- 19 Temmuz 2023
- 1.186
- 2.028
Bugün başladık daha zeytinyağına, masaj da haptım ama henüz bi şey yok :/ yarın sabah yapmamış olursa fitil uygulayacağız mecburZeytinyağı fayda etmedi mi canım poposuna ve karnınada sür biraz istersen karnına da masaj yaparsan rahatlar yoksa mecbur fitili kullancan
Yaa bende de oyle oluyor. Hep dıolardı ya bol bol alt alın die. Benim alt kirlenmiyoki. Ya bez değiştirirken çiş kazası oluyo üste zıbına gidiyo ya kusuyo salya akıtıyo üstü kirleniyo. Kaka taşması oldugunda bile bezin üstünden sonra zıbından sırta . CIktıgından gene üstü kirleniyo alt kirlenmiyo ama ben onuda yıkıyprum kokusu sinmiştir diyekirlendiğinde değiştiriyorum canım. benim bebeğimde reflü var aşırı kusuyor. bazen mama önlüğüyle idare ediyoruz ama bazen yeterli olmuyor. gün içinde sabahtan akşama kadar aynı kıyafetle kaldığı çok nadir oluyor. genelde alt üst takımın üst kısmı kirleniyor. sudan tasarruf olsun diye sadece üstü atıyorum kirliye çünkü alt kısımlar hep temiz :/
ben de hep takım olarak yıkansın diye amaan 2 parça ne olacak o da yıkansın diyordum atıyordum ama düşününce çok israf geldi bana. bazen belki 2 saatlik giydiği şeyler baştan baştan yıkanıyor yazık günah. şimdi sadece gerçekten kirlenen şeyleri yıkıyorum. kaka çiş filan geçtiyse tabii yıkıyorum ama bizde nadiren oluyor o durum. genelde emzirmeden önce değiştiriyorum altını.Yaa bende de oyle oluyor. Hep dıolardı ya bol bol alt alın die. Benim alt kirlenmiyoki. Ya bez değiştirirken çiş kazası oluyo üste zıbına gidiyo ya kusuyo salya akıtıyo üstü kirleniyo. Kaka taşması oldugunda bile bezin üstünden sonra zıbından sırta . CIktıgından gene üstü kirleniyo alt kirlenmiyo ama ben onuda yıkıyprum kokusu sinmiştir diye
kendi kendine geçti canım. ciddi sıkıntı yaratmıyorsa biraz bekleyerek izle bakalım geçer inşallah26 eylülde doğdu 34 günlük kendi kendine mi geçti acaba sizinki ?
Çok ıkınıyor huzursuz oluyordu uykusundan uyanıyordu sık sık. Zeytinyağı yaptıktan sonra akşamına ya da ertesi güne kakasını yapıyordu çocuk rahatlıyordu vallaNasıl etkisi oldu acaba zeytinyağının yani nasıldı bebeğiniz ve nasıl değişiklik oldu? Benimki de iki günü geçti kaka yapmıyor cumartesi gecesi yapmıştı en son
Ben 3 4 tane tulumu gecelik yaptım akiam 8.30 9 gibi onu giydiriyorum sabah günlük ev kıyafetine geçiyorum alt üst aynı kendimiz gibi işte yatma kıyafeti başka. Eğer kusmadıysa 2 gün giyiyo o takımı sonra kirliyeKızlar bişey sorucam siz bebegin kıyafetlerini kirlendigindemi değiştiriyosunuz yoksa aa gece yatıcaz diye bi kıyafet ya da sabah kalkınca degiştirme gibi.
Süt cok tazikli geldiginden yapıyor gibi geliyo bana. Dinlenip tekrar alıyokızlar şöyle bir durum yaşayan var mı? bebek normalde emerken memeyi vakumlar ve uyumadığı sürece uzun müddet aralıksız emerdi ama birkaç gündür memeyi sürekli bırak-tut yapıyor. başta doydu, keyfinden emiyor diye düşündüm ama memeden alınca kıyameti koparıyor, hâlâ aç olduğu belli. ama düzgünce de emmiyor. hareket halinde sürekli ve memeyi çektire çektire emiyor. süt geldiğine eminim çünkü ağzından sütler fışkırıyor. bırakmasın diye başını memeye iyice bastırdım o zaman da boğazına süt kaçtı öksürdü. bu durumu yaşayan var mı?
AdChoices
ADVERTISING
Ben lohusa yagına başladım.Kızlar sütüm her emzirmede dolu dolu gelmiyor ya ancak uyuduğumda dinlendiğimde böyle sütün bol bol gittiğini görüyorum az gittiğinde de oğlum sinirleniyor zaten.boyle hissettiğimde bestlak kullanıyorum ama anında fayda etmiyor. Sütünüzü ve kalitesini arttırmak için bir takviye alıyor musunuz? Çay vs tablet gibi var mı öneriniz?
Bizimki sürekli kusuyor o yüzden günde 10 kez kıyafet değiştirdiğim bile oluyor rutin oluşturmaya ne makinem dayanabilir ne de aldığım kıyafetlerKızlar bişey sorucam siz bebegin kıyafetlerini kirlendigindemi değiştiriyosunuz yoksa aa gece yatıcaz diye bi kıyafet ya da sabah kalkınca degiştirme gibi.
Yani şunu söyleyebilirim, bebekler ve çocuklar rutin seviyor ve o kadar çabuk alışıyorlar ki. İlk kızımda da bebekken böyle yapmıştım hala artılarını görüyorum. Rutin oluşturmak senin de işini aşırı kolaylaştırıyor, 1-2 hafta bi dene bence, farkı göreceksin. Bu arada bazen 11 12 ye kadar uyumuyor, ama asla odadan dışarı çıkarmıyorum, ışığı açmıyorum beşiğine koyuyorum ağlayınca alıyorum bu şekilde döngü oluyor sonunda sızıyorvallahi helal olsun. iki çocukla bu kadar rutin oluşturabilmek çok büyük iş bence. asla rutin oluşturamıyorum çünkü bebiş her gün ezber bozuyor. bir hafta gece uykusu varsa bir hafta yok. bir hafta temas bağımlısıysa diğer hafta beşiğinde uyumak istiyorne yapacağımı şaşırdım. maşallah size
Ben odayı tamamen karanlık yapamıyorum ya çocuğu göremeyince içim rahat etmiyorYani şunu söyleyebilirim, bebekler ve çocuklar rutin seviyor ve o kadar çabuk alışıyorlar ki. İlk kızımda da bebekken böyle yapmıştım hala artılarını görüyorum. Rutin oluşturmak senin de işini aşırı kolaylaştırıyor, 1-2 hafta bi dene bence, farkı göreceksin. Bu arada bazen 11 12 ye kadar uyumuyor, ama asla odadan dışarı çıkarmıyorum, ışığı açmıyorum beşiğine koyuyorum ağlayınca alıyorum bu şekilde döngü oluyor sonunda sızıyor
Aynı ben de kumandalı ampulu taktık abajura. Loş ışıkta bebegi gorebilecegim kadar. Oyle uyuyoruz artık ki ben assllaa uyuyamam az ışıkta bile ama analıkkBen odayı tamamen karanlık yapamıyorum ya çocuğu göremeyince içim rahat etmiyor
Ayy nasıl bi şey o ya tavana takılanı biliyodum da abajura oluyo muymuş ben de örtü attım üstüne ışığı kessin iyice loş olsun diye. Bir gece kapattım ışığı inanılmaz strese girdim ya dönerse burnu kapanırsa yüzüne örtü gelir de ben göremezsem diye diye uyuyamadımAynı ben de kumandalı ampulu taktık abajura. Loş ışıkta bebegi gorebilecegim kadar. Oyle uyuyoruz artık ki ben assllaa uyuyamam az ışıkta bile ama analıkkalt degiştirrken de yukseltiyoruz volumu ama cok aydınlıkta yapmıyoz ki yeterince uykular kaçmasın
Bugün ben de denedim doktor da önerdi, umarım yarın sabaha yaparÇok ıkınıyor huzursuz oluyordu uykusundan uyanıyordu sık sık. Zeytinyağı yaptıktan sonra akşamına ya da ertesi güne kakasını yapıyordu çocuk rahatlıyordu valla
O örtü atma işini oturma odasındaki beşiğe yaptık ama cok sııkıntı geldi bana artık oturma odası ısıgını açmıyoruz yan tarafta baska ısık acıp onun yansımasında oturuyozAyy nasıl bi şey o ya tavana takılanı biliyodum da abajura oluyo muymuş ben de örtü attım üstüne ışığı kessin iyice loş olsun diye. Bir gece kapattım ışığı inanılmaz strese girdim ya dönerse burnu kapanırsa yüzüne örtü gelir de ben göremezsem diye diye uyuyamadım
Kırmızı ışık iyi oluyo diyolar ama dışardan bunlae napıyo demesinler diye takamıyorumO örtü atma işini oturma odasındaki beşiğe yaptık ama cok sııkıntı geldi bana artık oturma odası ısıgını açmıyoruz yan tarafta baska ısık acıp onun yansımasında oturuyozkız bildigin ampul işte heryere takılıyo. Ama kumandası var ışık rengi değişiyo yuksekligi değişiyo.
Ben de oyuzden odaya getirdim cocuk olana kadar işlevsiz bir elemandı bizim içinKırmızı ışık iyi oluyo diyolar ama dışardan bunlae napıyo demesinler diye takamıyorumkumanda kapatıp açıyo dimi öyleyse ondan alabilirim bak kumanda yanımda olur açıp kapatırım bakacağım zaman
Ben de tamamen karanlık yapamıyorum, ama çok az ışık sadece çocuğu görecek kadar. Tam karanlık olursa ben de strese giriyorum onun için biraz daha zaman var benceBen odayı tamamen karanlık yapamıyorum ya çocuğu göremeyince içim rahat etmiyor