Bakalım tutacak mıEşin gününü bile ayarlamış gelmişsabah namazına kalktım ağrısı tutan arkadaş vardı ismen dua ettim inşallah kucağına almıştır evladını ağrıları güzel gidiyordu ya
Canım hayırlı haberler olsun inşallah
Minaa95 canım günaydın naptın inşallah güzel haberler bekliyoruz senden Rabbim kolaylaştırsın inşallah doğumunu dualarımız seninle
Günaydın kızlar,Ay canım benim inşallah bı avazda dogurursun ya rabbim yar ve yardımcın olsun
Yani çok üzüldüm diyemem açıkcası. Daha önce kayıplarım olduğu için önemli olan sağ salim kucağıma almaktı önceliğim. Ama normal doğum için çok hazırlık yapmıştım 10 plan yaptıysam tek gerçekleşen ve en önemlisi ikimizinde sağlıklı olması geri kalan hiç biri planladığım gibi olmadı. Olaya çok duygusalda bakmıyorum o an şartlar öyle gelişti öyle olması gerekiyordu öyle oldu mantığındayım. Ama beklentide olunmazsa bence süreç yönetilebilir istediğin gibi bir doğum hikayen olabilir. Benim için ten teması göbek kordonun geç klemplenmesi ilk emzirme çok önemliydi mesela ama olmadı bende artık geriye kalan zamanımızı önemsiyorum o yüzdenNormal doğum isterken sonrasında bu seni üzmedi mi? Ya da ne hissettin diye sorayım. Ben de normal istiyorum ama sezeryan olursa tam genel olursa duygumu bilmiyorum o yüzden soruyorum hislerini
O kadar ağrıya rağmen açılman olmadıysa eğer doktorunla görüş bazen bebek kanala inmiyor bekletmez belki sezeryanla alırlar uyanınca nasıl peki ağrılarınGünaydın kızlar,
Maalesef doğum olmadı. Gece 4te gittim hastaneye açılma yok dediler. Eve geldim. Çok inanmıştım oysaki doğuracağıma. O kadar sancı boşa gitmiş gibi hissediyorum. Duşa girdim su torbası ile sızmışım artık.
Ara ara gelen sancılar var hala bekliyorum.
Görcez doktor belki gün verir sana o zaman dersin hocam biz 2 kasımı rüyamızda görmüştük diyeBakalım tutacak mı
Yani çok tahammüllü diyemem bende acil ekibi için ama bi şekilde yapılıyor. Zaten son aşamada öyle bir noktaya gelmiştimki tıp fakültesi 1. Sınıf öğrencisi yapsa gözümde yoktuAyyy bende tıp fakültesine gidiyorum bundan korkuyorum kendi doktorumu seviyorum normal yapamazsam herhangi birisi alacak beni ameliyata alırsa oda tabi ebeleri gördü geçen içim rahat etmedi bilmiyorum ama gün alcam herhalde bu gidişle eşime kalırsa o direk sezeryan diyor
Gerçi ben bir hafta önceden baya birşeye başlamıştım canım hurma ananas ahududu yaprağı çayı activating labor egzersizlerini üç gün yalabildim. Belkide ondan hızlı bir giriş yapmışımdırValla tık yok yavrum
Sanırım kafaya takmak da değil de gönlümüzden hep normal geçiyor ya olsun istemek bu. Hani tabii mecbursak sezeryana niye ısrar edelim elbet saglıklı olanı seçeriz ama normal dogurtabilecekken doktorlarda işine geleni yapıyor gibi hissediyorum. Yoksa inan ısrarcı olmıcam. Hepimizde korku var. Bilinmezdeyiz resmen. Dünden beri minanın kasılmalarına odaklandık mesela istiyoruz ki kolay desin bizi cesaretlendirsin ama herkesin hikayesi farklı işte.İnsanoğlu bişeye takınca takıyor kafayı bazen ısrar etmemek gerekiyor doktorlar bizim için daha iyi kararlar veriyor bence bilmiyorum bende sen gibiyim normali denemek istiyorum ama doktorum üniversite de başka birinin eline kalmakta istemiyorum
Şimdi de ağrılarım var ama geceki gibi sık ve yoğun değil. 30 ekime sezaryen planladık zaten. Ama işte nişan falan gelince normal olur gibi dedi. Ben zaten normal istiyorum diye zorluyorum.O kadar ağrıya rağmen açılman olmadıysa eğer doktorunla görüş bazen bebek kanala inmiyor bekletmez belki sezeryanla alırlar uyanınca nasıl peki ağrıların
Kıyamam yaa işte insan normali bi denemek istiyor Allah yardımcımız olsun inşallah normal olmayacaksa da ağrıların bugün dinsin diyelimŞimdi de ağrılarım var ama geceki gibi sık ve yoğun değil. 30 ekime sezaryen planladık zaten. Ama işte nişan falan gelince normal olur gibi dedi. Ben zaten normal istiyorum diye zorluyorum.
Bence de tahammüllü olmuyorlarYani çok tahammüllü diyemem bende acil ekibi için ama bi şekilde yapılıyor. Zaten son aşamada öyle bir noktaya gelmiştimki tıp fakültesi 1. Sınıf öğrencisi yapsa gözümde yoktuama planlı ilerlemek bence daha güzel olur şuanki tecrübeme göre. Çünkü son anda çok savunmasız oluyorsun
Yaa özelde ki doktorlar evet ama devlet önceliği normale veriyor şu an iki doktor takipte bende ikisi de normal ısrar ediyorlar bende ısrar ediyorum ama eslem huma gibi de gece ağrım tutup acil ekiplerinin eline kalmak istemiyorumSanırım kafaya takmak da değil de gönlümüzden hep normal geçiyor ya olsun istemek bu. Hani tabii mecbursak sezeryana niye ısrar edelim elbet saglıklı olanı seçeriz ama normal dogurtabilecekken doktorlarda işine geleni yapıyor gibi hissediyorum. Yoksa inan ısrarcı olmıcam. Hepimizde korku var. Bilinmezdeyiz resmen. Dünden beri minanın kasılmalarına odaklandık mesela istiyoruz ki kolay desin bizi cesaretlendirsin ama herkesin hikayesi farklı işte.
Kesinlikle dogru cümle bu. Yapabilecekken direk sezeryane yöneltiliyormuşum gibi hissediyorum. Doğal olan süreci yaşamak istiyorum hayırlısıyla. Tabii bebeği de kendimi de tehlikeye atmadan. Ama denemeden nasıl bilcez dimi. Mesela burdan b arkadaş denedi sezeryane çevrildi süreç içinde artık şüphe yok. Ama baştan denemeden her şey şuan normalken can sıkıcı oluyorBen ilkinde normal doğurabilecekken sezeryan oldum sonra kabullenemedim falan çok taktım kafama dediğin gibiaslında sağlıkla kavuşmak önemli olan ama yapabilecekken yapamamış gibi hissettim yani dr hatası gibi geldi ondan kabullenemedim. Dr la açık açık konuş bence sağlık için gerekliyse konuşarak karar verin o zaman kabullenmesi kolay. Şimdi ne gerek var diyo bilinçaltı. İkinci de yine denicem ben içimde kaldı çünkü
Kalmazsın inşallah ya. İyi şeyler düşünelim belki de kasılmaların başlayacak ve kendiliğinden süreç akacak. Bazı kadınlar da diyor ya 1,2 saatte oluverdi diye. Bizimki de öyle olsun yaYaa özelde ki doktorlar evet ama devlet önceliği normale veriyor şu an iki doktor takipte bende ikisi de normal ısrar ediyorlar bende ısrar ediyorum ama eslem huma gibi de gece ağrım tutup acil ekiplerinin eline kalmak istemiyorum
Hahahah hadi bakalım yavrum inşallahNormal doğuracaksın bence 40+3 de aniden içeme doğdu bak
Tam olarak bu kafadaydım doktor sezeryan diyince bile sağlık önemli olan ama neden normal olmasın diyordum. Ben normalde hastaneye gidip geldikten sonra ne varsa üstümde hemen yıkarım. En son doğum yapacağım zaman sancı gelince hastanede yerde emekleme pozisyonunda beni ne zaman alacaksınız diye doktorları darlıyordum. Hijyen nefes egzersizi hepsi bitti gözümde o anSanırım kafaya takmak da değil de gönlümüzden hep normal geçiyor ya olsun istemek bu. Hani tabii mecbursak sezeryana niye ısrar edelim elbet saglıklı olanı seçeriz ama normal dogurtabilecekken doktorlarda işine geleni yapıyor gibi hissediyorum. Yoksa inan ısrarcı olmıcam. Hepimizde korku var. Bilinmezdeyiz resmen. Dünden beri minanın kasılmalarına odaklandık mesela istiyoruz ki kolay desin bizi cesaretlendirsin ama herkesin hikayesi farklı işte.
GünaydınnnnGünaydın canlarım . Ay çok heyecanlı takip ettim kaç sayfa gerisini okudum . Sancısı olan arkadaş doğurdu mu acabaonla beraber sancı anını yaşadım galiba bende eşim bu sabah rüyasında 2 kasımda doğum yaptığımı görmüş. 1 kasımda da doktor randevum var hayırlısı diyorum artık
Devlet kesinlikle zorunlu birşey olmadıkça sezeryana almıyor canım. Benim devletteki doktorumda normal doğum olsun demişti. İlk şehir hastanesine gittim ben orada tıbbi gerekçe yok alamayız dedi. Bende siz almazsanız başka hastaneye giderim o zaman dedim çıktımYaa özelde ki doktorlar evet ama devlet önceliği normale veriyor şu an iki doktor takipte bende ikisi de normal ısrar ediyorlar bende ısrar ediyorum ama eslem huma gibi de gece ağrım tutup acil ekiplerinin eline kalmak istemiyorum
Oy kıyamam yaaTam olarak bu kafadaydım doktor sezeryan diyince bile sağlık önemli olan ama neden normal olmasın diyordum. Ben normalde hastaneye gidip geldikten sonra ne varsa üstümde hemen yıkarım. En son doğum yapacağım zaman sancı gelince hastanede yerde emekleme pozisyonunda beni ne zaman alacaksınız diye doktorları darlıyordum. Hijyen nefes egzersizi hepsi bitti gözümde o anbence en önemli şey psikoloji. Benim kötü yaşantım sende tutmaz ancak sen kendini moral motivasyon ve korku yönünden hazırlayabilirsen. Gerçekten hazır olmak önemli. İşin gerçeği zor bir ağrı ama yapabilen var sonuçta dünyada demekki imkansız değil. Beni yönlendiren tamamen korkularım paniklemem ve beklentimin olması oldu. O yüzden bunlarda hazırlıklı olursanız bence kesinlikle yapılabilir diye düşünüyorum