2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Merhaba, 26 günlük bir bebeğim oldu yani Ocak annesiyim ama hamileliğimden beri sizin gurubu da takipteyim. Sizlere sormak istediğim bir şey var. Bebeğimin gaz sancıları başladı bi 10 gündür gazla iyi kötü gidiyoruz ama yine de gaz varken bebeğimi çok kıvrandırıyor bazen uykuya dalması çok zorlaşıyor. Hani hep diyorlar ya gaz problemi ilk 3 ay diye. Gerçekten öyle mi? Sizlerden gaz problemi yaşamış olup da geçen var mı? Ne zaman geçiyor? Sanırım geçtiğini duymaya ihtiyacım var

Canım benim biz haftaya 4 aylık olucaz ama hala gaz devam ediyor. Benim bebeğimin devam ediyor diye seninki de devam edicek diye bir şey yok. Sen ı love you masajı var onu dene çok rahatlatıyor. Gaz damlası olarak nurse harveys ve metsil kullanıyoruz. Her fırsatta ayaklarına ve karnına masaj yapıyorum.

Şuan kaç aylık acaba,
Hepmi böyleydi,
Yoksa bu atak haftalarımı
Çok saat var arada,

Benim kızda az içiyor doktora söyledigimde diyor bezi hep ıslaksa ve kilo alıyorsa sorun yok.
3 ay 12 günlük atak haftasına bu dönemde giriliyor mu bilmiyorum bende, hayır hep böyle değildir 2 aaatte 1 bazen 1,5 saatte 1 90 cc içerdi gece 120 içerdi ama bu gece mesela 30 cc içti tüm gece toplasan 90-100 anca içmiştir. Kilo alımı yavaşladı ve vermiş olmasından korkuyorum artık. Yemediği için doğal olarak çişli bez sayısı da azaldı. Günde kaç defa mama hazırlayıp döküyorum sayamadım. Mama biberon her şeyi değiştirdim ama diliyle itiyor içeceği zamanda az içiyor. Perşembe doktora gideceğim bakalım

Sanırım bence buda bi dönem, Benim kız 4 aylık ama 3 hafta erken dogdu sanırım gelişimini ona göre takip etmem gerekiyor,
Bi ara hep 90 içiyordu bazen 100 birde arada emziriyordum ama cok sütüm yoktu toplasan 5 yada 10 cc cıkmaz sonra 60 ları zar zor içer oldu ama az az içip cabuk acıkıyordu,
Ben bazen günlük içtigini hesaplıyordum doktora söyledigimde diyordu yeterli diye,
Süt alerjisi çıktı mama degiştirdik artık emziremiyorumda degiştirdigimiz mamayı da cok sevmedi şimdi tekrar mama degiştirdik bunu yine bi tık iyi içiyor,
Geceleri bazen 50 içiyor bazen doksan daha hiç tek seferde ne gece ne gündüz 110 - 120 içmedi galiba bütün bebekler aynı degil mide kapasiteleri,
Bu ara yine az içiyor gibi geliyor bugün kontrol vardı kilosu iyi dedi doktor ama ben yinede hala az içtigini düşünüyorum ama içmeyince de içmiyor dedigin gibi diliyle itekliyor bi ara böyle emzikle kandırıp içiriyordum şimdi hiç onlada ikna olmuyor

Merhaba,
Öncelikle Gözünüz aydın,
Bizimde gaz problemi vardı,
Bi ara damla kullandık iyi geldi sonra
Mamayı degiştirdik damlasız devam ettik bi tık daha iyi geldi yeni mama,ama sonra bizde süt alerjisi çıktı o iyi gelen mamada rahatsız etmeye başladı her mama yemesinden sonra sancılanıyor aglıyordu,
Şuan yeni özel mamaya başladık alerjiden dolayı 4 aylıgız ama öyle sancılarımız kalmadı,
Yeni mamasından dolayımı geçti yoksa 3 ayını doldurdugu içinmi bilemiyorum ama geçti.

Anadolululuktan gelen bu kültüre sinir oluyorum bizde de kuzenlerim kalırdı aynı ilde olarakatan kaldı ki bebeklisin aşırı aşırı saçma

Bence süper olur
Ankara'da neredesin kuzu

Ay emen çocuk emiyor sütle alakası yokmuş demek ağız tiryakisi minik ckkggkk bana hep sütün az ondan diyorlar demekki sadece onla ilgili değil bu arada benimki de 90 lık içer ben bazen mama üzeri su da veriyorum doktor muhakkak her mamadan sonra ver dedi ama bizimkise anam suya başlayınca biberonu bitirmek istiyor çoğu kez vermek istemiyorum suyu o yüzden ama bugün kavga dövüş içti tüm mamalarını 40 içip bırakmak istiyor aç da olsa

Bazen öyle kıvranıyor çığlık çığlığa ağlıyor ki o an ne yapsam nafile. Masajları biraz daha gevşediğinde yapabiliyorum iyi de geliyor çoğunlukla ama iş oraya gelene kadar çığlık kıyamet. Damla olarak doktorumuz sadece nurse harveys önerdi o da günde bir kere 20 damla şeklinde. Akşamları damlayı veriyoruz gece o yüzden bir tık daha rahat geçiyor.
Umarım tez zamanda atlatırız şu gazlı halleri. Siz de öyle, bir an evvel rahatlamanızı dilerim.

Kızım iyi emiyordu ya ama benim sütüm azdı,
Çekebildigini çekiyordu sonra artık yoruluyordu heralde sütte az gelince bırakıyordu
Ben su vermedim hiç kızımın kalp rahatsızlıgı var şuan için doktor su vermemi önermedi,
Ameliyat olacak sonrasında başlarız inşAllah
Bizde öyle bazen hiç içmeyecek gibiyken bitiriyor bazende çok aç gibiyken biraz içip bırakıyor

Teşekkürler siz de sağlıkla büyütün bebenizi.
Çok sevindim sebep her ne olursa olsun gaz probleminin geçmiş olmasına. Darısı bizim de başımıza.
Ben sadece anne sütü veriyorum yediklerime de dikkat etmeye çalışıyorum hatta yoğurt ve peyniri de minimum tüketiyorum bazen tüketmiyorum ki etkiliyordur belki diye. Ama kimisi de annenin yediklerinin pek de etkisinin olmadığını söylüyor.

Canım birden 20 damla çok değilmi? Ben üçe bölüyorum günü 7 damla şeklinde veriyorum bütün günü biraz da olsun rahat geçiriyoruz. Krize girdiğinde ben kucağıma alıp sakinleşmesi için şarkılar söylüyorum. Yani şarkı dediğime de bakma melodi şeklinde aklkma ne gelirse söylüyorum.

Ben yurtdışında yaşıyorum,
Dogum yaptıgımda hastaneye bu emzirme ile ilgili yardımcı olmak için bu bölümde uzman birileri geliyor ve sütün gelmesi için artırmak için sizi bilgilendiriyorlar,
Ben o ara burda süt yapan asitli bi içecek var onu içiyordum eşimde çocuga gaz yapacagını söylüyordu,
Sonra o uzmana sormuştum oda gazın gögüse gitmedigini alakası olmadıgını söylemişti,
Sadece benim vücuduma fazla şeker gidecegini söylemişti ama bilemiyorum tabi herkes birşey söylüyor

Ben ne yersem yiyim bebeğim hep gazlı. Zaten yemek yiyebildiğime şükrediyorum.

Canım görümcemin oğlu da böyle olmuştu 4.aydan sonra birden bire istemez oldu içmedi ama zamanla geçmişti. Denemişsindir mutlaka ama hafif eğimli yatırıp çay kaşığıyla içirmeyi denesen. Önüne oyuncak falan koysan unutmuşken ağzına tıksan. Ben bugün çay kaşığıyla zeytinyağı verdim kaşığı baya yaladı belki seninki de sever yani inşallah

Bizimki de aynı babam diyor senin oğlan şoför biz araba diyor benimki de aşırı meraklı kucağıma alınca kafasını kaldıra kaldıra her yeri seyrediyor doktor 5. Ayı gözet diyor bakalım bekliyoruz artık uyku durumunuz nasıl sizin

Bilmem çok mu doktor günde 1 defa 20 damla yazdı hatta eczacı eşime isterseniz günde 3*20 ye kadar kullanabilirsiniz demiş ama çok geldi o da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…