Amin hepimizin çocuğuna inşallah ne demekAy Allah ım güzellıkler nasıp etsın cocuklarımıza sag olun cevap icin
Canım benim .. çok normal . Hormonlarımız alt üst oldu . Lütfen kendine zaman tanı . Günden güne çok daha iyi olduğunu göreceksinKızlar hiç iyi değilim, hamileliğim ne kadar kötü geçtiyse Logusalık daha da berbat geçiyor herseye ağlamak istiyorum. Sürekli içim sıkılıyor. Doğumda Doktorun hadi oğlum hadi çıkmıyor falan demeleri kulağımda gitmiyor,. Az önce hamilelik bitti diye ağladım ki hamileliğim bir an önce bitse diye bekliyordum. Hiç iyi değilim. Ay doktorumuda göremeyecegım diyorum onada ağlıyorum. Ya oğluma birsey olsaydı diyorum ağlıyorum. Keşke annem yaşasaydı diyorum ağlıyorum. Herseye ağlıyorum. Sonra düşünüyorum hamilelikte neler yaşadım diyorum. Hersey üzerime geliyor çok kötü haldeyim, kv emzik verelim dedi hayır istemiyorum dedim, sabah eşime anlatıyorum benim kurallarım ile büyüyecek diyorum ağlıyorum. Sanırım kendimi koca kalabalığın içinde çok yalnız hissediyorum. Nasıl toparlanacağım onuda bilmiyorum
Benim fikrim tok olduğunu biliyorsan vermemeye çalış bu sefer gaz sıkıntısı yaşarsınKızlar acil fikrinize ihtiyacım var. Elisa bugün 20 günlük oldu inanılmaz bir emmesi var sürekli emmek istiyor meme istiyor aranıyor arandığında veriyorum fazlasını çıkarıyor kusuyor. Kustuktan sonra tekrar aranıyor meme istiyor sonsuz bir döngü içindeyiz. Sizce emzirip tok olduğunu anladıktan sonra 2-3 saat her arandığında emzik vermek mi mantıklı yoksa olsun fazlasını kussun her arandığında emzir mi dersiniz ?
Kuzum bi konuda aydınlanma yaşadım geçende hemen sana da söyleyim :) ilay da aynı şekilde emzirsem bile sürekli aranıyordu. Ay bu çocuk yine aç deyip sürekli meme veriyordum . Görümceme söyledim hep aç , aranıyor çok yoruluyorum diye . Görümcem de yenidoğanlar da emme refleksinin çok aktif olduğunu, ağzı mesela kıyafetine bile değse hemen yalanacağını, bunun acıktı anlamına gelmediğini, 1 buçuk 2 saat aralıklarla emzirmem gerektiğini (göğsümün dolması için) söyledi . Söylediği günden beri bu şekilde yapıyorum bende . Kendisi çocuk doktoru . Kadın bana bunu söyleyesiye kadar ben çocuk her yalandığında memeye dayıyordum :)Kızlar acil fikrinize ihtiyacım var. Elisa bugün 20 günlük oldu inanılmaz bir emmesi var sürekli emmek istiyor meme istiyor aranıyor arandığında veriyorum fazlasını çıkarıyor kusuyor. Kustuktan sonra tekrar aranıyor meme istiyor sonsuz bir döngü içindeyiz. Sizce emzirip tok olduğunu anladıktan sonra 2-3 saat her arandığında emzik vermek mi mantıklı yoksa olsun fazlasını kussun her arandığında emzir mi dersiniz ?
Gece özellikle yan yatiriyorum cnm gündüz sirt üstü yatırıyoruz kafası uzun olmasın diyeKızlarrr peki bebekleri yan Kı yatırıyorsunuz sırt üstümü?
Ya ben sırt üstü yatırıyorum gündüz ama kafasını hep sağa sola yatırıyorGece özellikle yan yatiriyorum cnm gündüz sirt üstü yatırıyoruz kafası uzun olmasın diye
Bizde de aynı cnm ne kadar çabalarsak çabalayayim sağa ya da sola mutlaka dönüyorYa ben sırt üstü yatırıyorum gündüz ama kafasını hep sağa sola yatırıyorkafa şekli düzgün olsun diye çabam ama bilemedim
Gözün aydınKızlar ya Alya sabah 5 ten beri çiş yapmadı normal mi her emzirmeden sonra mamada veriyorum sütüm damla damla geliyor diye
Yaa demek bütün bebeler aynı, belki biraz daha topladıklarında daha kolay olur zBizde de aynı cnm ne kadar çabalarsak çabalayayim sağa ya da sola mutlaka dönüyor
İlk çocugumda emzik vermıs bırı olarak ikinciye hamıle kaldıgımda aldıgım ilk şeydi. Emzik bıldıgin susturucu hayat kurtarıcıKızlar acil fikrinize ihtiyacım var. Elisa bugün 20 günlük oldu inanılmaz bir emmesi var sürekli emmek istiyor meme istiyor aranıyor arandığında veriyorum fazlasını çıkarıyor kusuyor. Kustuktan sonra tekrar aranıyor meme istiyor sonsuz bir döngü içindeyiz. Sizce emzirip tok olduğunu anladıktan sonra 2-3 saat her arandığında emzik vermek mi mantıklı yoksa olsun fazlasını kussun her arandığında emzir mi dersiniz ?
Evet yaşıyoruz zatenBenim fikrim tok olduğunu biliyorsan vermemeye çalış bu sefer gaz sıkıntısı yaşarsın
Peki arandığında napıyorsun benimki ağzının temas ettiği her yerde meme aranıyor resmen nasıl duracak 2-3 saatKuzum bi konuda aydınlanma yaşadım geçende hemen sana da söyleyim :) ilay da aynı şekilde emzirsem bile sürekli aranıyordu. Ay bu çocuk yine aç deyip sürekli meme veriyordum . Görümceme söyledim hep aç , aranıyor çok yoruluyorum diye . Görümcem de yenidoğanlar da emme refleksinin çok aktif olduğunu, ağzı mesela kıyafetine bile değse hemen yalanacağını, bunun acıktı anlamına gelmediğini, 1 buçuk 2 saat aralıklarla emzirmem gerektiğini (göğsümün dolması için) söyledi . Söylediği günden beri bu şekilde yapıyorum bende . Kendisi çocuk doktoru . Kadın bana bunu söyleyesiye kadar ben çocuk her yalandığında memeye dayıyordum :)
Bende çok yorulduğumda veriyorum ama o kadar iştahlı çekiyor ki acaba aç mı diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimiİlk çocugumda emzik vermıs bırı olarak ikinciye hamıle kaldıgımda aldıgım ilk şeydi. Emzik bıldıgin susturucu hayat kurtarıcı
Bir şekilde oyalamaya çalışıyorum canım. Yoksa boş memeyi çekecek :)Peki arandığında napıyorsun benimki ağzının temas ettiği her yerde meme aranıyor resmen nasıl duracak 2-3 saat
Canım yazdığına ağladımEmanet edeceğin kısı varsa 2 saatle bısı olmaz bıraz kendını rahatlat. En azından hem ödem hem hava almak ıcın Bı 20 25 dk yuruyus yap hem sana da ıyı gelır. Keske elimden bişey gelse son cumleni o kadar içten yazmıssın Kı keske aynı sehırde olsakta gelsem dıye dusundum
Anladım kuzum ben bakıyorum süt geliyor mu diye sık emmesine rağmen geliyor boş emmiyor yani farkındayım ki zaten fazlasını da çıkarıyor kusarak. Bir deniyim bakalımBir şekilde oyalamaya çalışıyorum canım. Yoksa boş memeyi çekecek :)
Emmesine yakın çok emzik vermemeye gayret ediyorum ben sadece . Çenesi yorulup az beslenmesin diye . Sana da fikir olsun canım. Kolaylıklar dilerimAnladım kuzum ben bakıyorum süt geliyor mu diye sık emmesine rağmen geliyor boş emmiyor yani farkındayım ki zaten fazlasını da çıkarıyor kusarak. Bir deniyim bakalım
Kuzum bundan bahsetmiştim bugün. Mama takviyesi alan bebeklere su da vermek gerekirmiş. Korkma bi kaç çay kaşıgı kaynamıs soğumus su ver. Tamamen anne sütü alsa neyse ama mama veriyorsan gerekir. Böbreklerinin sağlıgı için..Ay kızlr aklınızda olsun geçen gün kızımın biri evde elektrikler yoktu mahallede yani sabah 9 akşam 5 e kadar yoktu üşümesin diye birinin üstüne 3 kat battaniye örttüm diğeri de yanımda 1 battaniye ile uyumuşuz 2 saate bi kalktım alt değişirken baktım bezinde turuncu işemiş internette susuz kalmıştır diyor doktora sordum hemen çocuğu üşümesin diye sıcaklara boğmuşum ev zaten 25 derece ben 3 tane kalın pofuduk battaniyeyle uyuttum mal gibi ensesi ter içindeydi saçları falan uyandığımda doktor sıcaktan su kaybettiğini susuz kaldığını mama ya da emzirip bir sonraki çişi takip edip düzeldi mi kontrol etmemi söyledi çocuğumun dudakları çöl gibi kuruydu zaten şükür mama verdim 2 saat sonra bezne baktım normal açık sarı işemişti meğer sıcaktan çocuk resmen turuncu işemiş dikkat edin sizde başınıza gelirse
Mama veriyorsan bi kaç çay kaşıgı su da ver. Bunu herkese söylicem :)Kızlar benim canım çok sıkkın dün gece uyuyakalmısım bebeğime mama vermiştim uyumuşum bende 4 saat sonunda sıçradım uyandım alarmı bile duymamışım. Yalnız bakıyorum gündüz yemek felan derken gün içinde dinlenmeye vaktim olmuyor uyumaya da. Zaten uyuyan bir bebeğim yok deliksiz iki saat bile nadir uyuyo. Mama içince çok uyuyo. Bi sorun olmaz dimi 4 saat uyudu diye kalktığımda dudakları kurumuştu hafiften emince düzeldi