2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Aynı düşünüyoruz iki türlüsü de sıkıntı gibi şuana kadar kullandım zaten bugün ve sonrası için kararsız kalıyor insan
Yani sonuca bakacak olursak iki cocugumda da böyle bir şey olmadı çok şükür. Görümcem mesela o hiç kullanmadi folik asit çocuklarında. Maşallah çocukları da büyüdü akıllı çocuklar büyük olanı 12 yaşında çocuk hafız oldu. Nasip meselesi gibi ya başımıza gelecekse her şekilde gelecek Allah göstermesin. Bu konularda inançli biriyim içerken ya mani esmasiyla içiyorum Allah'ım bu ilacın vereceği zarar varsa sen mani olursun deyip bir bardak suyla gömüyorum

Canım senin göğsünde dokununca ağrı varmı veya kasıkta herhangi ağrı

Benim şuan pek belirtim yok sadece şişkinlik vardı oradan şüphelendim goguslerde bi dolgunluk iç çanasırım sıkıyordu. Ara ara da ödem hissettim el parmaklarımda. Baska belirtim olmadı. İlk hamileliğimde de hiç belirti olmamıştı. Gogus hassasiyeti sonradan başlamıştı bende 6-8 den önce değil tam zamanını hatırlamıyorum. Ama baya bi gogus batması şeklindeydi benim hüç adet oncesi sızılama gibi değildi. Sanki eşim ısırıp ısırıp bırakmış gibi oluyprdu. Bulantılarım da 6 da falan baslamıştı kusma tiksinme. Oyle ki ben çay kahveyi dogurana kadar içemedim. Cogu yemegi yiyemedim balıgı dogumdan sonra yiywbildim tavuguda. Eti doguma yakın yemege basladım az az. Yani baya baskın belirtilerdi ama erken donemde pek bişey yoktu. Şuanda kabızlık gibi şeyler yasıyprum o da alt tarafa baskı yapıyor. Kasık agrısı gibi bazen bazen normal. Ben asıl belirtileri haftaya bekliyorum 6 da falan

Folik eksikliğinde otizim vakaları yaşanmış bununla ilgili çalışmalar yapılmış eksikliğinin sistemin olusmasında sıkıntı yaşattıgı kanıtlanmış. Fazlalıgında ne oşacagı ile ilgili ise pek bi çalışma yok aslında hatta doktorlar vucuttan atıldıgını soyluyor. Zaten bize verilen vitaminler genelde aktif folat. Cogu ilaçta aktif alıyoruz bu kullanmayın diyenlerin cogu folik asit konusunda fikir yurutuyor. Yani bilemiyorum ama onlarca yıl( gerçekten onlarca yıl bikaç yıl deil yani) eğitim görüp , binlerce makale tarayıp tezler yazıp çalışmalar yapıp binlerce gebe gozlemleyen doktorun yap dediğini yapmayıp eltinin görümcenin arkadaşın”ben araştırdım “ deyip önerdiğini dinlemek bana mantıklı gelmiyor. Zaten kesin şeyler olsa herşeyin ilacı 1 tane olurdu devlet mecbur koşardı herkes bunu kullanıcak derdi. Ama yaptıgımız herşey bir önlem zaten aynı şey şeker yuklemesi/ aşılar vs için de geçerli. Benim kardeşim çocuk doktoru. Menenjit aşısı olmayan 1 cocuk kaybettiler mesela. Aynı zamanlarda da aynı gun dogan 2-3 cocugu yogun bakıma aldılar çocuklar seker komasına girmiş. Annelerde gebelik şekeri varmış. Ama şeker yuklemesi yaptırmadıkları için tespit edilememiş. Bebekler bu sebeple ölüyor. Yaptırmıycaksan seker yuklemesi açlık tokluk baktırarak takip edilebilir tabi. Ama o cok arastıran anneler maalesef atlamış ve cocuklarını kaybettiler.

Bende de hiçbişey yok senle aynı sat larımız

folik asit konusunda benim okduklarıma göre yüksek oranda alınan folik asit otizimi tetiklediği doğru ancak hamilelik sürecinde 400mg kadar alınmasının yeterli ve tehlikesiz olduğu yazıyordu. ben o yüzden folbiol almadım eczaneden 400mg olan bir tablet aldım

bir arkadaşa doktoru 9 . haftaya kadar kullanmasının yeterli olacağını söylemiş. benim doktorum 12.haftaya kadar kullan dedi

Bende de hiçbişey yok senle aynı sat larımız
sat body olduk ozaman :) birbirimizi takip edicez. ben ilk gebeliğimde adet tarihimden 3 gun sonra kan vermiştim betam cok yuksek cıkmıstı. bu sefer erken ogrendim enox için. pazartesi tekrar kan vericem. hemde saglık ocagının sistemine dusmus rutin testler ıcın cagırdılar. inşallah beta yeterince yukselmiştir de randevu oluştururuz artrık. ilk aylarda hamilelik haftası tam net olmuyor zaten .

folik asit olarak ne kullanıyorsunuz peki? Ben hamile kalmayi planlayınca solgarin folik asitini almıştım doktorum sorunca onu soyledim devam et dedi ilk kontrolde. Ama folat değerime bakılmadı, tahlilde de istememiş?

folik asit olarak ne kullanıyorsunuz peki? Ben hamile kalmayi planlayınca solgarin folik asitini almıştım doktorum sorunca onu soyledim devam et dedi ilk kontrolde. Ama folat değerime bakılmadı, tahlilde de istememiş?
Benim ki Folidoce ilk gittiğim yer onu vermişti sonra özelde takibe başladığım doktor devam edebilirsin dedi

Ben Bayer'in Elenatal olanına başladım. Doktor kontrolümde folbiol vermişti ama benim annem de ebe ve yenidoğan hemşiresi 12 senedir de kadın doğum polikliniği hemşiresi. Folbiol'ün folik değerinin çok yüksek olduğunu onu kullanmamam gerektiğini söyledi. O yüzden buna başladım. Ve ben Folbiol içerken inanılmaz bulantım oluyordu Elenatal'de olmadı.

Ben vitaminleri ayrı ayrı değil de direk tek paket hamileler için özel olan haplardan kullanıyorum. Türkiye’deki muadili elenatal galiba ismi benziyor benimki natalben. İçinde folik asit b12,b6,b1,b2 vitaminleri, c ve d vitamini, demir çinko omega 3 vs bir ton şey var. Bunun hamile kalmadan önce olan bir versiyonu var onu üç ay kullanmıştım. O elenatal 1 oluyor Türkiye’de. Hamile kalınca elenatal 2 ye geçtim. Bir de emzirirken var o da elenatal 3

Ne kadar benzeriz.bende oksapar için erken test yaptım yumurtlamanın 12 günü öğrendim ki hemen iğne yaptım

Imom omegayı doktoru öneren var mıdır?

Ben multivitamin pregomarin diye bi takviye.içinde herşey var ve folikasitin doğal hali folat demir çinko iyot herşey var ve aşırı iyi içerikli :)

Imom omegayı doktoru öneren var mıdır?
Şimdi internetten baktım da imom omeganın paketinin üstündeki hamile göbeği aynısı benim burada kullandığım natalben supranın üstünde var. Demek ki bunların ikisini aynı şirket üretiyor. Bana doktorum yazacaktı vitamin ben natalben supra kullanıyorum diyince ona devam et dedi başka yazmadı

Eklentiler

• IMG_7187.png
    175,1 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_7188.png
    203,2 KB · Görüntüleme: 28
Kızlar sabh sağlık ocağında kan testi vermişim bazı sonuçlar açıklanmış mvp yüksek çıkmış sadece netten araştırdım kan pıhtılaşmasindan bahsediyor ilk gebeligimde bir kayıp yaşamıştım bundan şüpheleniyorum. Haftya cuma gününe doktorumdan randevu aldım bu durumda limonlu su içsem faydası olur mu limonlu su içilir mi hamileyken

Faydası olur mu onu bilemem ama geçen hafta grip oldum ilaç kullanamadığım için limonlu su içtim hep, doktorum da aynı şekilde ballı süt ve limonlu su önerdi bir de ağrı kesici. Ama kullanmamaya çalıştım yine de.

Kimisi gebeliğin başında 3 aylık o sürede multivitamin kullanılmamasını önermiş A vitamini mi açığa çıkıyormuş o da etkiliyormuymuş ne. İmom primo alınmalıydı falan diyenler var. Kafam karıştı benim valla.

Ben bunu kullanıyorum şimdilik

Eklentiler

• IMG_20240112_170420.jpg
    76,9 KB · Görüntüleme: 29
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…