2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Kimisi gebeliğin başında 3 aylık o sürede multivitamin kullanılmamasını önermiş A vitamini mi açığa çıkıyormuş o da etkiliyormuymuş ne. İmom primo alınmalıydı falan diyenler var. Kafam karıştı benim valla.
İmom primo hamile kalmadan en az 3 ay kullanılıyor. Doktorum sorunca 3 ay onu kullandığımı sonra hamile kalınca diğerine geçtiğimi söyledim iyi yapmışsın dedi bana 🤷‍♀️

Ben Bayer'in Elenatal olanına başladım. Doktor kontrolümde folbiol vermişti ama benim annem de ebe ve yenidoğan hemşiresi 12 senedir de kadın doğum polikliniği hemşiresi. Folbiol'ün folik değerinin çok yüksek olduğunu onu kullanmamam gerektiğini söyledi. O yüzden buna başladım. Ve ben Folbiol içerken inanılmaz bulantım oluyordu Elenatal'de olmadı.
Hamile kalmadan önce aktif folic-trio kullanıyordum. Özelde doktorum elenatal 2 yazdı. İçtikten sonra bir şey olmuyor da içerken ağzıma atıp suyu içene kadar midem bulanıyor 😂

Kızlar bir sorum var size. Yarın tam beş haftalık olacağım. Bu 4. Hafta boyunca resmen ergenliğime geri döndüm. Her şeye sinirleniyorum ağlıyorum şımarık kız çocuğu gibi. Öyle olunca da kendime kızıyorum ama engel olamıyorum. Her şey sinir ediyor beni. Adet öncesi sendromundaki huysuzluk gibi ama daha beter yani. Bebişime odaklanmak istiyorum mutlu olmak istiyorum ama yok içimde bir sinir gitmiyor. Sizde var mı böyle duygu değişimleri? 😔

Kızlar bir sorum var size. Yarın tam beş haftalık olacağım. Bu 4. Hafta boyunca resmen ergenliğime geri döndüm. Her şeye sinirleniyorum ağlıyorum şımarık kız çocuğu gibi. Öyle olunca da kendime kızıyorum ama engel olamıyorum. Her şey sinir ediyor beni. Adet öncesi sendromundaki huysuzluk gibi ama daha beter yani. Bebişime odaklanmak istiyorum mutlu olmak istiyorum ama yok içimde bir sinir gitmiyor. Sizde var mı böyle duygu değişimleri? 😔
Ben 6. Hafta içindeyim bende böyle etrafta sinir oluncak şey arıyorum kendime ama engel oluyorum sakin ol diyorum kendi kendime 😅😅

Kızlar sabh sağlık ocağında kan testi vermişim bazı sonuçlar açıklanmış mvp yüksek çıkmış sadece netten araştırdım kan pıhtılaşmasindan bahsediyor ilk gebeligimde bir kayıp yaşamıştım bundan şüpheleniyorum. Haftya cuma gününe doktorumdan randevu aldım bu durumda limonlu su içsem faydası olur mu limonlu su içilir mi hamileyken
Canım kan pıhtılaşma varsa heme yarın git ben bundan dolayı kayıplar yaşafım bilirim yarın git hemen önlemini al sana iğne belki verir

Evet canım sinir bende de var bugün okulda çocuklara çemkirdim 😊

Önlem amac
Faydası olur mu onu bilemem ama geçen hafta grip oldum ilaç kullanamadığım için limonlu su içtim hep, doktorum da aynı şekilde ballı süt ve limonlu su önerdi bir de ağrı kesici. Ama kullanmamaya çalıştım yine de.
Önemli amaçlı limonun kan sulandırıcı özelliği olduğu için sordum ekstra da hamilelikte kullanılıyor mu diye. Günde bir limon içerim bir hafta boyunca dengeler fazlaya kaçmamak gerekiyor herşeyde dediğin gibi

Ay kızlar geçen cumartesi 5+1 de keseyi gördük. İki kese vardı ama biri küçük, kaybedeceğiz muhtemelen demişti doktorum. Keseyi gördüğümüzün akşamında ufak pembe bi akıntı ve ertesi gün de kahverengi akıntım başladı. 1.5 gün flan sürdü akıntı. Doktor evde kalmamı endişelenmememi söyledi. Cumartesi kontrolüm var kalp atışı için normalde, dün 5+6 da taze kan geldi baya. Bi kere oldu bi daha olmadı. Şimdi de kahverengi akıntı geliyor. Doktor düşük önleyici bi iğne yaptırdı yataktan çıkmamamı istedi. Yarın normalde kalp atışı için randevum var. Doktorum endişelenmememi söyledi ama korkuyorum bakalım inşallah bişy olmamıştır. Yarın 6+1 olacağım

Ben Bayer'in Elenatal olanına başladım. Doktor kontrolümde folbiol vermişti ama benim annem de ebe ve yenidoğan hemşiresi 12 senedir de kadın doğum polikliniği hemşiresi. Folbiol'ün folik değerinin çok yüksek olduğunu onu kullanmamam gerektiğini söyledi. O yüzden buna başladım. Ve ben Folbiol içerken inanılmaz bulantım oluyordu Elenatal'de olmadı.
Benim doktoruma giden arkadaşıma doktorum bunu önermişti ben de tekrar danışarak buna geçeyim artık. 1 mı kullanıyorsun 2 ye gectin mi?

4. Hafta çok zor geçmişti benim de 🥲 regli dönemimde de tam olarak öyle olurum bide olamamak vücudumu çok etkilemişti sinirlere de yansıyordu aynı şekilde. Hormonlar da değişiyor ya zamanla ayak uyduracağız diye düşünüyorum 🤨

Kızlar biliyorsunuz 25.4 beta ile Bata 4 gün kala 8 ocakta öğrenmiştim minnoşu, bugün akşam acilde kan verdim 1 saate göreceğiz bakalım ne kadar büyümüş dua edin bana olur mu betası sağlıkla yükselmiş olsun 🙏🏼
27 ile öğrenmiştim 🥰 Hayırlısıyla sağlıkla artsın canım değerin 🩷🙏🏻

Yani bende regl öncesi sendromu gibi sinir yok ama bendede hala hamileligi kabullenememe sanki olmadan acaba daha mı mutluydum gibi dusuncelere girme. Nasıl yapicam iyi bir birey iyi bir anne olabilcek miyim diye kafamda sorular var sürekli😔 Yaş itibariyle de istediğim bir gebelikti ama bu kadar büyük değişime hazır mıydım diye de sürekli kendimi sorguluyorum. Bir yandan kendime çok kızıyorum 😔 Yakin cevremlede konuştuğumda gayet olağan şeyler olduğunu söylediler ama bilemiyorum bende🙄

X