Rutin oluşturma konusunda tecrübe paylaşır mısınız acaba. Ben çok korkuyorum yanlış bi rutine bağlamaktan mesela şuan ya göğsümde uyuyor ya da kucakta gezerken uyuyor yatağa yatınca uyanıyor tabiiiii. 31 günlüğüz. Yani akşam belli bi saatten sonra karanlıkta uyutayım diyorum ama hiç uyumadığı için bütün akşam karanlıkta oturmak zorunda kalacak gibiyim. Neyi nasıl yapsam şaşırdımmKızlar uykuyu da konuşmuşsunuz şöyle ki 4. Aydaki uyku gerilemesinden önce hiçbi şey düzene girmiyor. O ataktan sonra gündüz uyku sayıları uyanıklık penceresi gece uyku saati vs belli oluyor.
Tavsiyem 6, 7 haftalıkken ufak ufak rutin oturtmaya başlarsak rahat ederiz. Alt değişimi uyku tulumu kitap okuma ninni uyku şeklinde yapıyordum ben. Ama gece uykusuna sabah 3 te geçiyordu kolik yüzünden
4. Ay atağının bittiği hafta her gün yarım saat öne çekti uykusunu kendi kendine gece uykusunu 19.30 a aldı ben de gündüzü düzenledim. Rutin uygula uyut erken uyandıysa döndür tekrar şeklinde. Ama bunun için şu an çok küçükler 3 ay böyle düzensiz takılcaz mecbur … bi de bazı bebekler uyku sever bazıları sevmezkızım sevmezdi mesela gündüz maksimum 45 dakika uyurdu her uyandığında uykuya döndürerek 1.5 saati sağlardım. Sonra alıştı 1.5 saat uyumaya başladı. Bakalım oğlan ne yapacak
mızmız derken küçücük bebeğe? İnsanları umursama hiç. Mızmızlık yapacak akılları mı var onların yazık küçücükler dertleri başından aşkın.Kızlar bugün amcamlara gezmeye gittik oraya komşuları geldi bizm oglanda da reflu başladı cocugumda zaten gaz vardı yavrum uykusundan uyaniyor sancısı geliyor vs kadında anneme ben hiç böyle mızmız çocuk buyutmedim demiş. İnsanlar ne kadar düşüncesiz ya ben zaten stres yapıyorum ağlıyor huzursuz diye gelmiş böyle diyor .
Öylesine siznle paylaşmak istedim
Doğru küçücük halleriyle bir sürü şeyle uğraşıyorlar zaten artık rahat etsin dursun diye herşeyi deniyoruz ayakta sallama yan salıncak onada bahane buluyorlar iyi yapmamışsın ama böyle yaparak diyorlarmızmız derken küçücük bebeğe? İnsanları umursama hiç. Mızmızlık yapacak akılları mı var onların yazık küçücükler dertleri başından aşkın.
Şu an her şey için çok erken bebek nasıl takılıyorsa biz de öyle destek oluyoruz… mümkünse 5. Ayda uykuyla ilgili net kararlar vermek lazım. Onun dışında 2. Ay bitimine yakın eğer uyumlu bi bebekse kolik falan yoksa yani gece gündüz ayrımı verilebilir bence. Rutinde de kızımda banyo emzirme kitap okuma ninni ve kucakta gezerek uyumayla başlamıştım. 5. Aydı ama bu kolik izin vermedi öncesine. 5.5 aylıkken de uyku koçundan destek aldım sonra çok pişman oldum yani yavaş yavaş destek keserek de yapabilirdim diye. Uyku konusu çok kolay değil bence. Emeklemeyi öğreniyor bozuluyor yürümeyi öğreniyor bozuluyor hastalanıyor bozuluyor kendinize uygun bir yöntem buluyorsunuz öyle olunca mecburen. Mesela banyo bütünçocukları rahatlatır kızımın uykusunu açıyordu rutinden kaldırdıkRutin oluşturma konusunda tecrübe paylaşır mısınız acaba. Ben çok korkuyorum yanlış bi rutine bağlamaktan mesela şuan ya göğsümde uyuyor ya da kucakta gezerken uyuyor yatağa yatınca uyanıyor tabiiiii. 31 günlüğüz. Yani akşam belli bi saatten sonra karanlıkta uyutayım diyorum ama hiç uyumadığı için bütün akşam karanlıkta oturmak zorunda kalacak gibiyim. Neyi nasıl yapsam şaşırdımm
İlk 20 gün vermedm inat ettim baktım durmuyor yeterki ağlamasın verelm dedm çok rahat ettimIyi aksamlar kizlar bebislerinize emzik veriyor musunuz
Canım ne kadar oldu doğum yapalı benimkide soldan geçmemişti içinden pislik çıktı 10 gün sonra tekrar götürdük geçti canım korkmaKızlar aranızda bebeği işitme testinde geçemeyen var mı? Sanki böyle bir şey okumuştum ama o zaman doğum yapmadığım için hiçbir fikrim yoktu. Bizim sol kulağımızda problem çıktı. Açıkçası doğumdan sonra yeni kendime gelip buna endişelenmeye şimdi zamanım oldu. Biraz da korkuyorum.
Ben demiştim canım kimse kusura bakmasın çok bilen bitane yapsın onun üstüne hünerlerini sergilesin benim ki bu de geç mız mızsa bana mız mız eziyetse bana eziyet kimi ilgilendirir ben çekiyorum lütfuda hoş kahrı da hoş evlat benim istediğimi yaparımDoğru küçücük halleriyle bir sürü şeyle uğraşıyorlar zaten artık rahat etsin dursun diye herşeyi deniyoruz ayakta sallama yan salıncak onada bahane buluyorlar iyi yapmamışsın ama böyle yaparak diyorlar
He he diyip bildiğini yapmak burda bir arkadaş yazmıştı benm anneligim böyle diye çok dogru..
2 hafta oldu canım doğum yapalı. Ben Türkiye’de değilim hastanede en son 4. gün test yaptılar sol kulak geçemedi. Bizi bir işitme merkezine sevk ettiler tam 1. ayda oraya gidicez. Ama böyle ağırlarım azaldı biraz kendime geldim bunun için endişelenmeye başladım. Umarım bişi çıkmaz.Canım ne kadar oldu doğum yapalı benimkide soldan geçmemişti içinden pislik çıktı 10 gün sonra tekrar götürdük geçti canım korkma
Valla meme reddi olmasın diye benim ebem 1. ayı bekleyelim emmesi iyice düzene girsin dedi. Benim arada veresim geliyor altını değiştirirken falan ortalığı yıkıyorIyi aksamlar kizlar bebislerinize emzik veriyor musunuz
Ya bende vercem inslh tutar yoksa zor gercekden emziksiz uyumuyor surekli araniyor ac gibiİlk 20 gün vermedm inat ettim baktım durmuyor yeterki ağlamasın verelm dedm çok rahat ettim
Bizde 18 gunluk olduk bende vermek isdemiyirdum erken dogdu icin acaba bi sorun olurmu kafasindaydim ama bende 2gundur vermeyi dusunuyorum artik uyumuyir cunku uykuya cok gec daliyor ve surekli araniyor ac gibi oyuzden bende vermek isdiyorum artik inalh tutar rahatlik bi nevi emzik gercekdenValla meme reddi olmasın diye benim ebem 1. ayı bekleyelim emmesi iyice düzene girsin dedi. Benim arada veresim geliyor altını değiştirirken falan ortalığı yıkıyorama eşim işleyen şeyi bozmayalım diyor. Şimdilik vermedim ama her an verebilirim 14 günlük olduk bu arada
Kendini korkutma canım burada 3. 4. Defa da bile geçemeyen sonra geçen var dediğim gibi bende korktum ama bişey çıkmadı çok şükür inşallah senin bebişinde geçecek testi2 hafta oldu canım doğum yapalı. Ben Türkiye’de değilim hastanede en son 4. gün test yaptılar sol kulak geçemedi. Bizi bir işitme merkezine sevk ettiler tam 1. ayda oraya gidicez. Ama böyle ağırlarım azaldı biraz kendime geldim bunun için endişelenmeye başladım. Umarım bişi çıkmaz.
İlk doğduğu hafta mememi tutmadığı için Ben verdim ilk etapta tuttu daha sonra göğüsüme alışınca bıraktı şimdi midesini bulandırıyor halbuki çok güzel rahatlıktıBizde 18 gunluk olduk bende vermek isdemiyirdum erken dogdu icin acaba bi sorun olurmu kafasindaydim ama bende 2gundur vermeyi dusunuyorum artik uyumuyir cunku uykuya cok gec daliyor ve surekli araniyor ac gibi oyuzden bende vermek isdiyorum artik inalh tutar rahatlik bi nevi emzik gercekden
Valla bende rahatlik olarak dusunuyirum artik gercekden bu sekilde zor gercekden ac degilken bile aranmasi emmesede gogusumu agzinda isdiyor anlamiyorum uykular yarim gece cokkk uyaniyoruzİlk doğduğu hafta mememi tutmadığı için Ben verdim ilk etapta tuttu daha sonra göğüsüme alışınca bıraktı şimdi midesini bulandırıyor halbuki çok güzel rahatlıktı
Ya bana da haber verir misin? Emzik bebeğinin emmesini etkiledi mi diye. Ben de çok zorlanıyorum ama direnmeye çalışıyorumBizde 18 gunluk olduk bende vermek isdemiyirdum erken dogdu icin acaba bi sorun olurmu kafasindaydim ama bende 2gundur vermeyi dusunuyorum artik uyumuyir cunku uykuya cok gec daliyor ve surekli araniyor ac gibi oyuzden bende vermek isdiyorum artik inalh tutar rahatlik bi nevi emzik gercekden
Denicem özellikle ama o kadar zor ki bunu becermemEki Görüntüle 3516905
Böyle aşama aşama tutturmaya çalış canım. Göğsünü tut baş ve işaret parmağınla elinle sıkıştır. Bebek ağzını açınca göğüs ucunu üst damağında yakın ver. Tam kavramasını sağlamalısın. Eğer yanında biri varsa bebeğin kafasını göğsüne yaklaşırsın arkadan hafif ittirerek. Çünkü istedikleri gibi alamayınca kafalarını geri atıyorlar
Oyy MaşaAllah rabbim nice güzel aylar, yıllar, ömürler nasip etsinYa ya ya demi demi…. Allah’ıma bin şükür olsun kucağımızdalarbenimde yarın 1. Ayı bende duygusalım pek
Gerçekten öyle sonsuz şükürler olsun Rabbime bize bu güzel nimeti tattırdığı içinnDuygularımıza tercüman olmuşsunNe kadar sukretsek az, zorluklara değil böylesine güzelliklere odaklanalim, tadını çıkaralım, sarılalım sevelim kucagimizdaki tatlı yavruları