🙏🙏🐣gün belli olunca bı heyecan geliyormuş

Hiç mi almadı kuzum benim doktorumda anne sütü diyor duruyor. Mama hangisini aldın canım. Bende mamayı aldım ama vermedim halen versem diyorum bende en az günde iki kez birde bizde sarılıkta var
Cnm bnde 2-3 kez verıyorum mama iyi oluyor karnı doyuyor ve uyuyor mamadan sonra. Sarılık için doktorlar mama dıyor zaten

Bende aslında en azından günde iki kez versem diyorum. Birde az önce yorumunu okudum kuzum benimde göğüslerim çok yumuşak ama elimle sıkınca süt geliyor. Bence acaba sütüm mü az diyordum

Cnm çok detaylı yazmışsın, maşallah🧿
Avent emzik akıtma yapmıyor, e bebeğe gttiğimde lansinoh yoktu, bnde dediğin gbi duyulmuş marka dıye aldım ama çok memnunum akışı çok iyi. Fakat 2 numara uca ne zaman geçiyoruz onu bılmıyorum. Birde 2 numara mamaya ne zaman geçicez acaba?

Uyku düzeni konusunda bnde gce ile gunduzu ayırt etmesi için sabah olunca baby nestini odaya alıyorum, tv açıyorum, onunla konuşuyorum, abiside oyalıyor, uyusada sesli bi ortamda. Gce 12 gbi yatak odasına geçiyoruz biz🤭 loş ışık gce lambasında uyuyoruz. Gce yatmadan 40 cc mama verıyorum. Fosur fosur 5e kadar uyuyor çogunlukla, bn sahuru hazırlıyorum sonra emzırıyorum 6ya kadar, tekrar uyuyor, 8de eşimi ve oğlumu gönderıyorum ve yıne emzırıyorum, yıne uyuyor sonra 11de son uykumuzdan uyanıyoruz ve oturma odasına geçme vakti😄 gündüz ışık altında tutuyorum perdeleri açıp gğn ışığında duruyor. Öğlen 1-2 gbi 2.posta mamasını verıyorum uyuyor 2-3 saat. Oarada bn işlerımı yapıyorum. İftara dogru yıne uyutuyorum ayarlayıp, yemeğimi rahatça yıyorum. Bugune kdr ne yemeğime nede kahvaltıma nede sofra kurmama engel olmadı yavrum 🤗 uykumada pek olmadı 🧿🧿🧿
Arada bende yağmur sesi açıyorum fayda edıyor hemn dalıyor uykuya, onada pek alıştırmk istemıyorum ama arada açıyorum mecbur.

İftardan sonra 8 bazen 9da uyanıyor. Sonra 12ye dogru yataga gecıyoruz o şekılde. Gcelerı dediğin gbi sıfır ses.
Oy maşallah canım senin rutinde iyiymiş ya aslında bende diyorum akşam 8 çok mu erken yatırmak İçin onu bilemedim 🤷🏻‍♀️ sen 12 diyince onu yine bi düşüneceğim 🤣 akşam 9 da dizilerimiz başlıyor genelde o saate kadar uyusunlar istiyorım 3 saat kesintisixmuyuduklsrıviçin onlar uyanınca diziler bitmiş oluyor 🤣
Mama iyi seninkini 4 saat tutuyor ya benimkiler gece max 3 saat gündüz max 2.5 saat dayanıyor 2.5 saatte oyalsrsan yoksa gündüz 2 saate acıkıyor mamayla bile 70 cc içiyorlar ama yok yine de alarm gibiler gündüz🤣 2 saate dünya iş sığdırıyorum mecbur keşke gündüz de 3 saat dayansalar ama dr ağlayınca ver dediği için gündüz 3 ü zorlamıyorum onların canı ne zaman isterse 🤣 dediğim gibi gündüz bende Tv açıyorum müzik açıyorum konuşuyorum egzersiz yaptırıyorum melsiin tek ayağı içe dönük ortopedi dr masaj vermişti onları yapıyorum kas gelişimleri için bir kaç hareket yapıyorum minik öyle oyalıyorum derin uyku gündüz 1 kez yaptırıyorum oda 2.5 saat diğerleri hep kısa uyku oluyor 1 saatlik ki gece rahat uyusunlar zaten gündüz artık uyumayıp yanlarında durmamı istiyorlar yeni güncellemeler geldi 😅 şu sallanan kucağını icat edenden Allah razı olsun koyup ayağımda sallıyorum ikisinde ağlayınca susuyorlar hemen gözler kapanıyor 😅
2 numara uca 3. Ayda geçin diyorlar kuzum bende öyle yapacağım 3. Ayın ortaları sona doğru geçerim bebekleri gözlemelerim içerken ağlayıp bunalıp atıyorlarmış çekerken mız mız oluyorlarmış baya araştırmıştım uçları biberon seçerken öyle hareket yaparlarsa 3. Ayda ortası ya da sonu değişirim bence.
2 numara mama 6-12 ay arası canım.
1 numara 0-6 ay arası.
Nasipse zaten gelişimlere göre 4. Ayın sonlarına doğru tanımlar ek gıda için başlar 6. Ayda ek gıda geçişi oturur bence benim yeğenlerim 2 numara mama içmediler ek gıdaya geçince 1 numarada bıraktılar mamayı. Keşke öyle olsa mamalar da pahalı 🤑 sürekli mama alıyoruz 400 tl den 10 günde bir mama sirkülasyonu var bizde eşim en son isyan bayraklarını çekmişti 🤣

Bende aslında en azından günde iki kez versem diyorum. Birde az önce yorumunu okudum kuzum benimde göğüslerim çok yumuşak ama elimle sıkınca süt geliyor. Bence acaba sütüm mü az diyordum
Canım benimde göğüslerim yumuşak kuzum ama süt geliyor memeler terbiyelenme olayı varmış artık uçlarından süt durup durup akmıyor. Bir şişiyor bir sönüyor ama emzirince süt geliyor sıkınca da geliyor sadece sağım yapmıyorum. Ama 40 ım çıkmadan önce taş gibiydi göğüslerim sanki sütyenliyim gibiydi ama şimdi yumuşak normal formunda

Tikabasa Tikabasa B Buddy x helal olsun kızlar size düzen kurmuşsunuz bebişlerinize👏🏻👏🏻 malum annem olsa bile düzen olmuyor ondan beklicem babamda gelsin gitsin nerdeyse 2 hafta sonra bende başlicam gece gündüzü ayırmaya..öyle daha rahat edicem şimdi alt üst olmuş düzenimiz🫤
Kuzum yalnız bakınca ister istemez bir düzen olsun istersin zaten yoksa evin altı üstüne giriyor 🤷🏻‍♀️ ee sürekli oturup evde toplayamıyor insan bari düzenim olsun her şey bir rutinde ilerlesin belli saatlerde belli işleri halledeyim kafasında oluyorsun. Daha rahatlıyorsun çünkü hangi saatte ne yapacağın az çok belli oluyor bebekler çıldırmazsa daha öyle bir ana denk gelmedim şükür🧿 yani ne zaman uyur uyanır yemek yerim duş alırım kahve içerim eşim gelir şöyle yaparım hepsi kafanda kurulu oluyor bir rahatlıyorsun Diğer türlü belirsizlik beni daha da huzursuz ediyor 🤷🏻‍♀️

Temizle canım bu gün kaç defa sordum sağlık ocağında kesinlikle zararı yok eğer fazla çekmesen
Niye şırıngayla nasıl temizliyorsun benimkilerde hırıltılı nefes alıyor aspiratörü dibine kadar sokamadığım için ucu büyük gitmiyor uzaktan çekebildiğimi alıyorum ama yetmiyor 2 saat sonra yine hırıltı başlıyor sümük doluyor. Şırıngayla nasıl yapıyorsun

Kızlar mama suyunu nasıl hazırlıyorsunuz
Temiz hiç kullanmadığım bir çaydanlık altım vardı ona arıtmadan su koyuyorum şişe su da olabilir çeşmede fark etmez ben arıtmadan koyuyorum kaynatıyorum çaydanlıkta soğutuyorum bekletip sonra onu cam sürahiye dolduruyorum. Sonra cam sürahiden biberona koyup hazırlıyorum canım. Ketıldan ısıtıp soğutup denedim ama kustuslr sanırım klor dibindeki tortular falan iyi gelmedi ketıl ilk mama hazırlamam kaos olmuştu bende artık böyle yapıyorum 🤣

Oy maşallah canım senin rutinde iyiymiş ya aslında bende diyorum akşam 8 çok mu erken yatırmak İçin onu bilemedim 🤷🏻‍♀️ sen 12 diyince onu yine bi düşüneceğim 🤣 akşam 9 da dizilerimiz başlıyor genelde o saate kadar uyusunlar istiyorım 3 saat kesintisixmuyuduklsrıviçin onlar uyanınca diziler bitmiş oluyor 🤣
Mama iyi seninkini 4 saat tutuyor ya benimkiler gece max 3 saat gündüz max 2.5 saat dayanıyor 2.5 saatte oyalsrsan yoksa gündüz 2 saate acıkıyor mamayla bile 70 cc içiyorlar ama yok yine de alarm gibiler gündüz🤣 2 saate dünya iş sığdırıyorum mecbur keşke gündüz de 3 saat dayansalar ama dr ağlayınca ver dediği için gündüz 3 ü zorlamıyorum onların canı ne zaman isterse 🤣 dediğim gibi gündüz bende Tv açıyorum müzik açıyorum konuşuyorum egzersiz yaptırıyorum melsiin tek ayağı içe dönük ortopedi dr masaj vermişti onları yapıyorum kas gelişimleri için bir kaç hareket yapıyorum minik öyle oyalıyorum derin uyku gündüz 1 kez yaptırıyorum oda 2.5 saat diğerleri hep kısa uyku oluyor 1 saatlik ki gece rahat uyusunlar zaten gündüz artık uyumayıp yanlarında durmamı istiyorlar yeni güncellemeler geldi 😅 şu sallanan kucağını icat edenden Allah razı olsun koyup ayağımda sallıyorum ikisinde ağlayınca susuyorlar hemen gözler kapanıyor 😅
2 numara uca 3. Ayda geçin diyorlar kuzum bende öyle yapacağım 3. Ayın ortaları sona doğru geçerim bebekleri gözlemelerim içerken ağlayıp bunalıp atıyorlarmış çekerken mız mız oluyorlarmış baya araştırmıştım uçları biberon seçerken öyle hareket yaparlarsa 3. Ayda ortası ya da sonu değişirim bence.
1 numara 0-6 ay arası.
Nasipse zaten gelişimlere göre 4. Ayın sonlarına doğru tanımlar ek gıda için başlar 6. Ayda ek gıda geçişi oturur bence benim yeğenlerim 2 numara mama içmediler ek gıdaya geçince 1 numarada bıraktılar mamayı. Keşke öyle olsa mamalar da pahalı 🤑 sürekli mama alıyoruz 400 tl den 10 günde bir mama sirkülasyonu var bizde eşim en son isyan bayraklarını çekmişti 🤣
Cnm 8 çok erkenmiş ama tabi diziler başlıyor falan 😄 senın duzenın bu, bnde gce 12de herkesle birlıkte yatıp, bnde rahat bı uyku çekeyım dıye busekılde yapıyorum. Şimdi uyandı mesela olmadı bu😝iftar vakti uyuyordu bugün tutturamadık olmadı😁nyse..

Sana mama daha çok gıder cnm, bnım 1 mama (350 gr) 20 gün gidecek düşün.

Kızlar sol memem çok acıyor düğüm yok ama şiş bir şekilde emse de rahatlaması gögsüm içten içe acıyor hep sol memeyi versem bu sefer sağ memede ağrı başlıcak 😞

1 numara 0-6 ay arası.
canım bir de comotomo biberonu tavsiye ediyorlar dr browns daha mı iyi sence ikis arasında kararsız kaldım sterilazatör kullanıyor musun :KK43: bir de suyun derecesini nasıl hazırlyorsun su ılık olunca mama atıp karıstırıyorum ben kaynar suda mı yapmam gerekiyor yoksa :KK43:

Canım doktorun ne derse o dicem de sen beni dinle bak bizim hemen geçti sarılık 4saatte bir mama ver 30cc ve en az 2 saatte birde emzir baktın sarılığı hafiflemiş 6saatte bir ver bi kaç gun sonra geçecek zaten mamadan korkma yatarak tedavi daha da zor olur

1 numara 0-6 ay arası.
Senin şöyle uzun uzadıya yazmana hayranım be 🤣🤣 iki çocukla valla helal olsun kıçımı kaşıyacak vakit bulamıyorum tek çocukla sen bide burda bize ne güzel bilgiler veriyorsun 🤣🤣

Cnm evt haklısın, ben hazır annem burda dıye bıdaha dısarı çıkamam dıye, dışardaki işlerımı hep hallettım. Annemde dün sabah gitti.
Ben annemi resmen hapsettim bize ya Alya baya zorlamaya başladı benim lohusalık yüklenmeye basladi 🥴 sürekli memede kalmak istiyor emip uyuyor yerine koyduğum gibi ağlıyor bende ağlamasına izin vermiyorum hemen gık dediği gibi alıyorum tekrar memeye hiç bişey yapamıyorum tuvalete bile gidemiyorum bazen 🥲🥲

X