2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
Selam kizlar biz bugün 37+2gunluk olduk.Kontrolum vardı ama biraz üzgün ayrıldım.8 sene önce oğlum sezeryanla doğdu.Ben açıkçası ssvd denemeyi çok istiyordum üstelik arası 8 sene olunca daha uygun oldugumu düşünmüştüm.Doktoruma bu istegimden ilk kez bahsettigimde de çok ssvd taraftarı olmadığını anlamıştım zaten.Bugun sana sezeryan günü verelim dedi.ultrasonda bakarken zaten dikişlerin de incelmiş 3mm olmuş 38.haftana girdiğin gün alalım dedi 1 hafta daha beklesek daha iyi olmaz mi dedim bebek zaten doğum kanalında 38 e girince heran gelmek isteyebilir riske atmayalım dedi.

Şimdi diyeceksiniz ki önemli olan bebeğin sağlığı doğum şekli önemli değil.Evet bende öyle düşünüyorum benim için de öncelik sağlıkla dünyaya gelmesi.Ssvd yi takıntı haline getirmemiştim sadece çok inanmıştım çok istemiştim dua etmiştim ve hazirlanmistim.Ukte mi kaldı içimde bilmiyorum ama bu kadar Üzülunce salı günü kızıma kavuşacağımı düşünüp moralimi düzeltmeye çalışıyorum ama olmuyor gözlerim doluyor sürekli..

eşime anlatsam anlamaz zaten ne kadar istedigimin ve neye bu kadar üzüldüğümün farkında bile değil.Oyuzden size içimi döktüm çok uzun oldu kusura bakmayın .

Benim hormonlar zaten hamileliğimin başından beri tavan okadar çok duygusallaştimki inşallah lohusalıkta bu kadar zirvede yaşamam
Ben de ssvd istiyorum ve inan seni çok iyi anlıyorum. Dr um destekliyor şimdilik ama desteklemese dr değiştireceğimi de söyledim. Seninki gibi bi yorum yapsa bi dr fikri daha alırdım sanırım 😔 doğru mu söylüyor kaçıyor mu diye. Eğer söylediği doğruysa ya da bebeğime bana en ufak zarar gelecekse sağlık için yapılan sezeryan beni üzmez ama arada kalmak acaba doğru mu kafası beni üzer. Geçen hafta çatı muayenesi yapıcam dedi mesela buna bile takıldım ilkinde yaptınız sorun yoktu tekrarlamak neden diye hani ordan mı bi arıza çıkarıcak diye paranoyakça düşündüm yani. Eğer gerekliyse üzülecek bi şey yok değil de uğraşmamak içinse gıcık olurdum senin gibi o yüzden çok haklı buluyorum

merhaba ben yurt disindayim burda doktorlar oyle yaklasmiyor oncelikle vajinal dogum oneriyorlar zaten istege bagli sezaryen yok. benim de ilk dogumum sezaryendi ama bebek makar gelisti once elle dondurmeyi denediler iki kez ileriki haftamda. ikisinde de bebek eski yerine geri donunce sezaryen gunu verdiler mecbur 39+5 te sezaryanla aldilar.
su an aralikta tekrar dogumum var ustunden 4 yil gecti secme hakkim var ilki sezaryen oldugu icin ama gerek doktor gerek dogum hastanesi ebeleri herkes vajinal doguma yonlendiriyor. dikis yerimi soylediginde onun risk orani 300 kadinda 1 o da olma cunku cihazla takip ediliyorsun dikis yerin zorlanirsa acil sezaryane aliyoeuz hic merak etme acilma iyiyse catin uygunsa bebeginde dogum kanalina girerse vajinal dogumu deneriz dediler
Bu tercih size sunulduğu için çok şanslısınız.sizin adınıza mutlu oldum umarım sizinde gönlünüze göre bı doğumunuz olur😊

Hanımlar Benim çatlaklar içler Acısı oldu.ilk gebeliğim ve felaket kaşınıyor.çok düzenli olmasada yağlanıp kremlenmiştim ona rağmen bu şekilde kırmızı kırmızı oldu.biraz kırpıp ilgili kısmı ekliyorum.görüntü İçin kusura bakmayın.Çok kötü biliyorum ama sanırım teselliye ihtiyacım var ne yapsam başka ? sabah akşam yağlanıyorum ama artık çok geç değil mi ? Çok üzgünüm :KK43:
Ben de kaç gündür psikolojisi bozuk geziyorum inanki hepimiz aynıyız, lütfen moralini bozma 💕 bebeklerimiz sağlıklı olsun yeterkii

Hanımlar Benim çatlaklar içler Acısı oldu.ilk gebeliğim ve felaket kaşınıyor.çok düzenli olmasada yağlanıp kremlenmiştim ona rağmen bu şekilde kırmızı kırmızı oldu.biraz kırpıp ilgili kısmı ekliyorum.görüntü İçin kusura bakmayın.Çok kötü biliyorum ama sanırım teselliye ihtiyacım var ne yapsam başka ? sabah akşam yağlanıyorum ama artık çok geç değil mi ? Çok üzgünüm :KK43:
At kılı fırçasıyla fırçala istersen ondan sonra yağ sür canım benim

Bu tercih size sunulduğu için çok şanslısınız.sizin adınıza mutlu oldum umarım sizinde gönlünüze göre bı doğumunuz olur😊
eger bir risk yoksa acilma varsa catiniz uygunsa bir doktora daha gorunun isterseniz 8 sene gecmis aradan dikis yeri incelmis kismi cok tuhaf geldi bana

Canım bugün bir dermatologls görüştüm e vitamini (cilt yenileme özelliği falan varmış) ve badem yağı önerdi çatlaklar için benimde çatlaklarım oldu yağlanmama rağmen ama bahsettiğim 2 yağı yarın alıp süreceğim bakalım

Ben de ssvd istiyorum ve inan seni çok iyi anlıyorum. Dr um destekliyor şimdilik ama desteklemese dr değiştireceğimi de söyledim. Seninki gibi bi yorum yapsa bi dr fikri daha alırdım sanırım 😔 doğru mu söylüyor kaçıyor mu diye. Eğer söylediği doğruysa ya da bebeğime bana en ufak zarar gelecekse sağlık için yapılan sezeryan beni üzmez ama arada kalmak acaba doğru mu kafası beni üzer. Geçen hafta çatı muayenesi yapıcam dedi mesela buna bile takıldım ilkinde yaptınız sorun yoktu tekrarlamak neden diye hani ordan mı bi arıza çıkarıcak diye paranoyakça düşündüm yani. Eğer gerekliyse üzülecek bi şey yok değil de uğraşmamak içinse gıcık olurdum senin gibi o yüzden çok haklı buluyorum
Öncelikle desteğin için teşekkür ederim anlaşılmak aynı pencereden bakabilmek bile çok güzel bir his😊 Aynı fikirdeyim eğer gerçekten sağlığım için uygun olan buysa başım üstüne.ama ben arada kaldığımı hissediyorum çünkü doktorumdan da o enerjiyi almadım zaten istemiyordu.Benim maalesef başka doktordan görüş almak için vaktim kalmadı bu saatten sonra takipli hastası olmayınca da doktorlar ilgilenmek istemiyor.En başından beri evimde olsaydım herşey farklı olabilirdi ama ben maalesef gebelik surecimi çalıştığım için farklı şehirlerde farklı doktorlarda gecirdim

Sayfamızın yöneticisi Y Ysayy1 ve bi dönem burayı aktif kullanan @Cookiie acaba neredeler
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Bir süredir sıkıntılı bir süreç içerisindeydim. Aktif olamadım. Sıkıntılardan da ötürü Yaklaşık 30. Haftamdan itibaren erken doğum riskim vardı zor bela süreci atlattım 38 e kadar geldik çok şükür, kafam çok fazla bulanıktı bu süreçte bayağı zorlandım ama şuan çok şükür toparlandım ve kızıma kavuşmaya gün sayıyorum bir kç gğn içerisinde gelecekmiş onu bekliyoruz..
Hakkınızı helal edin, aktif olamadım, bilgi veremedim❤️‍🩹

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Bir süredir sıkıntılı bir süreç içerisindeydim. Aktif olamadım. Sıkıntılardan da ötürü Yaklaşık 30. Haftamdan itibaren erken doğum riskim vardı zor bela süreci atlattım 38 e kadar geldik çok şükür, kafam çok fazla bulanıktı bu süreçte bayağı zorlandım ama şuan çok şükür toparlandım ve kızıma kavuşmaya gün sayıyorum bir kç gğn içerisinde gelecekmiş onu bekliyoruz..
Hoş geldiiiinnn 🥰🤗

Sağlıkla kucağına al en önemlisi bu canım benim ❤️🧿 iyi olmana çok sevindim

X