Bende de maviye döndü şaşırdım ilk gördüğümdeKızlar ya sizde de site maviye dönüştü mü bi garil geldi bana başka bi forumdayım gibi
Dündü kontrolum. İkili taraması yapıldı ense kalınlıgı dün 3.5 falan cıktı diğer herşeyi normal cıktı. Doktor perinatolojiye yonlendirdi. Bu sabah 3 doktor gezdik 1 tanesi 3 dk falan muayne etti 3.5 a dogru cıkardı gene. Baska biley bakmadı. Cvs ye yonlendirdi. Hastanede kit yokmus yoksa alıcaktı. %60 saglıklı dogar 40 ihtümal var dedi. Oradan cıkıp baska bir perünatolga gittik öğlen cvs yapar diye. Ama o en yuksen 3,2 ölçtü. Oda ölçebildigim en yuksek deger bu dedi. Zaten 13 hafta olmussun bebek te uzun normal şuan. Gecen hafta gelsen boyle cıksa evet risk derdim ama şimdi normal dedi. ama 2 doktor da 3,5 3.4 fakan olctu dedim istersen ben sana burda 4 te cıkarırım dedi grafikte falan gosterdi. hiç gerek yok dedi cvs ye illa istiyorum diyosan alayım ama bana kalırsa ikili kan sonucu cıksın dedi. orda yuksek bişey gorursek bakarız dedi. içimi de baya rahatlatı dünden beri gecem gündüz olmadı. oradan cıktıktan sonra da kendi doktoruma gittik. diger doktorlar sonuçları atmıs oda bizi ararken biz aramıs olduk. oda somucun iyi gelcegini dusunuyorum falan dedi. ben burada 4-5 leri bile saglıklı oldugunu cok gordum dedi. sıkıntılı bi bebek olsa zaten başka noktalardan kendini gosteriyor dedi. ama burun kemigi karın baş bakılabilecek herşey cok normal dedi. şuanlık iyi taraftayız dedi. pazartesi falan ikili somucu cıkar sonra konusurz dedi. 2 gundur hayatın anlamı kalmadı gerçekten. ama en son gittigim doktor profesor o içimi rahatlattı. oyle kendime geldim. 3-5 gün rahatladım. inşallah ikili sonucum iyi gelir. her durumda fetal dna veya cvs ye yonlendiricekler gibi. Herkese de anlatmadıgımız için kendi kendime aglayıp durdum siz sorunca duygulandım
Evet hiç beğenmedim ya bi garip geldi düzeltebilin varsa bize de söylesinKızlar ya sizde de site maviye dönüştü mü bi garil geldi bana başka bi forumdayım gibi
Canım öncelikle böyle hissetmen normal şimdi hiç bi söz seni sakinleştirmez kaygını anlıyorum ama kendini sakinleştirmeye çalış bebeğin için ve sabret hiç birşey belli değil birde ense kalınlığı 7.2 çıkıp sağlıklı doğum yapan okudum forumda inan yüksek bir değer bile değil o kadar, inşallah hayırlı haberler alırsın ben inanıyorum birşey olmadığına Allahın izniyleDündü kontrolum. İkili taraması yapıldı ense kalınlıgı dün 3.5 falan cıktı diğer herşeyi normal cıktı. Doktor perinatolojiye yonlendirdi. Bu sabah 3 doktor gezdik 1 tanesi 3 dk falan muayne etti 3.5 a dogru cıkardı gene. Baska biley bakmadı. Cvs ye yonlendirdi. Hastanede kit yokmus yoksa alıcaktı. %60 saglıklı dogar 40 ihtümal var dedi. Oradan cıkıp baska bir perünatolga gittik öğlen cvs yapar diye. Ama o en yuksen 3,2 ölçtü. Oda ölçebildigim en yuksek deger bu dedi. Zaten 13 hafta olmussun bebek te uzun normal şuan. Gecen hafta gelsen boyle cıksa evet risk derdim ama şimdi normal dedi. ama 2 doktor da 3,5 3.4 fakan olctu dedim istersen ben sana burda 4 te cıkarırım dedi grafikte falan gosterdi. hiç gerek yok dedi cvs ye illa istiyorum diyosan alayım ama bana kalırsa ikili kan sonucu cıksın dedi. orda yuksek bişey gorursek bakarız dedi. içimi de baya rahatlatı dünden beri gecem gündüz olmadı. oradan cıktıktan sonra da kendi doktoruma gittik. diger doktorlar sonuçları atmıs oda bizi ararken biz aramıs olduk. oda somucun iyi gelcegini dusunuyorum falan dedi. ben burada 4-5 leri bile saglıklı oldugunu cok gordum dedi. sıkıntılı bi bebek olsa zaten başka noktalardan kendini gosteriyor dedi. ama burun kemigi karın baş bakılabilecek herşey cok normal dedi. şuanlık iyi taraftayız dedi. pazartesi falan ikili somucu cıkar sonra konusurz dedi. 2 gundur hayatın anlamı kalmadı gerçekten. ama en son gittigim doktor profesor o içimi rahatlattı. oyle kendime geldim. 3-5 gün rahatladım. inşallah ikili sonucum iyi gelir. her durumda fetal dna veya cvs ye yonlendiricekler gibi. Herkese de anlatmadıgımız için kendi kendime aglayıp durdum siz sorunca duygulandım
Canım lutfen gönlünü ferah tut benim o ikili test yüzünden kanamam basladi üzüntüden biliyorsunuz . Sonuç nipty testi tertemiz. Ama üzuntuden saglikli bebegimi düşünebilirdim allah korudu. Biliyorum çok korkutucu ama temiz cikacak senin de son gittiğin doktor gerekeni söylemiş. Ben o 2 li taramanin kan testine de asla güvenmiyorum orada riskli çıktı zaten benim. Aslında birsey yokmuş. Keske hiç bunu yapmasalar devlet karsilasa herkese direkt fetal dna yapsa anneler böyle perisan olmasa boş yereDündü kontrolum. İkili taraması yapıldı ense kalınlıgı dün 3.5 falan cıktı diğer herşeyi normal cıktı. Doktor perinatolojiye yonlendirdi. Bu sabah 3 doktor gezdik 1 tanesi 3 dk falan muayne etti 3.5 a dogru cıkardı gene. Baska biley bakmadı. Cvs ye yonlendirdi. Hastanede kit yokmus yoksa alıcaktı. %60 saglıklı dogar 40 ihtümal var dedi. Oradan cıkıp baska bir perünatolga gittik öğlen cvs yapar diye. Ama o en yuksen 3,2 ölçtü. Oda ölçebildigim en yuksek deger bu dedi. Zaten 13 hafta olmussun bebek te uzun normal şuan. Gecen hafta gelsen boyle cıksa evet risk derdim ama şimdi normal dedi. ama 2 doktor da 3,5 3.4 fakan olctu dedim istersen ben sana burda 4 te cıkarırım dedi grafikte falan gosterdi. hiç gerek yok dedi cvs ye illa istiyorum diyosan alayım ama bana kalırsa ikili kan sonucu cıksın dedi. orda yuksek bişey gorursek bakarız dedi. içimi de baya rahatlatı dünden beri gecem gündüz olmadı. oradan cıktıktan sonra da kendi doktoruma gittik. diger doktorlar sonuçları atmıs oda bizi ararken biz aramıs olduk. oda somucun iyi gelcegini dusunuyorum falan dedi. ben burada 4-5 leri bile saglıklı oldugunu cok gordum dedi. sıkıntılı bi bebek olsa zaten başka noktalardan kendini gosteriyor dedi. ama burun kemigi karın baş bakılabilecek herşey cok normal dedi. şuanlık iyi taraftayız dedi. pazartesi falan ikili somucu cıkar sonra konusurz dedi. 2 gundur hayatın anlamı kalmadı gerçekten. ama en son gittigim doktor profesor o içimi rahatlattı. oyle kendime geldim. 3-5 gün rahatladım. inşallah ikili sonucum iyi gelir. her durumda fetal dna veya cvs ye yonlendiricekler gibi. Herkese de anlatmadıgımız için kendi kendime aglayıp durdum siz sorunca duygulandım
Evet dedigin gibi doktorlar da direk fetal oneremıyor boyle oluncaCanım lutfen gönlünü ferah tut benim o ikili test yüzünden kanamam basladi üzüntüden biliyorsunuz . Sonuç nipty testi tertemiz. Ama üzuntuden saglikli bebegimi düşünebilirdim allah korudu. Biliyorum çok korkutucu ama temiz cikacak senin de son gittiğin doktor gerekeni söylemiş. Ben o 2 li taramanin kan testine de asla güvenmiyorum orada riskli çıktı zaten benim. Aslında birsey yokmuş. Keske hiç bunu yapmasalar devlet karsilasa herkese direkt fetal dna yapsa anneler böyle perisan olmasa boş yere
Hangi marka kullanıyorsun canım ben de kullandım daha önce midemi çok bulaşmıştı şimdi decavit diye bir marka kullanıyorum gayette memnunum hem devlet karşılıyor bu hapıMerhabayınlarrrr uzun süre bu siteyi takip edip sonunda anne olabileceğim inşallah Eylül de. Şuan 12+2 yiz 11+2 de doktorumuz folik asitten multivitamine geçirdi ama çok pis kokuyor içince direk istifra ediyorum her gün - ki 11 hafta da toplasan bir hafta kusmadım - haplar çok tetikliyor ama vitamin de önemli doktor ara ver dedi ama bebike zararı olur mu acaba hem ara verip geri başlayacağım geri aynı senaryo .
Çok teşekkür ederim canım aynen kanama alanı yokmuş bugün de başka doktora gittim kanama da durdu daha iyiyim şükür.Canım doktorun ultrasonla bakıp kanama alanı görmediyse sorun yoktur benim kanama alanım oldu fitil ve iğne kullandım hatta doktorum o zaman avuç dolusu ve kırmızı kan olmadıkça, parça şeklinde kanaman olmadıkça kendini rahatlatabilirsin normal olabilir diye dedi lekelenme normal heralde. Yine rahat değilsen başka doktora danışabilirsin
canım benim doktorum da kesinlikle 12. haftada gel demişti. Kendisi diğer zamanlarda yapılan testlere çok güvenmiyormuşDündü kontrolum. İkili taraması yapıldı ense kalınlıgı dün 3.5 falan cıktı diğer herşeyi normal cıktı. Doktor perinatolojiye yonlendirdi. Bu sabah 3 doktor gezdik 1 tanesi 3 dk falan muayne etti 3.5 a dogru cıkardı gene. Baska biley bakmadı. Cvs ye yonlendirdi. Hastanede kit yokmus yoksa alıcaktı. %60 saglıklı dogar 40 ihtümal var dedi. Oradan cıkıp baska bir perünatolga gittik öğlen cvs yapar diye. Ama o en yuksen 3,2 ölçtü. Oda ölçebildigim en yuksek deger bu dedi. Zaten 13 hafta olmussun bebek te uzun normal şuan. Gecen hafta gelsen boyle cıksa evet risk derdim ama şimdi normal dedi. ama 2 doktor da 3,5 3.4 fakan olctu dedim istersen ben sana burda 4 te cıkarırım dedi grafikte falan gosterdi. hiç gerek yok dedi cvs ye illa istiyorum diyosan alayım ama bana kalırsa ikili kan sonucu cıksın dedi. orda yuksek bişey gorursek bakarız dedi. içimi de baya rahatlatı dünden beri gecem gündüz olmadı. oradan cıktıktan sonra da kendi doktoruma gittik. diger doktorlar sonuçları atmıs oda bizi ararken biz aramıs olduk. oda somucun iyi gelcegini dusunuyorum falan dedi. ben burada 4-5 leri bile saglıklı oldugunu cok gordum dedi. sıkıntılı bi bebek olsa zaten başka noktalardan kendini gosteriyor dedi. ama burun kemigi karın baş bakılabilecek herşey cok normal dedi. şuanlık iyi taraftayız dedi. pazartesi falan ikili somucu cıkar sonra konusurz dedi. 2 gundur hayatın anlamı kalmadı gerçekten. ama en son gittigim doktor profesor o içimi rahatlattı. oyle kendime geldim. 3-5 gün rahatladım. inşallah ikili sonucum iyi gelir. her durumda fetal dna veya cvs ye yonlendiricekler gibi. Herkese de anlatmadıgımız için kendi kendime aglayıp durdum siz sorunca duygulandım
Anne az kilo alınca bebek çok alır derler hep. Bende kilo almaya başladım hemen onu dert ediyorum, boşver almadigin daha iyi. Kızımda da çok kilo aldım.gobegim çok büyüktü kilosu normaldi ama küçücük göbeği olan çok az kilo alan arkadaşım benden daha kilolu bebek doğurdu. Hiç canını sıkma sağlıklıdir bebeğin inşallahOnları eksiksiz içiyorum canım bide bebeğim sağlıksız olsa hissederim diye düşünüyorum
Bu nipty testlerinin doğruluk orani %99,9 diyorlar. O yüzden tarama testi. %100 olsa tanı olacak. Ama yanılma payı çook düşük olduğu icin bana bir kanla halledilen en kolay ve güvenilir yol gibi geliyor. Allah sağlıklı evlatlar kucaklamayı nasip etsin kuzum lutfen canıni boş yere sıkma. Ben ense kalınlığı ilerleyen haftalarda düşen de gördüm doktor ödemmis falan dedi çıktı içinden. Ben iyi hissettim bebişinle ilgili de sen de güzel düşünEvet dedigin gibi doktorlar da direk fetal oneremıyor boyle oluncagerçi bu olayda tıp camiasında cok flu. Bugun 1 doktor fetal falan hıkaye ikilinin 1 üstü sadece o da tarama direk cvs amnıyosentez dedi. Bizim doktor mesela fetal 100 de 100 doğru gozuyle bakıyor
Hiç kafanı takma canım gözümle şahit oldum görümcem 6 kilo ile doğum yaptı 3,200 bebek doğdu geriye bişey kalmadı zaten .doguma giderken de önünde sadece küçük bir karpuz vardı .biz diyorduk senin iç karnın geniş ondan fazla dışa vurmuyor.Ay çok rahatladım şuanbenim etrafımda herkesin maşallahı var ondan etkileniyorum sanırım
Pembe olaydı iyiydiKızlar ya sizde de site maviye dönüştü mü bi garil geldi bana başka bi forumdayım gibi
Amin canım inşaAllahÇok üzüldüm canım inşallah bu sefer sağlıklı bı sekilde bebeğine kavuşursun. Bende 5 ay önce boş gebelik yaşadım şimdide kanama olunca baya stres oldum. Rabbim hakkimizda hayırlısıni versin inşallah
Gebeliği sonlandırdınız mı peki?Benim de ilk gebeliğimde ense kalınlığı yüksek çıkmıştı. Fetal DNA önermişlerdi ancak kesin tanı olmadıgı için cvc(kordosemtezörneklemesi) yaptırdım, tıpkı sana önerdikleri gibi. Bu testin düşük riski var ancak güvenilir ellerde ise neredeyse yok. Benim sonucun down sendromu çıkmıştı. Eşim ile gebeliği sonlandırmaya karar verdik. Ancako dönem çok okudum bir çok kişinin sonucu normalde çıkabiliyor. Bu testi kesin tanı koymak için yapıyorlar. Kesin tanı için kullanıyorlar. Fetal DNA +nipty ise olasılık veriyor. Umarım herşey yolunca gider bebeğiniz sağlıklı gelir
Merhaba nipt testi sonucunda ne yazıyor nasıl değerlendiriliyor içeriği nedir bilgi verebilir misiniz bende yaptırmayı düşünüyorum ama içerik ne henüz tam vakıf değilim merkezden mail bekliyorum içerik içinCanım lutfen gönlünü ferah tut benim o ikili test yüzünden kanamam basladi üzüntüden biliyorsunuz . Sonuç nipty testi tertemiz. Ama üzuntuden saglikli bebegimi düşünebilirdim allah korudu. Biliyorum çok korkutucu ama temiz cikacak senin de son gittiğin doktor gerekeni söylemiş. Ben o 2 li taramanin kan testine de asla güvenmiyorum orada riskli çıktı zaten benim. Aslında birsey yokmuş. Keske hiç bunu yapmasalar devlet karsilasa herkese direkt fetal dna yapsa anneler böyle perisan olmasa boş yere
Ben bu sefer gidince plasentanın konumunu soracağım. Rahim ağzında olmasından kaynaklıda kanama olabiliyormuş. Progestan fitilin saatlerini kaçırmakda kanama yapıyormuş dedi doktor. Bilgin olsun. Rabbim zorumuzu kolaylaştırsın inşallah canım.Amin canım inşallah cok sağol. Öyle gerçekten ilk hamileligim o kadsr kolay güzel geçti ki bu sefer hem çok mide bulantım var üstüne de böyle olunca dediğin gibi iyice zorlaştı. Valla bugün başka doktora gittim oda mantıklı bişey demedi ,yerleşme kanaması olabilir dedi ama o zamanları gecmedik mi bilmiyorum. Bebek iyi kanama yok bı sıkıntı yok dedi progestana devam et dedi
Çok geçmiş olsun bende benzer durum yaşayan tecrübeli birileri var mı diye geziyorum. Banada ense kalınlığı kendi doktorum 4 mm ve bağırsak dışarda görünüyor dedi bu arada 11 haftalığım. Ardından ağlaya ağlaya başka bir doktora gittim onu beğenmedim zaten o da 5 mm dedi üzüntüme üzüntü ekledi dün perişan geçti. Bugün sabah duyduğum bir doktora randevu alıp gittik o da ne çok olumlu ne de çok olumsuz konuştu, nifty istedi ve riskli bulduğunu söyledi ama takip gerektiriyor kötü düşünmeyelim hemen dedi. Yarın akşam kan vereceğim dualarınıza talibim hiç bilmediğim şeyler ilk gebeliğim bu şekilde düşünmemiştim Ama takdir Rabbimin.Dündü kontrolum. İkili taraması yapıldı ense kalınlıgı dün 3.5 falan cıktı diğer herşeyi normal cıktı. Doktor perinatolojiye yonlendirdi. Bu sabah 3 doktor gezdik 1 tanesi 3 dk falan muayne etti 3.5 a dogru cıkardı gene. Baska biley bakmadı. Cvs ye yonlendirdi. Hastanede kit yokmus yoksa alıcaktı. %60 saglıklı dogar 40 ihtümal var dedi. Oradan cıkıp baska bir perünatolga gittik öğlen cvs yapar diye. Ama o en yuksen 3,2 ölçtü. Oda ölçebildigim en yuksek deger bu dedi. Zaten 13 hafta olmussun bebek te uzun normal şuan. Gecen hafta gelsen boyle cıksa evet risk derdim ama şimdi normal dedi. ama 2 doktor da 3,5 3.4 fakan olctu dedim istersen ben sana burda 4 te cıkarırım dedi grafikte falan gosterdi. hiç gerek yok dedi cvs ye illa istiyorum diyosan alayım ama bana kalırsa ikili kan sonucu cıksın dedi. orda yuksek bişey gorursek bakarız dedi. içimi de baya rahatlatı dünden beri gecem gündüz olmadı. oradan cıktıktan sonra da kendi doktoruma gittik. diger doktorlar sonuçları atmıs oda bizi ararken biz aramıs olduk. oda somucun iyi gelcegini dusunuyorum falan dedi. ben burada 4-5 leri bile saglıklı oldugunu cok gordum dedi. sıkıntılı bi bebek olsa zaten başka noktalardan kendini gosteriyor dedi. ama burun kemigi karın baş bakılabilecek herşey cok normal dedi. şuanlık iyi taraftayız dedi. pazartesi falan ikili somucu cıkar sonra konusurz dedi. 2 gundur hayatın anlamı kalmadı gerçekten. ama en son gittigim doktor profesor o içimi rahatlattı. oyle kendime geldim. 3-5 gün rahatladım. inşallah ikili sonucum iyi gelir. her durumda fetal dna veya cvs ye yonlendiricekler gibi. Herkese de anlatmadıgımız için kendi kendime aglayıp durdum siz sorunca duygulandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?