Olsun en azından biraz bakar sende dinlenirsin canımBen elendim artık ben gerginleştikçe uyumuyor kv çağırdım
Bizimde gözler böyle ve sürekli ıkınıyor sancıdan çok üzülüyorumGözler aha bu emojideki gibi aynı
Biraz yağla masaj yapıp ayakları altını siler gibi çapraz yukarda hafiften poposuna bastırıp makatını esnetiyorum minnacık. Gaz damlası yok mu kuşunBizimde gözler böyle ve sürekli ıkınıyor sancıdan çok üzülüyorum
Bak ama onada diyorum ki aç gibiyse meme artı mama vercem çat diye dayadı mamayıOlsun en azından biraz bakar sende dinlenirsin canım
2 cocugumda da emzik kullandım emmelerinde hiç sıkıntı olmadı cok sükür. Emzik bineron gibi diilki akan bir sey yok boş boş cekiyor neden meme reddi olsun aksine emme refleksini kuvvetlendirir diye düşünüyorum küçük bebeklerde. Simdi oglumda demiyorum daha almadı ama biraz ugrasıcam 14 günlüğüz. Uykuları pek iyi diil hem sancılanıyor hem sürekli emmek istiyor Emzikle bir nebze rahatlarız belkiYa bana da haber verir misin? Emzik bebeğinin emmesini etkiledi mi diye. Ben de çok zorlanıyorum ama direnmeye çalışıyorum
Ya gecen de bana yardıma gelen abla bebekler ilk 40 gün hep uyur senin cocuk hiç uyumuyor dogrudürüst diyor. Kadını cok severim o da beni sever de sinir oldum. Yani ben de görüyorum uyumuyor ama karnı agrıyor cocugun ıkınıp pıkınıyor sürekli uykusunda her cocuk bir değil ki. Fikirlerini kendilerine saklasa insanlar olmuyor sankiKızlar bugün amcamlara gezmeye gittik oraya komşuları geldi bizm oglanda da reflu başladı cocugumda zaten gaz vardı yavrum uykusundan uyaniyor sancısı geliyor vs kadında anneme ben hiç böyle mızmız çocuk buyutmedim demiş. İnsanlar ne kadar düşüncesiz ya ben zaten stres yapıyorum ağlıyor huzursuz diye gelmiş böyle diyor .
Öylesine siznle paylaşmak istedim
Meme başı şaşkınlığı diye bir durum var. Genelde kavramayı etkiliyor diye biliyorum. Tabi ki emzik meme reddi yapmaz emzikten süt gelmiyor Sonuçta. Ama biz biberon da kullandığımız için ben de çekiniyorum açıkçası. İyice karışacak aklı diye. Bazen memeyi bile tam tutmuyor. Biberona alıştığı için2 cocugumda da emzik kullandım emmelerinde hiç sıkıntı olmadı cok sükür. Emzik bineron gibi diilki akan bir sey yok boş boş cekiyor neden meme reddi olsun aksine emme refleksini kuvvetlendirir diye düşünüyorum küçük bebeklerde. Simdi oglumda demiyorum daha almadı ama biraz ugrasıcam 14 günlüğüz. Uykuları pek iyi diil hem sancılanıyor hem sürekli emmek istiyor Emzikle bir nebze rahatlarız belki
Canım benimde 2 tane dikisim var ama anlamadım tabi eskiye oranla daha rahatımAz dikişim vardı içeride 1 tane dışarıda 2 yada 3 taneydi aslında canım ondan dolayı da çabuk düşmüş olabilir ama ağrı konusunda çektim bayağı 44 günlüğüz Halâ ağrısını hissederim az da olsa zorlayınca.. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun İnşaAllah
Çekme konusunda da dediğim gibi gazdan ya da herhangi bir ağrısındaan dolayı yapıyordur o süt fazla olduğu içinde olabilir mi bilemiyorum ama bizimki sütün fazlalığında direkt çıkarıyor boğazına kaçıyor çünkücidden insan her anını yaptığı her hareketi sorguluyor
Ya işte herkes kendi cocugunu iyi tanır. Biraz bebegine göre de sekilleniyor böyle seyler benimkilerin emmeleri cok iyiydi işe gittiğim için biberondan da alıyorlardı memeden de ama uykuları berbattı o yüzden emzik denemek zorundaydım. cocugun duruma göre denemek lazım sanırım ufak ufak.Meme başı şaşkınlığı diye bir durum var. Genelde kavramayı etkiliyor diye biliyorum. Tabi ki emzik meme reddi yapmaz emzikten süt gelmiyor Sonuçta. Ama biz biberon da kullandığımız için ben de çekiniyorum açıkçası. İyice karışacak aklı diye. Bazen memeyi bile tam tutmuyor. Biberona alıştığı için
Bende gece denedim ama benimkide tutmadi yaHer bebek tutmuyormuş emzik ben faydasını gördüm uykuya dalma aşamasında agzindan çıkartıyor :)
Aptamil kullanıyorum 4. Gün kaka yapmadı. 42 günlük oldu. Bence bu durum normal. Hepimizin gündemi aynıKizlar gunaydin sizler hangi mamayi kullaniyorsunuz mama kullananlar ya benim bebis kakasini yapamiyor gunde 1 defa yapiyordu zorla dunden beri hic yapmadi doktorlar normal karsiliyor ama cocuk rahatsiz oluyor acaba mamadan mi oluyor hipp organik combiotic kullaniyorum fikri olan bilgisi olan varsa bilgilendirsin canlar bebisim kivrandikca uzuluyorum ya
18 gunluk bebim bebe yapamiyor ilk 1 hafta felan cok iyiydi sonra gunde 1 yapiyordu hadi dedik hic yapmamasindan iyidir ama suna hic yapmiyor yavrumAptamil kullanıyorum 4. Gün kaka yapmadı. 42 günlük oldu. Bence bu durum normal. Hepimizin gündemi aynı
Yok yapmadı hala beklemedeyim. Perşembe günü kontrolümüz var o zamana kadar yapar inşallah. Yapmazsa doktora sorarız.18 gunluk bebim bebe yapamiyor ilk 1 hafta felan cok iyiydi sonra gunde 1 yapiyordu hadi dedik hic yapmamasindan iyidir ama suna hic yapmiyor yavrumeşimle bir birimize yolluyoruz ama bebisde kaldi eşimdir anan kabjz olsun oglum sen olma ben diyorum baban olsun senin yerine oglum ama yok yapsaydi kuzum rahatliycak ya o ikindikca kivrandikca uzuluyorum seninki suan nasil cnm 4 gunun sonunda yapdi sanirim ama gunde kac defa duzene girdimi tekrar
Inslh yapar cnm benimkideYok yapmadı hala beklemedeyim. Perşembe günü kontrolümüz var o zamana kadar yapar inşallah. Yapmazsa doktora sorarız.
Canm bebeğin ne kadarlık bizde hipp kullanıyoruz ilk zamanlar bizmkide yapamıyordu ıkıniyordu yada kabiz olarak yapıyordu hatta acile bile götürmüşlugumuz var büyüdükçe normale giriyor şimdi 2 aylık oldu hergun normal yapiyorKizlar gunaydin sizler hangi mamayi kullaniyorsunuz mama kullananlar ya benim bebis kakasini yapamiyor gunde 1 defa yapiyordu zorla dunden beri hic yapmadi doktorlar normal karsiliyor ama cocuk rahatsiz oluyor acaba mamadan mi oluyor hipp organik combiotic kullaniyorum fikri olan bilgisi olan varsa bilgilendirsin canlar bebisim kivrandikca uzuluyorum ya
Evet canım biz de şuan o süreçteyiz bu hafta yumurtayı açmıştık biraz fazla gaz ve huzursuzluk hissettim tekrar bi ara verdik bakalım böyle böyle gideceğizDiyet işe yaramıyor dedin yaa mesela kuzenim belirli yediği şeyleri kesti sırayla süt içerikli olan şeylere karşı çıkmıştı alerjisi
Anladım canım peki kakasındaki o sıvı kıvamda hiç iyileşme oldu mu? Benimki günde 1 bazen 2 kez bez dolusu sıvı kaka yapıyor sanki hepsini biriktirip bir anda yapıyor gibiŞöyle söyliyim doğduğundan itibaren kaka hep sıvı ve mukusluydu
ben ikinci ayda akıl Edip doktora sorabildim sanıyordum ki bütün bebeklerin kakası böyle olur anormal olduğunu hiç düşünmemiştim.
Sonra doktor önlem amaçlı süt ürünlerini bir keselim dedi onu kestik sonra ben kaka sıvı ve mukuslu devam ettiği için sürekli yeni gıdaları kestim
altıncı ayda doktor bir alerji doktoruyla görüşmemi istedi alerji doktoru mukuslu kaka tek başına alerji belirtisi değil sen neden kafana göre gıdalar kestin diye kızdı Süt ürünlerini açarak başla önce dedi hepsini tek tek açacaksın dedi
süt ürünlerini açtığımın üçüncü günü kaka da kan çıktı onu söyledim alerji doktoruna o da bir alerji diyetisyenine yönlendirdi diyetisyen de üç ay eliminasyon diyeti yapmak gerektiğini söyledi bütün gıdalar teker teker açtık sütü de dokuzuncu ayda açtık Alerji bitmişti