- 11 Mart 2024
- 1.423
- 1.269
- 29
Bizim dr 2. Ay kontrolünde yapalım dedi ultrasonla bakıyorlar radyoloji ye yollayıp ilk çoçukta öyleydiKızlar göz muayenesi kalça cikikligi vs. 1. Ay kontrolündemi yapılıyor? Birde Pediatri doktorumu yapiyor
Kaç günlük canm bebeğin günde kaç kere yapıyor foto atar mısnBizim kaka da öyle canım bende anlamıyorum ishal mi değil mi diye ama annem ishal dedi
Muhtemelen çok emdi sindiremedi. CanmCanım çokdan ziyade sık beslenmek istiyor uyumazsa eğer yarım saat 45 dk sonra ağlıyor aranıyor emziriyorum oda emiyorr biraz sallandı ana kucagindayken kustu oda sallanıyor ya ondanmidir nedir ilk kez bu kadar kustu
Ay korkmayimmi ozamann
BeeeennnnnMesaisi baslayan var mi?
11 den beri uyutmaya çalışıyorum gaz sancısından uyuyamadı yavrum sıcak su torbası koydum inşallah rahatlatırMesaisi baslayan var mi?
Diğer meme küçük kalıyor mu benim şuan bi tanesi aşırıı acıdığı için hep sağ meme veriyorum sağ memem diğerinden daha büyük kötü duruyorCanım benim sen gibi tek meme emşyor diğeri kalıyor tek meme ile doyuyor herhalde diyorum ama kalan göğsüm iki gündür ağrıyordu bende dün itibari ile sağmaya başladım sağdığım göğüsten de 60 cc süt geliyor saklama poşeti almayı düşünüyorum çünkü biberonda bekletiyorum dolapta gün içinde tek memeyi emince hemen biberonla diğer sağdığım sütü veriyorum alıyor iki gündür çok rahatladım
Of okurken sinir geldi Allah sabır versin ama kendinizi çok tutuyorsunuz siz lohusasınız eşinize ne istiyorsanız ne hissediyorsanız çat çat söyleyin talepkar olmayanın kıymeti olmuyor bu devirde.Merhaba kızlar. 3 gündür misafirle boğusuyırum. Dün çatladım artık.
Pazar günü abimler geldi. Gece 11 e geliyordu akşam yemeğini anca yiyebildim. Çocuğun düzeni kalmıyor vs.
Diğer gün eşimin ablası ve yeğenleri geldi. Yeğenleri de evli çocuk sahibi insanlar. 7-8 kişiydiler. 3-4 de çocukları vardı. Bana Yardım etmek için de 2 görümcem daha geldi. Ev cümbüşdü. Eşimde hatta kızdı içten içe. Diğer ablalarına da söyledi. Neden bu kadar kalabalık geliyorlar kocalarıyla tek tekngelseler ya. Ne oturduğumuzdan anlıyoruz ne sohbetten ne de bu kızı düşünmüyorlar. Daha lohusa ne bekliyorlar dedi.
Ama gel de anlat.
İnsanlar da gram düşünce yok.
Dün de çocuğun banyosunu yaptıracağız ilkkez.
Bi gece öncesinden ve gündüzünden aşırı yorgun ve uykusuzm.
Hemen çocuğu uyutup yatmak istiyorum. Eşim demesin mi. Annem babam ve ablamı getireyim bi çay içelim o esna da çocuğun yıkandığını da görürler. Annem heves eder.
O an böyle ağlamamak için zor tuttum kendimi. Akşam yemeğini bile 2 defada zar zor yedim. Benim misafir ağırlayacak halim mi kaldı. Mutfak da masa da yediğimiz her şey duruyor. Salon da koltuk üzerinde battaniyeler her yer her yerde. Koridor da damacana bekliyor mutfağa kalkmak için.
Ama eşimin umrunda mı hayır. O an tek düşüncesi annem çocuğun yıkandığını görsün heves eder.
Gitti getirdi. Allahtan babası anlayışlı da gelmedi. Kv kapıdan girer girmez bu ne surat hasta mısın dedi. Sürekli güler yüze alıştılar tabi.
Hasta değilim yorgunum gecem gündüzüm kalmadı dedim.
Neyse tam çocuğu yıkayacağız. Eşim demesin mi çapraz dairem de oturan görümcelerin kızları var 2 tane onlar da gelebilir belki dedi.
Şok olup neee onlar da mı gelecek dedim. Kapıda karşılaştık da ben söyledim dedi. Suratına bakmadım o andan sonra.
Adam işin şov gösteriş kısmında.
Benim yorgunluktan gebermem evin o haliyle millete reklam olmam vs umrunda değil.
Ablası annesi ben eşim çocuğu yıkadık.sonra eşim sen git çocuğu yatır uyusun sen de dinlen demeyi akıl etti.
Suratına asla bakmıyorum bu sırada. Farketti kızdığımı çünkü.
Sonra çaprazda ki ablası geldi ben yatakmodasında çocuk uyuturken.
Evim kervansaray gibi her kafasına esen girip çıkıyor.
Zorladı bu süreç beni. Kimseyi istemiyorum kendi ailemde dahil.
Yükten başka bişey değil bu yapılan.
Bizim böyle su ile yapıyor sanki kaka testi yaptık rota adenovirüs vs yok şükür ama hem fazla hem suyla yapıyor ishal mi değil mi anlamıyorum
Bizim kaka da öyle canım bende anlamıyorum ishal mi değil mi diye ama annem ishal dedi
Kızlar benim bebeğim de 5 günlükten beridir hep sıvı ve bez dolusu yapıyordu. Günde 1-2 kez kaka yapıyor benimki. 7. Günde doktora gitmiştim alerjiden şüphelendi süt ürünleri yumurta vs diyet verdi. Şuan 42 günlüğüz. Doktor çok alerji değil intolerans gibi sanki 4/10 diyebilirim alerji düzeyine dedi. Yumurtayı sütü fırında olacsk şekilde uavaş yavaş açmaya çalışıyoruz şimdi. Ben de ishal olduğundan şüpheliydim doktorum eğer 3 ve üzeri (bazı kaynaklar 6 ve üzeri diyor) kaka çıkışı yoksa, bebeğin kilo alımı iyiyse, çişli bez sayısı 5 ve üzeri ise ishal değildir diyor. Kaynaklarda da böyle. Ben de baya araştırdım. Kaka resmi isteyenlerle fotoğraflaşabilirimKızlar bizim çocuk ishal mi emin olamıyoruz ablası da geçen hafta ishal olduğu için tedirgin olduk günde 6 sefer yapıyor sizinkiler kaç kere yapıyorlar anne sütü ve mama alıyor
Hatta bana özelden kaka resimlerini atar mısınz karşılaştırayım 41 günlük bebeğim
Bizim son 5 gündür kaka sayısı gazla önceden1-2 olurdu ama bez dolusu şimdi 6 kez falan çişi dolduruyor 2 gece hariç yorgunluktan emzirememişim uyumuşuz ikimşzde ama gün içinde 5 i buluyor çişiOf okurken sinir geldi Allah sabır versin ama kendinizi çok tutuyorsunuz siz lohusasınız eşinize ne istiyorsanız ne hissediyorsanız çat çat söyleyin talepkar olmayanın kıymeti olmuyor bu devirde.
Kızlar benim bebeğim de 5 günlükten beridir hep sıvı ve bez dolusu yapıyordu. Günde 1-2 kez kaka yapıyor benimki. 7. Günde doktora gitmiştim alerjiden şüphelendi süt ürünleri yumurta vs diyet verdi. Şuan 42 günlüğüz. Doktor çok alerji değil intolerans gibi sanki 4/10 diyebilirim alerji düzeyine dedi. Yumurtayı sütü fırında olacsk şekilde uavaş yavaş açmaya çalışıyoruz şimdi. Ben de ishal olduğundan şüpheliydim doktorum eğer 3 ve üzeri (bazı kaynaklar 6 ve üzeri diyor) kaka çıkışı yoksa, bebeğin kilo alımı iyiyse, çişli bez sayısı 5 ve üzeri ise ishal değildir diyor. Kaynaklarda da böyle. Ben de baya araştırdım. Kaka resmi isteyenlerle fotoğraflaşabilirim
Canım blok emzirme yaptım örnek solu 6 sat içinde toplam 3 kere emdi ya 4. Ye komple sağ emzirip solu emzşrmedim dengeledim yoksa doktor göğsün hastalanır dedi benim de bi ara dediğin gibi dengesiz duruyorduDiğer meme küçük kalıyor mu benim şuan bi tanesi aşırıı acıdığı için hep sağ meme veriyorum sağ memem diğerinden daha büyük kötü duruyor
Canım benim oğlanın da bazen kakalı bez sayısı oluyor ama doktor bu ishal demek değil dedi bazen pırtlatırken bile kaçırıyor bazen bir kakayı üç beze yapıyor ishal olması için her yarım saatte bir saatte dolu dolu bez olması gerekiyor demiştiBizim son 5 gündür kaka sayısı gazla önceden1-2 olurdu ama bez dolusu şimdi 6 kez falan çişi dolduruyor 2 gece hariç yorgunluktan emzirememişim uyumuşuz ikimşzde ama gün içinde 5 i buluyor çişi
Valla foto atsan çok sevinirim bizim de 42 günlük oldu
Birde fışkırtarak yaptığı oluyor mu
Evet gazla birlikte bazen gürültülü şekilde çıktığını hissediyorum. Dün kaka yapınca bekletmedim hemen açtım altını siliyordum silerken poposunu silince uyarıldı sanırım tekrar yapmaya başladı o ara gördüm kıvamı bildiğin akışkan hafif mukus da var. Foto atıyorum şimdi mesajdan canımBizim son 5 gündür kaka sayısı gazla önceden1-2 olurdu ama bez dolusu şimdi 6 kez falan çişi dolduruyor 2 gece hariç yorgunluktan emzirememişim uyumuşuz ikimşzde ama gün içinde 5 i buluyor çişi
Valla foto atsan çok sevinirim bizim de 42 günlük oldu
Birde fışkırtarak yaptığı oluyor mu
Ben 2 saat uyuttum 3 de uyandık uyumuyoruz bı kaç saat burdayiz gibiMesaisi baslayan var mi?
Canm bilmiyorum ki bizim bu ara biraz sağlık sorunlarımız oldu ablası 1 günlük ishal oldu bebek gripti antibiyotik kullanıyorduk vs üzerine bebeğim kaka döngüsü değişince ishal diye düşündük de doktor da hayır ishal değil demiyor ama ishalde demiyorCanım benim oğlanın da bazen kakalı bez sayısı oluyor ama doktor bu ishal demek değil dedi bazen pırtlatırken bile kaçırıyor bazen bir kakayı üç beze yapıyor ishal olması için her yarım saatte bir saatte dolu dolu bez olması gerekiyor demişti
Canım bugün bizde de ana kucağında tam böyle kustu. Bizimki ilk kez böyle fazlaydı. Bence midesi doluyken biraz sallayınca midede ne var ne yok geldi
Benim bebonun kusma sorunu var zaten paraya kiyip babybjorn anakucagi alicaktim almasam mi ki?Cokda yavaş sallaniyor ana kucaklari halbuki cins bu çocuklar yahu
Ben çok anakucagindan kaynaklı olduğunu düşünmemiştim ama ikimizin de öyle denk gelmiş belki sadece tesadüftür canimBenim bebonun kusma sorunu var zaten paraya kiyip babybjorn anakucagi alicaktim almasam mi ki?