- 10 Haziran 2022
- 4.469
- 7.034
Şaka gibi ya kp WhatsApptan trip mi attı bide kıyamam laf anlatmaya çalışmışsın ya çok basit istemiyorum diyorsun senin evin senin çocuğun bu kadar yüzsüzlük olamaz ya... Bana da diyorki eltim bebek kokusu içime çekmeyi özledim diycektim dogur o zaman bitane daha ama sürekli ters konuşuyormuş gibi görünmek istemedim tadında tutmaya çalışıyorum iki laf sokuyorsam iki de tatlı konuşuyorumBen kaç gündür bu misafirleri redd etmekten yoruldum sinir stres her şey var bende..kv görümceme doğumdan önce dedim eşim dedi kaç defaki misafir yollamayın doğumdan sonra..kv diyor pazar günü kardeşim gelicek eşiyle dedim anne ben çay bile koyamam ayakta zor duruyorum yok dedi sen 40 gelmicekler eşimede aynısını söylemiş ama sinsi kendisi gazı vermiş kp o da eşimi aramışki pazar günü geliyorlar neyse eşimle tartıştılar ve durmadı başladı whatsapa yazmayaki sanki bir tek sizin çocuğunuz var ben durmadım kendimde yazdım damardan girdim bana diyor çocuğu gösterme diyorum baba ben kendimde iyi diğilim uzun uzun anlattım ama boş yani kesin kv arkamca konuşuyor ama umrumda diğil.Kp diyorki dayı aileden sayılır Allahın izniyle bir şey olmaz diyorbirde kuzum sen iyi her şeyi söyleye biliyorsun benim kaynım eltim görümcem hepsi gelib gidiyor gerçekten çok yoruldum
Canım gözün aydınİyi akşamlar gençler. Cumartesi kızım doğdu, hastaneden dün çıktık. Hanım kız emerken ağzını kocaman açamadığı için memeyi tam tutmuyor ben de kıvranıyorum. İlk kızımda da yara olmuştu bir kremi kullanmıştım çok etkiliydi adını hatırlayamadım. Krem isimlerine bakınca da garmastan idi sanki. Bu kremi hatırlayan, kullanan var mıydı?
Bu arada doğumu normal istemiştim ama apar topar sezaryene döndük. Nasip.
Kuzum ilk cocukta baba sudan çıkmış balığa dönüyor biz yine hamilelik sürecinde alisiyoruz benimsiyoruz ama onlar zamanla anlıyor idrak edemiyorlar benim kocamda öyleydi hem hamileliğimde hemde bebek doğduktan sonra aşırı odun davraniyordu deliriyordum ama şuan babaligin ne olduğunu biliyor o kadar hassas ki kızla ilgili bişey söylediğim de bile gözlerinin içi parlıyor tabi birde kaybimiz var onunda çok büyük etkisi var birazcık kocaayina zaman ver kuzumOf evet . Yani insan bi gelir yanıma şöyle bi sarılır , ne güzel aile olduk der falan dimi . Yok . Fırsat bulduğu ilk anda balkona çıkıp s.igara içme derdinde .
Banada dün elle bakıldı 3 cm çıktı aciklik dünden beri tuvalete çıktığımda lekelenme geliyo sendede oldu mu canımTuşe parmakla açıklık ölçümü yapmasına deniyor canım.. hiç sevmiyorum onuda ağrım yok yapmayalım dedim bakıcam başı çok aşağıda dedi ama hiç ağrım yok evdeyim şimdi plates topuna oturdum bekliyorum suyum ya da ağrım sizim olursa gidicem yine evim hastaneye 5 dakika mesafede
Çok üzüldüm yaKızlar yazanlara tek tek cevap veremedim. Bebeğim 15.40'ta doğdu ama acil sezeryanla. Suni sancıyı bebeğim kaldıramadı sancılarım çok şiddetlendi belim kasıklarım ayrıldı resmen çok kötüydüm ama dayanıyordum sonra nst bağlandı. O sırada doz bir tık artırıldı ve sancılarım şiddetli gelmeye başladı derken bebeğimin kalbi 90-80-70 derken birden cihaz alarm vermeye başladı ve bebeğimin kalbi 20ye düştü ben nasıl bağırıyorum çağırıyorum kesin alın diye. Çok ağladım hemen suni durduruldu başka bir serum verdiler o ne bilmiyorum ama bebeğin nabzı tekrar yükselmeye başladı ama eskisi kadar yükselmedi 110a kadar gelebildi doktorum hemen ultrasonla baktı ve Kordon boynuna dolanmış sancı geldikçe aşağı doğru itildiği için boğuluyordu çocuğum. Hala titriyorum yazarken etkisinden çıkamadım o nst nin alarmı sürekli kulağımda. Beni acele ameliyathaneye indirdiler tabii benim hala sancılarım geliyor şiddetli bir şekilde damarlarımda hala suni sancı gezdigi için ben kıvranıyorum ama ben kıvrandıkça çaktırmıyorlar ama ben telaşlarını hissettim her şeyi hızlı hızlı yapıyorlar spinal yaptılar ben zaten sezeryandan çok korkuyorum ama bir an önce bebeğimin iyi olduğunu duymak istediğim için sessiz sessiz içime içime ağladım. Sonra sesleri duyuyorum ama önümde önlük göremiyorum ve benim canım çok acıdı çekiştirerek bir şeyler yapıyorlar sonra doktorum yanındaki kişiye çıkmıyor çocuk dedi o esnada hareketler sertleşti ve bebeğim doğdu ağlamaya başladı onun sesini duyunca hüngür hüngür ağladım. Bebeğimi bana o an göstermediler ve doktorumun sesini tekrar duydum kanama durmuyor dediklerini ve o an beni uyuttular ne oldu orada bilmiyorum ama gözümü tekrar açtım ameliyathanede ben her şey daha yeni oldu sanıyorum tabii. Ailem çok merak etmiş bebeğim 15.40ta doğdu ama ben odaya geldiğimde 7yi geçiyordu. Beni odaya geçtiğim zaman gördüm bebeğimi. Altın saçlı altın kaşlı gamzeli güzel mi güzel bir bebişim olmuş maşallah. Ama kucağıma bile alamadım ağrıdan. Uyuşukluk geçtikten sonra ilk yürüyüşümde maalesef tansiyon düşmesi yaşadım beni oturttular ve orada bana bir şeyler oluyor dedim ve pat gittim bayılmışım uyandım kustum kustukça dikişlerim ağrıdı acıdan kıvrandım ağladım. Tekrar ağrı kesici yapıldı ve bir zaman sonra kalkıp yürüdüm daha iyiyim şimdi ama gaz çıkaramadım henüz. Ama bebeğim çok şükür yanımda ya her şey geçer çok ağladım hala aklıma geldikçe ağlıyorum ama şükrediyorum hep. O ağlıyor ya ben konuşunca sesimi duyunca susup beni dinliyor eriyorum. Allah'ım isteyen herkese nasip etsin. Çok şükür rabbime biz kurtulduk. Inşallah sizlerin çok güzel hikayeleri olur
AdChoices
ADVERTISING
Benimde 3 cm acıktığım var çok fena çatı ağrısı var bacaklarım morarmış gibi zor hareket ediyorum birde lekelenmem oluyorCanım benim açılmam 3 cm olmuş ben hiçbir şey hissetmiyorum sadece kasıklarımda gereksiz bir ağırlık ve ağrı var
İyi akşamlar gençler. Cumartesi kızım doğdu, hastaneden dün çıktık. Hanım kız emerken ağzını kocaman açamadığı için memeyi tam tutmuyor ben de kıvranıyorum. İlk kızımda da yara olmuştu bir kremi kullanmıştım çok etkiliydi adını hatırlayamadım. Krem isimlerine bakınca da garmastan idi sanki. Bu kremi hatırlayan, kullanan var mıydı?
Bu arada doğumu normal istemiştim ama apar topar sezaryene döndük. Nasip.
ben de susturamıyorum çok zorYa susturamıyor ki İlayı. Susmuyo deyip veriyo . Ben bebek susturma uzmanıyım çünkü . 35.çocuğum olduğu için nasıl susturacağım çok iyi biliyorum
Benimde eşimin tarafından birileri doğum başlar başlamaz sancın olursa haber ver hemen geleceğiz bak hastaneye gider haber vermezseniz kuseriz falan diyorlar he he dedim bende eve gelince eşime anlattım onlar hep planlı sezaryen olmuşlar bak ben öyle olmayacağım normal doğum başlarken kimsenin bilmemesi daha iyiymiş doğum mahrem birşey benim sancilanma anlarımda kız kardeşim bile beni öyle görsün istemem sen yanımda ol bana destek ol doğuma girince haber verirsin sancılanırken kimseyi istemiyorum dedim orda da öyle deseydin ya dedi bana ben artık insanlara laf anlatmaktan sıkıldım gerçekten doğum yaklaştıkça aramaya başladılar hastaneye gelmek istiyo herkes ordanda eve gecermisiz cinnet yemin ederim cinnetİnşallah gelmezler kuzum gerçekten kötü olmak istemiyorum.. şuan yine tolerans gösteriyorum ama lohusalıkta böyle olamayabilirim
Bence sen doktoruna söyle bu durumu canım benim açıklığım var ama öyle aşırı ağrım yok arada ağrı giriyorBenimde 3 cm acıktığım var çok fena çatı ağrısı var bacaklarım morarmış gibi zor hareket ediyorum birde lekelenmem oluyor
Ne tripleri var kp bir görsenŞaka gibi ya kp WhatsApptan trip mi attı bide kıyamam laf anlatmaya çalışmışsın ya çok basit istemiyorum diyorsun senin evin senin çocuğun bu kadar yüzsüzlük olamaz ya... Bana da diyorki eltim bebek kokusu içime çekmeyi özledim diycektim dogur o zaman bitane daha ama sürekli ters konuşuyormuş gibi görünmek istemedim tadında tutmaya çalışıyorum iki laf sokuyorsam iki de tatlı konuşuyorumah kuzum benim Allah yardımcın olsun valla lohusa halinle bide onlarla uğraşıyorsun ya inşallah bende bu durumda kalmam ağzımla gelme dedim iki kere daha ne diyebilirim ki insan olan anlayan gururu olan gelmez...
şaka gibi ya bu milletBenimde eşimin tarafından birileri doğum başlar başlamaz sancın olursa haber ver hemen geleceğiz bak hastaneye gider haber vermezseniz kuseriz falan diyorlar he he dedim bende eve gelince eşime anlattım onlar hep planlı sezaryen olmuşlar bak ben öyle olmayacağım normal doğum başlarken kimsenin bilmemesi daha iyiymiş doğum mahrem birşey benim sancilanma anlarımda kız kardeşim bile beni öyle görsün istemem sen yanımda ol bana destek ol doğuma girince haber verirsin sancılanırken kimseyi istemiyorum dedim orda da öyle deseydin ya dedi bana ben artık insanlara laf anlatmaktan sıkıldım gerçekten doğum yaklaştıkça aramaya başladılar hastaneye gelmek istiyo herkes ordanda eve gecermisiz cinnet yemin ederim cinnet
Allah'ım daha neler görüp okuycam ya millet kafayı yemiş yemin ederim sanki konsere müzeye geziye falan geliyorlar leen birinizde mi akıl yok bizim milletimiz neden böyle yaBenimde eşimin tarafından birileri doğum başlar başlamaz sancın olursa haber ver hemen geleceğiz bak hastaneye gider haber vermezseniz kuseriz falan diyorlar he he dedim bende eve gelince eşime anlattım onlar hep planlı sezaryen olmuşlar bak ben öyle olmayacağım normal doğum başlarken kimsenin bilmemesi daha iyiymiş doğum mahrem birşey benim sancilanma anlarımda kız kardeşim bile beni öyle görsün istemem sen yanımda ol bana destek ol doğuma girince haber verirsin sancılanırken kimseyi istemiyorum dedim orda da öyle deseydin ya dedi bana ben artık insanlara laf anlatmaktan sıkıldım gerçekten doğum yaklaştıkça aramaya başladılar hastaneye gelmek istiyo herkes ordanda eve gecermisiz cinnet yemin ederim cinnet
Kız ben diyorum bu kim asliymis hahahahsAllah'ım daha neler görüp okuycam ya millet kafayı yemiş yemin ederim sanki konsere müzeye geziye falan geliyorlar leen birinizde mi akıl yok bizim milletimiz neden böyle ya
Kuzum zaten kendi görsün sevsin bişey demiyormussun baksana ama kalkipta bunu fırsat bilip yok dayı gelsin yok amca gelsin dıdısı gelsin olmaz yani sanada yazık günah hamilelikten yeni çıktın zaten çok zor bişey hamilelik üzerine daha da zor olan lohusaliga geçtin anlamaları lazım seni... Evet kuzum senin durumun farklı çok hassas bir konu Allah razı olsun sende ince düşünmüşsün. Ayy aminn bacım valla Allah akıl fikir versin iki onda bir benim oglan 3 çocuk valla evi talan ediyorlar Allah var ufak kızı aşırı uslu onu çoook seviyorum ama büyük kızla benim essek sıpam çok fena ne kafam kaldırıyor seslerini ne gücüm yetiyor arkalarini toplamaya diyorum ya gitmiyorlar bide gelinceNe tripleri var kp bir görsenne kadar bitiyor torunu için o konuda Allah var günaha giremem bize diyor bez mama almayın ben alıcam ona kurban her şeyim ilk olduğu için çok beklemiş ama mesela benim babamda bitiyor torunu için ama ailemize kesinlikle karışmaz hatta görüntüyle konuşunca sanki nazar edicek diye korkuyor.Senin eltine Allah akıl versin mesela benim görümcemin senelerdi çocuğu olmuyor eltiminde aynı ondan ben mecbur kaldım bende durum biraz farklı aman diyorum kimse alınmasın..hassas bir konu..geliyorlar seviyorlar yok diyemiyorum onlarla sorunum yok ellerini yıkıyorlar ve kendi başlarına çocukla istedikleri gibi bir şey yapmıyorlar hep bana sorarlar.. görümcem şimdi hasta mesela gelmiyor..Allah onlarada versin.Ama senin durumun bende olsaydı çocuğu olsaydı kesin söylerdim buna eminim..
Ay düşüncesizliğe bakBu arada siz gülüyorsunuz bende doğumda öyleydi odada kv kp görümce iki kaynım eltim kendi annem hepsi odadaydıbirde ben kapalıyım kayınlarım eşimi aradılarki geliyoruz doğdumu bebek diye ben hemen dedimki odaya girmesinler kafam açık kv hemen dedi olurmu öyle işten çıkmışlar kapıdamı durucaklar ilk defa ailemize çocuk geliyor öyle deyince bone taktım ve üstümü kapattım böyle idare ettim saatlerdi beni birde geç aldılar resmen belim koptu bir yerim açılmasın diye erkeklerin yanında