2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Yaa neyse nasip o zaman tekrar giderim olmadı bide kuzum hangi tarihte kaç betayla öğrendin hamilelik haberini
Fatmaben Fatmaben Canım merhaba nasılsın ? Hamilelik sevincimi paylaştıgım kişilerdensin hatırlıyorum seni selam vermek istedim :) Bende aranızdayım baya dikkatli şekilde yazılıp çizilenleri okuyorum. Benimde pazartesi ilk kez doktor kontolüm olacak. Kaç haftalık bilmiyorum doktora soracagım geç döllenme oldu sanırım doktor buna istinaden yinede kesin bilebilir mi kızlar ? Mucize gibi bişeydi verdigim kan testi 0.1 çıkmıştı 5 gün sonra tekrar verdigimde ise 4 e yükselmişti. Acaba bebişim kaç haftalık kızlar ya böyle başına gelipte benden önce doktora giden oldu mu

Fatmaben Fatmaben Canım merhaba nasılsın ? Hamilelik sevincimi paylaştıgım kişilerdensin hatırlıyorum seni selam vermek istedim :) Bende aranızdayım baya dikkatli şekilde yazılıp çizilenleri okuyorum. Benimde pazartesi ilk kez doktor kontolüm olacak. Kaç haftalık bilmiyorum doktora soracagım geç döllenme oldu sanırım doktor buna istinaden yinede kesin bilebilir mi kızlar ? Mucize gibi bişeydi verdigim kan testi 0.1 çıkmıştı 5 gün sonra tekrar verdigimde ise 4 e yükselmişti. Acaba bebişim kaç haftalık kızlar ya böyle başına gelipte benden önce doktora giden oldu mu
Yaaa hatırlıyorum bitanem benimde geç döllenme oldu hesabıma göre 5+5 im bugün betam 40 tı öğrendiğimde ama reglimi 6 gün geçmişti. Doktora gittiğinde kese görünmeye bilir sakın korkma gününü bilmiyorsun çok küçük olabilir betan 1500 olmadan kese görünmüyor

Yaaa hatırlıyorum bitanem benimde geç döllenme oldu hesabıma göre 5+5 im bugün betam 40 tı öğrendiğimde ama reglimi 6 gün geçmişti. Doktora gittiğinde kese görünmeye bilir sakın korkma gününü bilmiyorsun çok küçük olabilir betan 1500 olmadan kese görünmüyor
Benimde ilk ögrendigimde betam 48.3 tü 2 gün sonrasında 112ye yükseltmişti. Bahsettigim tarihler 2 ve 4 ocak. umarım şimdi 1500 leri bulmuştur betam😊

Kızlar dün göğüsmde hafif de olsa ağrı vardı.Bu sabah o ağrı da gitmiş.Bu normal mi acaba.Git gide daha da ağrı olması gerekmez miydi acaba çok korkuyorum kasıklarda da hiç ağrı yok
İçinizi ferah tutun🙏🏻 bata bir gün kalmış ben de o zaman hiç göğüs ağrısı yoktu bile diyebilirim kasık ve bel ağrısı da günden güne değişiklik gösteriyordu bi gidip bir geliyordu. Suanda ise 6. Hafta içindeyim kasik ve bel ağrısı hiç yok. Ama göğüslerde çok ağrı var. Kişiden kisiye de değişiyor 🥹

N NewHopes ve diğer kızlar folik asit kullanıyorum ben ama dün eltim ben 2 kızımdada kullanmadım kullanma otizm tetikliyor diyor bir arkadaşım daha aynısını söyledi eşim bunları duyunca kullanma dedi nasıl yapıcaz kafam çok karıştı 🫣 N NewHopes sen kullandın mı canım çocuklarında ?

N NewHopes ve diğer kızlar folik asit kullanıyorum ben ama dün eltim ben 2 kızımdada kullanmadım kullanma otizm tetikliyor diyor bir arkadaşım daha aynısını söyledi eşim bunları duyunca kullanma dedi nasıl yapıcaz kafam çok karıştı 🫣 N NewHopes sen kullandın mı canım çocuklarında ?
Uzmanlardan daha iyi biliyor olamazlar canım ya. Allaha emanet sağlıkları içini ferah tutun.

Uzmanlardan daha iyi biliyor olamazlar canım ya. Allaha emanet sağlıkları içini ferah tutun.
Bana kalırsa da öyle ama eşim ilaç düşmanı azına bi kere sürmemiş bir insan bunu duyunca kullanma diyor 🤔 Hangi meyve sebze de varsa ben sana onları alıyım onları ye iç diyor 😅

Her şeyin hazır/ paketli veya en azından ilaçlı(sebzelerin etlerin) olduğu bir dönemde organik gıdalara ulaşım bile maliyetliyken maalesef takviye almak şart oluyor. Biz de plastikleştik artık. Otizm mevzusu da facebook gibi yerlerde yayılan bilgilerden. Akademik makalelere dönüp kimse bakmıyor.
Eskiden takviye mi vardı diyenler de bahçelerindeki sebzelerle ahırdaki hayvanların etiyle sütüyle beslenen annelerimiz anneannelerimiz… bkz ben küçükken anneannemlere gittiğinizde annem süt sağardı. Bahçeden toplanan yemişleri yer, doğal pekmezi karlardık. Şimdi onlar da kalmadı. Kısaca bu tarz şeylere ulaşabilenler kulanmasın tabii. Ama şehir hayatında maalesef sentetik şeyleri kullanmak zorunda kalıyoruz….

Canım kullandim evet hatta hamile kalmayı istediğim zaman başlamıştım önceki iki çocuğumda da. Bunda öğrenince başladım. Yani bende çok duydum bunu otizm tetikliyor vs hatta bunu hap yerine normal besinlerden alinmasi gerektigini söyleyen çok doktor var. Bunun eksikliğinde gelişim bozuklukları olacağı da soyleniyor. Yukarı tükürsen bıyık,aşağı tükürsen sakal durumu var malesef. Doktora gidince bunu soracağım ne onerirse artık. Bu konuda çıkan makaleleri okumak lazım aslında. İçiyorum ama içim çokta rahat değil bu konuda açıkçası.

Bana kalırsa da öyle ama eşim ilaç düşmanı azına bi kere sürmemiş bir insan bunu duyunca kullanma diyor 🤔 Hangi meyve sebze de varsa ben sana onları alıyım onları ye iç diyor 😅
vitaminler öyle sebzelerden meyvelerden kolay alınsaydı her 2 kişi 1 i vitamin eksikiği yaşamazdı ki canım. Bilmiyorum bana göre sakıncası yok. He folik asit değeri bakılır fazlaysa gerek yoksa kullanmazsınız depo edilmiyor zaten. Bilinçsiz kullanmayın yeterli.

Canım kullandim evet hatta hamile kalmayı istediğim zaman başlamıştım önceki iki çocuğumda da. Bunda öğrenince başladım. Yani bende çok duydum bunu otizm tetikliyor vs hatta bunu hap yerine normal besinlerden alinmasi gerektigini söyleyen çok doktor var. Bunun eksikliğinde gelişim bozuklukları olacağı da soyleniyor. Yukarı tükürsen bıyık,aşağı tükürsen sakal durumu var malesef. Doktora gidince bunu soracağım ne onerirse artık. Bu konuda çıkan makaleleri okumak lazım aslında. İçiyorum ama içim çokta rahat değil bu konuda açıkçası.
Aynı düşünüyoruz iki türlüsü de sıkıntı gibi şuana kadar kullandım zaten bugün ve sonrası için kararsız kalıyor insan

Eklentiler

• IMG_4599.png
    IMG_4599.png
    387,6 KB · Görüntüleme: 53
X