Normal canım her bebeğin gelişimi aynı değil. Benimki de çok tembel zorla yaptırıyorumbenim bebiş neyi yapıyor neyi yapmıyor asla anlamıyorum. strese giriyorum yapması gerekenleri filan duydukça ya da okudukça. çünkü gözle iletişimimiz çok güzel gibi hissediyorum mesela beni sürekli takip ediyor, oynayınca gülüyor vs bunlar gayet güzel ama tummy time sırasında kafasını sadece çoook keyfi yerindeyse yukarıda tutuyor. çoğunlukla yere bırakıyor. sese dönüp bakmıyor, baksa da tesadüfen gibi. üç dört kere tummy time sırasında sırtını yere vererek tamamen döndü ama tesadüfen mi oldu bilinçli mi yaptı emin değilim. dengesini kaybedip dönmüş gibi de oldu. iki hafta önce bir akşam oynarken yaptığım bir harekete kahkahalarla güldü resmen büyük çocuk gibi, inanamadım. ama o zamandan beri aynı hareketi defalarca yapsam da bir daha asla öyle sesli gülmedi. bir de şu var, iki aylıkken agulamaya başladı ama benim bebiş daha çok "gu"ladı. sürekli "gggggg" sesi çıkarmaya çalışıyor. bazen "gııııyyy" oluyor. sizlerde var mı bu ses? bunun dışında herhangi bi harf çıkmıyor. "ggggg", "kkkk", "gıııiiyy", "gu". yattığı yerden ellerini tutarak kaldırmaya çalıştığımda kalkabiliyor ama kendisi kalkmaya yeltenmiyor. elimi eline yanaştırdığımda ya da çıngırağı filan eline tutturduğumda tutuyor ama kendisi asla tutmak için uzanmıyor. normal mi bunlar bilmiyorum. ayın 17'sinde nöroloji randevumuz var bakalım neler diyecek doktor.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı
- Konu Sahibi Linakiz
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- gebelik hamilelik kadindogum
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 12 Aralık 2023
- 932
- 860
- 23
Her gece uyku saati geldiğinde ağlama krizine giriyor artık oğlum günlerdir çok yıprandım inanılmaz uykusu oluyor normalde meme de uyuyan çocuk memeyi emiyor ve ağlamaya başlıyor uyuyamıyor kolumda sallıyorum yok ayağımda sallıyım diyorum kıyametler kopuyor sakinleştirip zorla bir şekilde uyutuyoruz yarım saat sonra tam ama yarım saat ağlayarak uyanıyor sil baştan gece boyunca saat basi uyanıyor tekrar uykuya döndürmeye çalışıyorum uyku problemi çok zor
- 15 Ocak 2023
- 2.699
- 1.032
- 53
Benimki de aynı bir haftadırHer gece uyku saati geldiğinde ağlama krizine giriyor artık oğlum günlerdir çok yıprandım inanılmaz uykusu oluyor normalde meme de uyuyan çocuk memeyi emiyor ve ağlamaya başlıyor uyuyamıyor kolumda sallıyorum yok ayağımda sallıyım diyorum kıyametler kopuyor sakinleştirip zorla bir şekilde uyutuyoruz yarım saat sonra tam ama yarım saat ağlayarak uyanıyor sil baştan gece boyunca saat basi uyanıyor tekrar uykuya döndürmeye çalışıyorum uyku problemi çok zor
Benimki iki haftadır böyle 4 ten önce uyumuyor uyuduktan sonra da ikide birde kalkıp emiyor 10 15 dakika. Sonra yine uyuyorHer gece uyku saati geldiğinde ağlama krizine giriyor artık oğlum günlerdir çok yıprandım inanılmaz uykusu oluyor normalde meme de uyuyan çocuk memeyi emiyor ve ağlamaya başlıyor uyuyamıyor kolumda sallıyorum yok ayağımda sallıyım diyorum kıyametler kopuyor sakinleştirip zorla bir şekilde uyutuyoruz yarım saat sonra tam ama yarım saat ağlayarak uyanıyor sil baştan gece boyunca saat basi uyanıyor tekrar uykuya döndürmeye çalışıyorum uyku problemi çok zor
Benimki de böyle anlamıyorum bazen gece 1 de dalıyor bazen 4 de uyuyor saat başı kalkıyor geceleri.
Benimki iki haftadır böyle 4 ten önce uyumuyor uyuduktan sonra da ikide birde kalkıp emiyor 10 15 dakika. Sonra yine uyuyor
- 29 Ocak 2023
- 208
- 202
- 23
- 35
Son üç gündür her iki saatte bir uyanıyo geceler, dün gündüz hiç uyumadı uykuya dalamadı. Sabah 6 dan sonra iyice eziyete dönülüyo uyumuyo zorla uyuyo. 8 de de zaten uyanıyo tamamen. Gerçekten kafayı yemek üzereyim.
Bugün sabah bir de sol memesinin altında bir sertlik hissetim. Yapay zeka çok öneli nir şey olmadığı söylüyor ama doktora götüreceğim. Bebeğinin memesinde sertlik olan doktora danışmış olan birileri var mı?
Bugün sabah bir de sol memesinin altında bir sertlik hissetim. Yapay zeka çok öneli nir şey olmadığı söylüyor ama doktora götüreceğim. Bebeğinin memesinde sertlik olan doktora danışmış olan birileri var mı?
Bazen memede süt birikiyomus kalsa bisey olmazmış. Arkadaşım arada sırada avuç icinle masaj yap çıkar demişti. Banyodan sonra masaj yap istersen. Ben denemedim ama endiselenecek bi durum degilmis.Son üç gündür her iki saatte bir uyanıyo geceler, dün gündüz hiç uyumadı uykuya dalamadı. Sabah 6 dan sonra iyice eziyete dönülüyo uyumuyo zorla uyuyo. 8 de de zaten uyanıyo tamamen. Gerçekten kafayı yemek üzereyim.
- 2 Nisan 2024
- 1.700
- 1.878
- 48
Osman gönlüal asla sıkmayın bebeğin memesinden süt geliyor diye demişti. Tehlikeliymiş. Yaşamadım ama. Onu izlediğimi hatıtlıyorum.Bazen memede süt birikiyomus kalsa bisey olmazmış. Arkadaşım arada sırada avuç icinle masaj yap çıkar demişti. Banyodan sonra masaj yap istersen. Ben denemedim ama endiselenecek bi durum degilmis.
- 29 Ocak 2023
- 208
- 202
- 23
- 35
Bebeğin memesinde mi? Sizinkinde de mi oldu? Asla sıkmam masaj da yapmam. Tehlikeli bir şey değil mi yani?Bazen memede süt birikiyomus kalsa bisey olmazmış. Arkadaşım arada sırada avuç icinle masaj yap çıkar demişti. Banyodan sonra masaj yap istersen. Ben denemedim ama endiselenecek bi durum degilmis.
- 10 Mayıs 2019
- 4.134
- 11.166
- 208
Bazı bebeklerde oluyor bizim doktor her gitmemize kontrol ediyor memesini. Doktoruna mesaj at bence ne diyecek ona göre hareket edersin. Tehlikeli birşey değil ama masaj falan yapmamak gerekiyormuş, eskiden masajla dagitirlarmis o tehlikeliymisSon üç gündür her iki saatte bir uyanıyo geceler, dün gündüz hiç uyumadı uykuya dalamadı. Sabah 6 dan sonra iyice eziyete dönülüyo uyumuyo zorla uyuyo. 8 de de zaten uyanıyo tamamen. Gerçekten kafayı yemek üzereyim.
Bebegin memesinden bahsediyorum. Sıkma zaten öyle acı verici bisey yapma. Yanlış yonlendirmeyim o zaman kusura bakma silemedim mesajıBebeğin memesinde mi? Sizinkinde de mi oldu? Asla sıkmam masaj da yapmam. Tehlikeli bir şey değil mi yani?
- 18 Ağustos 2022
- 2.026
- 2.870
- 63
Anneden geçen hormonlardan kaynaklanıyormuş. Kendiliğinden geçer masaj yapmayın sıkmayın denmişti ama o yenidoğan dönemindeydi. Şimdi neden olur bilemiyorum. Doktora danışmak daha iyi olabilirSon üç gündür her iki saatte bir uyanıyo geceler, dün gündüz hiç uyumadı uykuya dalamadı. Sabah 6 dan sonra iyice eziyete dönülüyo uyumuyo zorla uyuyo. 8 de de zaten uyanıyo tamamen. Gerçekten kafayı yemek üzereyim.
- 29 Ocak 2023
- 208
- 202
- 23
- 35
Düzenli bir doktorumuz yok şu an maalesef ya. Yenidoğanda yoktu şimdi oldu. Şimdi olması anormal mi acaba.Bazı bebeklerde oluyor bizim doktor her gitmemize kontrol ediyor memesini. Doktoruna mesaj at bence ne diyecek ona göre hareket edersin. Tehlikeli birşey değil ama masaj falan yapmamak gerekiyormuş, eskiden masajla dagitirlarmis o tehlikeliymis
- 10 Mayıs 2019
- 4.134
- 11.166
- 208
Bence değildir hâlâ küçükler çünkü, bizim doktor son gitmemizde yine kontrol etti demekki olabiliyor. Yinede gecmezse bı doktora götür sen canimDüzenli bir doktorumuz yok şu an maalesef ya. Yenidoğanda yoktu şimdi oldu. Şimdi olması anormal mi acaba.
- 29 Ocak 2023
- 208
- 202
- 23
- 35
Tamamdır çok teşekkür ediyorum canımBence değildir hâlâ küçükler çünkü, bizim doktor son gitmemizde yine kontrol etti demekki olabiliyor. Yinede gecmezse bı doktora götür sen canim
- 6 Aralık 2021
- 2.007
- 2.376
- 83
Kızlar çıldıracağım artık ya haziranda ben bu eve taşındım ama çok pişmanım ya zaten bebeğim zor uyuyor en ufak sese kalkıyor yeminle eski evimde bu kadar ses yoktu ben nereye düştüm böyle bilmiyorum üst katımda yaşlı Bi teyze oturuyor eşi yok yalnızlıktan sürekli süpürge açıyor gece 12 de bile sorma sürekli sehpaları sandalyeleri sürtüyor onun karşısındaki dairedeki ailenin çocuğu sürekli merdivenlerde merdivenleri kırarmışçasına merdiven inip çıkıyor o yetmiyor apartman kapısını öküz gibi kapatıyorlar bütün bunlar yetmiyormuş gibi sokakta Bi tane şahini olan biri var arabayı ısıtmak için sürekli öküz gibi marşa basıyor o da yetmiyor çaprazımızdaki evde havale geçirmiş Bi adam var sürekli bahçede bağırıyor. Sokaktan geçen megafonlu hurdacılar bitmiyor sözde apartman mahallesi site hep ama felaket ya az önce zor zahmet çocuğu uyuttum hoooop bu sefer de horoz sesi param olsa hiç düşünmem bu evden hemen çıkarım ya gına geldi artık
- 18 Haziran 2021
- 1.674
- 868
- 73
Memede süt birikiyormuş bazen sıkılmasını söyleyenler var ama sıkma doktora danışSon üç gündür her iki saatte bir uyanıyo geceler, dün gündüz hiç uyumadı uykuya dalamadı. Sabah 6 dan sonra iyice eziyete dönülüyo uyumuyo zorla uyuyo. 8 de de zaten uyanıyo tamamen. Gerçekten kafayı yemek üzereyim.
Ben aile apartmanındayım geçen başıma yıktılar evi haftasonu amca kızları ve görümceKızlar çıldıracağım artık ya haziranda ben bu eve taşındım ama çok pişmanım ya zaten bebeğim zor uyuyor en ufak sese kalkıyor yeminle eski evimde bu kadar ses yoktu ben nereye düştüm böyle bilmiyorum üst katımda yaşlı Bi teyze oturuyor eşi yok yalnızlıktan sürekli süpürge açıyor gece 12 de bile sorma sürekli sehpaları sandalyeleri sürtüyor onun karşısındaki dairedeki ailenin çocuğu sürekli merdivenlerde merdivenleri kırarmışçasına merdiven inip çıkıyor o yetmiyor apartman kapısını öküz gibi kapatıyorlar bütün bunlar yetmiyormuş gibi sokakta Bi tane şahini olan biri var arabayı ısıtmak için sürekli öküz gibi marşa basıyor o da yetmiyor çaprazımızdaki evde havale geçirmiş Bi adam var sürekli bahçede bağırıyor. Sokaktan geçen megafonlu hurdacılar bitmiyor sözde apartman mahallesi site hep ama felaket ya az önce zor zahmet çocuğu uyuttum hoooop bu sefer de horoz sesi param olsa hiç düşünmem bu evden hemen çıkarım ya gına geldi artık