2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    169
Canım hayırlı haberler olsun inşallah
Minaa95 canım günaydın naptın inşallah güzel haberler bekliyoruz senden Rabbim kolaylaştırsın inşallah doğumunu dualarımız seninle
Ay canım benim inşallah bı avazda dogurursun ya rabbim yar ve yardımcın olsun
Günaydın kızlar,

Maalesef doğum olmadı. Gece 4te gittim hastaneye açılma yok dediler. Eve geldim. Çok inanmıştım oysaki doğuracağıma. O kadar sancı boşa gitmiş gibi hissediyorum. Duşa girdim su torbası ile sızmışım artık.
Ara ara gelen sancılar var hala bekliyorum.

Normal doğum isterken sonrasında bu seni üzmedi mi? Ya da ne hissettin diye sorayım. Ben de normal istiyorum ama sezeryan olursa tam genel olursa duygumu bilmiyorum o yüzden soruyorum hislerini
Yani çok üzüldüm diyemem açıkcası. Daha önce kayıplarım olduğu için önemli olan sağ salim kucağıma almaktı önceliğim. Ama normal doğum için çok hazırlık yapmıştım 10 plan yaptıysam tek gerçekleşen ve en önemlisi ikimizinde sağlıklı olması geri kalan hiç biri planladığım gibi olmadı. Olaya çok duygusalda bakmıyorum o an şartlar öyle gelişti öyle olması gerekiyordu öyle oldu mantığındayım. Ama beklentide olunmazsa bence süreç yönetilebilir istediğin gibi bir doğum hikayen olabilir. Benim için ten teması göbek kordonun geç klemplenmesi ilk emzirme çok önemliydi mesela ama olmadı bende artık geriye kalan zamanımızı önemsiyorum o yüzden

O kadar ağrıya rağmen açılman olmadıysa eğer doktorunla görüş bazen bebek kanala inmiyor bekletmez belki sezeryanla alırlar uyanınca nasıl peki ağrıların

Yani çok tahammüllü diyemem bende acil ekibi için ama bi şekilde yapılıyor. Zaten son aşamada öyle bir noktaya gelmiştimki tıp fakültesi 1. Sınıf öğrencisi yapsa gözümde yoktu ama planlı ilerlemek bence daha güzel olur şuanki tecrübeme göre. Çünkü son anda çok savunmasız oluyorsun

Sanırım kafaya takmak da değil de gönlümüzden hep normal geçiyor ya olsun istemek bu. Hani tabii mecbursak sezeryana niye ısrar edelim elbet saglıklı olanı seçeriz ama normal dogurtabilecekken doktorlarda işine geleni yapıyor gibi hissediyorum. Yoksa inan ısrarcı olmıcam. Hepimizde korku var. Bilinmezdeyiz resmen. Dünden beri minanın kasılmalarına odaklandık mesela istiyoruz ki kolay desin bizi cesaretlendirsin ama herkesin hikayesi farklı işte.

O kadar ağrıya rağmen açılman olmadıysa eğer doktorunla görüş bazen bebek kanala inmiyor bekletmez belki sezeryanla alırlar uyanınca nasıl peki ağrıların
Şimdi de ağrılarım var ama geceki gibi sık ve yoğun değil. 30 ekime sezaryen planladık zaten. Ama işte nişan falan gelince normal olur gibi dedi. Ben zaten normal istiyorum diye zorluyorum.

Şimdi de ağrılarım var ama geceki gibi sık ve yoğun değil. 30 ekime sezaryen planladık zaten. Ama işte nişan falan gelince normal olur gibi dedi. Ben zaten normal istiyorum diye zorluyorum.
Kıyamam yaa işte insan normali bi denemek istiyor Allah yardımcımız olsun inşallah normal olmayacaksa da ağrıların bugün dinsin diyelim

Bence de tahammüllü olmuyorlar gördüm çünkü planlı ilerlemek galiba niyetim artık

Yaa özelde ki doktorlar evet ama devlet önceliği normale veriyor şu an iki doktor takipte bende ikisi de normal ısrar ediyorlar bende ısrar ediyorum ama eslem huma gibi de gece ağrım tutup acil ekiplerinin eline kalmak istemiyorum

Kesinlikle dogru cümle bu. Yapabilecekken direk sezeryane yöneltiliyormuşum gibi hissediyorum. Doğal olan süreci yaşamak istiyorum hayırlısıyla. Tabii bebeği de kendimi de tehlikeye atmadan. Ama denemeden nasıl bilcez dimi. Mesela burdan b arkadaş denedi sezeryane çevrildi süreç içinde artık şüphe yok. Ama baştan denemeden her şey şuan normalken can sıkıcı oluyor

Kalmazsın inşallah ya. İyi şeyler düşünelim belki de kasılmaların başlayacak ve kendiliğinden süreç akacak. Bazı kadınlar da diyor ya 1,2 saatte oluverdi diye. Bizimki de öyle olsun ya

Tam olarak bu kafadaydım doktor sezeryan diyince bile sağlık önemli olan ama neden normal olmasın diyordum. Ben normalde hastaneye gidip geldikten sonra ne varsa üstümde hemen yıkarım. En son doğum yapacağım zaman sancı gelince hastanede yerde emekleme pozisyonunda beni ne zaman alacaksınız diye doktorları darlıyordum. Hijyen nefes egzersizi hepsi bitti gözümde o an bence en önemli şey psikoloji. Benim kötü yaşantım sende tutmaz ancak sen kendini moral motivasyon ve korku yönünden hazırlayabilirsen. Gerçekten hazır olmak önemli. İşin gerçeği zor bir ağrı ama yapabilen var sonuçta dünyada demekki imkansız değil. Beni yönlendiren tamamen korkularım paniklemem ve beklentimin olması oldu. O yüzden bunlarda hazırlıklı olursanız bence kesinlikle yapılabilir diye düşünüyorum

Günaydınnnn ay olur mu olurr yavrum randevu günü ertesiii

İnstagramda takip ettiğim bir hesap vardı peppy diye. Kadın 40 haftanın son günündeydi her gün yürüyüş, aletli Pilates vs tm tuşlara bastı sabırla bekledi. Sayfasında herkes daraldı dogmuyor mu daha diye. Dün paylaşımlarına Bi baktım normal dogurmuş hem de son gününde. Doktoru yazmış öyle sakindi öyle kontrollü ilerledik ki diye. Doktor da isteyecek ve seni biraz motivasyonla yönlendirecek. Benimki tam Bi pimpirikli

Devlet kesinlikle zorunlu birşey olmadıkça sezeryana almıyor canım. Benim devletteki doktorumda normal doğum olsun demişti. İlk şehir hastanesine gittim ben orada tıbbi gerekçe yok alamayız dedi. Bende siz almazsanız başka hastaneye giderim o zaman dedim çıktım

Oy kıyamam yaa ya tabi bide o kısmı var. Bilemiyor ki insan acıyı nasıl yönetecek ilk defa bir durum yaşıyorsun sonuçta. Ama dediğin gibi iki ihtimal var. Annelerimiz yaptıysa ya da hala bizim nesilden bir sürü insan yapıyorsa dayanılmayacak bişey de değildir herhalde yoksa onlarda yapamazdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…