Aynılarını koydum ben de, saç şekillendirici makyaj malzemesi fln da eklerimKızlar hastane çantamı hazırladım bende koyduklarımı yazayım eksik görürseniz siz eklersiniz ya da sizin unuttuğunuz birşey varsa siz koyarsınız
Bebiş için:
İlk kıyafetler + penye battaniye
x3 alt üst ayaklı şapkalı takım
x2 uzun kollu zıbın
x4 corap
x3 ağız mendili
15 adet bez
İki paket pamuk
Islak mendil
Lazım olursa diye biberon ve süt kaşığı
Emzik
Pişik kremi ( bunları kullanmayı düşünmüyorum hemen ama nolur nolmaz aldım valla)
x2 muslin örtü birini yattığı şeyin altına sermek birine kundak vs yapmak için
1 tane örgü kalın battaniye hastane çıkışı için
Anne için;
1 gecelik
1 uzun kollu 1 kısa kollu pijama takımı
1 tane fotoğraf çekimi için sabahlıklı beyaz pijama takımı ( normalde beyazla asla rahat edebileceğimi düşünmüyorum oyuzden sadece foto çekimi için)
İki üç çift çorap
x2 Atlet
1 adet Emzirme sütyeni
x3 hamile kulodu
1 paket Depend
Göğüs ucu kalkanı
Slikon üç
Gümüş kapak
Göğüs ucu kremi
Pompa götürmeyi düşünmüyorum hastane de vardır inşallah
Terlik
Hırka
Sezeryan vs olursa çok yakınlarım çıkınca çok usudgunu söylüyor o yüzden şal al sırtına dediler birdeeee müsaade ederlermi bilmiyorum ama sıcak su torbası koydum hamileliğimin başından beri sadece sıcak havalar hariç ayaklarım hep buz gibi oldu asla ısınmıyordoğumdan sonrada olursa diye onuda koydum malum havalar soğuk ve ayaklarım üşüdümmu tüm vücudum üşüyor benim hassasım yani bu konuda sizede fikir olsun
Birde Eve dönüş için alt üst triko bir takım aldım unuttuğum varmı bilmiyorum umarım sizede faydası olur
Ay anca bakabildim.. aynıyız o zaman ☺ boy 48 cm kilo 2.900 dedi önceki haftaya göre. Bana da aynıs söylendi kilolu değil ama gelişim normal dediGünaydın sizinle aramızda 1 gün var sadece kaç çıktı bebeğinizin kilosu? Bana da doktor çok iri bi bebek değil ama haftasıyla uyumlu çıktı dedi bizim de salı kontrol vardı 2900 dedi kilosu için ben de sanki geçen haftadan beri az mı kilo aldı tribine girdim
Bence siz haklısınız duş olayında bile ben haklı olduğunuzu düşünmüştüm şimdi bu olayı da okuyunca eşinizin biraz kendini silkelemesi gerektiğini düşündüm ama siz canınızı sıkmayın sakın bebeğiniz için güçlü durun karşınıza alın ve kendisine beklentilerinizi güzelce konuşarak anlatın, bence erkekler biraz ittirmeyle maalesef hareket ediyor, kendi başlarına akıl edecek inceliğe sahip olmuyor geneli
Allah kolaylıklar versin sana, kesinlikle üzülmekte haklısın. Ben de bizde olsa ne olurdu diye düşündüm, benim eşim de giderdi. Üzülür içerlerdim ama orda kalırdı yıllardır yalnızlık yaşadığım çok şey oldu bazı şeyler değişmiyor üzüldüğümüzle kalıyoruz. Bebeğin iyice toparlasın sen toparlan daha güzel olacak her şeyAbisi götürüyor beni şimdi taksiyi ben istemem çok özensiz kullanıyorlar sezeryanliyim acır canım baya. Üzülmekten çok sinirliyim. Şu halimle bile herşeye koşmaya yetişmeye çalışmak zorunda kaldığıma sinirliyim. Benim 3 yaş oğlum var sezeryanli halimle tuvalete bile ben tutuyorum. Ağlıyor ben koşuyorum uykusu geliyor bana geliyor benimle uyuyor yemek yemiyor ben yediriyorum sor bakayım 4 gündür kaç defa hiçbir şeyi düşünmeden uzanıp dinlenebilmişim... Bu arada kaynanamdayız görümcem eşim kaynanam varken oluyor bunlar
Kahve ne için, içilmesi gerekiyorsa içeriz yaBenim de çok benzer makyaj malzemesi falan aldım kullanılır mı bilmiyorum ne durumda olurum bir de kahve için diyorlar ya granül kahve ve termos aldım
Selam kizlar biz bugün 37+2gunluk olduk.Kontrolum vardı ama biraz üzgün ayrıldım.8 sene önce oğlum sezeryanla doğdu.Ben açıkçası ssvd denemeyi çok istiyordum üstelik arası 8 sene olunca daha uygun oldugumu düşünmüştüm.Doktoruma bu istegimden ilk kez bahsettigimde de çok ssvd taraftarı olmadığını anlamıştım zaten.Bugun sana sezeryan günü verelim dedi.ultrasonda bakarken zaten dikişlerin de incelmiş 3mm olmuş 38.haftana girdiğin gün alalım dedi 1 hafta daha beklesek daha iyi olmaz mi dedim bebek zaten doğum kanalında 38 e girince heran gelmek isteyebilir riske atmayalım dedi.
Şimdi diyeceksiniz ki önemli olan bebeğin sağlığı doğum şekli önemli değil.Evet bende öyle düşünüyorum benim için de öncelik sağlıkla dünyaya gelmesi.Ssvd yi takıntı haline getirmemiştim sadece çok inanmıştım çok istemiştim dua etmiştim ve hazirlanmistim.Ukte mi kaldı içimde bilmiyorum ama bu kadar Üzülunce salı günü kızıma kavuşacağımı düşünüp moralimi düzeltmeye çalışıyorum ama olmuyor gözlerim doluyor sürekli..
eşime anlatsam anlamaz zaten ne kadar istedigimin ve neye bu kadar üzüldüğümün farkında bile değil.Oyuzden size içimi döktüm çok uzun oldu kusura bakmayın .
Benim hormonlar zaten hamileliğimin başından beri tavan okadar çok duygusallaştimki inşallah lohusalıkta bu kadar zirvede yaşamam
Ben de 6,5 yıl geçti diye normal doğum olmaz mı dedim, tavsiye etmedi dr. Hastane bile daha fazla ücret istiyormuş riski varmış falan filan.. ister istemez duyduklarımızdan da etkileniyoruz ama özellikle sezeryan isteyen arkadaşlarımız da var. Sağlıkla gelsinler de, elimizde olmayan şeyler için çok ısrarcı olamıyorum ben deSelam kizlar biz bugün 37+2gunluk olduk.Kontrolum vardı ama biraz üzgün ayrıldım.8 sene önce oğlum sezeryanla doğdu.Ben açıkçası ssvd denemeyi çok istiyordum üstelik arası 8 sene olunca daha uygun oldugumu düşünmüştüm.Doktoruma bu istegimden ilk kez bahsettigimde de çok ssvd taraftarı olmadığını anlamıştım zaten.Bugun sana sezeryan günü verelim dedi.ultrasonda bakarken zaten dikişlerin de incelmiş 3mm olmuş 38.haftana girdiğin gün alalım dedi 1 hafta daha beklesek daha iyi olmaz mi dedim bebek zaten doğum kanalında 38 e girince heran gelmek isteyebilir riske atmayalım dedi.
Şimdi diyeceksiniz ki önemli olan bebeğin sağlığı doğum şekli önemli değil.Evet bende öyle düşünüyorum benim için de öncelik sağlıkla dünyaya gelmesi.Ssvd yi takıntı haline getirmemiştim sadece çok inanmıştım çok istemiştim dua etmiştim ve hazirlanmistim.Ukte mi kaldı içimde bilmiyorum ama bu kadar Üzülunce salı günü kızıma kavuşacağımı düşünüp moralimi düzeltmeye çalışıyorum ama olmuyor gözlerim doluyor sürekli..
eşime anlatsam anlamaz zaten ne kadar istedigimin ve neye bu kadar üzüldüğümün farkında bile değil.Oyuzden size içimi döktüm çok uzun oldu kusura bakmayın .
Benim hormonlar zaten hamileliğimin başından beri tavan okadar çok duygusallaştimki inşallah lohusalıkta bu kadar zirvede yaşamam
Şu konuda %100 haklısın hiç kendinden şüpheye düşme canımAbisi götürüyor beni şimdi taksiyi ben istemem çok özensiz kullanıyorlar sezeryanliyim acır canım baya. Üzülmekten çok sinirliyim. Şu halimle bile herşeye koşmaya yetişmeye çalışmak zorunda kaldığıma sinirliyim. Benim 3 yaş oğlum var sezeryanli halimle tuvalete bile ben tutuyorum. Ağlıyor ben koşuyorum uykusu geliyor bana geliyor benimle uyuyor yemek yemiyor ben yediriyorum sor bakayım 4 gündür kaç defa hiçbir şeyi düşünmeden uzanıp dinlenebilmişim... Bu arada kaynanamdayız görümcem eşim kaynanam varken oluyor bunlar
Kahve özellikle sezeryandeki uyuşturmadan sonra oluşan omuz ve başka bölgelerdeki kas spazmları için içiriliyor. Ödem atmak için de kahve iç dedilerAy anca bakabildim.. aynıyız o zaman ☺ boy 48 cm kilo 2.900 dedi önceki haftaya göre. Bana da aynıs söylendi kilolu değil ama gelişim normal dedi
Allah kolaylıklar versin sana, kesinlikle üzülmekte haklısın. Ben de bizde olsa ne olurdu diye düşündüm, benim eşim de giderdi. Üzülür içerlerdim ama orda kalırdı yıllardır yalnızlık yaşadığım çok şey oldu bazı şeyler değişmiyor üzüldüğümüzle kalıyoruz. Bebeğin iyice toparlasın sen toparlan daha güzel olacak her şeyzor günler hem güzel hem zor
Kahve ne için, içilmesi gerekiyorsa içeriz yabebeğe uykusuzluk yapmaz mı
Ben zaten öncesinde yaşadığım şehirde değildim Yeni atandığım için farklı bir şehirdeydim doğum iznine ayrılınca geldim evime haliyle çok fazla Dr değiştirme şansım olmadı bu doktorumda sevdim hatta ssvd yanlısı olduğunu duymuştum ama işte benim için öyle olmadı.ilk dogumumumda da normal doğum çok istemiştim olmamıştı.Sanirim birşeyi fazla istemekte doğru değil olmayınca olmuyorCanım çok istemişsin haklı olarak üzülüyorsun. Her doktor ssvd yapmak istemeyebiliyor başka doktor fikri alabilirsin ya da doktorunla sezeryana devam edebilirsin. İlkinde sezeryan sonrası zorlanmış mıydın sıkıntı mı yaşadın yoksa tamamen diğerini tecrübe etmek istediğin için mi istiyorsun?
Doktorlar riske atmak istemiyor zaten çünkü ssvd fazla ilgi yakın takip istiyor bide riskleri olunca Dr da haliyle sezeryani Uygun görüyor bugün mesela sezeryan için anestezi den sonra en az 2 dk da çocuğu çıkarıyoruz dedi doktorum.Haliyle onlarda kendilerince kolay ve hızlı olanı seçmek istiyor .Sağlıkla gelsin de nasibimde yokmuş deyip avutuyorum kendimi yapacak birşey de yokBen de 6,5 yıl geçti diye normal doğum olmaz mı dedim, tavsiye etmedi dr. Hastane bile daha fazla ücret istiyormuş riski varmış falan filan.. ister istemez duyduklarımızdan da etkileniyoruz ama özellikle sezeryan isteyen arkadaşlarımız da var. Sağlıkla gelsinler de, elimizde olmayan şeyler için çok ısrarcı olamıyorum ben de
evet ben de oyleyim hatta 2-3 kez bu sebeple hastaneye gittim bir sorun cıkmadı doktorum normal diyor. 5-6 saat hiçbir şekilde hissetmezsen sıkıntı dedi. artık bu sebeple gitmeye utanıyorumKızlar siz de bebeğinizin hareketlerini eskiye göre daha az hissediyor musunuz? 37+2’yim ara sıra gerinme ittirme gibi hissediyorum hareketlerini en fazla. Biliyorum son haftalarda az hissediliyor ama yine de tedirgin oluyorum
Hafta olarak aynıyız bende hareketlerinde çok azalma hissediyordum son günlerde ama artık yerleri daraldı büyüdüler buna bağlıyorum.Onceden su içsem tepki verirdi ama şimdi yemek yedikten sonra bile hemen hareket etmiyor.Hareketini hissedemedigim zamanlarda tatlı yiyorum özellikle Sarelle tarzı ekmeğe sürülen çikolata 1 tatlı kaşığı sonra yan değil sırt üstü uzanıyorum o zaman hemen harekete geçiyor icim rahatlayinca hemen sola dönüyorum daha sağlıklı olduğu için.Kendimce böyle bı yöntem buldum.Bazi bebekler tatlı da sevmiyormus ama senin bebeğinin sevdiği birşeyi fark ettiysen birde böyle deneyebilirsinKızlar siz de bebeğinizin hareketlerini eskiye göre daha az hissediyor musunuz? 37+2’yim ara sıra gerinme ittirme gibi hissediyorum hareketlerini en fazla. Biliyorum son haftalarda az hissediliyor ama yine de tedirgin oluyorum
Bende de aynı şekilde yerleri daraldı yazık kuzuların normalKızlar siz de bebeğinizin hareketlerini eskiye göre daha az hissediyor musunuz? 37+2’yim ara sıra gerinme ittirme gibi hissediyorum hareketlerini en fazla. Biliyorum son haftalarda az hissediliyor ama yine de tedirgin oluyorum
merhaba ben yurt disindayim burda doktorlar oyle yaklasmiyor oncelikle vajinal dogum oneriyorlar zaten istege bagli sezaryen yok. benim de ilk dogumum sezaryendi ama bebek makar gelisti once elle dondurmeyi denediler iki kez ileriki haftamda. ikisinde de bebek eski yerine geri donunce sezaryen gunu verdiler mecbur 39+5 te sezaryanla aldilar.Selam kizlar biz bugün 37+2gunluk olduk.Kontrolum vardı ama biraz üzgün ayrıldım.8 sene önce oğlum sezeryanla doğdu.Ben açıkçası ssvd denemeyi çok istiyordum üstelik arası 8 sene olunca daha uygun oldugumu düşünmüştüm.Doktoruma bu istegimden ilk kez bahsettigimde de çok ssvd taraftarı olmadığını anlamıştım zaten.Bugun sana sezeryan günü verelim dedi.ultrasonda bakarken zaten dikişlerin de incelmiş 3mm olmuş 38.haftana girdiğin gün alalım dedi 1 hafta daha beklesek daha iyi olmaz mi dedim bebek zaten doğum kanalında 38 e girince heran gelmek isteyebilir riske atmayalım dedi.
benim seninkinden daha cokkkk böyle teselli olabilirsinHanımlar Benim çatlaklar içler Acısı oldu.ilk gebeliğim ve felaket kaşınıyor.çok düzenli olmasada yağlanıp kremlenmiştim ona rağmen bu şekilde kırmızı kırmızı oldu.biraz kırpıp ilgili kısmı ekliyorum.görüntü İçin kusura bakmayın.Çok kötü biliyorum ama sanırım teselliye ihtiyacım var ne yapsam başka ? sabah akşam yağlanıyorum ama artık çok geç değil mi ? Çok üzgünüm
Valla hepimize çok geçmiş olsun Hindistan cevizi yağı iyi gelir mi ki elimde bi o yağım kaldı şuan yada başka ne kullanılabilir ?benim seninkinden daha cokkkk böyle teselli olabilirsin
Süperr geneldd hepimiz aynı şeyleri koymusuz demekki doğru yoldayiz ahahAynılarını koydum ben de, saç şekillendirici makyaj malzemesi fln da eklerimHediyelikleri ayrı hazırladım. Daha çok şey atarım ben içine onun
ben arastırmalarım ve tecrübelere gore ne yaparsak yapalım çatlayacagı varsa illa ki catlıyor. nemli tutmak önemli ama sadece nemli tutmak engellemiyor demek ki cok dikkat ettigi halde catlayanlar da var. o yüzden kabul ettim bu durumu. himdistan cevizi yagını da bi arkadasım kullanıyordu memnundu son zamanlarda catladı mı bilmiyorumValla hepimize çok geçmiş olsun Hindistan cevizi yağı iyi gelir mi ki elimde bi o yağım kaldı şuan yada başka ne kullanılabilir ?
Benimde çatladı bende banyodan banyoya yağ sürdüm hergün sürsem bence yine de çatlardım göbeğimin üzerine çıkmadı vajinamın hemen üstü çok yırtıldı ama takmıyorum kafama sağlıkla gelsin bebeklerimiz birde bunu stres yapmayalım bence boşverHanımlar Benim çatlaklar içler Acısı oldu.ilk gebeliğim ve felaket kaşınıyor.çok düzenli olmasada yağlanıp kremlenmiştim ona rağmen bu şekilde kırmızı kırmızı oldu.biraz kırpıp ilgili kısmı ekliyorum.görüntü İçin kusura bakmayın.Çok kötü biliyorum ama sanırım teselliye ihtiyacım var ne yapsam başka ? sabah akşam yağlanıyorum ama artık çok geç değil mi ? Çok üzgünüm
Ay lazerle çatlak tedavisi diye bişi görmüştüm ben. Doğumdan sonra ondan yaptırırız ya boşver takma kafana. Doğuma kadar yağlanmaya devam hatta doğumdan 6 hafta sonra da devam etmek gerekiyormuş. Sonrasında olanlara bakarız.Valla hepimize çok geçmiş olsun Hindistan cevizi yağı iyi gelir mi ki elimde bi o yağım kaldı şuan yada başka ne kullanılabilir ?