- 4 Aralık 2023
- 358
- 476
- 26
Yok ağrı falan hissetmiyorum karnım çok sert karnımda kasılma oluyor sadece şimdi daha iyiyim serumlarlaAğrıları hissediyor musun canım hafî hayırlısı inşallah hakkınızda ama açılma neye bağlı acaba açılma olmadan ağrı başlıyor değişik
Bebegin kanalda olmasi ne demek,ya da sancı olmadan doğum baslar mi mesela?bende bir sey yok ama birkac gundur o kadar asagida hissediyorum ki ayakta biraz daha dursam kendiliginden cikacak asagidan gibi.34 haftaligim daha endiselendim acikcasiKanalda değil yavrum. Haftaya cuma 1 Kasım'da bir daha gidicem . Doğmazsa 40+3 gibi doğurtucam seni dedi o da 4-5 Kasım gibi pazartesi salıya denk geliyor. Gelesi yok yani gerçekten. Sana ne dedi
Ya o nasil anlasiliyor ben birkac gundur cok asagida hissediyorum yani hissetmiyorum asagida.sanki acıp cikacak kendisi gibi.bebek indi mi demek bu☹Kızlar benim göbeğim düştü aşağı bebek indi yani, 38+3üm kız bebek. Yürürken zorlanıyorum bir de abdest alırken lavaboya ayağımı çok kolay kaldırıyordum artık zorlanıyorum 2 gündür. Midemin oradaki baskı da azaldı. Galiba doğum yaklaşıyor, karnı inen başkaları da var mı :)
Benim sag kasık tarafinda basi var sanirim poposu kaburgamda.ayaklari da sol kasık tarafimda.oyle ittiriyor,bide hıçkırmasindan anliyorum kafasinin nerde oldugunuBende sürekli iç çamaşırı değiştiriyorum asla çişimi tutamıyorum hele bide uzun süre oturduktan sonra ayağa kalkınca daha çok kaçırıyorumteşekkür ederim canım biraz olsun rahatladım ya her şeye hazırlıklıyım ama normal doğum istiyorum hayırlısıyla
Canım benim belirtiler bu şekilde. Bebek baş aşağı ama hala karnımın yukarısında . Zor nefes alıyorum çabuk yoruluyorum.Bebegin kanalda olmasi ne demek,ya da sancı olmadan doğum baslar mi mesela?bende bir sey yok ama birkac gundur o kadar asagida hissediyorum ki ayakta biraz daha dursam kendiliginden cikacak asagidan gibi.34 haftaligim daha endiselendim acikcasi
Ben asagida hissediyorum bayagi ama daha kucuk haftalarda da hissetmistim doktor yok normal demisti.simdi de bu haftalarda normal bu derse rahatlayacagim en azindan....simdi yururken bile endise ediyorum huzursuzum.insallah erken dogmaya kalkmazCanım benim belirtiler bu şekilde. Bebek baş aşağı ama hala karnımın yukarısında . Zor nefes alıyorum çabuk yoruluyorum.
Bebek kanala girince yürüme zorlaşır deniliyor mesela Eki Görüntüle 3495549
Aynen benim tıbbi gerekçem oydu ama kabul etmedilerTıbbi gerekçe benim psikolojim değil mibenim arkadaşımda ağrıları yönetemedi ve suni sancı verdiler bizde ağrı kesici verdi sanıyoruz kız bağırıyor ne verdiniz siz bana diye ama gram açılma yok hala ısrarla suni sancı verdiler bizde sabah hastaneden çıktık özelde sezeryanla doğurttuk
Açılmam vardı canım 4 cmdi ama benim sancı aralığım çok kısaydı 2 dkda bir geliyordu ben normalde 2 dkda bir olan 8-9 cm de diye biliyordum ama o öyle söyleyince saatler geçmez bu halde diye kafamda bittiAma senin bu sorduğun sorular çok normal canım eee nasıl ikna ettin sezeryana açılma olmuş muydu
Hadi bakalım canım bende 3 günde etki etti ilk gün tek set yaptım 2. Ve 3 gün 2 yada 3 set yaptım farklı saatlerde setlerden birini sıcak duş altında yaptım açılmanında hızlı olmasını sağlıyormuşBuna da başlıyorummm bugün o zaman baby
Kesinlikle canım tecrübesiz olduğun bir nokta. Şahsi fikrim geliyorum diyerek gelseydi doğum yavaş yavaş süreci yönetirdim. Mesela yarım saatte bir sancı sonra 20-15-10 gibi gitseydi zaman yaklaşıyor az kaldı bitecek gbi düşünürdüm ama hiçbir şey yokken çay içip lavaboya gidip tek sancı nişan ve nişandan sonra 2 dkda bir gelince sancı bi anda ne oluyoruz oldum. Ve açılma 1-1.5 cmdi. Yarım saat içinde başka hastaneye gittim açılma 4 cm ulaşmıştı. Oradaki doktor çok hızlı açılmış 1-2 saate doğurursun dese yine belki zihinsel yönetebilrdim ama sorduğumda ilk doğum saatte 1 anca açılırsın dedi. Benim zihnimde direk 10 cm o zaman kaldı en az 6 saat 2 dkda bir sancı desen diye bir matematik olayı döndü sonuç ortadaOy kıyamam yaaya tabi bide o kısmı var. Bilemiyor ki insan acıyı nasıl yönetecek ilk defa bir durum yaşıyorsun sonuçta. Ama dediğin gibi iki ihtimal var. Annelerimiz yaptıysa ya da hala bizim nesilden bir sürü insan yapıyorsa dayanılmayacak bişey de değildir herhalde yoksa onlarda yapamazdı
İşte burada etrafındaki insanların Dr en önemlisi biraz kandırması gerekiyor tabiri caizse. Çocuk avutur gibi avutacak. Ben bazı drları takip ediyorum instada. Neler söylüyorlar hastalarına yaparsın aslansın kaplansınKesinlikle canım tecrübesiz olduğun bir nokta. Şahsi fikrim geliyorum diyerek gelseydi doğum yavaş yavaş süreci yönetirdim. Mesela yarım saatte bir sancı sonra 20-15-10 gibi gitseydi zaman yaklaşıyor az kaldı bitecek gbi düşünürdüm ama hiçbir şey yokken çay içip lavaboya gidip tek sancı nişan ve nişandan sonra 2 dkda bir gelince sancı bi anda ne oluyoruz oldum. Ve açılma 1-1.5 cmdi. Yarım saat içinde başka hastaneye gittim açılma 4 cm ulaşmıştı. Oradaki doktor çok hızlı açılmış 1-2 saate doğurursun dese yine belki zihinsel yönetebilrdim ama sorduğumda ilk doğum saatte 1 anca açılırsın dedi. Benim zihnimde direk 10 cm o zaman kaldı en az 6 saat 2 dkda bir sancı desen diye bir matematik olayı döndü sonuç ortada
O kadar haklısın ki.. Dün gece 5 dkya düşünce sanki sabaha doğururum gibi gittim. Resmen hayal kırıklığına uğradım. Gözüm de korkmadı değil. Bu Ağrılar böyleyken açılma yoksa, artınca ben napcam diye düşünüyorum. 30unda sezaryeni beklemiyor olsam dün o hayal kırıklığı ile ben de sezaryen olabilirdim..Aynen benim tıbbi gerekçem oydu ama kabul etmediler
Açılmam vardı canım 4 cmdi ama benim sancı aralığım çok kısaydı 2 dkda bir geliyordu ben normalde 2 dkda bir olan 8-9 cm de diye biliyordum ama o öyle söyleyince saatler geçmez bu halde diye kafamda bitti
Ben dedim kesin Mina doğum yaptı. Hatta ya.zar öğleye doğru kızlar doğdu diye. Hiç beklemiyordum ha doğmayacağınıO kadar haklısın ki.. Dün gece 5 dkya düşünce sanki sabaha doğururum gibi gittim. Resmen hayal kırıklığına uğradım. Gözüm de korkmadı değil. Bu Ağrılar böyleyken açılma yoksa, artınca ben napcam diye düşünüyorum. 30unda sezaryeni beklemiyor olsam dün o hayal kırıklığı ile ben de sezaryen olabilirdim..
Öyle canım. Gece gittiğim ebe akşam 9 10 gibi gel tekrar nst çekin. Açıklığa bakalım dedi. Ben çok açılmış gibi hissetmiyorum. Sanırım psikoloji her şeyden önemli. Ben bedenime kırgınımBen dedim kesin Mina doğum yaptı. Hatta ya.zar öğleye doğru kızlar doğdu diye. Hiç beklemiyordum ha doğmayacağını
Valla ben de bugün dogum haberin gelir diye bekliyordum dünkü kısa, aralıklı kasılmaların sonrası. Suyun gelmedi ama bu arada dimi sadece nişan ve kasılmalar mı vardı dünden?O kadar haklısın ki.. Dün gece 5 dkya düşünce sanki sabaha doğururum gibi gittim. Resmen hayal kırıklığına uğradım. Gözüm de korkmadı değil. Bu Ağrılar böyleyken açılma yoksa, artınca ben napcam diye düşünüyorum. 30unda sezaryeni beklemiyor olsam dün o hayal kırıklığı ile ben de sezaryen olabilirdim..
Evet, suyum geldi sanıyordum. Meğer idrar İş test yaptılar. Bebeğin başı mesaneye çok baskı yaptığı için ve kaslar gevşediği için fark etmeden kaçırıyormuşum.Valla ben de bugün dogum haberin gelir diye bekliyordum dünkü kısa, aralıklı kasılmaların sonrası. Suyun gelmedi ama bu arada dimi sadece nişan ve kasılmalar mı vardı dünden?
Asıl mesele suyun gelmesi mi ki acaba ya? Karıştırmakta cok haklısın insan nasıl bilecek kiEvet, suyum geldi sanıyordum. Meğer idrar İş test yaptılar. Bebeğin başı mesaneye çok baskı yaptığı için ve kaslar gevşediği için fark etmeden kaçırıyormuşum.
Hala sadece kasılmalarım var o da çok sık değil. Lekelenme de çok çok azaldı.
Aynen canım zaten o an ağrıdan kaçacak delik arıyorsun onu sana hazır sunduklarında sende tamam o zaman gibi birşey oluyorsun. Kararımdan pişman olmadım ama dediğin gibi yönlendirmenin etkiside çok büyük. Allah iyi insanlarla karşılaştırsınİşte burada etrafındaki insanların Dr en önemlisi biraz kandırması gerekiyor tabiri caizse. Çocuk avutur gibi avutacak. Ben bazı drları takip ediyorum instada. Neler söylüyorlar hastalarına yaparsın aslansın kaplansınazıcık gaz verseler kanarız acı çekiyor olsak bile. Seni direk demoralize etmişler. Belki de o an cok iyi açılmışsın yönet şu kasılmaları şöyle yap böyle yap deselerdi bekleyecektin belki de.
Evet ya 5 dkda normalde 4-5 cm açılma oluyormuş. Ama o tecrübeyle doğurmaman bi yandan iyi olmuş çünkü şuan gerçek sancı gelip güzel bir açılman olsa bile sen daha birşey yoktur diyip direk doğuradabilirsinO kadar haklısın ki.. Dün gece 5 dkya düşünce sanki sabaha doğururum gibi gittim. Resmen hayal kırıklığına uğradım. Gözüm de korkmadı değil. Bu Ağrılar böyleyken açılma yoksa, artınca ben napcam diye düşünüyorum. 30unda sezaryeni beklemiyor olsam dün o hayal kırıklığı ile ben de sezaryen olabilirdim..