• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    239
Ya o zaman bu rota sıkıntılı bir aşı mi?
Alerjiyi tetikleyebiliyormus bagirsak aşısı zaten yani bilemiyorum doktora sordum rotadan 10 gün sonra başladı diye onunla alakalı olabilir mi dedim tetikleyebilir dedi zaten alerjik çocuklara yapılmıyormuş öncesinde baktirilmasi lazım biz nasıl düştük bu gaflete kendime çok kızıyorum

Canım merhaba bezler ağırmı ? Ben sana sürecimden bahsediyim. Benimde normalde mamasız iyi kilo alıyorken mamayı bırakınca almadı. Doktorum ilk mama başlamadı süt sağıp ver bakalım dedi. Öyle 105 gram alınca süt atttırma çalışmalarına başladık ama 1 2 kez de mama vericeksin dinlenemediğin için sütün azalıyor dedi. Az mama zaten sakın üzülme ek gıdayla 1 kere verdiğin mama da yok olucak dedi.
Gece uyumadan verdiğim mama beni rahatlattı. Sonra bebem uyuyunca süt sağdım. Miktar söylemiyim karşılaştırma olmasın. Sonra gece sağdığım sütü emzirme peşine ya da direk sağdığım sütü verdim. Gece 2 süt sağdım attım dolaba. 4 5 de mama verdim yine süt sağdım attım dolaba. Dolapta oldu 2 öğün süt :) sabah emzirme sonras sağdım attım dolaba. Derken baktım sütüm arttı. Hemde buzlukta 3 5 paket süt oldu. Aa iyi dedim gece süt sağma işini boşladım :) suyu azalmışım derken bebemin doymadığını hissettim çok huzursuz ve gece çok uyanıktı. Bundan önceki kilo almadığı dönemde hiç anlamamıştım keyfi yerindeydi. Bezi iyi sanıyordum ama emdiği süt kadar bezi ağır oluyor önemli olan çiş değil 2 3 4 kez işemesi o beze. Akşam meselw sütüm azalıyor bakıyorum bez işenmiş ama 1 kere. Sabah dolu mememdeki bezle aynı değil. Velhasıl kelam sağdığım sütleri günlük takviye ettikçe o ara boşa çıkıncada süt sağdım :) 850 gram almııştı bu ay da 750 almış sanırım. 1 2 kez mamayla devam ediyor. Seninki nasıl bir yol izlemeni söyledi ?
Bezler dolu. Göğüsler dolana kadar mama. 3 saat filan bekleyip emzirme. O ara acıkırsa mama dedi

Valla benim göğsümde artık hiç sert olmuyor. Benimki de 1 saatte emiyor. Bazı bebeklere mama sa da versen kilo almaz, her bebeğin bı kapasitesi varmış fazlasını alamazmis zaten. Bide anne babaya da bakmak genetik kilo işi
Ben değilim ama eşim minyon. Ek gıdaya kadar kilo almamış. Belki ondan ama yine de pek öyle gibi görünmüyor bana maalesef

Canım acaba hep ön sütü alıyor da bezde o çıkıyor olabilir mi? Arka süte gelemediği için kiloya yansımıyor olabilir diye geldi aklıma. Ben kendi bebeğimde de öyle olduğunu düşünüyorum. Cidden şu emme sorunları kadar yoran başka şey olmadı 🥺 Allah hepimizi ferahlığa çıkarsın inşallah 🙏🏻

Bizim doktorumuz da böyle dedi bu arada. Bizim de kilo alımı az başladığı için geriden geliyoruz biz. Tam yakalamadı ama herkeste azalma olurken o aynı kalacak, yakalayacak kiloyu demişti. hermionegranger- hermionegranger- senin bebişin de kilolu doğduğu için daha az ilerliyor olabilir canım oransal olarak 🙏🏻

Alerji için bence bu yetersiz gösterge. Hani tam anlamıyla mama da içip bakılsa kilo alımına eminim sıkıntı yoktur. Kendini üzme hiç. Önemli olan gerçekten huzurlu olmaları. Bebiş mamayla kilosunu arttırıp mutlu oluyorsa ver, ben de öyle yapıyorum. Yoksa hep bi yürek ağrısı.. Bu aylarda zor olabilir belki ama yapılabilirse EDS ile vermeyi denesen mi canım mamayı? Miktar olarak öyle daha çok verebilirsin veya biberon değiştirebilirsin. Aklıma gelenleri söylemek istedim 🙏🏻

Biz her ay bi 5 gün koyarak gidiyoruz babamız sağolsun 😂 kıyamıyor kızına. Bu ay da 10 gün geçti. Sıkıntı yok dedi hemşiremiz, öbür aşıyı da öteliyoruz tabi geç yaptırınca, ona dikkat edersen sıkıntı olmaz canım 🙏🏻

Canım benim, kocaman sarılmak istedim sana 🫂 İnsan bazen öyle tükeniyor ki.. çok iyi anlıyorum seni, Allahım keşke herkese çocuğuna yetebilecek, onu doyuracak sütü verse. Ben de hiçbir zaman emin olamadım ve yetersizlik hissi çok zor. Allah hepimizi ferahlıklara çıkarsın, bebeklerimize sağlık versin inşallah 🙏🏻

Çok haklısın canım, çözüme odaklanınca oluyor herşey. Ben de hep soruna odaklıydım ve hep ağladım. Günlerini kaçırıyorum diye de çok üzüldüm. O yüzden çözüme odaklanıp bu bi araç, ama asıl olan ona sevgi, ilgi verebilmek gibi geliyor artık bana. Umarım yolumuzu aydınlıklara çıkarsın Rabbim 🙏🏻
Yok canım ön süt mü diye emzirme danışmanıyla da çalışıyorum o da değil. Zaten yakında işe başlayacağım bu zamana kadar da biberonla mama vermiştim yine biberona devam edeceğim. Bakalım nasıl ilerleyecek, ben de merak ediyorum çok :/

Evet Malesef rota aşısı sanıyorum alerjiyi tetikledi . Kaka testinden cikti bide bugün Laktoz sonucu cikicak ona göre sanırım diyet baslanicak . İkinci dozunu yaptırmayacağım
Peki başka belirtisi var mıydı sadece gaz durumunu söyleyince mi doktor tahlil istedi bizim doktor rotadan sonra olur zamanla geçer dedi sadece 🫤 ama benim baştan beri aklıma alerji geliyor

Evet Malesef rota aşısı sanıyorum alerjiyi tetikledi . Kaka testinden cikti bide bugün Laktoz sonucu cikicak ona göre sanırım diyet baslanicak . İkinci dozunu yaptırmayacağım
Bize doktor kaka da kan ya da ciltte aşırı bir egzema olmadığı sürece alerji diyemeyiz dedi hep ama bilmiyorum 🫤

Back