Ceza mı aldı acabaashley canım
Atarsa kaç yoldaşımBen hamileliğimin başından beri 28 Mart hissediyordum sonra bi rüya gördüm 27 martta doğum yapmıştım kendımı 27sine odakladım iyice
18Atarsa kaç yoldaşım
Ya çok sevindimYaa çok şükür benim doğumum gayet güzeldi. Sadece kesi olduğu için 6-7 dikiş atıldı onun dışında güzel bir doğum hikayemle geldimdarısı başına inşallah
Kaç haftalıksınız?Biz 37+618ama asla 18 gün kaldığına ınanmıyorum tahminim 20-28 arası gelir diye düşünüyoruz doktorla
Ay çok yakınız
Evet evet normal istiyorum çatı muayenesinde doktor biraz beni korkuttu ama sonra yaparsın yaparsın dıyerek tam kararımı aldım sezeryan zaten sorun olmadığı sürece hiç istemiyorumAy çok yakınızNormal istiyorsun değil mi sende?
Kuzum benimki bugün 27 günlük oldu. Hemşire bizi çağırmıştı 15 günlük olduğumuzda, dedi bakalım bir kilo alımına falan sonra tartinca kilosu güzel geldi bende orda sordum işte geceleri 3 saate çıkarabilir miyim diye. O da evet dedi. Zaten artık ben kaldırmiyorum kendi kalkıyor. Valla mesela diyelim ki 4'te kalktık, ilk önce emziriyorum hemen sonra yoruluyor bekliyorum o arada gaz çıkarma vs derken kaka yapıyor genelde ve altını temizliyorum sonra bir daha emziriyorum sonra uyutuyorjm yani 5 i buluyor genelde bir saat uyanık kalıyor. Yani 4 buçuk gibi emzirme bitmiş oluyor. Bir daha 7 buçuk 8 arası kalkıyor. Evet dediğin gibi 3 veya 3 buçuk saat sonra kalkmış oluyor. Bence sen yine de ebeye sorabilirsin kuzum. Böyle daha az yorucu oluyor gibi. Öbür türlü 2 saatte bir olayo cidden yorucu oluyor çünkü kendi uyanmayinxa uyandirmak da zor oluyor ben ilk 15 20 gün arası yaptım mecburen çünkü bizde kan uyuşmazlığı da vardı sarılık olma riski yüksekti. Ama şimdi daha rahat oluyor sankiMaşallah canım senin iyimişkaç günlük bebişin? Hani kilo alımı nasıl iyi olduğuna karar verildi çünkü bizim 1 aylık kontrolleri iyisi kilo alımları aylık acaba 3 saate ne zaman çıkabilirim doktora daha çok var 2 aylıkken gidicez. Benimkiler gece kaldırmazsam bazen uyuyor 3 saat ama ben 2 saatte kaldırıp besliyorum doğal olarak tam yemiyorlar tok oldukları için zaten açken çığlık çığlığa uyanıyorlar alarmdan önce kalkıyorlar açken. Gündüz de uyumuyorlar zaten uyanıklar genelde. Acaba sağlık ocağındaki ebeye sorsam mı mesaj atıp 3 saat beslenir mi diye ya da 2. Ayı mı beklesem? Ama ben şöyle saat belirliyorum mesela saat 15:00 de beslenme vakti ama beslenme 15:30 da bitmiş oluyor bir sonraki beslenme 2 saat sonrası 17:30 da başlatıyorum yani beslenmenin bittiği saati baz alıyorum yani 2-2.5 saat olmuş oluyor sen nasıl 3 saati baz alıyorsun beslenmenin başlangıç saati mi bitiş saatimi? Sen bitişi baz alıyorsan 3-3.5 saat oluyor? O da kafamı karıştırıyor 3.5 saat uzun bir süre değil mi 1 aylık bebek için
37+2 de ben
Çok teşekkür ederim canım30cc canım 10 dk başına 10 cc geliyormuş memeden. Ben 5gunlukken 30 cc veriyordum doktor öyle dedi
Benimkinin de karnı sürekli öyle ama midesi değil rahat ol bagırsakları doktor öyle söyledi bugün
Gerçekten genç kv ama cahil cahil konuşuyor
Baktım şöyle bi mala bakar gibimemedeki sütün nasıl ekşiyeceğini anlatsana dedim. 9dk durmadan emdi 2 dk ağladı diye ekşi süt mü oldu dedim. Sence ekşise 9 dk çürük süt mü içer çocuk dedim. Bişey demedi. Geçen laf soktum deme oyle sütüm ekşidi dedim. Yok arttık ekşimez diyo bide gevşek. Yeni laf sokma şeyimi de buldum süt muhabbeti yaparsa bidaha süt değil bu ben bu memeleri mayaladım yoğurt yiyo çocuk dicem
Ben de az mı geliyor acaba diye düşündüm ama iyi bari ben de 30la devam edeyim canım30 cc verıyosun ilkten cnm. Ben 10 gunlukten sonra 40 cc cıkardım
Pazartesi doktoruna soracağım canım5 günlükken 30 CC veriyordum ama guruldu hiç görmedim sanki belki kaçırdım
Direk burnuna şırıngayla basınçlı serum mu sıkıyorsun canımBende aspiratör aldım bende ona risk edemedim şiringa kolay ya ilk günler eşimle ediyordum ama bu gün sabah kalktım bir baktım burnu tıkalı tek yaptım nasıl rahatladı hemen youtubden bakarak cesaretimi topladım
Bende pazartesi doktora soracağım kilo alımları 1 aylık iyi biri sarılık olmadı diğeri de sarılığı bitti şükür belki 3 saate izin verir inşallah rahat olur kuzum dediğin gibiKuzum benimki bugün 27 günlük oldu. Hemşire bizi çağırmıştı 15 günlük olduğumuzda, dedi bakalım bir kilo alımına falan sonra tartinca kilosu güzel geldi bende orda sordum işte geceleri 3 saate çıkarabilir miyim diye. O da evet dedi. Zaten artık ben kaldırmiyorum kendi kalkıyor. Valla mesela diyelim ki 4'te kalktık, ilk önce emziriyorum hemen sonra yoruluyor bekliyorum o arada gaz çıkarma vs derken kaka yapıyor genelde ve altını temizliyorum sonra bir daha emziriyorum sonra uyutuyorjm yani 5 i buluyor genelde bir saat uyanık kalıyor. Yani 4 buçuk gibi emzirme bitmiş oluyor. Bir daha 7 buçuk 8 arası kalkıyor. Evet dediğin gibi 3 veya 3 buçuk saat sonra kalkmış oluyor. Bence sen yine de ebeye sorabilirsin kuzum. Böyle daha az yorucu oluyor gibi. Öbür türlü 2 saatte bir olayo cidden yorucu oluyor çünkü kendi uyanmayinxa uyandirmak da zor oluyor ben ilk 15 20 gün arası yaptım mecburen çünkü bizde kan uyuşmazlığı da vardı sarılık olma riski yüksekti. Ama şimdi daha rahat oluyor sanki
Ay nefret ettiğim şey şöyle emri vaki gelmeler gitmeler. Gerçekten şu bebeleri bi salsınlar nefes alalım. Geç gelip ne yapacak sizin de bir düzeniniz oluşmasın mı. Dediğin gibi sen bebeğe bebek size alışsın bu izin verseler keşke sinir oluyorum yangından mal kaçırıyoruz sanki. Çok haklısınBebeğim zaten duran bi bebek değil yarın akşam geleceklermiş. Anasını satayım bok var geliyorsunuz zaten durmuyo huzursuz oluyoruz ben gerildikçe bebekte geriliyo. Dün aksam da geleceklerdi uyucam dedim sen uyu biz geç geliriz dedi kafayı yedim cevap vermedim bidaha. Uyudum uyandım yoklar neymiş geç olmuş o yüzden gelmemişler. Bi salmadılar bebeğimle birbirimize alışalım
Dakika bile sürmüyor kendını kasmadıgın sürece rahat bırak kendını tamamen bana biraz erken yaptı doktorum nedense37+2 de bençatı muayenesi 37+6 da yapacak biraz tırsmıyo değilim
30 cc yeterli canım zaten fazlasını isterse anlarsın emme refleksi devam ederKızlar bebeğinizin karnı devamlı gurulduyor mu bu normal mi? Bir de mama verenler bir öğünde kaç cc veriyorsunuz? Benim bebişim 5 günlük ona gore kaç cc vermeliyim
Mama sarılığı çok hızlı topluyorBende pazartesi kontrole götüreceğim sarılık için mama takviyesi veriyorum ama hala rengi çok sarı.. sürekli uyuyor zorla uyandırıyorum