Ne güzel haberler

hayırlısı sağlıklısı olsun inşallah . Bende pazartesi gideceğim 7. Haftalardan beridir göremedim bebişimi sabırsızlanıyorum günler geçmiyor
Bir ay sonra gel dedi ama bir ay öyle uzun ki
iki hafta sonra başka bir Dr a randevu aldım.

bugünküne de bir ay sonra gideceğim
Merhaba arkadaşlar, anne adayının yaşadığı stres ve üzüntü bebeği etkiler mi, eşimle 2-3 günde bir kavgalıyız, hamile halimle dün gece basit bir şeye olan tepkimi gösterdiğim için yemediğim hakaret bağırış çağırış küfür kalmadı. Hatta bi elini kaldırır gibi de oldu. Eşimden yoğun psikolojik şiddet görüyorum hiç burnundan kıl aldırmaz. Hep ben haklıyım der. Asla özür dilemez konuşmasan günlerce konuşmaz. Hamileyken bile değişmedi bu konularda. Normal zamanlarda iyidir ama tartışma zamanlarında çok acımasız. Ne yapmalıyım sık sık boşanmayı düşünüyorum. Her hafta.
Ah canım benim
Uzun vadede ne yaparsın bilmiyorum ama şuan önemli olan sen ve bebeğin. O bir eş ve baba olarak bunun bilincinde ve sorumluluğunda olmasa da sen artık bebeğin için iyi olmak zorundasın.
Ben de bir süre önce eşimle bi sorun yaşadım. Birkaç gün sürdü. İnan o günlerde daha fazla bulantım oldu. Şiddetli baş ağrıları yaşadım. Başımı yastıktan kaldıramaz hale geldim. Bedenen öyle hırpalandım ki.
Sonra şunu idrak ettim. Psikolojik olarak huzursuz olmak, hamileliği direkt olumsuz etkiliyor. Bunu anladıktan sonra kendimi teskin ve telkin etmeye başladım. Eşimin hareketlerine sinirlenmek yerine kendime odaklanacağım.

Şuan bu konuyu çözmek zorunda değilim. Zamana bırakıyorum. Hatta haklı olduğumu düşündüğüm halde günlerdir bi özür bir dönüş beklediğim eşime, ben bi şey yokmuş gibi yanaşmaya başladım. Baktım o da daha yapıcı davranıyor. Orta yolu bulduk. Tam çözemesek de.
Herkes başka, her evliliğin dinamikleri farklı. Diyeceğim o ki, her ne kadar şuan hamilelikten dolayı hormonların tavan yapmıs olsa, daha fazla ilgi ve şefkate ihtiyacın olsa da bebeğin için kendini toparlamalısın. Bu süreci sağlıkla rahatlıkla atlatıp bebeğini kucağına alman, eşinle olan kronik sorunları çözmekten daha önemli.
Ben şimdi hamileyim, söyle davranmalı böyle yapmalı diye eşinden beklentiye girme. O, daha fazla hayal kırıklığına sebep oluyor.
Sana sataşmaya çalışırsa da koruma kalkanın devrede olsun. Umursamamaya çalış. Bebeğim için şimdi seninle meşgul olmamam diye düşün. Gerekse suyuna git. Yada uzak dur.
Su akar yolunu bulur. Allah onu da ıslah etsin.