2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Peki bu gece uykularını nasıl düzene sokacağız gece 3ten sabah 9a uyumadı sabahtan beride uyuyor kalkıyor uyanık kalamıyor bugün 40ı çıktı deneyimli anne var mı aramızda

Güzel anneler telefonda bebekler için kullandığınız bir program var mı ? Öneride bulunur musunuz
Huckleberry kullanıyorum bende canım. Bezler, emzirme, uyku vs. ordan takip ediyorum. Tek hesap hem eşimde hem bende açık o da takip edebiliyor. Bir de harika haftaları indirdim

Kızlar aranızda bebeği işitme testinde geçemeyen var mı? Sanki böyle bir şey okumuştum ama o zaman doğum yapmadığım için hiçbir fikrim yoktu. Bizim sol kulağımızda problem çıktı. Açıkçası doğumdan sonra yeni kendime gelip buna endişelenmeye şimdi zamanım oldu. Biraz da korkuyorum.

Peki bu gece uykularını nasıl düzene sokacağız gece 3ten sabah 9a uyumadı sabahtan beride uyuyor kalkıyor uyanık kalamıyor bugün 40ı çıktı deneyimli anne var mı aramızda
Valla bende merak ediyorum bunu nasıl yapacağız bugün 9 gibi uyandırıp gece 12’ye kadar uyutmayacağım doktor normalde gece uyandırmayın kendisi uyansın 4 saate kadar rahat uyur dedi ama bizim oğlan her 1.5-2 saatte uyanıyor anlamadım tam tersi olması gerekiyorken

Kızlar harika haftalar uygulamasi aylık mi ödeme alıyor yıllık mi abonelik yapıyor? Yani istedigimiz zaman iptal edebiliyor muyuz

Alerjik ve kolik bebek çok zor gerçekten canım Allah yardımcın olsun inşallah bizimsde uyku problemimiz var dalamıyor asla tam anlamıyla uyuyamıyor uyuyamamakta büyümeye engel dedi doktor zaten küçük doğdu diyorum bende mama meme veriyorsan zeytinyağı içir arada canım kuzenimin de süt alerjisi vardı kakasında hep kan oluyordu o şekilde bilmişti doktor da 9 aya kadar dikkat etmişti oda
Bizde henüz kaka olmadı hiç çok şükür, doktor intolerans gibi yani alerji düzeyine 10 üzerinden 4 diyebilirim dedi ama uyguladığımız diyet hiç bi işe yaramıyor gibi hissediyorum. :KK43:
Ben de 9 ay yaşadım alerjiyi ilk bebeğimde. Çok katı diyet yapmak gerekiyor ki vücut tamamen unutsun. 3 ay katı diyet sonrası diyeti bir çay kaşığıyla açıyordu diyetisyen bende. Ciddi bi durum yani tribi mukus için değil süreç baştan başlıcak diye atmıştır ❤️‍🩹 çok haklısın çok zor diyet yapmak başlı başına sorun zaten bi de lohusasın canın çekiyo ama sık dişini 🙏🏻 hepsi gelip geçici çok şükür bitiyor bi yerde
Çok sağ olun gerçekten anlaşılmak çok zor. Sizin bebeğinizde ne zaman nasıl ortaya çıkmıştı? Biz kakaları çok sıvı ve bez dolusu günde 1 kez yapıyor diye doktora gittik. Ben alerji ihtimalini hiç düşünmemiştim mukus bilmem ne diyince şaşırdım… 7. Günüydü gittiğimizde şuan 38 günlük o günden beri diyetteyim. Sanırım bizim ince bağırsakta emilim olmuyormuş ondan kakası sıvı oluyormuş.

Harika haftalar kitabında 5. Hafta 😅

IMG_20241208_194843_edit_638778405550965.jpg

Güzel anneler telefonda bebekler için kullandığınız bir program var mı ? Öneride bulunur musunuz
Hatika haftalar huckleberry happykids babysparks
Kızlar harika haftalar uygulamasi aylık mi ödeme alıyor yıllık mi abonelik yapıyor? Yani istedigimiz zaman iptal edebiliyor muyuz
Farkli secenekler var iki yillik mantikliydi ben o sekilde aldim

Bizde henüz kaka olmadı hiç çok şükür, doktor intolerans gibi yani alerji düzeyine 10 üzerinden 4 diyebilirim dedi ama uyguladığımız diyet hiç bi işe yaramıyor gibi hissediyorum. :KK43:

Çok sağ olun gerçekten anlaşılmak çok zor. Sizin bebeğinizde ne zaman nasıl ortaya çıkmıştı? Biz kakaları çok sıvı ve bez dolusu günde 1 kez yapıyor diye doktora gittik. Ben alerji ihtimalini hiç düşünmemiştim mukus bilmem ne diyince şaşırdım… 7. Günüydü gittiğimizde şuan 38 günlük o günden beri diyetteyim. Sanırım bizim ince bağırsakta emilim olmuyormuş ondan kakası sıvı oluyormuş.
Diyet işe yaramıyor dedin yaa mesela kuzenim belirli yediği şeyleri kesti sırayla süt içerikli olan şeylere karşı çıkmıştı alerjisi

Huckleberry kullanıyorum bende canım. Bezler, emzirme, uyku vs. ordan takip ediyorum. Tek hesap hem eşimde hem bende açık o da takip edebiliyor. Bir de harika haftaları indirdim
Ben de huckleberry kullaniyorum, cok guzel bi app, sadece uyku kismini girmeyi hep unutuyorum, harika haftalar ucretliymis, deger mi almaya?

Peki gerçekten parasını hakeden bir uygulamami canim sence?
Ben de huckleberry kullaniyorum, cok guzel bi app, sadece uyku kismini girmeyi hep unutuyorum, harika haftalar ucretliymis, deger mi almaya?
Ya valla bence çok da gerekli değil kızlar. Kitap varsa hiç gerek yok demişti bir arkadaşım. Ben Türkiye’de olsam kitabı alırdım sanırım ama burda Türkiye’den gelecek birini bekleyeceksin falan çok uzun iş diye uygulamayı aldım.

Şöyle söyliyim doğduğundan itibaren kaka hep sıvı ve mukusluydu
ben ikinci ayda akıl Edip doktora sorabildim sanıyordum ki bütün bebeklerin kakası böyle olur anormal olduğunu hiç düşünmemiştim.
Sonra doktor önlem amaçlı süt ürünlerini bir keselim dedi onu kestik sonra ben kaka sıvı ve mukuslu devam ettiği için sürekli yeni gıdaları kestim
altıncı ayda doktor bir alerji doktoruyla görüşmemi istedi alerji doktoru mukuslu kaka tek başına alerji belirtisi değil sen neden kafana göre gıdalar kestin diye kızdı Süt ürünlerini açarak başla önce dedi hepsini tek tek açacaksın dedi
süt ürünlerini açtığımın üçüncü günü kaka da kan çıktı onu söyledim alerji doktoruna o da bir alerji diyetisyenine yönlendirdi diyetisyen de üç ay eliminasyon diyeti yapmak gerektiğini söyledi bütün gıdalar teker teker açtık sütü de dokuzuncu ayda açtık Alerji bitmişti

Kızlar uykuyu da konuşmuşsunuz şöyle ki 4. Aydaki uyku gerilemesinden önce hiçbi şey düzene girmiyor. O ataktan sonra gündüz uyku sayıları uyanıklık penceresi gece uyku saati vs belli oluyor.
Tavsiyem 6, 7 haftalıkken ufak ufak rutin oturtmaya başlarsak rahat ederiz. Alt değişimi uyku tulumu kitap okuma ninni uyku şeklinde yapıyordum ben. Ama gece uykusuna sabah 3 te geçiyordu kolik yüzünden 😂

4. Ay atağının bittiği hafta her gün yarım saat öne çekti uykusunu kendi kendine gece uykusunu 19.30 a aldı ben de gündüzü düzenledim. Rutin uygula uyut erken uyandıysa döndür tekrar şeklinde. Ama bunun için şu an çok küçükler 3 ay böyle düzensiz takılcaz mecbur … bi de bazı bebekler uyku sever bazıları sevmez🤦🏻‍♀️ kızım sevmezdi mesela gündüz maksimum 45 dakika uyurdu her uyandığında uykuya döndürerek 1.5 saati sağlardım. Sonra alıştı 1.5 saat uyumaya başladı. Bakalım oğlan ne yapacak

X