• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    238
eşinin yaşı 28den küçük mü canım? yani tabii yaşla ilgili olmaz her zaman ama erkeklerin bu oyun muhabbeti bana henüz olgunlaşmamış biri hissini veriyor. sen artık çocuğunla oynayacak yaşa gelmişsin, tamam insan arada kafa dağıtmak ister ama böyle bi hobi olabilir mi? sorumluluğunun farkında olması lazım. benim kocam da ben bu kadar zor durumdayken alnına silah dayasam çıkıp gitmez evden. onun da gezip eğlenmeye hakkı var benim de ama biz zaten çocuktan önce bunları düşündük, konuştuk. nelerden fedakarlık edeceğimizi fark etmeye çalıştık. sen hemen gemileri yakma tabii ki, boşanma sözünü etme ama bu durumu kabullenmemekle iyi yapıyorsun. eşinin sorumluluklarını anlamasını sağla, inşallah o da fark edecektir bi noktada. kankalar iyidir hoştur ama akşam evine geldiğinde karısının çocuğunun, sıcacık yemeğin, sıcak yuvasının lezzetini hiçbir kankası veremeyecek. genelde evli erkeğin bekar arkadaşları olunca sıkıntı oluyor ama seninkinin arkadaşları evliymiş bi de galiba
Evliler. Hatta bizim çocuğumiz olacağını öğrenince karıları o kadar sevindi ki. Anlıyorum şimdi o kadınları. Yasi 30 aslında ama "çocukluğundan beri böyleymiş çok severmiş, babası da gidermiş". Bahanesi bitmiyor. İşkolik oldu, okeyci oldu. Hani ben evde çok şey mi istiyorum derseniz vallahi akşama kadar hiçbir iş bırakmıyorum. Ve her akşam aynı gülen suratla açıyorum kapıyı. Yemek yapıyorum. Ve öyle basit yemekler de değil severim yemek yapmayı güzel şeyler yapıyorum. Akşama ona sadece oğlunu sevmek kalıyor. O sevecek, oynayacak söyle 1 saat bende kendime bakacağım. Duş almak, Ağda vb işler. Sonra da çay içip sohbet edeceğiz. İstediğim bu. Çocuğu bile yıkayacağımiz günler. Okeyden geliyor hızlıca üstünü değiştirip hemen çocuğu yıkıyoruz. Yani gitmese olmaz sanki.

O zaman tepkini koyma zamanm gelmiş canım . Sorumluluk verme direk yaptır . Diret bazı şeyleri .. tek başına yapmadın bu çocuğu ..
Hiçbir zaman hayır demiyor. Tamam canım yaparım diyor. Sonra yapmıyor. Sinirlenince de yapacağım canım, unutmuşum canım, neden sinirleniyorsun ki 😂 Valla delirecegim diye boşa demedim.

Evliler. Hatta bizim çocuğumiz olacağını öğrenince karıları o kadar sevindi ki. Anlıyorum şimdi o kadınları. Yasi 30 aslında ama "çocukluğundan beri böyleymiş çok severmiş, babası da gidermiş". Bahanesi bitmiyor. İşkolik oldu, okeyci oldu. Hani ben evde çok şey mi istiyorum derseniz vallahi akşama kadar hiçbir iş bırakmıyorum. Ve her akşam aynı gülen suratla açıyorum kapıyı. Yemek yapıyorum. Ve öyle basit yemekler de değil severim yemek yapmayı güzel şeyler yapıyorum. Akşama ona sadece oğlunu sevmek kalıyor. O sevecek, oynayacak söyle 1 saat bende kendime bakacağım. Duş almak, Ağda vb işler. Sonra da çay içip sohbet edeceğiz. İstediğim bu. Çocuğu bile yıkayacağımiz günler. Okeyden geliyor hızlıca üstünü değiştirip hemen çocuğu yıkıyoruz. Yani gitmese olmaz sanki.
Ki bence daha fazlasını da isteyebilirim ve istedim ama beklentimi bu noktaya kadar düşürdü.

off çok sıkıntı ya. benim babam böyleydi. 50 yaşından sonra ancak evinde oturur oldu adam. çocuk gibi sürekli oyun ve arkadaş peşindeydi, annem yıllar boyu yalvardı evinde iki dakika otursun akşamları birlikte geçirelim diye. ben öyle birine denk gelirsem peşinde koşmayacağım diye düşünmüştüm hep. sen de koşma. o seni merak etsin, o seninle vakit geçirmek istesin. bunu tersine ancak bu zamanlarda çevirebilirsin. sonradan gittikçe zor olur. alışkanlık olur bi de artık. aşıksın anlıyorum, iyi bi insandır da belki ama seni ve çocuğunu her şeyin önüne koyması lazım. bunu idrak etmesi lazım.

Aman iyi bir şekilde idare ediyosanız çok sevindim. Evlilik biraz böyle olur zaten karşılıklı bazı şeyleri iader etmek gerekiyo.
Ee mecbur 😅 ikimizde çok seviyoruz o yüzden bazen bazı şeyleri görmezden gelmeye çalışıyoruz artık çocuğumuzda var böyle saçma sapan şeyler yüzünden ailevi huzurumuzu bozmak istemiyoruz hep onun istediği de olamaz hep benimki de olmaz. Yarı o yarı ben 🤷🏼‍♀️

off çok sıkıntı ya. benim babam böyleydi. 50 yaşından sonra ancak evinde oturur oldu adam. çocuk gibi sürekli oyun ve arkadaş peşindeydi, annem yıllar boyu yalvardı evinde iki dakika otursun akşamları birlikte geçirelim diye. ben öyle birine denk gelirsem peşinde koşmayacağım diye düşünmüştüm hep. sen de koşma. o seni merak etsin, o seninle vakit geçirmek istesin. bunu tersine ancak bu zamanlarda çevirebilirsin. sonradan gittikçe zor olur. alışkanlık olur bi de artık. aşıksın anlıyorum, iyi bi insandır da belki ama seni ve çocuğunu her şeyin önüne koyması lazım. bunu idrak etmesi lazım.
O her şeyi mükemmel yaptığını düşünüyor. Onun gibi eş yokmuş. Okeye gideceği gün gideceği saate kadar bir kaç ev işi yapıp öyle gittiği için kendini mükemmel zannediyor. Ama okeye gitmediği gün tabağını kaldırmıyor. :D şaka gibi. Bende benimle vakit geçirmeyi istemesini çok istedim ama yani bunu nasıl yaparım bilmiyorum. Bana sürekli Ayşe ile buluşana Fatma ile buluşssna kafan dağılsın. Onları çağırsana eve vs diyor. Beni düşündüğü için değil. Beni birilerine satıp kendi de Rahatca dırdır dinlemeden okeye gitmek istediği için. :D ay neyse çok kafanızı ütüledim ya :( en son çare gemileri yakıyorum bakalım. Sırf oğlum babasız büyümesin ve maddi olarak rahat etsin diye boşanmam ama blöf yapacağım. İşe yaramazsa finalde gerçekten boşanmayı da göze aldım biraz. Bakalım...

O her şeyi mükemmel yaptığını düşünüyor. Onun gibi eş yokmuş. Okeye gideceği gün gideceği saate kadar bir kaç ev işi yapıp öyle gittiği için kendini mükemmel zannediyor. Ama okeye gitmediği gün tabağını kaldırmıyor. :D şaka gibi. Bende benimle vakit geçirmeyi istemesini çok istedim ama yani bunu nasıl yaparım bilmiyorum. Bana sürekli Ayşe ile buluşana Fatma ile buluşssna kafan dağılsın. Onları çağırsana eve vs diyor. Beni düşündüğü için değil. Beni birilerine satıp kendi de Rahatca dırdır dinlemeden okeye gitmek istediği için. :D ay neyse çok kafanızı ütüledim ya :( en son çare gemileri yakıyorum bakalım. Sırf oğlum babasız büyümesin ve maddi olarak rahat etsin diye boşanmam ama blöf yapacağım. İşe yaramazsa finalde gerçekten boşanmayı da göze aldım biraz. Bakalım...
annem her ilişkinin bir delisi olur der. deli mecazen tabii, bir taraf daha fazla sorumluluk alıyor. kim alırsa onundur. sen her şeyi çok iyi yapıyorsun, o kadar iyi yapma. onsuz yapamayacağını dibine kadar hissettir. sorumluluk almıyorsa almak zorunda kalmalı yani. ben yapabilecek olsam da yapmıyorum bazı şeyleri. boşanmayı göze almandan da belli, gözü kara ve güçlü hisseden birisin ama erkekler böyle olduğunda boşa düşmüş de hissediyor bazen. mecbur hissetmesi lazım yani lütuf gibi yapmayacak bir şeyleri. inşallah çok güzel yoluna girer her şey. bakarsın arkadaşlarıyla arası bozulur falan jfjdjdjd

Kayınpederimi kaynanamı kendi ailemi devreye soktum biraz düzeldi sonra yine aynı. Valla seni o kadar iyi anlıyorum ki bende çok sinir oluyorum. Onları eve hapsedecgimzi düşünüyorlar. Sende bi bahaneyle akşam dışarı çıkalım de. Mesela işten çıkmadan bi plan yap ona söyle. Bikaç gün oraya gitmemesini sağla. Aile olduğunuzu ona hissettir sonra bi günde cıksa bişey deme. Ondan sonraki gün mesela çocuğu bahane at hasta ateşi var ağlıyor falan deki eve gelsin hep bahane bul yani bi süreden sonra sorumluluklarını anlıyor

Ay benim eşimde diyor sende buluş sende çağır gözlerine girsin bu okey nargile

annem her ilişkinin bir delisi olur der. deli mecazen tabii, bir taraf daha fazla sorumluluk alıyor. kim alırsa onundur. sen her şeyi çok iyi yapıyorsun, o kadar iyi yapma. onsuz yapamayacağını dibine kadar hissettir. sorumluluk almıyorsa almak zorunda kalmalı yani. ben yapabilecek olsam da yapmıyorum bazı şeyleri. boşanmayı göze almandan da belli, gözü kara ve güçlü hisseden birisin ama erkekler böyle olduğunda boşa düşmüş de hissediyor bazen. mecbur hissetmesi lazım yani lütuf gibi yapmayacak bir şeyleri. inşallah çok güzel yoluna girer her şey. bakarsın arkadaşlarıyla arası bozulur falan jfjdjdjd
Valla ben bugüne kadar kimseye bela okumamıştım ama o adamlara okudum. Sonra tobe dedim ama tövbem duam kadar samimi değildi. Çoluk çocuk gibi sorumluluk veriyoruz.

Kayınpederimi kaynanamı kendi ailemi devreye soktum biraz düzeldi sonra yine aynı. Valla seni o kadar iyi anlıyorum ki bende çok sinir oluyorum. Onları eve hapsedecgimzi düşünüyorlar. Sende bi bahaneyle akşam dışarı çıkalım de. Mesela işten çıkmadan bi plan yap ona söyle. Bikaç gün oraya gitmemesini sağla. Aile olduğunuzu ona hissettir sonra bi günde cıksa bişey deme. Ondan sonraki gün mesela çocuğu bahane at hasta ateşi var ağlıyor falan deki eve gelsin hep bahane bul yani bi süreden sonra sorumluluklarını anlıyor
Bunu da deneyeyim. Bende aileleri devreye soktum ama işe yaramazsa üzülecegim. Şimdilik kibarca devreye soktum bir dahakine galeyana getiririm. Ama şu plan yapıp, bahaneler ile eve çağırma işini yapayım. Evet eve hapis olmaktan ödü kopuyor. Covidte filan korkudan ailesine gitmişti. Evleri bahceli diye 5 aylık evliydik. Sok olmuştum.

Ay benim eşimde diyor sende buluş sende çağır gözlerine girsin bu okey nargile
Valla ya. Temelli bitir demiyorum ki. Yani şu çocuğu biraz toparlayalım. Ki yani ben resmen tek başıma bir yere getirdim. Annem bile i"yi dayandın valla herkes annesinddn destek alıyor "vs dedi. Komşularım hep zorlanıyorsun sen annene git Bi iki ay kal dedi. Ben sırf sorumluluk alsın, baba oğulu ayirmayayim vs düşünceleri ile anneme gitmedim. Farklı şehirlerdeyiz. Ama benim fedakarlıklarımi saymıyorsa napiyim? Kiyamadiklarimiz bize kıyıyor.

Selam fikir almak için yazıyorum. Şimdi benim kızımın bakıcısı işi bıraktı yeni bir bakıcı arayışındaydım. Eşim de kardeşinin nişanlısını önerdi farklı şehirde yaşıyor eğer olur dersem bizimle beraber yaşayacak birkaç ay ve kızıma bakacak, ya da diğer bir ihtimal bugün tanıştığım bir kadınla anlaşacağım benim evime gelip bakıp gidecek günlük. Siz olsanız ne yapardınız?
Ikisi de çok sıkıntılı ama bugün anlaştığın kadın daha iyi gibi. Evinde bir yabancı ile yaşamak ne bileyim? Akrabanla ye iç alışveriş yapma derler. Bir de sizde yatacak misafir mi, çalışan mı belli değil. Günlük gelecek kadını denetlemek için ses kaydını açıp telefonu evde bırak.(gizlice) Neler konuşuyor neler yapıyor akşam gelince dinlersin.

Anneme geldim. Geçen hafta ağlayarak babamı aramıştım. Ama ağlamaktan yorgun düşüp hazırlanamadim. Bu hafta eşime bizi birak yoksa babamı çağıricam gelip alır beni dedim." Gitmezseniz tatilde şunu yaparız, bunu yaparız" bir sürü şey söyledi. Gitmeyelim diye. Normalde randevuları hep ben alırım gidip doktor öğrenmiş aramış. Sünnet için randevu almış. Ama her şeye rağmen kendimi zorladım. Yol uzak, çocuk hasta olur mu vs demeden çıkarttim. Ağlaya ağlaya döndü bugün. Oğlu için tabi. Zaten genel olarak yaptığı eve gelip selam çakıp cikmakti. O yüzden pek acımadım. (biraz bende üzüldüm) Aramadigi sürece aramayacağım. Çünkü sanki o bana trip atıyor gibi olayı çevirdi. Annemlere, kvalidemlere hep söyledim. Abartmadan. İçimde fırtınalar kopsada şimdi büyükleri galeyana getirmek istemedim bilmiyorum. Bakalım döndüğüm zaman bende işe başlayacağım. Adım gibi eminim eğer akıllanmadıysa diyeceği şey "Bakıcı ilgileniyor zaten vs" olacak. Hiç sesimi çıkarmayacağım. Kesin ben sustukça daha fazla çıkacak. 4,5 gün çıktığında da artık dilekçemi vereceğim adliyeye. Zaten ondan sonra ya harra ya merra. Ya okey oynamayı bize tercih etmiş olacak. Ya da akillanacak. Artık planım bu.
Bİraz uzak kalıp düşünmek iyi gelebilir. Umarım evin boşluğu sessizliği aklını başına getirir. Çocuk bakmanın annenin görevi olduğunu düşünen tiplerden sanırım kendisi ama bu bebek ikinizin ortak sorumluluğunuz var aeni dinlemiyosa belki bi aile büyüğü kulağını çeker de kendine gelir iyi yapmışsın. Üzme kendini🌸

Kızlar sabah serçe parmağımla brokoli çorbası tattırdım beboya minnacık. Ensesinde kızarıklıklar gördüm şimdi çorbayla alakası var mıdır 🤔
Brokoli filan alerjen bir besin mi ki? Kızarıklıklar sivilce gibi mi? Ürtiker mi? Yoksa sürtümeden fslsnds olabilir. Ne kadar sürede geçtiği de önemli.

Bİraz uzak kalıp düşünmek iyi gelebilir. Umarım evin boşluğu sessizliği aklını başına getirir. Çocuk bakmanın annenin görevi olduğunu düşünen tiplerden sanırım kendisi ama bu bebek ikinizin ortak sorumluluğunuz var aeni dinlemiyosa belki bi aile büyüğü kulağını çeker de kendine gelir iyi yapmışsın. Üzme kendini🌸
İşine gelir eşinin. Daha rahat takılır

Böyle düşünen biri olduğunu anlayamamışim. İçten içe öyle düşünüyor galiba.

Bende uzak kalıp o sessiz evde yalnız kalır bizi özler kıymetimizi anlar diye umdum.

Bunu da deneyeyim. Bende aileleri devreye soktum ama işe yaramazsa üzülecegim. Şimdilik kibarca devreye soktum bir dahakine galeyana getiririm. Ama şu plan yapıp, bahaneler ile eve çağırma işini yapayım. Evet eve hapis olmaktan ödü kopuyor. Covidte filan korkudan ailesine gitmişti. Evleri bahceli diye 5 aylık evliydik. Sok olmuştum.
Oha seni bırakıp gitti mi

Back