Ayy hadı hayırlısıBen hamileliğimin başından beri 28 Mart hissediyordum sonra bi rüya gördüm 27 martta doğum yapmıştım kendımı 27sine odakladım iyice
Dogurmayanlarda vardırGelin sarılalım, asla asimile olmayalım burda,sesimizi duyuralım doğurmayanlar olarak susmayalım
canım benim 36 saat sonra falan geldi ertesi gün saat 14 gibiKızlar sezeryandan sonra şu gaz çıkarma Faslı kaç saat kadar sürer? Ailelere sezeryandan x saat kadar sonra gelin demek istiyoruz da tantana bitsin yok gazdı yok emzirmeydi... kaç saat demek lazım?
Cnm öyle tabi ama o ölçek suya göre hesaplanıyor, önce suyu koyuyoruz ya 30 cc. Üstune mama, evet 40 oluyor ama o 30 cc mama olarak gecıyor.Kızlar bir de bu mamayı yaparken 30 cc yapıyoruz ya 30 cc suya 1 ölçek mama atıyorum biberon oluyor 40cc ben çocuğu ;0 cc içmiş sayıyorum eşim öyle söyledi yani mantıklı geldi sonuçta o artık biberonda 40 oluyor demi
Cnm arada hapşuruyor ama nadiren, bzımkinin hıçkırığı meşhurKızlar size birşey sorucam bebeleriniz çok hapsuruyor mu? Birde normal doğum yapan kızlar ben çişimin geldiğini hissetmiyorum altıma kaciriyorum tutamıyorum ama bildiğiniz idrar torbam doluyor dolu dolu işiyorum altıma sizde de var mı böyle bir durum doktorum böyle olacagini söyledi ama yaşarken çok kötü bir his ya
En güzel zorluğun amaYapıyorum valla kuzum üçüncü mamayı verdim memede veriyorum ama henüz sadece ağzını bı ıslatıyordur o kadar çok sütüm yok memelerim de acayip acımaya başladı tahin yağı sürdüm şimdi iyi gelir inşallah doğumdan önce hindistan cevizi yağı kullanıyordum yumuşak o yüzden hiç yara falan değildi ama çok süt yok diyemidir nedir acayip aciyor emdigindeoff hakkatten nane ayva hepsini yedim çok zor gerçekten
Ağlayarak okudum, çok güzel anlatmışsın yaşadım resmen okurkenKizlarrr biz doğduk sahurun nurundadün gece 23.30 da annemin zoru ile sadece nst bağlanmak için geldim hastaneye açılmam 2 cm olmuş bebek yukarida birazcik basıyor rahim ağzı hiç yumusamamis dedi nst de bebek kalp atışları sürekli 110-120 idi doktor hanım bir kere daha nst görmek istedi o sırada sancılarım sıklaştı ebe sen geldiginden beri sancıların sıklaştı farkindamisin dedi alttan tekrar muayene edicem seni dedi bende diyorum ki en fazla bebek baskı yapıyor mu silinme var mı ona bakar seni gondermiyorum yatışın yapılacak dedi Allah'ım bir korktum bebek kalp atislarindan dolayı öyle dedi sandım neden dedim 5 cm olmuşsun bugün doguruyorsun dedi bir çığlık attım kızlar sevinçten ağlamaya başladım ebeye sarıldım hemen doulana haber ver dedi doulam geldi Allah ondan binlerce kez razı olsun o olmasa elli kere sezaryene girerdim bebegi kanala indirmek için neler yaptı size anlatamam nst çekilirken hep oksijen taktılar bana saolsun bebeğin kalp atışlarını yükseltmek için nstde bile neler yaptı bana ve yükseldi elhamdülillah nst sonrası tekrar çatı muayenesi oldum 7 cm dedi hemen duşa soktu doulam bir saat duşta topta hareketler yaptım çıplak olarak çıktım sancılarımın şiddeti öyle bir arttı ki ikinmaya zorladım kendimi dayanabilmek için doulam aslı içinden mi geliyor yoksa isteyerek mi ikiniyorsun ona göre muayene istiycem dedi bende bilerek ikiniyorum acımı hafifletsin diye dedim ama artık dağ gibi kadını bir itiyorum kızlar canımın acisina gel dedi doğumhanede bir kontrol etsinler girdim 8-9 cm olmuşsun 1 saate doğar başı yukarda biraz daha dedi ebe öreke de otur biraz iyi gelir dedi odaya geçtik örekeye oturdum Allah'ım bir sancı vurduuu bogazim patlayacak gibi bağırıyorum ve ıkınmak istiyorum doulam daha var dedi ebe ıkınma henüz diyor ama ben dayanamıyorum hemen ebeyi cagirdi tekrar o sırada yine sancı vurdu ve suyum geldi ebe geldi alttan baktı odanda doğurmak istermisin dedi hayır dedim doğumhanede istiyorum o zaman koşarak gidicez çünkü beş dkya geliyor bebek dedi bi gidişim var doğumhaneye çıktım çatala nst koydular tekrar ebe nefes al ver diyor ama alamıyorum ikinmak istiyorum bebeğe oksijen gitmesi lazım nefes al diyor herkes sürekli doktorum geldi o sırada hocam çıkarın artık nolur dayanamıyorum dedim sancı gelince ikin makata ellerini yanlardan tut aşağıya ittir dedi ama ben acidan kendimi yukarı atıyorum zar zor ikindim bı kere daha dedi yine ikindim son bikere daha diyor ama benim sonuncuya gücüm yetmiyor çıktı mı gozukuyor mu dedim erik kadar dedi Allah'ım başımdan aşağı kaynar sular dokuldu o sırada ben catalda ölücem diye düşünüyorum ben beceremiyorum Cook zor diyorum sürekli doktor hayır çok güzel yapiyorsun diyor sancı arası dinleniyorum sancı geliyor yine ikin popom yirtilacak aa vajinamdan çok popom acıyor hatta dedim götüm çok acıyor hocaaam ilk ıkınma okey ama sonra ki ikisine bitiyorum gücüm kalmıyor doktor iki tane güzel sanciyi kaçırdın bebek doğmuştu dedi sonra tekrar ikindim harika ikindin mandalina yaptın dedi iki kere daha gülüm hadi dedi ikindim kavun kadar oldu hadi dedi sonuncuya gücüm yetmedi güzel ikinirsan dogacak dedi sancım geldi ikindim tamam atlatmasi gereken bütün kemikleri atlattı bı kere daha ikin ama güçlü değil dedi ben butun gücümle ikindim yırtılmam oldu o yüzden anaam baktım diyorlar ki ağlamaya çalışıyor tipe bak çok güzel falan nasıl yani kafasi çıktı mı dedim bak asagiya dedi Allah'ım kafası ordaaaa sonra ufle sadece ıkınma dedi kollarini çıkardı ve doğdu melegimmm başladı ağlamaya kucağıma koydular kan atimi bitene kadar kaldı eşim geldi kordonu kesti plesantanin doğmasını bekledik sonra dikislerim atıldı elhamdülillah ssvd yapmak nasip oldu çoook zordu ama çok güzeldi kızım iyi bende iyiyim doğumhaneden yürüyerek çıktık hamdüselanalar olsun rabbim isteyen herkese nasip etsin Alya balım 3230 Gr 51 cm 34 cm baş çevresi dünyaya geldi
Onda farklı mıdır acaba ay bi de bizim fiyatlar güncellenmiş biliyor musun canım, 15.000-20.000 daha eklediler üstünecanım benim 36 saat sonra falan geldi ertesi gün saat 14 gibiertesi gün 16 dan sonra diyebilirsin ben normal anestezi tercih ettiğim için ilk gün leyla gibi geçti tam hatırlamıyorum bile
Ah kuzum travmalarla dolu bit doğum oldu halen ağlıyorum.sen nasılsın bebişin nasıl iyi miKuzum çok geçmiş olsun. Ben de salı günü sezaryen oldum. Senin içine doğan gibi sırayla ikimiz doğurmuşuz resmen. Benim de 3 tur dolanmıştı pazartesi gittiğimde. Nst de yarım saatte 4-5 defa yüksek sancı da çıkmıştı. Ani doğum başlar bebek kordonla zarar görür diye ertesi gün ameliyata aldılar.
Atlasın da kalbindeki delik tedavi edilir kolayca kuzum inşallah. Düzelecek her şey bak sağsalim doğdu yavrun ,gebelikte neler çektim 9 aydan fazla. Allah hepsinin mükâfatını versin
Heheheh orkidim kandan çok çişli benimKızlar size birşey sorucam bebeleriniz çok hapsuruyor mu? Birde normal doğum yapan kızlar ben çişimin geldiğini hissetmiyorum altıma kaciriyorum tutamıyorum ama bildiğiniz idrar torbam doluyor dolu dolu işiyorum altıma sizde de var mı böyle bir durum doktorum böyle olacagini söyledi ama yaşarken çok kötü bir his ya
Fazla gelir canım bu sefer uzun süre kalkmaz ben ne kadar vereceğimi bilmeyip 60 verdim bi kere ve saatlerce uyandıramadım mama zaten aşırı tok tutuyor bebekleri o yüzden 30 verip 2-2bucuk saat sonra tekrardan uyandırmaya çalış. Emzirkenten de vazgeçme yavrum silikon uç al kapamıyorsa onunla emzir emdikçe emdikçe geliyo çünkü sütlerimiz. Mama vermeden önce meme ver delirsin iyice seninle uğraşsın bayaEn az 60ta susuyor 30dan fazlası zararlı olur mu ki
Hshshsh ay Cansu çok güldüm haline ya tam sinir krizlik bi kızçeKız gülme sinirm bozuldu artık şu halimize bakbu niye uyumuyor elini boğazına kadar sokuyor daha yeni mama yedi gören aç sanacak boş bol etrafı izliyor kapattım artık gözünü mendille ışışıdamkapsttkm sallıyorum bana mısın demiyor hala gözler açık bir tek kucağımda uyuyor koyunca yerine aynı çığlık atıyor yine koltukta yanımda etrafı izliyor ya da kucağıma alırsam uyuyor kucakta uyutmak istemiyorum yatağa koyunca yine ağlıyor anlamı yok hayır etrafta bir şey de tok baktığı yer şuan duvar duvarsa bir şeyler var onlara bakıyor peçeteye yastıklara bakıyor delirtti beni beyaz gürültü açtım son ses kocam bile uyudu bu çocuk uyumuyor üst komşu bile uyumuştur sese uykum geldi artık hiç uyumadım 2 saat uyurdum en azından sabah oldu zaten
aaaa çok şaşırdımOnda farklı mıdır acaba ay bi de bizim fiyatlar güncellenmiş biliyor musun canım, 15.000-20.000 daha eklediler üstüne
Amin canım çok teşekkürler hepimizin bebeği sağlıklı uzun ömürlü olsun inşallah. Ben de pek takip edemedim bu aralar bebişle ilgilenmekten kim doğurdu kim ne yaptı hiç bilmiyorum arada yakalıyorum.Kuzum ben yeni gördüm. Doğum yaptığımdan takip edemedim hiç .Çok korkunç şeyler yaşamışsın ama Allah korumuş bebeğini de seni de. Allah bebeğine uzun ömürler sağlıklı ömürler versin. Dualarım seninle kuzum hemen toparlanırsınız inşallah.
Sen niye gdecksn ki yan apartmanda oturuyorlarmis gündüz kv gelsin desteğe akşam olunca geçsn evine ama o düşünce nerde kv KBo daha ne ki Dün kayınvalideme kayınpeder çocuk doğunca bizde kalsınlar bebeğe ben bakarım demiş. Ve evde 5 kişiler ayrıca yan apartmanımdalar sanki başımda kalıcak anam yokmuş gibi 5 kişinin içine gidicem düzenimi bırakıp saçmalığa bakarmısınız be bunu diyen kayınpeder. Daha doğmadan başladılar
Cnm bizde de aynı durumlar var suanda ilk kızımda herkes daha panikti ne emzik ne biberon mama aldirabilmstk ben annem çok tedirgindk şükür 2.kzimda daha rahatız emzik biberon mama hepsini de alıyor annem bile ben bunda daha rahatım diyor kızm kardeşini çok seviyor aşırı hem de kimseye toz kondurmuyor ama sürekli öpmek kucağına almak istiyor ozmn bizi bunaltıyor okula da gdiyor hasta olack diye korkuyoruz sadeceAminn kuzum ya gerçekten çok zor hiç böyle sudan çıkmış balığa donecegimi dusunmezdim artık zamanla alisicam tekrardan o değil annem oğlumda anlatmıştım ya dokunamiyordu bile diye şuan elinden alya'yi zor alıyorumvermiyor resmen yalancı meme alistirdi şimdi ballandıra ballandıra anlatiyor ben de daha mamayı biberonla ağzına tutturamiyorum onuda babası beceriyor sadece inek gibi meme açıp veriyorum ikisi geri kalanı hallediyor biyandan o kadar iyi oldu ki dinleniyorum uyuyorum ohh onlar halletmiş gazını mamasını çok tuhaf şeyler yaşıyorum oglumdakinin tam tersiyiz oğlum kardeşine deliriyor resmen sürekli temas halinde olmak istiyor ama ağlarkende öyle yapınca çok darlaniyorum belli de etmemeye çalışıyorum sürekli anne kardeşimi çok güzel dogurmussun diyor
Kafam karıştı ya o zaman 60 cc içiyor benimkiler 70 değilCnm öyle tabi ama o ölçek suya göre hesaplanıyor, önce suyu koyuyoruz ya 30 cc. Üstune mama, evet 40 oluyor ama o 30 cc mama olarak gecıyor.
Bn boyle dusunuyorumyani doktorların hemşireler 30 cc ver dediğinde 20 cc su koymuyoruz, 30 koyuyoruz sonuçta, bnce koydugumuz su onemli
Canım biberon sevmedi benimki beni istiyor hep. Göğsümün ucu çok büyük benim o yüzden hemen kapıyor. Biberonu itiyor istemiyor ama sol göğsüm yara oldu tabi ben emziriyorum ama yara emdikce açılmış kan içmiş hep ama benim haberim yok doydu gazını çıkardım yatırdım sonra bu kan kusmaya başladı ama ben nasıl ağlama krizine girdim göğsümden olduğunu düşünmedim o an hemen hastaneye gittikte göğsüme baktı doktor kanı yutmuş meğer. Yine de emin olmak için midesine hortum indirip suyu çektiler temizdi doktor bunu emzirme iyileşene kadar dedi. O yüzden onu sağıp veriyorum bir sagmada 80cc çıkıyor muhtemelen mama gerekmeyecek ama benimki doymuyor sanki hep açFazla gelir canım bu sefer uzun süre kalkmaz ben ne kadar vereceğimi bilmeyip 60 verdim bi kere ve saatlerce uyandıramadım mama zaten aşırı tok tutuyor bebekleri o yüzden 30 verip 2-2bucuk saat sonra tekrardan uyandırmaya çalış. Emzirkenten de vazgeçme yavrum silikon uç al kapamıyorsa onunla emzir emdikçe emdikçe geliyo çünkü sütlerimiz. Mama vermeden önce meme ver delirsin iyice seninle uğraşsın baya
Benim gazım ameliyattın 7. Saati çıkmıştıKızlar sezeryandan sonra şu gaz çıkarma Faslı kaç saat kadar sürer? Ailelere sezeryandan x saat kadar sonra gelin demek istiyoruz da tantana bitsin yok gazdı yok emzirmeydi... kaç saat demek lazım?