• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Kızlar merhaba, doğumdan sonra giremedim buraya bebeğim 3 aylık oldu. Bir kaç gündür üzüntüden sütüm azaldı bebeğim sürekli memede duruyor. Başına gelen var mı nasıl artırabilirim

Kızlar nasılsınız ? Normalde özele gidiyorduk sıkıştık bu ay devlete gitsek 4. Ay da bişey olur mu ? Ek gıda içinde erken zaten demirmi başlıyorlar bu ay ? Birde 2. Doz aşılar var devlet yapar mı
Aşılar sağlık ocağında yapılıyor ücretsiz olarak. Devlet hastanesi polikliniğinde de başlarlar demire diye düşünüyorum.

Kızlar merhaba, doğumdan sonra giremedim buraya bebeğim 3 aylık oldu. Bir kaç gündür üzüntüden sütüm azaldı bebeğim sürekli memede duruyor. Başına gelen var mı nasıl artırabilirim
Ben suyu az içince sütümün azaldığını farkettim. Onun dışında uykusuzluk streste azaltıyor. Birde adet döneminde belirgin azalma oluyor.

Bol su canım süy arttırıcı çay bestlak damla ve gece sağım

Kızlar nasılsınız ? Normalde özele gidiyorduk sıkıştık bu ay devlete gitsek 4. Ay da bişey olur mu ? Ek gıda içinde erken zaten demirmi başlıyorlar bu ay ? Birde 2. Doz aşılar var devlet yapar mı
Aşıyı özel de mi yaptırıyorsun sen sağlık ocağı yapyor aşıları

Direk verince ishal olmuştu ama o dönem rota aşısıda olduğu için hangisinden kaynaklandı bilmiyorum. Biraz ara verip sonrasında günde bir damla ile başlayıp arttırdık her gün. Başlarda sabah akşam diye dozu böldük. Öyle olunca alıştı. Kabızlık yaşamadık ama kakasını boyuyor. Tüm demirler boyuyor zaten kakayı.
bestiron hiç boyamadı bizde. ama bugün kan değerleri için kontrolü vardı. ferritin yine biraz düşük çıktı, 13 çıktı. doktora ferrum mu versek dedim. ferrum değil de benim en çok tavsiye ettiğim ilaç ferrosanol dedi. onu yazdı. bakalım bu nasıl gelecek. günde bi kez bir tatlı kaşığı dedi ama sanmıyorum bebişin o kadar içebileceğini :(

Son üç gündür her iki saatte bir uyanıyo geceler, dün gündüz hiç uyumadı uykuya dalamadı. Sabah 6 dan sonra iyice eziyete dönülüyo uyumuyo zorla uyuyo. 8 de de zaten uyanıyo tamamen. Gerçekten kafayı yemek üzereyim.

Bugün sabah bir de sol memesinin altında bir sertlik hissetim. Yapay zeka çok öneli nir şey olmadığı söylüyor ama doktora götüreceğim. Bebeğinin memesinde sertlik olan doktora danışmış olan birileri var mı?
4. ay aşılarından beri biz de böyle saçma sapan durumdayız. dün gece 1'de ancak uyutabildim. gece boyunca da maksimum 2 saatte bir uyandı :( uyku saati ve düzeni denen bişey kalmadı maalesef. canı isteyince küt diye hiçbir destek olmadan olduğu yerde uyuyakalıyor. uykusunu bozmak istemiyorum ama sonra da gece uyumuyor. şimdi yine uyudu mesela ama muhtemelen gece uykusu değil bu

Kendini üşütuyorsqn gaz yapar yada yediklerinden oluyordur normalde gaz problemi yoktu galiba anladığım kadarıyla
İlk 2 ay aşırı gazlıydı uyku uyumuyordu doğru düzgün ama 1 aydır rahatlamıştık şimdi yine karnı şiş gazı var ağlama yok ama gece uykusuna geçince böyle bir kıvranma hali var biraz bacakları ile hareket yapınca çıkıyor ama emince yeniden oluyor anlamadım dikkatte ediyorum her şeye

Hurma kuru incir çok etkili bence bir de ben mamselin çaylarını kullanıyorum hem anne çayını kullanıyorum hem de kimyonlu rezene çayı var gaz için de onu kullanıyorum

Akşam akşam üzüntüden bir hal oldum yaşadığım şehirde tandığımız kimse yok bir akrabamız yok kızım olduktan sonra bir bakıcı ile anlaşmıştık o da bugün arayıp fiyatı az bulduğunu söyledi yarıyıl tatiline kadar idare edeyim sonra başkasını bul diyor bana tanımadığım bilmediğim şehirde kimi bulacağım bilmiyorum. İşe gitmeme gibi bir lüksüm de yok. Haftada yalnızca 4 gün ve 20 saat bakıyordu ben de asgari ücret üzerinden hesaplayalım 8.000 lira yapıyor o şekilde anlaşalım demiştim başta tamam demişti sizce de fiyat düşük mü şimdi 12.000 istiyor ve sadece çocuğuma bakıyor kendi evinde

Akşam akşam üzüntüden bir hal oldum yaşadığım şehirde tandığımız kimse yok bir akrabamız yok kızım olduktan sonra bir bakıcı ile anlaşmıştık o da bugün arayıp fiyatı az bulduğunu söyledi yarıyıl tatiline kadar idare edeyim sonra başkasını bul diyor bana tanımadığım bilmediğim şehirde kimi bulacağım bilmiyorum. İşe gitmeme gibi bir lüksüm de yok. Haftada yalnızca 4 gün ve 20 saat bakıyordu ben de asgari ücret üzerinden hesaplayalım 8.000 lira yapıyor o şekilde anlaşalım demiştim başta tamam demişti sizce de fiyat düşük mü şimdi 12.000 istiyor ve sadece çocuğuma bakıyor kendi evinde
Canım eğer bakıcının güvenilir olduğunu düşünüyorsan maddiyatın elveriyorsa 12 bini kabul et bence hiç zıtlaşma çünkü çocuğumuzu kime emanet ediyorsak onun suyuna gitmemiz biraz iyi olur geçen sene benim arkadaşım 13 bin veriyordu yarım gün çalışıyor 5 gün 8 de bırakıp 12.30 da alıyordu bu sene nasıl bilmiyorum fiyatlar.

BAkıcı ücretlerini bilmiyorum ama yol yok yemek yok kendi evinde bakıyomuş bi de ama güvenilirse 10 bine anlaş hiç değilse

Protein. Yumurta, et, kuru incir, hurma, kuru dut, bol su, dereotu.

Maydonoz, nane yemeyin. Bitki çayı içmeyin, kahve çay bu ara içmeyin.

Yediğiniz bir şey etkilemiş olmasın?
Çok dikkat ediyorum aslında geçenlerde taze fasülye yedim ondan oldu sandım ama dikkat etsemde geçmedi. Uykuda daha çok anlıyorum gaz olduğunu böyle bir rahatsız uyuyor gecede ıkınır gibi uyanıyor. Yani ben gaz diye düşünüyorum ama acaba büyüme ataklarından kaynaklı mı o sesleri çıkarıyor diye düşünmeye başladım

Güveniyorsan 10000 de anlaşabilirseniz durumunda uygunsa kabul et bence yoksa işin daha da zor olacak herşeye zam gldi kndi evinde de olsa bebişe bakmak kolay değil ve o da geçimini öyle sağlıyor böyle de düşünmek gerekiyor

Back