2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    190
Canım sağma ile emme aynı şey değil. Bebek daha fazlasını emer. Ben de sağınca çok az çıkıyor ama bebeğim emiyor. Emzirdikçe artar inşallah. Takviyeler de işe yarar ama hepsini bir arada kullanmak ters tepebilir ona da dikkat et mutlaka. Bir de emzirdikten hemen sonra yani ilk 15 20 dk içinde sağarsak süt arıtyormuş. Daha sonrasında ya da öncesinde yapılan sağım süt artırmazmış. Bugünki canlı yayında söylediler
Benimki 2 saatte bir tek meme emiyor, diger meme kaliyor, bir de iyice sut artsa mastit ile ugrasmam gerekecek. O yuzden ben sagim yapmiyorum ama acaba hata mi ediyorum ki?

Yaa aynısını yaşıyorum fotoğrafını çektim kakanın yarın kontrol var doktora gösteririm diye düşünüyorum. 😔 Burda kimsede okumadım diye yazmadım
Bizim böyle su ile yapıyor sanki kaka testi yaptık rota adenovirüs vs yok şükür ama hem fazla hem suyla yapıyor ishal mi değil mi anlamıyorum

Ayyy ben bugün unuttum yüzümü yıkamayı kahvaltı da yapamadım açlıktan bayılacaktım eşime en son dedim be aç olursam süt nasıl olacak diye beş dakika geldi işten baktı ben kahvaltı yaptım ☺️🥲🥲ilk defa bugün ağlayacaktım
Oy kıyamam valla benimde günüm aynı geçiyor en sonunda aldım juno yatağı koydum yemek masasına 😂 o bakınırken bir şeyler yedim gözüm karardı inan ki. Gaz damlası etkisi geçince çok ağlıyor uykusu var dalamıyor uyumayınca da sürekli huysuz 🥺

Oy kıyamam valla benimde günüm aynı geçiyor en sonunda aldım juno yatağı koydum yemek masasına 😂 o bakınırken bir şeyler yedim gözüm karardı inan ki. Gaz damlası etkisi geçince çok ağlıyor uykusu var dalamıyor uyumayınca da sürekli huysuz 🥺
Yaa vallahi o gaz sancısı mahvetti bizi en etkili gaz damlası hangisi acaba ama bugpn mustelanın yağı varya onunla göbeğine çok güzel masaj yaptım onunla baya bağırsaklar boşaldı

Benimki 2 saatte bir tek meme emiyor, diger meme kaliyor, bir de iyice sut artsa mastit ile ugrasmam gerekecek. O yuzden ben sagim yapmiyorum ama acaba hata mi ediyorum ki?
Canım benim sen gibi tek meme emşyor diğeri kalıyor tek meme ile doyuyor herhalde diyorum ama kalan göğsüm iki gündür ağrıyordu bende dün itibari ile sağmaya başladım sağdığım göğüsten de 60 cc süt geliyor saklama poşeti almayı düşünüyorum çünkü biberonda bekletiyorum dolapta gün içinde tek memeyi emince hemen biberonla diğer sağdığım sütü veriyorum alıyor iki gündür çok rahatladım

Yedikten sonra gazını çıkarttın mı ve çok mu yedirdin
Canım çokdan ziyade sık beslenmek istiyor uyumazsa eğer yarım saat 45 dk sonra ağlıyor aranıyor emziriyorum oda emiyorr biraz sallandı ana kucagindayken kustu oda sallanıyor ya ondanmidir nedir ilk kez bu kadar kustu 😔
Canımm ben ne zaman çok emzirsem gazını çıkartmasam hazmedemiyor ve bu şekilde kusuyor
Ay korkmayimmi ozamann

Canım çokdan ziyade sık beslenmek istiyor uyumazsa eğer yarım saat 45 dk sonra ağlıyor aranıyor emziriyorum oda emiyorr biraz sallandı ana kucagindayken kustu oda sallanıyor ya ondanmidir nedir ilk kez bu kadar kustu 😔

Ay korkmayimmi ozamann
Korkma canım sıklığı önemli. 3 4 kere de olabilir. Ama çok sık olursa bir doktora görünmek iyi olur

Yaa vallahi o gaz sancısı mahvetti bizi en etkili gaz damlası hangisi acaba ama bugpn mustelanın yağı varya onunla göbeğine çok güzel masaj yaptım onunla baya bağırsaklar boşaldı
Valla bende napacağımı şaşırdım gece 5 te tutuyor. Saat 3 te sıcak su torbası koyuyorum ayaklarının altına ona rağmen . Gaz damlasını 3 te verdim yine. Yine de 5.30 da ıkınarak kalktı

Kızlar göz muayenesi kalça cikikligi vs. 1. Ay kontrolündemi yapılıyor? Birde Pediatri doktorumu yapiyor

Ay korkmayimmi ozamann
Yok canım korkma bugün çok huzursuzdu bende sakinleşsin diye hep meme verdim durdum en son akşam üstü ne varsa üstüme çıkarttı

Ayyy ben bugün unuttum yüzümü yıkamayı kahvaltı da yapamadım açlıktan bayılacaktım eşime en son dedim be aç olursam süt nasıl olacak diye beş dakika geldi işten baktı ben kahvaltı yaptım ☺️🥲🥲ilk defa bugün ağlayacaktım
Böyle olduğunda ben dışardan bişeler söylüyorum ya da ekmeği peyniri alıp çocuğun başında yiyorum 😄
Kızlar göz muayenesi kalça cikikligi vs. 1. Ay kontrolündemi yapılıyor? Birde Pediatri doktorumu yapiyor
Bize yapmadılar 2. Ayda yapılacak dediler

Ben beşiğe yatırıyorum başını okşuyorum piş piş yapıyorım uyuyor 1000 şükür başından beri böyle alıştırdım. Ama bunu yaparken ben çok sakin böyle kendimi salmış oluyorum bilerek gergin olmamaya çalışıyorum çünkü çocuklar bizim duygu durumumuzu alıyor
Maşallah ne güzel annesi. 🌸 Peki ne zamanlar beşiğe yatırıyorsun canım ben ne zaman uyuyacağını kestiremiyorum memede dalıyor kaldırınca veya 5-10 dk sonra uyanıyor.
72 saatte 5 saatlik uykuyla zirveye koşuyorum 😴 bebiş dün gece 12 de uyandı öğleden sonra 4 te anca uyudu çok gazı var yavrumun
Gaz damlası kullanıyor musunuz merak ettim. Kızlar biz baya zamandır kullanıyoruz gaz damlasını da ne kadar kullanılacağı konusunda fikriniz var mı? Zararlı olur mı aklıma takılıyor dr a sormak aklıma gelmedi
Kızlar bebeği uyumayan var mı ya? 4 ten beri yok uyumuyor bitik haldeyim..
Benimki de dalmıyor. Gündüz bir kere bir saate yakın uyudu 12-13:00 gibi, sonra arada bir içi geçti memede ama tam uyumadı 🫤
Kızlar bugün 40 ınız çıktı bizim şükür buraya da bayadır girmiyorum hepiniz iyisinizdir inşallah benim bebek çok ağlıyordu 20 küsür günlükten sonra başladı ödüm koptu kolik falan diye damlaları falan değişti çok şükür düzeldi yavrum alerjisi olduğundan şüpheleniyor doktor maalesef süt süt ürünleri yasaklandı bazı alerji yapma potansiyeli yüksek şeylerde tabi işinize yarar belki bilmiyorum bebişi gazlı ve çok ağlayan varsa Relactaz damla günde 6 defa 6 damla emzirmeden önce veriyorum akşamları bir defa 6 damla maflor veriyorum bizde işe yaradı şükürler oldun o ağlama dönemindeki iki hafta ölüm gibi bir şeydi ama kimse ölmedi yani ne annelikten bir şey anladım ne yaşamaktan valla feci günlerdi Allahım uzun vadede bebeği gazlı olanlara sabır versin
Canım bu damlalardan öncesinde, çok aglıyırdu demişsiniz ya kucağa falan alınca sakinleşiyor muydu peki? Diyet işi gerçekten zormuş Allah kolaylıklar versin inşallah, geçici olması insanı biraz rahatlatıyor en kısa sürede bebeğiniz alışır ikiniz de çok rahat edersiniz inşallah

Merhaba kızlar. 3 gündür misafirle boğusuyırum. Dün çatladım artık.
Pazar günü abimler geldi. Gece 11 e geliyordu akşam yemeğini anca yiyebildim. Çocuğun düzeni kalmıyor vs.
Diğer gün eşimin ablası ve yeğenleri geldi. Yeğenleri de evli çocuk sahibi insanlar. 7-8 kişiydiler. 3-4 de çocukları vardı. Bana Yardım etmek için de 2 görümcem daha geldi. Ev cümbüşdü. Eşimde hatta kızdı içten içe. Diğer ablalarına da söyledi. Neden bu kadar kalabalık geliyorlar kocalarıyla tek tekngelseler ya. Ne oturduğumuzdan anlıyoruz ne sohbetten ne de bu kızı düşünmüyor

Bizim böyle su ile yapıyor sanki kaka testi yaptık rota adenovirüs vs yok şükür ama hem fazla hem suyla yapıyor ishal mi değil mi anlamıyorum
Bizim kaka da öyle canım bende anlamıyorum ishal mi değil mi diye ama annem ishal dedi

Ay korkmayimmi ozamann
Canım bugün bizde de ana kucağında tam böyle kustu. Bizimki ilk kez böyle fazlaydı. Bence midesi doluyken biraz sallayınca midede ne var ne yok geldi🥲

X