Canım biz golden goat kullanıyoruz, çok şükür gaz konusunda problem yaşatmadı. İnternette de öyle okumuştum ama tabi her bebek farklı, istersen deneyebilirsin.
Umarım geçicidir
Ya özellikle sırf değişiklik olsun diye değiştirmiyorum ben ama bizim evde gün içindeki sıcaklıkla gece aynı olmuyor. Hatta bu sene bebiş için kaloriferi gündüz kapatıyoruz, soğuk klima çalışıyor (açmazsak 29 dereceye kadar çıkıyor ev), gece de kalorifer açıyoruz. Çünkü yattığımız oda kuzeyde ve gece 23’e kadar düşüyor. O yüzden gece üzerine tulum giydiriyorum, gündüzleri zıbın ve alt ile duruyor. Bi de uyku gurusu aldım owliden, bugün denemeye başladık. Eğer severse artık gece hep onu giydiricem. Onun dışında çiş, kaka, kusmuk olursa değiştiriyorum ben. Zaten maksimum bi gün dayanıyo
Ya biz de atak dönemi diye düşünüyoruz önce, sonra acaba kendimizi mi kandırıyoruz, çocuğun bi sorunu var da anlamıyor muyuz diye endişe basıyor beni. Neyse ki cuma 2.ay kontrolümüz var, doktoruna soracağım.
Aynen ben de geçen gün yazmıştım ya memede hareketli mi diye kastettiğim buydu. Memeyi çektiriyor bazen, ben de süt mü yok diye çekiyorum ağzından akıyor. Tam bi mücadele şeklinde emiyor. Nedeni gaz gibi gelmişti bana ama azalmaya başladı bakalım
Canım ben o kadar çok şey kullanıyorum ki
ne etki ediyor tek tek anlayamıyorum ama ben de senin gibi dinlenince dolduğunu hissediyorum ama gündüz sık emerken de süt var görüyorum. En en en önemli şey çok su içmek bence. Benim 3 ltyi geçtiğim günler sağdığımda da çok çıkıyor. Mutlaka kahvaltıda dereotu ve tahin yiyorum. Bence bu ikisi çok etkili. Ebebekten aldığım promalt içeceği ve hipp’in emziren anne çayını içiyorum. Bestlak ve solgarın takviyesini kullanıyorum. Bir de bi emzirme danışmanı anlatmıştı, süt ürettiren prolaktin hormonu 3 saatten sonra azalışa geçiyormuş, 3 saate gelmeden emzirmek ve memeyi boşaltmak gerekiyormuş. Biz bazen bebek uyursa uyuyorduk ama şimdi uyursa kalkıp sağıyorum.
Ben 2 gündür zifiri karanlık olmasa da abajuru açmadan yatırmaya başladım, etkili oldu. Daha uzun uyuyor. Beni de tedirgin ediyor ama bi süre sonra gözüm alışıyor karanlığa, yanımda da abajur var. Arada baka baka karanlığa geçtik biz.