• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    238
Bizimki de cuma akşamı düştü daha doğrusu yuvarlanmış ben o sırada mutfağa gittim kayınvalidem eşim yanındaydı bizim elektrikli anakucağı ben kemerleri hep bağlarım kendini döndürmeye çalışırken ayak kısmı çıkmış üst kısımla beraber yuvarlanmış ama korktuğu için ağladı öyle can yanma ağlaması değil yani kemer taksan da olabiliyor canım kendini suçlama
Kendimi suçladım malesef eşime de ailene söyleme lütfen dedim. Kendimi kötü hissettirecek hiçbir söze imaya tahammülüm yok çünkü. Yeterince vicdan yaptım zaten :(

Çok şükür canım, Allah korusun yavrularımızı 🙏🏻 cidden bu ara çok hızlılar. Bizimki de kucakta, koltukta falan hep ittiriyor kendini, zor tutuyoruz küçük enişteyi 😂
Yenidoğanken arkadaşlarım en güzel zamanları diyordu da uykusuzluğumu düşünüp nesi iyi diyordum harbiden öyleymiş şindi hem uykusuzluk var hem de hareketlendikçe elleri ayakları durmuyor daha çok yoruluyor insan😄

Hayır sadece anne sütü ile besleniyor kaka sayısında azalma da oldu en fazla 3 kez yapıyor günde önceden 6 kez falan yapardı

3 çok iyi bu arada bizimki bir iki kez yapıyor .

Bir kere yaparsa kar diyorum. Bugün yok hala

Demir ile birlikte kaka yaoma süreleri uzamaya başlıyor. Hemde barsaklar geliştiği için emilim artıyormuş ona bağlı atılım azalıp her gün yapmayabiliyorlar. Benim bebeğim bazen 5, 6 günde bir yapmaya başladı. Ama kakası normal çıkıyor. Yaparken zorlanmıyor. Bu yüzden ilaç kullandırmak doktorumuz.
Kızım 2 günde 1 defa yapmaya başladı..

Bence kaka konusunda önemli olan çocuğun huzursuz olmaması 10 günde 1 e kadar normal günde 5-6 ya kadar normal diyor doktorlar çünkü . Benimki bazen gaz gibi birikiyor çıkartamadığı için çok huzursuz oluyor orda anlıyorum kakadan dolayı olduğunu onu yapmadan rahatlayamıyor . Günde 1 bizim bazen 2 ve demire başlamadık daha sizler ne zaman başladınız. Ya bide rota 2. Dozu cidden beni düşündürüyor bu çocuk rotadan sonra böyle gaz kaka sorunları arttı kafam allak bullak oldu ..

istanbul avrupa yakasında oturanlar bebişlerinizi nerede sünnet ettirdiniz veya ettirmeyi düşünüyorsunuz? biz de önümüzdeki ay düşünüyoruz da bi tavsiye olursa oraya gidelim

Normal değil bacım eşinin senin yanında olup sana destek olması bebişle ilgilenmesi gerekir ki sende biraz dinlen hadi 3 gün gidiyor gidemediği günlerde de gidemedim diye yakınması hoş değil bu duruma bir çözüm bulmalısın
Çözüm olarak oğlumla anneme geldim. Ağlaya ağlaya gitti açıkçası hem üzüldüm hemde bilmiyorum umarım ders alır diye düşündüm. Bu arada beni çok sevdiği için ve özleyeceği için ağlamıyor, her sabah ise giderken gelirken oğlanı sevip gidiyordu ona üzülüyor.

Biraz sorumluluk almalı. İş çıkışları zorunlu bir işi olmadığı sürece eve gelir. Arkadaşları ile buluşmalara birlikte gitmeyeceksek katılmaz. Tek başımıza yapmadık bu bebekleri. Kaçdıkça baba olunmaz. Bebekle vakit geçirecek ki baba olduğunu anlasın.
Bir de arkadaşları şakalaşıyormus hamile 4lu gruptan birinin karısı. Bak biz geliyoruz senden de aynı performansı bekliyoruz vs. Çok avam geliyor bana bu muhabbetler.

Erkekler bence bizim gün içinde ne kadar yorulduğumuzu idrak edemiyor veya işte yorulmalarıyla bir sayıyorlar o yüzden akşam çıkmayı hak görüyorlar kendilerinde
Asla asla. Allahtan bende çalışıyormusum çalışmasam bana hiç saygı duymauacakmissin sen dedim. Kem kum. "5 e kadar essek gibi çalışıyorum deşarj olmaya ihtiyacım var, hobim" vs diyor. Ben sanki yatıyorum. Benim sanki hiç hobim yok. Valla eşiniz yardım ediyorsa size, sizinle muhabbet için can atıyorsa gidip bir sarılıp öpün derim.

Bacım boşanmada fazla bana göre her aile farklıdır. Kabul etme. Benim eşim 6 gün çalışıyor cumartesi en erken 3 de çıkıyor. Sabah 6 da kalkıyor 2 araba değiştirip gidiyor akşam da en erken 7 buçukta evde. Çocuğu uyutmaya gelince o ara oturup dinlenebiliyor. Pazar günü de evle uğraşmaktan çocuk yıkamaktan eksikleri almaktan dinlenemiyor. Yani bu durumda feragat etmeliler zor zamanlardan geçiyoruz. Eşim istese haftanın 1 2 günü gidebilir ama 3 çok her hafta düzenlide çok. He maça gittiği geö geldiği de oldu bunalmıştı bebem 20 günlüktü. Lakin 2. Kez de yaptı. 3 kez yaparsan eve almam dedim. Abartma dedim.
Normalde bu gece o bakıcaktı izinliydi bugün ayda yılda denk geliyor ama evi temizlediği için dün gecede bebem uyutmadığı için git uyu diğer odada dedim ne yapayım. Sen dinçsin ben sersem gibi oldum diyor. Normalde kesintisiz uyurdu kızım sık sık kalkıyor. Mal etti beni. Adamında izin günü ne yapayım uyu dedim. En kötü yarın evde uyumak istersen bakar uyurum ama o hep 6 da kalkıyor gündüz uyumuyor para kazanıyor. Ben bebem uyuduğunda 20 30 dakka uyuyabilirim gerekirse yemek yapmam ev toplamam. Böyle böyle karşılıklı anlayışla halledicez bu işleri kızlar. Evlilikler çocuktan sonra tepetaklak oluyor. Cinsellikte öyle. Önceden çocuk uyuduğunda eşim yanaştığında terslerdim işim var diye şimdi sakin kalmaya çalışıyorum. Aynı zamanda karı kocayızda biz. Bebemle tüm gün sinir krizi geçiriyorum bazen evet ama eşim gelince en azından uykusunu alında ben de ona anlayış gösterince dur bakayım diyor. O öyle yapınca çocuk uyuyunca kahve yapayım bişey istermisin uzan dinlen diyorum. İpin ucu kaçarsa boğarız birbirimizi😂😂
Esin çok çok yoğun çalışıyormus. Ona rağmen pazarını vs değerlendiriyormus. Benimki resmen çocuk gibi. Sanki bende annesiyim. Dışarı çıkmasına izin vermiyorumda evden kaçıyor sanki. Ve Çocuğun oldugu zaman müdür yardımcısı oldu. Sanki okul her şeyden önemli gibi aşkla şevkle çalışıyor. Ama evde de ona ihtiyacımız var. Mesai saatinde çalış diyorum. Ama of yani zaten bosanacagim artık senden dedim. Ne diyim hayırlısı olsun derim diyor. Bu lafta kaynım nişan atacağı zaman karşı tarafın babası "Nişanı atalım desem ne dersiniz o zaman" diye ultimatom vermişti. Kvalide de eltimi istemiyordu. "Hayırlı olsun" derim demişti. Gelip bana onun lafını söyledi. Bende çıktım geldim anneme.

Çok haklısın çünkü normal değil . Koşarak eve gelme istegi olmali çocuğu için onunla zaman geçirmek için hadi kendimizi geçtim ben sinirleniyorum bu şekilde devrandiklarinda ama yoluna girer geçiş süreci bence canım
Hep böyleydi de çocuk olunca hem ona olan ihtiyacım arttı. Ama o da sanki beni çocuğa sattı ve bosa çıktı. (sorumluluk veriyorum ama işine geleni yapıyor işine gelmeyeni yapmıyor)

Ben başladım geçen hafta. Okula gitmek çok iyi geldi birkaç saat de olsa farklı bir ortamda olmayı sevdim ve dersteyken meşgul olunca kızım pek de aklıma takılmıyor teneffüste de görüntülü konuşuyoruz ya da fotoğraf video istiyorum o şekilde özlemim ve merakım biraz olsun gidiyor
Çok sevindim. Branşci misiniz?

Asla asla. Allahtan bende çalışıyormusum çalışmasam bana hiç saygı duymauacakmissin sen dedim. Kem kum. "5 e kadar essek gibi çalışıyorum deşarj olmaya ihtiyacım var, hobim" vs diyor. Ben sanki yatıyorum. Benim sanki hiç hobim yok. Valla eşiniz yardım ediyorsa size, sizinle muhabbet için can atıyorsa gidip bir sarılıp öpün derim.
eşinin yaşı 28den küçük mü canım? yani tabii yaşla ilgili olmaz her zaman ama erkeklerin bu oyun muhabbeti bana henüz olgunlaşmamış biri hissini veriyor. sen artık çocuğunla oynayacak yaşa gelmişsin, tamam insan arada kafa dağıtmak ister ama böyle bi hobi olabilir mi? sorumluluğunun farkında olması lazım. benim kocam da ben bu kadar zor durumdayken alnına silah dayasam çıkıp gitmez evden. onun da gezip eğlenmeye hakkı var benim de ama biz zaten çocuktan önce bunları düşündük, konuştuk. nelerden fedakarlık edeceğimizi fark etmeye çalıştık. sen hemen gemileri yakma tabii ki, boşanma sözünü etme ama bu durumu kabullenmemekle iyi yapıyorsun. eşinin sorumluluklarını anlamasını sağla, inşallah o da fark edecektir bi noktada. kankalar iyidir hoştur ama akşam evine geldiğinde karısının çocuğunun, sıcacık yemeğin, sıcak yuvasının lezzetini hiçbir kankası veremeyecek. genelde evli erkeğin bekar arkadaşları olunca sıkıntı oluyor ama seninkinin arkadaşları evliymiş bi de galiba

Saç için mi diyosun 😂 Ben yerlerde avuç avuç saçımı toplamaktan çok yoruldum, bi de fotoğraflara bakarken saçımın yanlardan açılmaya başladığını farkedince korktum ondan bütün takviyelere, önerilere sarıldım. Ama sanırım etki etmeye başladı 😬

Çok çok geçmiş olsun canım. İyidir inşallah bebişin 🙏🏻 çok yüksekten düşmediği için sorun olacağını sanmıyorum 🙏🏻 Bizimki de ayaklarından destek alıp ittiriyor çok kendini, ben de korkuyorum. Seni görünce korumayı takmaya başladım 😔

Evet canım hatırlıyorum, hatta merak etmiştim seni. İzmir’i hiç bilmiyorum maalesef. İnşallah sorunsuz geçer ameliyatlarınız, bir an önce sağlığına kavuşur inşallah bebişin. Rabbim evlatlarımıza sağlık, şifa versin inşallah 🙏🏻

Bizim de öyle yaklaşık 20 gündür filan bizim dışımızdaki kişileri iyice süzüyor, eşref saatine gelmediyse dudaklarını büzüp içli içli ağlıyor. Kayınvalidem, kayınbabam, babam hepsi sevmek istiyorlar ama sanki bişey yapmışlar gibi ağlıyor 🥲 Yılbaşında babam sadece uzaktan güldü bi saat ona ağladı 🤷🏼‍♀️

Hiç normal değil bence. Sen ilk doğduğu zamanlarda da bahsediyordun, sana destek olması gereken zamanlarda kaçıyor gibi görünüyor. Biz eşimle beraber bakıyoruz, genellikle evde. İşiyle ilgili gitmesi gereken yerler ya da görüşmeleri oluyor, ona çıktığında arkadaşlarını da görüyor, bir iki kere de sırf görüşmek için çıktı. Dert etmiyorum, o da bunalıyor, yoruluyor. Burda biraz karşılıklı konuşmak önemli canım. Yani senin tek başına çocuğun değil, ikinizin. O çalışıyor olabilir ama işyerinde çalışmak çocuk bakımının yanında hiçbir şey değil. Taş da taşısam bu kadar yorulmam, çünkü beynen bildiğim bir işi yapmak yormaz. Ama bebekle canı mı yanıyor, aç mı, uyuyacak mı, oyalayabiliyor muyum derken hem fiziksel hem mental yoruluyor insan. Bunları eşine de anlatsan belki biraz dahs anlayabilir seni.

Mama kullanıyor muydun? Bizim o aralarda, belki biraz daha sonrasında gaz gibi zorlayan bi kabızlık sorunumuz oldu. Mamayı değiştirdik, çözüldü. Rahatladı öyle olunca.

Ay sanki ben yazdım 🫠 annem bize gelin de sen biraz dinlen filan demişti, zorlana zorlana gittik ama ağlamaktan helak oldu. Valla 4.ay atağının neden bu kadar çok anlatıldığın anladım ben de. Bittik yani. Uyku saatini kaçırınca bizimki de yorgunlukla daha çok ağlıyor🥺 yalnız değilsin canım 🥲

Tam benzeyen bulamadım ben de. Zaten şuan tutmuyor ama en uzun tuttuğu avent soothie oldu. Bi de herkesin önerdiği bibs var ama onu da uzun tutmadı bizimki.

Philips Avent Soothie Emzik 06 Ay Kız Scf099/22

Selam canım, biz uykusuzuz bu aralar da asıl sen nasılsın 😬 cidden bol ekşınlısındır. Nasıl yavruların, iyiler mi?

Kesinlikle endişelenmemelisiniz. Her bebeğin hikayesi, yolu farklı. Bizim de kilomuz alt sınırlarda ama doktor nörolojik ve fiziksel gelişimini çok iyi buluyor, o yüzden endişelenmiyoruz. Önemli olan sağlıklı ve mutlu bebek, kilo ilk aylar için bir sağlık göstergesi ama sonrasında pek bi önemi yok. Tabi ki anneler olarak biz doysunlar, kilo alsınlar istiyoruz da canınızı sıkmanıza değmez 🥰🙏🏻
İşine gelmiyor. İlk defa aile içi sorunumuzu resmen aile büyüklerine taşıdım çok endişeliyim aynı zamanda genelde aile büyüklerinin bir işi çözdüğünu görmedim hiçbir ailede ama eşim beni salak sanıyor galiba. Kimse karışmasın aile meselemiz diyor sonra bildiğini okuyor. "Sen beni rahatça sindirebildigin için, kimseye söylemediğim için eziyorsun şu an" dedim. Eltim tüm aileleri birbirine katmisti valla istediği her şeyi de yaptırdı. :D kendine Dyson falan aldirmisti özür hediyesi olarak. Bakalım ben o kadar sert olamıyorum(malesef çok aşık olarak evlendim ve gün gün soğusam da hala aşığım :() ilk kez onu takmadim, hemen affetmedim. Annemgile geldim. Kavgalı değiliz ama bilmiyorum. Umarım anlar beni.

Bu aralar bebeklerimizin bakımında en zor dönemlerdeyiz aslında evde kalıp bizlere destek olmaları gerekiyor. Bitik hallerimizi görmemeli için kör olmaları gerek.
"Her şeyle tek başına mücadele ediyorsun. Oğlumuza çok iyi bakıyorsun takdir ediyorum seni" diyor öpüyor ve okeye gidiyor. 😂 Tövbe estağfurullah

Hep böyleydi de çocuk olunca hem ona olan ihtiyacım arttı. Ama o da sanki beni çocuğa sattı ve bosa çıktı. (sorumluluk veriyorum ama işine geleni yapıyor işine gelmeyeni yapmıyor)
O zaman tepkini koyma zamanm gelmiş canım . Sorumluluk verme direk yaptır . Diret bazı şeyleri .. tek başına yapmadın bu çocuğu ..

Ne yaptın durumlar nasıl?
Anneme geldim. Geçen hafta ağlayarak babamı aramıştım. Ama ağlamaktan yorgun düşüp hazırlanamadim. Bu hafta eşime bizi birak yoksa babamı çağıricam gelip alır beni dedim." Gitmezseniz tatilde şunu yaparız, bunu yaparız" bir sürü şey söyledi. Gitmeyelim diye. Normalde randevuları hep ben alırım gidip doktor öğrenmiş aramış. Sünnet için randevu almış. Ama her şeye rağmen kendimi zorladım. Yol uzak, çocuk hasta olur mu vs demeden çıkarttim. Ağlaya ağlaya döndü bugün. Oğlu için tabi. Zaten genel olarak yaptığı eve gelip selam çakıp cikmakti. O yüzden pek acımadım. (biraz bende üzüldüm) Aramadigi sürece aramayacağım. Çünkü sanki o bana trip atıyor gibi olayı çevirdi. Annemlere, kvalidemlere hep söyledim. Abartmadan. İçimde fırtınalar kopsada şimdi büyükleri galeyana getirmek istemedim bilmiyorum. Bakalım döndüğüm zaman bende işe başlayacağım. Adım gibi eminim eğer akıllanmadıysa diyeceği şey "Bakıcı ilgileniyor zaten vs" olacak. Hiç sesimi çıkarmayacağım. Kesin ben sustukça daha fazla çıkacak. 4,5 gün çıktığında da artık dilekçemi vereceğim adliyeye. Zaten ondan sonra ya harra ya merra. Ya okey oynamayı bize tercih etmiş olacak. Ya da akillanacak. Artık planım bu.

Back