Haklı olmam keşke bişeyleri değiştirse bide bebeğim krize girdiğinde mudahele görüyorum umarım sakince atlatırız akşamıAy nefret ettiğim şey şöyle emri vaki gelmeler gitmeler. Gerçekten şu bebeleri bi salsınlar nefes alalım. Geç gelip ne yapacak sizin de bir düzeniniz oluşmasın mı. Dediğin gibi sen bebeğe bebek size alışsın bu izin verseler keşke sinir oluyorum yangından mal kaçırıyoruz sanki. Çok haklısın
Canım hiç riske girmeyip mama takviyesi de yap bence bak bizim ki pazartesi 15ti şuan 3.9a düştü mama sayesinde. Karşı değilsen öyle yap kan muhabbetine uzun sürebilir evet. Eee aslıcım doğuram da doğuram dedin sen şimdi naneyi yemedin miKuzum anam ağlamış durumda bugün akşam 6 da hastaneden cikis yaptık eve geldik çocuğumu uyandiramadim bı turlu emziremedim hastaneye geri gittik uyandirdilar mama takviyesi verildi geçen konuştuğumuz muhabbet başıma geldi ben 0+ eşim A+ kızım A- dünyaya geldi o yüzden sarılık olma riski daha yüksekmiş ve sinir daha alttaymis uyanmayinca panik olduk şimdide uyumuyorbayılmak uzereyiz iki gün sancı çektim bı gün doğurdum artık yorgunluktan pertim çıktı Allah razı olsun eşim baktı da bı saat uyudum... ağladığı zaman elim ayağım birbirine dolanıyor canım çekiliyor sanki
Benimkide bazen durmadan kaç defa hapsuruyor korkmuyorum diğil hemen Google amcaya bakıyorumKızlar size birşey sorucam bebeleriniz çok hapsuruyor mu? Birde normal doğum yapan kızlar ben çişimin geldiğini hissetmiyorum altıma kaciriyorum tutamıyorum ama bildiğiniz idrar torbam doluyor dolu dolu işiyorum altıma sizde de var mı böyle bir durum doktorum böyle olacagini söyledi ama yaşarken çok kötü bir his ya
Aminn İNŞALLAH canımm teşekkür ederim ALLAH sağlıkla büyütmeyi Nasip etsin bebişi Çok AminnMerhaba canım, evet 40+2de kızımla kavuştuk. Inşallah sen de sağlıkla kavuşursun
Ben geçen gördüm ban yemiş heralde hesabı silinmişashley canım
ay olabilr, inşallah iyidirBen geçen gördüm ban yemiş heralde hesabı silinmiş
Aa Allah Allah bana yemekle hesap silinmiyor ki. Kendi mi sildi acabaBen geçen gördüm ban yemiş heralde hesabı silinmiş
Ya cansu gerçekten yaşarken zor eminim ama okuyunca güldüm ya yerim onuYahu bu çocuk 5 saattir uyumuyor boş boş etrafa bakıyor yatağına koyunca çığlık atıyor koltukta yanımda yatırıyorum etrafı izliyor ellerini ağzına sokuyor aç da değil gazı da yok 5 saattir ağlamayıp sadece etrafı izliyor ne yaptıysam uyumadı iki kucağıma alıp ayakta geziyorum uyuyor gibi oluyor kucağımdan yatağa koyacağım çıplık atıyor ama koltukta yatıyor uyumuyor izliyor napıcam bilmiyorum neyi keşfediyor bu kadar anlamadım diğer ikizi uyuyor şükür koyduğum gibi
Aminn kuzum ya gerçekten çok zor hiç böyle sudan çıkmış balığa donecegimi dusunmezdim artık zamanla alisicam tekrardan o değil annem oğlumda anlatmıştım ya dokunamiyordu bile diye şuan elinden alya'yi zor alıyorumİkizi olan huniyle geziyor boşver deseydin
Kuşum şaka bir yana Allah herkesin yardımcısı olsun konu minik bebek olunca demek insan her bildiğini unutuyor işte hassasız rabbim sana güç kuvvet versinoğluş nasıl tepki verdi nasıl kabullendi
Evet evet hemen suç annede bişey yoksa bile biz yaptık oluyorAy bana da hep üşüttün yok sen çıplak ayak gezdin sütünden üşüdü geçti dediler doktora sordum yenidoğan sık sık hapşırır steş yoksa sorun yok dedi hala günde 5-6 hapşırıyorlar
Kız gülme sinirm bozuldu artık şu halimize bakYa cansu gerçekten yaşarken zor eminim ama okuyunca güldüm ya yerim onuşimdiden ne kadar farklılar birbirinden meraklı civciv uyuyamıyor demek ki
Ay maşallah yerim oğluşunu ne güzel sahiplenmiş kardeşiniAminn kuzum ya gerçekten çok zor hiç böyle sudan çıkmış balığa donecegimi dusunmezdim artık zamanla alisicam tekrardan o değil annem oğlumda anlatmıştım ya dokunamiyordu bile diye şuan elinden alya'yi zor alıyorumvermiyor resmen yalancı meme alistirdi şimdi ballandıra ballandıra anlatiyor ben de daha mamayı biberonla ağzına tutturamiyorum onuda babası beceriyor sadece inek gibi meme açıp veriyorum ikisi geri kalanı hallediyor biyandan o kadar iyi oldu ki dinleniyorum uyuyorum ohh onlar halletmiş gazını mamasını çok tuhaf şeyler yaşıyorum oglumdakinin tam tersiyiz oğlum kardeşine deliriyor resmen sürekli temas halinde olmak istiyor ama ağlarkende öyle yapınca çok darlaniyorum belli de etmemeye çalışıyorum sürekli anne kardeşimi çok güzel dogurmussun diyor
Yapıyorum valla kuzum üçüncü mamayı verdim memede veriyorum ama henüz sadece ağzını bı ıslatıyordur o kadar çok sütüm yok memelerim de acayip acımaya başladı tahin yağı sürdüm şimdi iyi gelir inşallah doğumdan önce hindistan cevizi yağı kullanıyordum yumuşak o yüzden hiç yara falan değildi ama çok süt yok diyemidir nedir acayip aciyor emdigindeHaklı olmam keşke bişeyleri değiştirse bide bebeğim krize girdiğinde mudahele görüyorum umarım sakince atlatırız akşamı
Canım hiç riske girmeyip mama takviyesi de yap bence bak bizim ki pazartesi 15ti şuan 3.9a düştü mama sayesinde. Karşı değilsen öyle yap kan muhabbetine uzun sürebilir evet. Eee aslıcım doğuram da doğuram dedin sen şimdi naneyi yemedin mi
En az 60ta susuyor 30dan fazlası zararlı olur mu ki30 cc yeterli canım zaten fazlasını isterse anlarsın emme refleksi devam eder
Ayy canım hiç yazamadım okudum doğum hikayeni ve ba yıl dımYapıyorum valla kuzum üçüncü mamayı verdim memede veriyorum ama henüz sadece ağzını bı ıslatıyordur o kadar çok sütüm yok memelerim de acayip acımaya başladı tahin yağı sürdüm şimdi iyi gelir inşallah doğumdan önce hindistan cevizi yağı kullanıyordum yumuşak o yüzden hiç yara falan değildi ama çok süt yok diyemidir nedir acayip aciyor emdigindeoff hakkatten nane ayva hepsini yedim çok zor gerçekten
Kuzum ben yeni gördüm. Doğum yaptığımdan takip edemedim hiç .Çok korkunç şeyler yaşamışsın ama Allah korumuş bebeğini de seni de. Allah bebeğine uzun ömürler sağlıklı ömürler versin. Dualarım seninle kuzum hemen toparlanırsınız inşallahCanım kimseyi etkilemek istemediğim için yazmıyorum ama iyi günler geçirmiyorum. Ama burada herkese tavsiyem şu ki bebeğinizle ilgili her şeyi sizden iyi kimse bilemez her şeyden önce içgüdüsel olarak onunla alakalı her şeyi hissedebiliyorsunuz Allah vermiş o duyguyu. Kimsenin aklına uyup bebeğiniz için yapacaklarınızı es geçmeyin. Ve şunu da bilin ki mama zehir değildir, kesinlikle kendinizi yetersiz hissetmeyin. Özellikle sezeryan olanlar hiç üzülmesin zaman verin vücudunuza çünkü bebek kendi isteği ile gelmediği için gerekli hormonlar salgılanmadı ve sütünüzün hemen çoğalmaması da çok normal. Mama verince de kötü anne olmazsınız. O emerken şırıngayla mamayı memenize damlatıp hem doymasını hem de emmesinin güçlenmesini hem sütünüzün inmesini en önemlisi de bebeğinizin karnının doymasını sağlarsınız. Kimsenin saçma sapan yorumlarına aldanıp bebeğinizi emzirmek adı altında aç bırakmayın. Göz göre göre bebeğim önümde sararırken sütümün yetmediğini hissettiğim halde kuruntu yapma pimpirikli olma muamelesi gördüm. Şu an hastanede yatıyoruz bebeğim yanımda ışık tedavisi görüyor. Sarılık değeri düşürülmeye çalışılıyor. Ağlamaktan perişan oldum damaryolu açıldığında o ağlaması, gözleri bağlandığında o ağlaması perişan etti beni. Ve yine ve yine 2 kere daha makine alarmı travması yaşadım. Perişanım. Bebegim ışık tedavisi aldığı esnada serum cihazı kırmızı ışıklarla yüksek sesle alarm vermeye başladı kafayı yiyecektim dikiş ağrılarıma aldırmayıp hemşirenin yanına nasıl koştum bilmiyorum. Meğer bebek kıpramış sıvı akımını kesmiş ondan alarm vermiş ama ben neler yaşadım o an bir ben bir Allah bilir. Tam rahatladım derken bu sefer ışık aldığı küvez alarm vermeye başladı 40 derece ateş uyarısı ile.Allah'ım çıldıracağım onda da yine bebeğin tenine değen ateşi ölçen demir cihaz o mavi ışıkların üzerine düşmüş onun derecesini ölçmüş yani bebeğimin ateşi değilmiş. Ama düşünün o anı o paniği o çaresizliği. Doğum anının travmasını tekrar tekrar yaşadım resmen. Çok kötüyüm kızlar dua edin bize.
Kuzum çok geçmiş olsun. Ben de salı günü sezaryen oldum. Senin içine doğan gibi sırayla ikimiz doğurmuşuz resmen. Benim de 3 tur dolanmıştı pazartesi gittiğimde. Nst de yarım saatte 4-5 defa yüksek sancı da çıkmıştı. Ani doğum başlar bebek kordonla zarar görür diye ertesi gün ameliyata aldılar.Kızlar doğumumuz salı oldu acil olarak, kordon dolandı o gün zaten çok kötüydüm Atlas harekette etmiyordu, sonra doktorumla hastanede buluştuk hemen doğum dedi, spinal oldu bebeğim kordon dolandığı için önce ağlamadı o anlar bende travma oldu resmen , kardıyolojı doktoru ayrı, çocuk doktoru ayrı hepsinin söylediklerini duydum. Öyle ağlıyordum ki anlatamam. Ya bebeğime birsey olursa diyordum, sonra ciddi şekilde kanama oldu o esnada hemen uyuttular beni . Sürekli kan takılıyorum. Bebeğim daha bugün yanıma geldi küvezde takip edildi soluk borusuna baskı var mı diye ? . 2 ay sonra kalbindeki soruna tekrar bakılacak, vsd aynı yerinde muhtemel 2 ay sonra yakılacak.
Olmaz canım aldığını ver fazla gelirse kusar zatenEn az 60ta susuyor 30dan fazlası zararlı olur mu ki
Canım benim ne güzel bi doğum hikayen olmuş. Sen anlatınca rüya gibi güzel geldi. Allah analı babalı sağlıkla büyütsünKizlarrr biz doğduk sahurun nurundadün gece 23.30 da annemin zoru ile sadece nst bağlanmak için geldim hastaneye açılmam 2 cm olmuş bebek yukarida birazcik basıyor rahim ağzı hiç yumusamamis dedi nst de bebek kalp atışları sürekli 110-120 idi doktor hanım bir kere daha nst görmek istedi o sırada sancılarım sıklaştı ebe sen geldiginden beri sancıların sıklaştı farkindamisin dedi alttan tekrar muayene edicem seni dedi bende diyorum ki en fazla bebek baskı yapıyor mu silinme var mı ona bakar seni gondermiyorum yatışın yapılacak dedi Allah'ım bir korktum bebek kalp atislarindan dolayı öyle dedi sandım neden dedim 5 cm olmuşsun bugün doguruyorsun dedi bir çığlık attım kızlar sevinçten ağlamaya başladım ebeye sarıldım hemen doulana haber ver dedi doulam geldi Allah ondan binlerce kez razı olsun o olmasa elli kere sezaryene girerdim bebegi kanala indirmek için neler yaptı size anlatamam nst çekilirken hep oksijen taktılar bana saolsun bebeğin kalp atışlarını yükseltmek için nstde bile neler yaptı bana ve yükseldi elhamdülillah nst sonrası tekrar çatı muayenesi oldum 7 cm dedi hemen duşa soktu doulam bir saat duşta topta hareketler yaptım çıplak olarak çıktım sancılarımın şiddeti öyle bir arttı ki ikinmaya zorladım kendimi dayanabilmek için doulam aslı içinden mi geliyor yoksa isteyerek mi ikiniyorsun ona göre muayene istiycem dedi bende bilerek ikiniyorum acımı hafifletsin diye dedim ama artık dağ gibi kadını bir itiyorum kızlar canımın acisina gel dedi doğumhanede bir kontrol etsinler girdim 8-9 cm olmuşsun 1 saate doğar başı yukarda biraz daha dedi ebe öreke de otur biraz iyi gelir dedi odaya geçtik örekeye oturdum Allah'ım bir sancı vurduuu bogazim patlayacak gibi bağırıyorum ve ıkınmak istiyorum doulam daha var dedi ebe ıkınma henüz diyor ama ben dayanamıyorum hemen ebeyi cagirdi tekrar o sırada yine sancı vurdu ve suyum geldi ebe geldi alttan baktı odanda doğurmak istermisin dedi hayır dedim doğumhanede istiyorum o zaman koşarak gidicez çünkü beş dkya geliyor bebek dedi bi gidişim var doğumhaneye çıktım çatala nst koydular tekrar ebe nefes al ver diyor ama alamıyorum ikinmak istiyorum bebeğe oksijen gitmesi lazım nefes al diyor herkes sürekli doktorum geldi o sırada hocam çıkarın artık nolur dayanamıyorum dedim sancı gelince ikin makata ellerini yanlardan tut aşağıya ittir dedi ama ben acidan kendimi yukarı atıyorum zar zor ikindim bı kere daha dedi yine ikindim son bikere daha diyor ama benim sonuncuya gücüm yetmiyor çıktı mı gozukuyor mu dedim erik kadar dedi Allah'ım başımdan aşağı kaynar sular dokuldu o sırada ben catalda ölücem diye düşünüyorum ben beceremiyorum Cook zor diyorum sürekli doktor hayır çok güzel yapiyorsun diyor sancı arası dinleniyorum sancı geliyor yine ikin popom yirtilacak aa vajinamdan çok popom acıyor hatta dedim götüm çok acıyor hocaaam ilk ıkınma okey ama sonra ki ikisine bitiyorum gücüm kalmıyor doktor iki tane güzel sanciyi kaçırdın bebek doğmuştu dedi sonra tekrar ikindim harika ikindin mandalina yaptın dedi iki kere daha gülüm hadi dedi ikindim kavun kadar oldu hadi dedi sonuncuya gücüm yetmedi güzel ikinirsan dogacak dedi sancım geldi ikindim tamam atlatmasi gereken bütün kemikleri atlattı bı kere daha ikin ama güçlü değil dedi ben butun gücümle ikindim yırtılmam oldu o yüzden anaam baktım diyorlar ki ağlamaya çalışıyor tipe bak çok güzel falan nasıl yani kafasi çıktı mı dedim bak asagiya dedi Allah'ım kafası ordaaaa sonra ufle sadece ıkınma dedi kollarini çıkardı ve doğdu melegimmm başladı ağlamaya kucağıma koydular kan atimi bitene kadar kaldı eşim geldi kordonu kesti plesantanin doğmasını bekledik sonra dikislerim atıldı elhamdülillah ssvd yapmak nasip oldu çoook zordu ama çok güzeldi kızım iyi bende iyiyim doğumhaneden yürüyerek çıktık hamdüselanalar olsun rabbim isteyen herkese nasip etsin Alya balım 3230 Gr 51 cm 34 cm baş çevresi dünyaya geldi
Çok şükür kuzum Allah evimşzdekilere sağlık sıhhat versin, 2 yıl önce de diğer kızımı 16 haftalık kaybettim bende, ne zor günlerdi, hamdolsun bugünlerimizeOy kaderdaşım benimde 3 yıl önce bugün 16 haftalık kızımı kaybetmiştim şimdi kucağımda 2 tane kızım Rabbime çok şükür
canım sütüm az diye düşünme onun kapasitesi kadar süt üretiyorsun midesi kiraz kadar azıcık sütle zaten doyuyor gerisi baskı damla damla olması gerekiyor sende ten tene temas bol bol soyununYapıyorum valla kuzum üçüncü mamayı verdim memede veriyorum ama henüz sadece ağzını bı ıslatıyordur o kadar çok sütüm yok memelerim de acayip acımaya başladı tahin yağı sürdüm şimdi iyi gelir inşallah doğumdan önce hindistan cevizi yağı kullanıyordum yumuşak o yüzden hiç yara falan değildi ama çok süt yok diyemidir nedir acayip aciyor emdigindeoff hakkatten nane ayva hepsini yedim çok zor gerçekten