- 24 Kasım 2021
- 5.079
- 6.316
- 31
Canım haftan iyi maşallah ama o enzim neden yüksek çıkarmış ne diyorlarDün akşamdan beri hastanedeyim pankreas enzimlerim yüksek olduğu için yarin sezaryen olabilirim doktorumdan haber bekliyorumyarın tam 38 olacağım normal doğuma hazırlamıştım hep kendimi ne olacak bakalim hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
Ay şükür canım o nst doğum nstsydi zaten o neydi öyle , yarı normal doğurdun sen yarı sezeryanselaaam son nstyi doktor görünce beni uçurarak doğuma aldılar bebik 3 kg 50 cm doğdu çok şükür yanımda ilk oğlumun kopyası bir şey çıktı sanki iki yıl öncesini yaşıyorumherkese kolayca kurtulmayı nasip etsin Allahım
Ayy hadi gözünn aydın kuzum darısı bize, oğluşuna maşallah, sana geçmiş olsun, sağlıkla büyütselaaam son nstyi doktor görünce beni uçurarak doğuma aldılar bebik 3 kg 50 cm doğdu çok şükür yanımda ilk oğlumun kopyası bir şey çıktı sanki iki yıl öncesini yaşıyorumherkese kolayca kurtulmayı nasip etsin Allahım
Geçmiş olsunDün akşamdan beri hastanedeyim pankreas enzimlerim yüksek olduğu için yarin sezaryen olabilirim doktorumdan haber bekliyorumyarın tam 38 olacağım normal doğuma hazırlamıştım hep kendimi ne olacak bakalim hakkımızda hayırlısı olsun inşallah
Ay hayırlı olsun sağlıkla büyüsünselaaam son nstyi doktor görünce beni uçurarak doğuma aldılar bebik 3 kg 50 cm doğdu çok şükür yanımda ilk oğlumun kopyası bir şey çıktı sanki iki yıl öncesini yaşıyorumherkese kolayca kurtulmayı nasip etsin Allahım
İlk sezaryende bi bok anlamamıştım da bu spinal anestezi neymiş böyle ya ikinci doğum diye mi anlamadım ama feci yaniAy şükür canım o nst doğum nstsydi zaten o neydi öyle , yarı normal doğurdun sen yarı sezeryanşükür kurtuldun darısı bizeee
Ayyy noldu kızzz. Tam olarak neresini bgenemedinİlk sezaryende bi bok anlamamıştım da bu spinal anestezi neymiş böyle ya ikinci doğum diye mi anlamadım ama feci yani
İkinci sezaryenler daha ağrılı oluyo diyolar ya ben bilmiyorum da tabiİlk sezaryende bi bok anlamamıştım da bu spinal anestezi neymiş böyle ya ikinci doğum diye mi anlamadım ama feci yani
Ay çok şükür canım çok mutlu oldumBenim annemde alerjik astım vardı ve cok şiddetliydi. Ozamanın teknolojisi tıbbın yetersizliği düşün. Ben cocukken cok tedaviler gördü ama hüçbişey değişmedi sadece ilaçlar değişti konforu arttı. Ama ne bende ne de kardeşimde astım yada benzer bişey yok merak etme.
Doğru söylüyorsun canım ben küçükken annemin çaresizliği geliyor aklıma doğum yakınlaşıyor duygusal olarak zayıfladım bayaKorkma canım için rahat olsun. Olacağı varsa her trlü oluyor zaten. Bizim 2 taraftada alerji olmamasına rağmen oğlumda yogun alerjik egzama var doktorlarda anlam veremiyor neden böyle oldugunu. Alerjik olupta cocugı sağlıklı olanda var. Bende korkuyordum 2. De böyle olursa diye ama saldım artık yaşayıp görücez naıslsa
Arası yakın sezeryanlar çok zor oluyormuş bebeğim biran önce iyileş oğluşunada maşallah hoşgeldiİlk sezaryende bi bok anlamamıştım da bu spinal anestezi neymiş böyle ya ikinci doğum diye mi anlamadım ama feci yani
Kız ayaklarımın uyuşuğu açılmadan kesik yerinin uyuşukluğu gitti ağrı kesici vurdular güya ama ağrıyor öyle dayanılmaz değil tabi deAyyy noldu kızzz. Tam olarak neresini bgenemedin
Bekle bekle yoksa nanay durumlarArası yakın sezeryanlar çok zor oluyormuş bebeğim biran önce iyileş oğluşunada maşallah hoşgeldieğer sezeryan olursam 2. İçin çok bekleyeceğim benim doğum kontrolüm oldunuz resmen
Valla hiç deme ya dün gece alsalardı işte boşuna çektimAy şükür canım o nst doğum nstsydi zaten o neydi öyle , yarı normal doğurdun sen yarı sezeryanşükür kurtuldun darısı bizeee
İyisin iyiKız ayaklarımın uyuşuğu açılmadan kesik yerinin uyuşukluğu gitti ağrı kesici vurdular güya ama ağrıyor öyle dayanılmaz değil tabi de
Kuşum 39 dediyse 38+ lardır senin de. En geç 39+0 yapar diye düşünüyorum. Benimki de benzerini demişti. Sadece benim 39+0 cumartesi gününe geliyor, haftasonu yaparlar mı yapmazlar mı bilmiyorum.Kız öyleymiş bende korkuyordum suni sancı olayından da internetten baktığımda tamamen doğum gibi kimi zor doğum yapar kimi kolay kişinin acı eşiğine göre değişiyor ya suni sancı da öyleymiş yaşayıp kendimizi ölçeceğiz iştebenim doktor 39 dedi ama 38+ları mı kast etti yoksa daha ilerileri mi çözemedim hatta şey dedi herşeyi tam oluşsun diye 39 haftayı diyorum dedi bana da ilerisi için böyle dediyse mantıksız geldi o da şundan dolayı isteğe bağlı sezaryen 38+ haftalarda yapılıyor ya herşey tam olmasa keyfi birşey neden 38 haftalarda yapılsın. Neyse perşembe az çok birşeyler yorumlanır heralde hayırlısıyla kucağımıza alsaydık
Yaa kuzuuuum gözün aydınselaaam son nstyi doktor görünce beni uçurarak doğuma aldılar bebik 3 kg 50 cm doğdu çok şükür yanımda ilk oğlumun kopyası bir şey çıktı sanki iki yıl öncesini yaşıyorumherkese kolayca kurtulmayı nasip etsin Allahım
Haklısınız aslında teşekkür ederim yorum içinHerkesin kaygı düzeyi çok farklı. Açıkçası ben hiç araştırmıyorum, bu konuda pek okumamaya çalışıyorum ve olumsuz bir şey görecek gibi olursam uzaklaşıyorum. :)
Çünkü deneyimlerimizin hepsi kendine has olacak. Dünyanın varoluşundan beri olağan olarak ilerleyen bir süreç içerisindeyiz. Bir de henüz yaşamadığımız bir şeyin kaygısını şimdiden hissetmek geri kalan süreyi başka hiçbir şeye odaklanamadan tamamen stres içerisinde geçirmemize neden oluyor. Bu doğum konusu, bilinen bir risk, hastalık vs vs durumları yoksa kervan yolda düzülür misali olmalı gibime geliyor benim.
Ancak doktorun yaklaşımı biraz keskin olmuş. :) Bu tür söylemler çok yanlış. Zorunlu olarak sezeryan olan, keyfi olarak sezeryan olan farketmez bu şekilde çocuğuna kavuşan bir sürü anne var. Hiiiç sanmıyorum çocuklarıyla aralarında bir şeyler "sırf sezaryen doğurdukları için" eksik olsun. Bir şeyleri överken diğer şeyi yermek gerekmiyor illa.
Ha her şeye rağmen kaygınızı yönetemiyorsanız, sizi daha da strese sokuyorsa (stres bebiş için daha kötü sonuçta) tabii ki sezaryen planlanır ne olacak ki?
Ama belki de su gibi kolaylıkla geçecek bir süreciniz olacak, bunları hiç bilemeyiz, hiç öngöremeyiz. Birazcık sürece teslimiyet gerekiyor sadece.
Bir de doktorunuza güveniyorsanız eğer türlü türlü kaynaklardan okuyup araştırmamanızı öneririm. Zira kafa karıştırıcı olabiliyor. Ve fazla bilgi de maalesef kaygı düzeyimizi artırıyor. Sağlıkla kavuşalım inşallah bebişlerimize.
Anne bebek ilişkisinin normalde sezeryanden daha iyi oldugunu söyleyen doktor mu gerçekten. Kaynana falandır oAraştırmacılar bile bunun öyle olmadıgını defalarca söylüyorlar zaten. Anne olamamış bir sürü bormal doguran var ne alakaymış