- 15 Şubat 2024
- 2.246
- 2.935
- 33
Allah razı olsun canım benimP Pcosveanneadayi her 2-3 saatte bir dua ediyorum sana valla“hava da bi elin başının altında bi eşin belinin altında sağa solla salla çalkala al omzuna sırtına vurarak çıkart gazını” demişti bizde çok ile yaradı
İlk günden bugüne goon bez molfix izotonik sulu ıslak mendil mustela pişik kremi çok şükür bişey olmadı canımmKızlar bebislerin altını neyle siliyorsunuz ben pamukla kaynamış soğutulmuş suyla ıslak mendil kutusuna koymayı dusunuyorudm annem ılık suyla silmemi söyledi buz gibi değmesin çocuğun totosuna diye ,başlarda iyi hoş her seferinde su ilitip pamukla temizliyordumda zor oluyor artık siz nasıl yapıyorsunuz? Birde ıslak mendile ne zaman geçmemiz lazım çok da alıştırmak istemiyorum bu seferde hemen herşeye tahriş oluveriyorlar
Her istediginde emzirme konusunda da ince bir ayar var, ben istediginde aliyorum memeye, baktim ki oyalaniyor, cikariyorum anliyorum ki anne ihtiyacindan ya da gaz sancisindan istemis. Ac olsa zaten lopur lopur emer.Bende her istediğinde emziriyorum ama bu seferde bir süre sonra kusuyor fazla geldi diye düşünüyorum, hep böyle mi olacak?
Ay kusmuyor mu peki öyle sallayıncaSütü içtikten sonra alıyorsun bebeği elinde havada sağa sola sallıyorsun çalkalıyorsun aslındasonra omzuna al çok güzel gağiriyor
Valla benimki kesin kusar cunku normalde yedirip gazini alip yatirinca bile agzina geliyor, reflu mudur nedir.Ay kusmuyor mu peki öyle sallayıncabende denerim. Çocuğu baya kına tepsisi gibi bir sağa bir sola mı sallıyoruz elimizin üstünde tutup
Canım çokkk teşekkürler bu alttan tutup çalkalama taktiği dmi
Bende açıyorum bazen ses olsun diye tlf bulundurmuyor bir arkadaşım bebeğin odasında bazen dalgınlıkla oluyor tlfEvet bazen dalgınlıkla yüzü oraya dönmüşse hemen bakıyor izliyor yaramaz. Sese alıştır uyurken yoksa zorlanırsın dedikleri için ses olsun diye açıyorum
Filitre temizliği düzenli yapılıyorsa arıtmanın daha temiz oluyor bende şuan hazır su kullanıyorum ara ara mama veriyorumbebegine mama veren anneler hazır su mu arıtma suyu mu kullanıyorsunuz?
Evet benimki de kusar ve kusuyorda zaten. Doktorun yanında da kustu bi kere, kusmuğu böyle pütürlüydü doktor bu reflü kusması dediValla benimki kesin kusar cunku normalde yedirip gazini alip yatirinca bile agzina geliyor, reflu mudur nedir.
Çok mantıklı aslında bu süreçte Ben de yaptırmayı düşünüyordum vazgeçtim gazdan yeterince çekiyor yavrum sünneti kalsın dedim kendimce birde altını zor temizletiyor benimki ondan birazdaKızlar yenidoğan sünneti yaptırdınizmi yada yaptırmayı düşünüyor musunuzz ne zaman yaptırmak mantıklı ben 1 aylıkken 40 i cikmadsn annemler yanimdayken yaptırmak istiyorum klips yöntemiyle yapıyormuş yaptircagim yer sizin bilginiz tavsiyeniz varmi
Valla bende zor olan sürecin hepsi bı anda olsun bitsin mantigindayim biraz ondanÇok mantıklı aslında bu süreçte Ben de yaptırmayı düşünüyordum vazgeçtim gazdan yeterince çekiyor yavrum sünneti kalsın dedim kendimce birde altını zor temizletiyor benimki ondan birazda
Bu kucağa oturtma konusu benim kafamı karıştırıyor bu pozisyon oturamayan bebekler için tehlikeli değil mi peki
Bu videodaki 2. Yöntem
Her zaman 4 5 saat uyumuyor bazen 45 dakika bazen 5 saat ama genel mi saat söyliceksem 3 saat uyuyorPeki max kac saat uyuyor?
Kafasını yukarda midesini gövde kısmın aşağı tutup aynen kona tepsisi gibi sallıyoruzAy kusmuyor mu peki öyle sallayıncabende denerim. Çocuğu baya kına tepsisi gibi bir sağa bir sola mı sallıyoruz elimizin üstünde tutup
Merhaba sağlıkla büyütün. Sadece anne sütü alıyorsa kaka olmadığı günler olabilirmiş. İnilti sesi hep var homurdanma gibiHayirli aksamlar kizlar deneyimli anneler ve taze anneler benim bebis bugun kakasini hic yapmadi rahatsizda oluyor varmi oneriniz yada sizin bebislerde durumlar nasil ayrica sizin bebislerde de arada inilti oluyormu inilti ses cikartiyorlarmi aralik annelerjnden geldim normalde aralikdaydi dogum ama bizim beyefendi kasimda geldi 14 gunluguz bilgisi olan paylasirsa sevinirim kizlar saglikla buyutelim bebislerimizi inslh hepimiz
Ya bunun gibi miKafasını yukarda midesini gövde kısmın aşağı tutup aynen kona tepsisi gibi sallıyoruz
Ben 7/24 emziriyo gibi hissediyorum hep istiyor vermediğimde de kötü hissediyorum kendimi.. herkes zaten aranıyo hadi emzir diyo sürekli ama yoruldumHer istediginde emzirme konusunda da ince bir ayar var, ben istediginde aliyorum memeye, baktim ki oyalaniyor, cikariyorum anliyorum ki anne ihtiyacindan ya da gaz sancisindan istemis. Ac olsa zaten lopur lopur emer.
Burun açma ile ilgili bizim doktor bırakın genzine de kaçsın dedi ben bazen dik tutup bazen yan turup açıyorumSerumun genzine kaçması zararlı mıdır acaba ya??ya da ciğere felan kaçarsa diye korkuyorum ben de
Bunu da sorduk doktora 4 saat dedi maksimumKizlar muhtemelen uyumazlar da gece 3 saatten fazla uyurlarsa uyandiriyor musunuz beslemek icin?
Dün gece bir saat memeyi agzına vermeye çalıştım asla almadı uyuyor uyanmadı altını falan değiştirmeme rağmen iki gündür baya iştahsızdı benim bebiş hepatit ikinci dozu olsu sanırım onun etkisiydi gece bu aralar tek meme anca yapıyoruz biz de zaten kilo alımı yavaştı korkuyorumKızlar her geçen gün farklı bir huy edinme arayisindayiz resmen. Normalde iki memeyi de yaklaşık 10-15 dk emiyordu oğlum. Bu gece 3 kez beslenmeye uyandığında da tek memeyle doydu asla agziji acmigor diger memede 10-15 dk anca emmiş oldu oda 1 buçuk saatte bir uyandı gecee
Ben e bebekten hipp su aldım onu bitirdim sonra ceysu var küçük şişelerde e bebekte ondan aldım onu kaynatıp soğutuyorum mama yapcağımda benmari ısıtıyorumbebegine mama veren anneler hazır su mu arıtma suyu mu kullanıyorsunuz?
Merhaba cnm mama kullaniyoruz ama anne sutude az da olsa aliyor ve buraya yazdikdan sonra yapdik sukur ve oturduk ailece ona sevindik rabbim cocuklarimizi korusun tskr ederim yorum icin cnm senin bebisinde ayaginin alti tabani arada morariyormuyduMerhaba sağlıkla büyütün. Sadece anne sütü alıyorsa kaka olmadığı günler olabilirmiş. İnilti sesi hep var homurdanma gibiAma bazen bu inlemeye dönüşüyorsa sebebi gaz olabilir bu sıralar başlamıştı bizimde
Karnına masajlar yapmayı deneyin internette videolar var özellikle ince bağırsağın çıkış noktasına. birde biliyorsunuz ki kaka için hem ıkınmak hemde makatı açması gerek mesela bizimki kundak pozisyonunda çok yapıyordu. Yani altı açıkken ayakları birleşik ağzına doğru hafif gidik pozisyonda.