• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Kızlar benim de içimi dökesin var herkes bir şeyler yazmış. Benim de durumum sizinkilerin tam tersi. Eşimin ailesi garip bi aile. Birbirlerine bağlılık anlamında, görgü gelenek anlamında. Garipler yani anlatsam sayfalarca sürer. Kısaca özetlemem gerekirse baba işten eve evden işe aralarda namaza gider, annesi de hayata küsmüş böyle olmayan derdine dertlenir hevessiz meraksız üşengeç bir tip. Hamileliğimde bir kere ne geldi ne yemek gönderdi. Evlerimiz de yakın sayılır. Doğumdan sonra da toplamda 3 kez geldi eve. Hepsinde de onlardan birisi zaten bebeği görmeye gelecekti onun peşine takılıp da geldi. Yani ilgisizlikleri,meraksızlıkları bir işime faydaları olmayışları beni aşırı derecede rahatsız ediyor. Senin torunun olmuş ya hiç mi merakın yok. Kayın peder doğuma gelmedi 1 kez eve geldi görmeye o kadar.
Eşim de bu durumun farkında. O da sürekli bana destek olmaya çalışıyor işten gelir evde yemek yaptığı olur, ortalığı toplar, çamaşır bulaşık hep onda ben nerdeyse bir tek bebekle ilgilenirim çoğu zaman. Zaten 40 gün annem destekti evde hep çoğunlukla. Artı olarak eşim.
Kısaca eşimden yana şikayetçi olcağım tek şey ailesi, o da bunu telafi etmek için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Ama ben bu konuda eşime sürekli laf sokmak isteğinden kendimi alamıyorum :KK43: çünkü biliyorum ki kendisi de ailesinden o ilgiyi hayatı boyunca görmediği için beklentisi sıfır, benim de öyle olsun istiyor. Ve annesine babasına bu konuda bi söz söylemiyor, söylesem de ne değişecek boşuna annemi üzmüş olacağım diyor. Halbuki ben benim yanımda annesine lafını söylesin de azıcık içim soğusun istiyorum.
Bu gidişle en sonunda anne babasına ben patlayacağım ve bu sebepten aramız bozulacak diye korkuyoruM. Ailesi için eşimi cezalandırmak istemiyorum ama sinir olmamak elde değil. 😔
Uzun oldu kusura bakmayın 🙏🏻
Canım eşinle aran iyiyse bunun için bozulmasın derim laf arasında duyurmuşsun zaten. Annelerine pek pek bir şey diyemiyor bir çoğu. Seninle benzer durumumuz o yüzden yazmak istedim. Ben de söyleniyorum duyuruyorum bazı şeyleri ama benim eşim de bir şey diyemiyor dese de olacak olan şu, kv ya ağlar hastalanır ya bir şekilde vicdan yaptırır. Daha önce oldu çünkü. Hastaneden geldiğimiz gün yemek yoktu insan eli boş mu gelir bir tas yemek yapar her durumda kendini öven hanımlar bunlar. Anca öğüt vermeyi biliyor
Kızlar oğlum grip yada soğuk algınlığı olmuş olabilir mi ya dünden beri burnu dolu serum fizyolojik yapıyoruz anlık açılır gibi oluyor son gene aynı bugün baloncuk çıktı burnundan büyük çocuk gibi 😔 huysuzlukta var
Burnu çok tıkalı bizimkinin de günlerdir. Şu an zor nefes alıyor o kadar serum döktüm çektim bana mısın demiyor ya 😔 inşallah ilerlemez başka

Ben yine banyo artı mamadan faydalanıp uyudum çok şükür 3 saattir ayaktaydık şimdide bütün çıkışları yaptı kusma ve burun boşaltma dahil . 2 gündür yapmıyodu kakasını şimdi belinden göbeğine çıktı 😂

Kızlar benim de içimi dökesin var herkes bir şeyler yazmış. Benim de durumum sizinkilerin tam tersi. Eşimin ailesi garip bi aile. Birbirlerine bağlılık anlamında, görgü gelenek anlamında. Garipler yani anlatsam sayfalarca sürer. Kısaca özetlemem gerekirse baba işten eve evden işe aralarda namaza gider, annesi de hayata küsmüş böyle olmayan derdine dertlenir hevessiz meraksız üşengeç bir tip. Hamileliğimde bir kere ne geldi ne yemek gönderdi. Evlerimiz de yakın sayılır. Doğumdan sonra da toplamda 3 kez geldi eve. Hepsinde de onlardan birisi zaten bebeği görmeye gelecekti onun peşine takılıp da geldi. Yani ilgisizlikleri,meraksızlıkları bir işime faydaları olmayışları beni aşırı derecede rahatsız ediyor. Senin torunun olmuş ya hiç mi merakın yok. Kayın peder doğuma gelmedi 1 kez eve geldi görmeye o kadar.
Eşim de bu durumun farkında. O da sürekli bana destek olmaya çalışıyor işten gelir evde yemek yaptığı olur, ortalığı toplar, çamaşır bulaşık hep onda ben nerdeyse bir tek bebekle ilgilenirim çoğu zaman. Zaten 40 gün annem destekti evde hep çoğunlukla. Artı olarak eşim.
Kısaca eşimden yana şikayetçi olcağım tek şey ailesi, o da bunu telafi etmek için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Ama ben bu konuda eşime sürekli laf sokmak isteğinden kendimi alamıyorum :KK43: çünkü biliyorum ki kendisi de ailesinden o ilgiyi hayatı boyunca görmediği için beklentisi sıfır, benim de öyle olsun istiyor. Ve annesine babasına bu konuda bi söz söylemiyor, söylesem de ne değişecek boşuna annemi üzmüş olacağım diyor. Halbuki ben benim yanımda annesine lafını söylesin de azıcık içim soğusun istiyorum.
Bu gidişle en sonunda anne babasına ben patlayacağım ve bu sebepten aramız bozulacak diye korkuyoruM. Ailesi için eşimi cezalandırmak istemiyorum ama sinir olmamak elde değil. 😔
Uzun oldu kusura bakmayın 🙏🏻
Ayyy tam istediğim kv kp canım buna asla takılma karışılmaması gelinip gidilmemesi çok güzel bence benimkiler o kadar mıç mıç ve ben o kadar sevmem ki bu denli mıç mıçlık ve samimiyeti keşke beni sevmeseler ve bu kadar ilgili olmasalar diyorum bunalıyorum her gün konuşmak ölüm gibi geliyor hoşlanmıyorumda kp doğumuma grldi ve lohusa kadının evinde 20 gün kaldı salonum işgal edildi ve asla odamdan çıkamadım göğsümden süt aktı salona ne zaman gitsem bunu onun görmesi huzursuz etti meme mi gördü emzirirken çıldırmalık keşke benimkilerde gelmeseler ilgilenmeseler inan böylesi daha iyi uzağım memleketten gelip 1 ay kalıyorlar işgence gibi

Kızlar bebeğimin bir dönem çok gazı vardı ağlıyordu sürekli eşim babasına ağlıyor falan diyince adam mama verin diye tutturdu sütüm falan da var ha her şeye muhalefet üzerine vazife olmayan herşeye koca adam karışıyor çok biliyor gibi çıldırtıyor beni ağır oturaklı bir kp im olsun çok isterdim milletin kv sinin yaptığı her şeyi benim kp yapıyor şaka gibi bugün de diyor ki kollarına ayaklarına bakın çıkmış falan olmasın eşimde azarladı kapattı bende biz çocuğumuzu dövüyoruz falan mı da eli ayağı çıkacak bilir bilmez her şeye niye muhalefet baban dedim bugün benim burda dedikodu yapasım geldi bayadır girmiyordum girsemde okuyup çıkıyordum 😂😂

Yarın misafirim var 20 kişi evime doluşacsk kayınvalidem ve görümcelerim olarak mahlukatlar ikramlıkları hazırlamayı bırak bir ihtiyacın var mı diye sormadılar bile. Üstelik bu kadar kişiyi evime dolduracak olan onlarrrr eşim şehir dışında çalışıyor bebek saat 2 den beri uyumuyor yatağına koyduğum gibi gözleri boncuk gibi açıkkk çıldırmak üzereyim geceden beri ağlıyorumm hepsini bir kaşık suda boğsam içim rahat etmezzz

Yarın misafirim var 20 kişi evime doluşacsk kayınvalidem ve görümcelerim olarak mahlukatlar ikramlıkları hazırlamayı bırak bir ihtiyacın var mı diye sormadılar bile. Üstelik bu kadar kişiyi evime dolduracak olan onlarrrr eşim şehir dışında çalışıyor bebek saat 2 den beri uyumuyor yatağına koyduğum gibi gözleri boncuk gibi açıkkk çıldırmak üzereyim geceden beri ağlıyorumm hepsini bir kaşık suda boğsam içim rahat etmezzz
Neden kabul ettin 20 kişiyiii 🥺

Senin için önemli insanlar değillerse önlerine bisküvi koy geç. Kv düşünsün kim ne derse desin

sma optıproyu da araştır bence, probiyotikte ayrıca kullanabilirsin belki bir görüş doktorunla. Probiyotik iyi geliyor gaz olayına. Bir de elma yağı gaz için kullanıyorum
Optiproda çok gaz yapıyomuş o şekilfe araştırdım sma confort gaz için iyimiş onu denicem sanırım bide. Damlada kullanıyorum ama nedense çözemedik bir türlü

Back