2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    223
kirlendiğinde değiştiriyorum canım. benim bebeğimde reflü var aşırı kusuyor. bazen mama önlüğüyle idare ediyoruz ama bazen yeterli olmuyor. gün içinde sabahtan akşama kadar aynı kıyafetle kaldığı çok nadir oluyor. genelde alt üst takımın üst kısmı kirleniyor. sudan tasarruf olsun diye sadece üstü atıyorum kirliye çünkü alt kısımlar hep temiz :/
Kızlar ya bugünden beri bebiş asla dıymuyor iki memeyide emiyor sütte sağıyorum tazyikli geldiği için ama hep arsnıyor ağlıyor napıcsm derman kalmadı emzirmekten

Kızlar ya bugünden beri bebiş asla dıymuyor iki memeyide emiyor sütte sağıyorum tazyikli geldiği için ama hep arsnıyor ağlıyor napıcsm derman kalmadı emzirmekten
Emzik kullanımının bu durumlarda faydalı olduğunu söyledi bizim doktor ben de aynısını yaşamıştım emzik kurtardı bizi

Kizlar bişey sormak istiyorum bebegiz kolik bebek doktor mama verme sadece anne sütü dedi ama bazen doymuyor memeyle ve gece falan 1olcek de olsa Mama veriyorum hipp sizler neler kullanıyorsunuz mama buda biraz gaz yapıyor sanırım mama olarak ne alsam fikriniz var mi
Canım biz golden goat kullanıyoruz, çok şükür gaz konusunda problem yaşatmadı. İnternette de öyle okumuştum ama tabi her bebek farklı, istersen deneyebilirsin.
Tamamen aynı şeyleri yaşıyoruz ya çok zorlanıyorum akşama kadar bi şey yiyemiyorum tuvalete kucağıma alıp gidiyorum mecburen umarım geçicidir
Umarım geçicidir 🙏🏻
Kızlar bişey sorucam siz bebegin kıyafetlerini kirlendigindemi değiştiriyosunuz yoksa aa gece yatıcaz diye bi kıyafet ya da sabah kalkınca degiştirme gibi.
Ya özellikle sırf değişiklik olsun diye değiştirmiyorum ben ama bizim evde gün içindeki sıcaklıkla gece aynı olmuyor. Hatta bu sene bebiş için kaloriferi gündüz kapatıyoruz, soğuk klima çalışıyor (açmazsak 29 dereceye kadar çıkıyor ev), gece de kalorifer açıyoruz. Çünkü yattığımız oda kuzeyde ve gece 23’e kadar düşüyor. O yüzden gece üzerine tulum giydiriyorum, gündüzleri zıbın ve alt ile duruyor. Bi de uyku gurusu aldım owliden, bugün denemeye başladık. Eğer severse artık gece hep onu giydiricem. Onun dışında çiş, kaka, kusmuk olursa değiştiriyorum ben. Zaten maksimum bi gün dayanıyo 😬
aynı durumdayız 😓 tuvalete bebek kucağımda gittim ve ne yaşıyorum ben ya dedim kgkffk şanslıysam slingte duruyor da yemek yapıyorum ama o kadar hareketlendi ki eli kolu bir yere değecek yemek yaparken diye ondan da korkuyorum. gündüz sadece kucağımda uyuyor, gece ne kucağımda ne yatağında uyuyor, öylece sabahı ediyoruz. ama hep böyle değildi bir haftadır böyle. herhalde atak dönemi filan diyorum sabrediyorum
Ya biz de atak dönemi diye düşünüyoruz önce, sonra acaba kendimizi mi kandırıyoruz, çocuğun bi sorunu var da anlamıyor muyuz diye endişe basıyor beni. Neyse ki cuma 2.ay kontrolümüz var, doktoruna soracağım.
kızlar şöyle bir durum yaşayan var mı? bebek normalde emerken memeyi vakumlar ve uyumadığı sürece uzun müddet aralıksız emerdi ama birkaç gündür memeyi sürekli bırak-tut yapıyor. başta doydu, keyfinden emiyor diye düşündüm ama memeden alınca kıyameti koparıyor, hâlâ aç olduğu belli. ama düzgünce de emmiyor. hareket halinde sürekli ve memeyi çektire çektire emiyor. süt geldiğine eminim çünkü ağzından sütler fışkırıyor. bırakmasın diye başını memeye iyice bastırdım o zaman da boğazına süt kaçtı öksürdü. bu durumu yaşayan var mı?
Aynen ben de geçen gün yazmıştım ya memede hareketli mi diye kastettiğim buydu. Memeyi çektiriyor bazen, ben de süt mü yok diye çekiyorum ağzından akıyor. Tam bi mücadele şeklinde emiyor. Nedeni gaz gibi gelmişti bana ama azalmaya başladı bakalım 🤔
Kızlar sütüm her emzirmede dolu dolu gelmiyor ya ancak uyuduğumda dinlendiğimde böyle sütün bol bol gittiğini görüyorum az gittiğinde de oğlum sinirleniyor zaten.boyle hissettiğimde bestlak kullanıyorum ama anında fayda etmiyor. Sütünüzü ve kalitesini arttırmak için bir takviye alıyor musunuz? Çay vs tablet gibi var mı öneriniz? 🫤
Canım ben o kadar çok şey kullanıyorum ki 😅 ne etki ediyor tek tek anlayamıyorum ama ben de senin gibi dinlenince dolduğunu hissediyorum ama gündüz sık emerken de süt var görüyorum. En en en önemli şey çok su içmek bence. Benim 3 ltyi geçtiğim günler sağdığımda da çok çıkıyor. Mutlaka kahvaltıda dereotu ve tahin yiyorum. Bence bu ikisi çok etkili. Ebebekten aldığım promalt içeceği ve hipp’in emziren anne çayını içiyorum. Bestlak ve solgarın takviyesini kullanıyorum. Bir de bi emzirme danışmanı anlatmıştı, süt ürettiren prolaktin hormonu 3 saatten sonra azalışa geçiyormuş, 3 saate gelmeden emzirmek ve memeyi boşaltmak gerekiyormuş. Biz bazen bebek uyursa uyuyorduk ama şimdi uyursa kalkıp sağıyorum.
Ben odayı tamamen karanlık yapamıyorum ya çocuğu göremeyince içim rahat etmiyor
Ben 2 gündür zifiri karanlık olmasa da abajuru açmadan yatırmaya başladım, etkili oldu. Daha uzun uyuyor. Beni de tedirgin ediyor ama bi süre sonra gözüm alışıyor karanlığa, yanımda da abajur var. Arada baka baka karanlığa geçtik biz.

Canım biz golden goat kullanıyoruz, çok şükür gaz konusunda problem yaşatmadı. İnternette de öyle okumuştum ama tabi her bebek farklı, istersen deneyebilirsin.

Umarım geçicidir 🙏🏻

Ya özellikle sırf değişiklik olsun diye değiştirmiyorum ben ama bizim evde gün içindeki sıcaklıkla gece aynı olmuyor. Hatta bu sene bebiş için kaloriferi gündüz kapatıyoruz, soğuk klima çalışıyor (açmazsak 29 dereceye kadar çıkıyor ev), gece de kalorifer açıyoruz. Çünkü yattığımız oda kuzeyde ve gece 23’e kadar düşüyor. O yüzden gece üzerine tulum giydiriyorum, gündüzleri zıbın ve alt ile duruyor. Bi de uyku gurusu aldım owliden, bugün denemeye başladık. Eğer severse artık gece hep onu giydiricem. Onun dışında çiş, kaka, kusmuk olursa değiştiriyorum ben. Zaten maksimum bi gün dayanıyo 😬

Ya biz de atak dönemi diye düşünüyoruz önce, sonra acaba kendimizi mi kandırıyoruz, çocuğun bi sorunu var da anlamıyor muyuz diye endişe basıyor beni. Neyse ki cuma 2.ay kontrolümüz var, doktoruna soracağım.

Aynen ben de geçen gün yazmıştım ya memede hareketli mi diye kastettiğim buydu. Memeyi çektiriyor bazen, ben de süt mü yok diye çekiyorum ağzından akıyor. Tam bi mücadele şeklinde emiyor. Nedeni gaz gibi gelmişti bana ama azalmaya başladı bakalım 🤔

Canım ben o kadar çok şey kullanıyorum ki 😅 ne etki ediyor tek tek anlayamıyorum ama ben de senin gibi dinlenince dolduğunu hissediyorum ama gündüz sık emerken de süt var görüyorum. En en en önemli şey çok su içmek bence. Benim 3 ltyi geçtiğim günler sağdığımda da çok çıkıyor. Mutlaka kahvaltıda dereotu ve tahin yiyorum. Bence bu ikisi çok etkili. Ebebekten aldığım promalt içeceği ve hipp’in emziren anne çayını içiyorum. Bestlak ve solgarın takviyesini kullanıyorum. Bir de bi emzirme danışmanı anlatmıştı, süt ürettiren prolaktin hormonu 3 saatten sonra azalışa geçiyormuş, 3 saate gelmeden emzirmek ve memeyi boşaltmak gerekiyormuş. Biz bazen bebek uyursa uyuyorduk ama şimdi uyursa kalkıp sağıyorum.

Ben 2 gündür zifiri karanlık olmasa da abajuru açmadan yatırmaya başladım, etkili oldu. Daha uzun uyuyor. Beni de tedirgin ediyor ama bi süre sonra gözüm alışıyor karanlığa, yanımda da abajur var. Arada baka baka karanlığa geçtik biz.
aa evet hatırladım hareketli mi diye sorduğunu. evet şu an birkaç gündür böyle yapıyor. inşallah bizim de geçer gider ya 😓

canım çözüm emzik sanırım. bizimki almıyordu ama aventi kabul etti ve o kadar rahatladım ki. açken değil ama böyle tokluk emmeleri için kesinlikle çok işe yarıyor, yatıştırıyor çocuğu

Bebeğim bugün hiç kaka yapmadı öneri ve tavsiyelere açığım kuşlar
benim bebiş günde 3-4 kez yaparken birdenbire 2 günde bire düştü kaka sayısı. büyüdükçe normal de olabilir bu durum ama eğer ıkınma, rahatsızlık varsa müdahale edersin canım. zeytinyağı diyorlar ama ben zeytinyağı vermeye cesaret edemedim. kendim bol bol kayısı yedim, bebeğe direkt etkisi oldu. ben biraz ishal gibi oldum, bebiş tuvaletini normal yaptı. ikinci tavsiyem de i love you masajı. genelde 2 saat içinde etki gösteriyor o da. ılık zeytinyağı ile 15-20 dk kadar o masajı yapıyorum. youtubeda var.

dün sabah 60 cc mama verdim diye tüm gece ayaktaydım gazdan üstelik 3 aylık bebeğim. Lütfen bu msjı görenler bana dua etsin çok kötüyüm psikolojim bitti uyku süt uyku süt hep mi sorun olur ya napıcamı bilmiyorum, dua istiyorum sadece başka yolum çarem yok

dün sabah 60 cc mama verdim diye tüm gece ayaktaydım gazdan üstelik 3 aylık bebeğim. Lütfen bu msjı görenler bana dua etsin çok kötüyüm psikolojim bitti uyku süt uyku süt hep mi sorun olur ya napıcamı bilmiyorum, dua istiyorum sadece başka yolum çarem yok
Mamayı kesince benim bebeğimin gaz sorunu %90 bitti eğer mecburen mama veriyosan deneye deneye en az gaz yapanı bulman lazım 😕 bi de biberon da önemli sanırım

Mamayı kesince benim bebeğimin gaz sorunu %90 bitti eğer mecburen mama veriyosan deneye deneye en az gaz yapanı bulman lazım 😕 bi de biberon da önemli sanırım
süt gün içinde çok azalıuor dr evolvia önerdi aldık deneyin alışır dedi zeytinyağı koydum içine ama pişman oldum çocuga eziyet oldu, kendim için uyumak değil süt olması için uyumak istiyorum çok kötü kısır döngüye girdim. biberonu da avent aldım

süt gün içinde çok azalıuor dr evolvia önerdi aldık deneyin alışır dedi zeytinyağı koydum içine ama pişman oldum çocuga eziyet oldu, kendim için uyumak değil süt olması için uyumak istiyorum çok kötü kısır döngüye girdim. biberonu da avent aldım
Kilo mu almıyodu? Sütün azaldığını nerden biliyosun meme yumuşak da olsa her zaman süt gelir

Kilo mu almıyodu? Sütün azaldığını nerden biliyosun meme yumuşak da olsa her zaman süt gelir
kilosı iyi dedi dr ama gece memeyi sıkıyodum gekmiyodu bebekte alıyor emiyor gelmeyince ağlıyor çekiyordu kendini emmek istiyor tekrar denşyor yok ağlıyo o yüzden dr a anlattım başlayalım demişti

Kızlar bebiş bugün de kaka yapmayınca fitili uyguladık, epey kaka yaptı ama kabız şekilde değildi normal sıvı kıvamdaydı, doktorumuz kabız olunca keçi pisliği gibi olur demişti. Ben anlamadım kabız değilse niye kaka yapmadı dört gündür, mamayı 30’dan 60 ccye çekmiştik ondan mı acaba

Kızlar bebiş bugün de kaka yapmayınca fitili uyguladık, epey kaka yaptı ama kabız şekilde değildi normal sıvı kıvamdaydı, doktorumuz kabız olunca keçi pisliği gibi olur demişti. Ben anlamadım kabız değilse niye kaka yapmadı dört gündür, mamayı 30’dan 60 ccye çekmiştik ondan mı acaba
MAma kakayı da gazı da inanılmaz etkiliyo ondan olabilir

X