• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Kızlar geçen hafta doktor bana yüzde seksen kıza benziyor dedi, dün kontroldede orada cinsiyet yeni oluşmaya başlamış biraz çıkıntı var ya vjina oluşacak yada pp dedi 😄14+2 deyim artık belli olsun herkes sorup duruyor ya 😄 birde bir aksilik olmazsa bir ay sonra gelebilirsin dedi
Yok bence belli olmaz biz daha çok bekleriz 🤣🤣

Dündü kontrolum. İkili taraması yapıldı ense kalınlıgı dün 3.5 falan cıktı diğer herşeyi normal cıktı. Doktor perinatolojiye yonlendirdi. Bu sabah 3 doktor gezdik 1 tanesi 3 dk falan muayne etti 3.5 a dogru cıkardı gene. Baska biley bakmadı. Cvs ye yonlendirdi. Hastanede kit yokmus yoksa alıcaktı. %60 saglıklı dogar 40 ihtümal var dedi. Oradan cıkıp baska bir perünatolga gittik öğlen cvs yapar diye. Ama o en yuksen 3,2 ölçtü. Oda ölçebildigim en yuksek deger bu dedi. Zaten 13 hafta olmussun bebek te uzun normal şuan. Gecen hafta gelsen boyle cıksa evet risk derdim ama şimdi normal dedi. ama 2 doktor da 3,5 3.4 fakan olctu dedim istersen ben sana burda 4 te cıkarırım dedi grafikte falan gosterdi. hiç gerek yok dedi cvs ye illa istiyorum diyosan alayım ama bana kalırsa ikili kan sonucu cıksın dedi. orda yuksek bişey gorursek bakarız dedi. içimi de baya rahatlatı dünden beri gecem gündüz olmadı. oradan cıktıktan sonra da kendi doktoruma gittik. diger doktorlar sonuçları atmıs oda bizi ararken biz aramıs olduk. oda somucun iyi gelcegini dusunuyorum falan dedi. ben burada 4-5 leri bile saglıklı oldugunu cok gordum dedi. sıkıntılı bi bebek olsa zaten başka noktalardan kendini gosteriyor dedi. ama burun kemigi karın baş bakılabilecek herşey cok normal dedi. şuanlık iyi taraftayız dedi. pazartesi falan ikili somucu cıkar sonra konusurz dedi. 2 gundur hayatın anlamı kalmadı gerçekten. ama en son gittigim doktor profesor o içimi rahatlattı. oyle kendime geldim. 3-5 gün rahatladım. inşallah ikili sonucum iyi gelir. her durumda fetal dna veya cvs ye yonlendiricekler gibi. Herkese de anlatmadıgımız için kendi kendime aglayıp durdum siz sorunca duygulandım😥
Allah'ın izniyle çok güzel sonuç alıcaksın cnm kendini üzme bebeğe yansıyor 😔😔

Ben bu sefer gidince plasentanın konumunu soracağım. Rahim ağzında olmasından kaynaklıda kanama olabiliyormuş. Progestan fitilin saatlerini kaçırmakda kanama yapıyormuş dedi doktor. Bilgin olsun. Rabbim zorumuzu kolaylaştırsın inşallah canım.
Aminn canım Allah razı olsun inşallah.. Bana ilk gittigim doktor kendi söyledi plesanta aşağıda değil diye canım , seninde öyledir inşallah, bidaha da olmaz. Yine de sor tabi için rahat etsin. Bazı Doktorlar herşeyi konuşuyor anlatıyor ama bazılarından da cımbızla laf aliyosun..

13. Hafta canım yüzde 100 kız dedi
Ya ben de dünden önceki gün gittim 13+4 te. Bırak cinsiyetin ne olduğunu, tahminini bile söylemedi doktor ☹️ gerçi çocuk ısrarla uyuduğu için döndürüp hareket ettiremedik ki görelim düzgünce 😂😂 çok şanslısınız valla öğrenmişsiniz ne güzel 😁🤗

Gebeliği sonlandırdınız mı peki?
Evet sonlandırdık. Kesin olarak down sendromu tanısı kondu ve şimdiden ayaklarında bağırsağında sorun vardı. Bu bir sendrom ve biliyorsunuz ki beraberinde bir sürü hastalık ekleniyor kalp hastalıkları, tiroid hastalıkları, göz hastalıkları vb. Gibi. Canlı doğsa bile acı çekmesine dayanamayacaktık. Bu yüzden birlikte karar verdik.

Anne az kilo alınca bebek çok alır derler hep. Bende kilo almaya başladım hemen onu dert ediyorum, boşver almadigin daha iyi. Kızımda da çok kilo aldım.gobegim çok büyüktü kilosu normaldi ama küçücük göbeği olan çok az kilo alan arkadaşım benden daha kilolu bebek doğurdu. Hiç canını sıkma sağlıklıdir bebeğin inşallah
Çok sağol bebeğim inşallah 🥰🥰🥰 umarım hepimizin bebekleri sağlıklıdır

Hiç kafanı takma canım gözümle şahit oldum görümcem 6 kilo ile doğum yaptı 3,200 bebek doğdu geriye bişey kalmadı zaten .doguma giderken de önünde sadece küçük bir karpuz vardı .biz diyorduk senin iç karnın geniş ondan fazla dışa vurmuyor.
Önemli olan o sağlıklı olsunda 🥰 çok sağol canım desteğin için

Evet sonlandırdık. Kesin olarak down sendromu tanısı kondu ve şimdiden ayaklarında bağırsağında sorun vardı. Bu bir sendrom ve biliyorsunuz ki beraberinde bir sürü hastalık ekleniyor kalp hastalıkları, tiroid hastalıkları, göz hastalıkları vb. Gibi. Canlı doğsa bile acı çekmesine dayanamayacaktık. Bu yüzden birlikte karar verdik.
Teşhis için yaptırdığınız işlemler nedir acaba

Günaydın hanımlar, nasılsınız keyifler nasıl? İkili testten sonra sanki ikinci trimester'a yeni girmiş gibiyim o rahatlamayla :dondurma:İştah açıklığı başladı Allah sonumuzu hayretsin dlfflsm
İdare eder cnm biz yine ogrenemdik cinsiyetini sen ne yaptın öğrene bildinmi doğum tarihimiz felan değişti 13+6 olduk bugün adet tarihide herşey degisti

Günaydın hanımlar, nasılsınız keyifler nasıl? İkili testten sonra sanki ikinci trimester'a yeni girmiş gibiyim o rahatlamayla :dondurma:İştah açıklığı başladı Allah sonumuzu hayretsin dlfflsm
Günaydın canısıı, keyfim gayet yerinde şimdi gidip türk kahvemi yapıcam Bursadan selamlar, hava da biraz yağmurlu puslu böyle sessiz sakin bir hava var🙂❤ Doktor randevumu iple çekiyorum gelmek bilmedi bir türlü ipin ucundaki randevu😍😁

Kızlar geçen hafta doktor bana yüzde seksen kıza benziyor dedi, dün kontroldede orada cinsiyet yeni oluşmaya başlamış biraz çıkıntı var ya vjina oluşacak yada pp dedi 😄14+2 deyim artık belli olsun herkes sorup duruyor ya 😄 birde bir aksilik olmazsa bir ay sonra gelebilirsin dedi
Banada 12. Haftamda yüzde seksen kız dedi ileri haftalarda tekrar bakalım dedi değişirmi ki yaa

11+3 te gittik belli değil dedi doktor tahmin de yapmadı ay çatlayacağım ne zaman belli olacak

İdare eder cnm biz yine ogrenemdik cinsiyetini sen ne yaptın öğrene bildinmi doğum tarihimiz felan değişti 13+6 olduk bugün adet tarihide herşey degisti
İkili test için geçen hafta bugün gittiğimizde %60 kız dedi ama hayırlısı bir sonraki randevumuzda taaaa nisanın 6 sında. 13+4'üz biz de doktorum geçen hafta 2 gün ilerde ölçtü ama herhangi bir doğum tarihi değiştirmedi. Şimdilik haftamız 13+4 diyebilirim :)

Back