- 18 Haziran 2021
- 1.619
- 851
Bende kullanmıştım canım iğneden gün aşırı yaptırmistim ama lekenmem devam etmiyor şuan da senin yeni mi başladı yoksa varmiydi önceden progestn hormonu yetersiz geldiği için oluyormuş bu kanama korkulacak bişey yokKızlar bana progestan iğnesi verdi epey ayağa kalkma dedi Kahverengi akıntı hala devam ediyor yataktan kalkma dedi.Başka kahve akıntısı olan var mı acaba
Progesteron da işte aksine gayet İyiydi ama dün gece başladı canımBende kullanmıştım canım iğneden gün aşırı yaptırmistim ama lekenmem devam etmiyor şuan da senin yeni mi başladı yoksa varmiydi önceden progestn hormonu yetersiz geldiği için oluyormuş bu kanama korkulacak bişey yok
Ben bu konuyu konuşmadım doktorumla henüz ama ortalama 10 bin nipt testi. İkili üçlü için de bir para vereceğiz neticede ve bu testler kesin değil. Yani nipt bana daha mantıklı geldiKızlar ikili test zamanım geliyor benim haftaya randevum var 12 haftalık olacağız inşallah. Ben önceden fetal dna yaptırmayı düşünüyordum ama sonra ikili test yaptırıp ona göre karar verelim dedim. Sizce mantıklı mı?
Benim en yakın arkadaşım da sizin gibi kan sulandırıcı kullanıyordu onun da hemen hemen bu haftalarda kanaması olmuştu doktoru kan sulandırıcıdan kaynaklı da olabilir demişti Aktif kırmızı kanamadan değilse kahverengiyse sorun olmaz demişti kana alanı var mıydı emin değilim ama. Doktorunuzu dinleyip kendinizi sakinleştirin stres yapmamaya çalışınKızlar bana progestan iğnesi verdi epey ayağa kalkma dedi Kahverengi akıntı hala devam ediyor yataktan kalkma dedi Sıvı birikmiş biraz dedi..Başka kahve akıntısı olan var mı acaba
Evet doğru ben de en başında öyle düşünüyordum ama ikili test ortalama 1-2 bin diye biliyorum. Nipt ise 10-15 bin arasında Amerika’ya gönderilenler daha da pahalı. O yüzden öncelikle ikili yapıp ona göre mi yol izlesem dedimBen bu konuyu konuşmadım doktorumla henüz ama ortalama 10 bin nipt testi. İkili üçlü için de bir para vereceğiz neticede ve bu testler kesin değil. Yani nipt bana daha mantıklı geldi
Korkulacak birsey canım hamilelikte değerler çok değişiyor yani bebiş büyütüyoruz içimizde herşey ona gidiyor büyüdükçe bazı hormonlar yetersiz gelebilir gayet normal kırmızı ve çok olmadığı sürece sorun yok iğne iyi geliyor çok az bir ağrı yapıyor ama ayriyetten hapını da kullanıyor musunProgesteron da işte aksine gayet İyiydi ama dün gece başladı canım
Bende dün gittim özelde 7+2 gün ve bebeği kalp atışını duymama ramen sadece kese görünüyor 6+5 günlük görünüyor alttan bakıcam dedi ben izin vermedim daha dün gördüm zaten gerek yok dedim. Ondan sonra söyledi cihazım iyi değil dedi.Selam hanımlar biz doktordan çıktık devlet hastanesi pişmanlıktırasla bilgi vermedi ben sorunca kalbi gayet iyi atıyor, kan idrar verin kanama alanı yok dedi gönderdi. 8+5 dedi bu hesaba göre ben sata göre 5 gün geriden geliyorum ama cihazına güvenmiyorum ve sıkmayacağım kendimi inşallah kendi doktorumla ayın 24 ünde rahat rahat muayene olacağım. Eşimi de almadılar, bebeğimi görmeme rağmen bana kendimi iyi hissettirmedi bu doktor randevusu.
Benim doktorum çok iyi bir adam asla gereksiz para harcatmıyor tüm tahliller için kağıt verip aile hekimine vs gönderdi. Ben şu an 8+5 im önümüzdeki hafta gidip bu konuyu konuşucamEvet doğru ben de en başında öyle düşünüyordum ama ikili test ortalama 1-2 bin diye biliyorum. Nipt ise 10-15 bin arasında Amerika’ya gönderilenler daha da pahalı. O yüzden öncelikle ikili yapıp ona göre mi yol izlesem dedim
Ben de öyle yapacağım canım. Çünkü bir şey çıkmazsa o testi yaptırmak mantıksız geliyor. Diğer hastalıklar için o test çok yanlış sonuçlar veriyor sadece down sendromu için doğru sonuç veriyormuş. Burada başka konularda yazmışlar hep okudum ve gereksiz gördüm ikilide çıkarsa anca öyle yaptırırım. Az para değil ki çocuğun arabasını beşiğini falan alırız o parayaEvet doğru ben de en başında öyle düşünüyordum ama ikili test ortalama 1-2 bin diye biliyorum. Nipt ise 10-15 bin arasında Amerika’ya gönderilenler daha da pahalı. O yüzden öncelikle ikili yapıp ona göre mi yol izlesem dedim
Çok haklısın bende senin gibi düşünüyorum ikiliyi yaptırıp kenara çekileceğim geçen sene bin tutmuştu tahlil bu sene 2 bin olmuştur diye tahmin ediyorum bide doktorumu ve hastaneyi de değiştirdim buranın fiyatlarını hiç bilmiyorum ama ikili şart bence mutlaka yaptırıcamBen de öyle yapacağım canım. Çünkü bir şey çıkmazsa o testi yaptırmak mantıksız geliyor. Diğer hastalıklar için o test çok yanlış sonuçlar veriyor sadece down sendromu için doğru sonuç veriyormuş. Burada başka konularda yazmışlar hep okudum ve gereksiz gördüm ikilide çıkarsa anca öyle yaptırırım. Az para değil ki çocuğun arabasını beşiğini falan alırız o paraya
Aynı şeyi düşündüm ben de canim inşallah gerek kalmaz o paraya bebegimizin bir cok ihtiyacını alırız. çok yakınımdan biri yaptırdı yeni, herhangibir sorun da yoktu direkt öyle tercih etti. Ama ben böyle şeyler üzerine çok araştırsan düşünen birisiyimBen de öyle yapacağım canım. Çünkü bir şey çıkmazsa o testi yaptırmak mantıksız geliyor. Diğer hastalıklar için o test çok yanlış sonuçlar veriyor sadece down sendromu için doğru sonuç veriyormuş. Burada başka konularda yazmışlar hep okudum ve gereksiz gördüm ikilide çıkarsa anca öyle yaptırırım. Az para değil ki çocuğun arabasını beşiğini falan alırız o paraya
Hangi şehirdesin tabloda göremedim :)Çok haklısın bende senin gibi düşünüyorum ikiliyi yaptırıp kenara çekileceğim geçen sene bin tutmuştu tahlil bu sene 2 bin olmuştur diye tahmin ediyorum bide doktorumu ve hastaneyi de değiştirdim buranın fiyatlarını hiç bilmiyorum ama ikili şart bence mutlaka yaptırıcam
Ben öyle yapacağım. Doktor arkadaşlarıma da danıştım yaşım 29 risk grubunda değilim bildiğimiz genetik hastalık yok ailelerimizde. İkiliyi yaptırcam yüksek risk çıkarsa diğer seçeneklere yönelicemEvet doğru ben de en başında öyle düşünüyordum ama ikili test ortalama 1-2 bin diye biliyorum. Nipt ise 10-15 bin arasında Amerika’ya gönderilenler daha da pahalı. O yüzden öncelikle ikili yapıp ona göre mi yol izlesem dedim
Bursadayım ben sayfa sahibine yazdım ama sanırım eklememiş tabloya daha. Önceki doğumumu new Anadolu hastanesinde yapmıştım orası biraz daha uygun fiyatlıydı şimdi hayat hastanesi diye bir yere geçtim çok önerildi orası bide evime çok yakın beş dk mesafede diğer yer baya uzaktaydı zorluk çekiyordum hamile hamile bide eşim çalışıyor izin de alamıyor iş yerinden kolay kolay haliyle gelemiyor muayenelereHangi şehirdesin tabloda göremedim :)
Çok iyi fiyat vermişler sigortan mı karşıladı kuzum? Ben sordum tss yok bende çok da iyi olmayan bir özel 2500 dediAynı şeyi düşündüm ben de canim inşallah gerek kalmaz o paraya bebegimizin bir cok ihtiyacını yapariz. çok yakınımdan biri yaptırdı yeni, herhangibir sorun da yoktu direkt öyle tercih etti. Ama ben böyle şeyler üzerine çok araştırsan düşünen birisiyimşimdi bir laboratuvardan fiyat aldım 1200₺ ikili test. Doktorumun da ne diyeceği önemli tabii haftaya şekillenecek benim ki bakalım
Yok canım dışardan bir laboratuvara sordum hastaneler de daha pahalı oluyor sanırım.Çok iyi fiyat vermişler sigortan mı karşıladı kuzum? Ben sordum tss yok bende çok da iyi olmayan bir özel 2500 dedi
Aradı doktor 9. haftada başlıycakmış damla vericeklermiş 2 hafta sonra gidicem hem kontrol hem ilaç içinAmin inşallah ama korkma benim ablam kullanmış annem kullanmış instagramdan falan da kullanan gördüm genel düşük çıkanlar çok oluyor heralde
kız sen kac haftalıksın zaten. o civar değil miSelam hanımlar biz doktordan çıktık devlet hastanesi pişmanlıktırasla bilgi vermedi ben sorunca kalbi gayet iyi atıyor, kan idrar verin kanama alanı yok dedi gönderdi. 8+5 dedi bu hesaba göre ben sata göre 5 gün geriden geliyorum ama cihazına güvenmiyorum ve sıkmayacağım kendimi inşallah kendi doktorumla ayın 24 ünde rahat rahat muayene olacağım. Eşimi de almadılar, bebeğimi görmeme rağmen bana kendimi iyi hissettirmedi bu doktor randevusu.
Canım duphaston verdi bide progestan iğneleri hergün yapılacak.Korkulacak birsey canım hamilelikte değerler çok değişiyor yani bebiş büyütüyoruz içimizde herşey ona gidiyor büyüdükçe bazı hormonlar yetersiz gelebilir gayet normal kırmızı ve çok olmadığı sürece sorun yok iğne iyi geliyor çok az bir ağrı yapıyor ama ayriyetten hapını da kullanıyor musun