Popüler Konu 2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    227
Az önce kendi doktoruma kontrole gittim. Suyum normal çıktı. Ben meyve harici tatlı yemiyordum ama doktorum o zaman bazı meyveler çok şeker içeriyor, geç vakitte meyve yememek gerek dedi bir de. Onları da dikkatli tüketmek lazım, anlamış oldum siz de dikkat ederseniz düzelir.
 
Bizim kadar kimse telaşlı ve yeterince düşünüyor gelmiyor değil mi halledeceğiz inşallah ama
 
merhaba kızlar, uzun zamandır uzaktan takipteydim sizleri, kasılma ve sancı sohbetini görünce bildiklerimi paylaşmak istedim.

şu an 27. haftama girmek üzereyim, benim neredeyse 16. haftadan beri ara ara toplanma hissim oluyordu. magnorm magnezyumu günde 2'ye çıkarıp, gece 1 progestan fitil (o ara rahim ağzım biraz kısalmıştı) kullanmaya başladım. yine gün içinde 10'u bulsa da düzensiz aralıklarla oldu ve başka bir şikayete neden olmamıştı.

bu arada toplanma bazen bir bölgede tepecik gibi bazen tüm rahimde kabarma şeklinde bende, rahatsızlık hissi veriyor. özellikle idrara sıkışıp kalkınca ayağa karnım sertleşiyor vs.

2 hafta önce dinlensem de geçmeyen ve sıklığı çok artan, hatta adet ağrısına benzer ufak ağrılar da eşlik edince acile gittim. muayene esnasında da tepecik şeklindeki şeye dr kasılma bu dedi. günde 10'u veya saatte 4'ü geçsin istemeyiz dedi. endol hap yazdı. dikkatli kullanılacak bir hap tabii, 48 saat kullanırsan 24 saat kullanmayıp ara vermeniz gerekiyor vs. 32. haftaya dek kullanılabiliyormuş. ayrıca 24 saat ara verilen zamanlarda magnezyumu ikiye çıkar dedi ve magnorm yerine daha yüksek etkili olan magnimore plus'ı önerdi. ben gerçi fix her gün 2 doz mg. alıyorum =)

öyle böyle 2 haftadır idare ediyorum çok şükür. endol suyu azaltabildiği ve başkaca yan etkileri olduğu için herkese uygun olmayabilir tabi.. bu kasılmalar esasen yalancı kasılma anladığım kadarıyla, yani rahim ağzında kısalma veya açılmaya sebep olmuyorsa öyle. ama yine de belli bir sıklığın üstünde seyretmesi riskli oluyor galiba..

araştırdığım ve gözlemlediğim kadarıyla sırt üstü yatmak, çok ovalamak tetikleyebiliyor. yine hastaneye gidince de vücuda genelde serum yüklüyorlar dolayısıyla günde 3 lt kadar su içmekte fayda var.
bu sancıların/kasılmaların tedavisi tokoliz diye geçiyor. ya endol veriliyor, ya adalat-nidilat tarzı esasen tansiyon hapı ama yan etkisinde sancı azaltıcı ilaçlar, ya da damardan magnezyum sülfat tedavisi uygulanıyor. o yüzden ev imkanlarında magnezyum ilacınızı dr da teyit ederse daha etkili bir ilaçla günde 2 kez kullanmanız belki faydalı olabilir.

ben 3 tane açık karın ameliyatı geçirdiğim için önceki yapışıklıkların da tetikleyebileceği söylendi. ikinci hamileliği olan ya da bazı ameliyatlardan geçmiş arkadaşlar için söylemek istedim. ayrıca oldukça zayıfım, gebelik başından beri 2-3 kilo aldım. hatta bebek hareketlerini de erken hissetmiştim, belki bünyem bir şeyleri hissetmeye meyilli. yine günlük hayatta ağrı eşiği düşük ve çok stresli bir yapım var, belki bunlar da tetikliyor olabilir.

dr idrar yolu enfeksiyonunu ekarte etmek için idrar kültürü istiyor arada, yine tavsiyem ara ara idrar tahlili ve kültürü vermeniz, kan değerlerine baktırmanız. bazen enfeksiyonlar da kasılma yapıyormuş çünkü sanırım. bende mantar çıkmıştı o yüzden bol bol kefir tüketmeye ve gece iç çamaşırsız yatmaya dikkat ediyorum.

önce 30'lu haftaları, sonra 32-34-36 ları görmek gibi hedeflerim var, yoksa daha yol çok uzun görününce iyice depresif moda bürünüyorum Allah hepimize yardım etsin, sıkıntısız, ferah bir şekilde sürecimizi tamamlayalım inşallah
 
Çok güzel açıklamışsınız benim doktorum da sizin söylediklerinize paralel şeyler söyledi hatta magnimore plusı 2ye çıkardık aynı şekilde. Umarım merak edenlere faydalı olmuştur
 
Son düzenleme:
Canım bu mesajını yeni farkettim, benim senle durumum aynı biliyorsun alt tarafta baskı şikayeti bende de var kontrole de gittim doktor 2. Gebelik olduğu için arada yakın normal dedi, dinlenince geçen ağrıdan korkma dedi, bence arası yakın olduğuniçin vücut tam toparlanamadı çünkü dediğin gibi oğlanda bu hissi doğuma yakın yaşamışken bunda 26. Hafta civarı resmen zorlanmaya başladım
 
Şöyle bir yazı buldum
Karnıma dokunup nstye aldı zaten. "Bebek ile ilgili değil." dediğinde doğum sancısı değildir anlamında anladım ama bilemiyorum tabii. İçim geçiyor gibi oluyor, sonra karnım sertleşiyor şekil değiştiriyor. Doktorum da kasılma olduğunu söyledi ama iyiye yormaya çalışıyorum. İnşallah normaldir. "Sancım oldu" dediğiniz sadece sertleşme miyoksa yanında adet sancısı veya karın ağrısı var mıydı?
 
Kızlar bu sancı ve sertleşmenin kasılma olduğunu nasıl anlıyorsunuz? Bende hissel bir sancı yok ama bazen haliyle sertleşiyo, çok oturmuş ayakta durmuş, ya da yemek yemişsem. Bu değildir heralde di mi?


Bu videoda karnın normal hâlini ve kasılma esnasındaki sertliğini gösteriyor. Mutlaka sağa veya sola toplanmasına gerek yok bazen aşağıda veya ortada oluyor
 
Ben de biraz zayıflığa bağlıyorum. Yabancı bir sitede okuduğuma göre gebelikten önce zayıf olmak, karın içinde çok fazla yer olmamasına neden oluyor. O yüzden zayıf kadınlar çok daha erken hissediyor. Bebek hareketlerini ilk gebelik olmasına rağmen 15- 16. haftada hissetmeye başladım. İnanmadılar fakat 18. haftada tekmeler dışarıdan görülebilir durumdaydı. Kasılmaları da 18. haftada hissetmeye başladım. Gebelikte bçbrek sorunlarım çıktı. Sağ böbreğim genişledi o yüzden kasılma olabilir diyor doktor. Bugün yine tahlil verdim. Tahlilde bir şey çıkmazsa vajinal enfeksiyonun üstüne gideceğim. 2 yıldır kronik vajinitim var. Crp düşük çıkıyor ama enfeksiyon görünüyor. Doktor gebelik başında probiyotik vermişti artmasın diye. Çünkğ antibiyotik fayda etmiyor. Enfeksiyonum da tetikliyor olabilir. Ama böbreklerim ağırdığında kasılmaları çok daha fazla hissediyorum. Bazı doktorlar çok ciddiye alıyor, bazıları normal karşılıyor. Burada bi arkadaş da doktora gitmişti. S Simsimm92 idi yanlış hatırlamıyorsam. Onun doktoru da normal karşılamıştı. İnşallah normaldir diyorum ama korkutmuyor da değil. Haftalarımız yakın. Eğer şiddetlenirse ben de adalat isteyeceğim.
 
Son düzenleme:
Aa bende de sağ böbrek genişlemesi çıktı daha doğrusu önceden de böbrek taşı hikayelerim var, böbrek sancısını biliyorum. Bu 2 hafta önce kasılma oldu dediğim günden 2 gün sonra sağ böbreğim ağrıdı. dedim herhalde kum taş düşürüyorum. Ultrasonda baktılar görüntüde taş yok. Ama bebeğin baskı yaptığı yerde grade 1-2 (hafif) seviyede şişme olmuş. Ters tarafa yatın bol su için dediler, neyse ki bir iki gün içinde böbrek ağrım geçti. Belki de onlar da tetikliyor dediğiniz gibi. Sonuçta böbrek rahim idrar yolu vs hepsi birbirine yakın organlar. Biz de sanırım zayıf olunca iyice her şey birbirini sıkıştırıyor.

Bebek hareketi ve dışarıdan görünmesi konusunda da tamamen aynıyız eşim görüp şahit olmasa ben atıyorum diyeceğim o derece :))

Vajinit için kefir ve çamaşırsız durup hava almasını öneririm gerçekten. Siz tabi gerekli tahlilleri yaptırın, kasılmaları da izleyin takipte olun sayısını sıklığını vs. Allah korusun artış gösterirse bir şekilde serum/ilaç kontrol altına alınacaktır.

Benzer şeyleri yaşadığımızı ve tek olmadığımızı bilmek iyi geliyor. Bu arada kan sulandırıcılar ile ilgili sorularınızı da görmüştüm. Ben oksapar ve coraspin kullanıyorum. Oksapar doğuma dek hatta doğumdan sonra altı hafta daha devam edecekmişim. Coraspin sanırım 34. Haftada kesilecekmiş. Progestan da 36. Haftada kesilecek. Drumun planı böyle. Mesela günde iki kez progestanı da doğru bulmadı ki ben literatürü taradığımda da gece bir kez fitil uygulama yapıldığını gördüm gerçekten de.

Tabii herkesin geçmişteki hikayesi, trombofoli test sonuçları ve dr görüşü birbirinden farklı. Yani homozigot mu heterozigot mu vs bunların hepsi süreci etkiliyor. Burada standart bir uygulama yok sanıyorum. Doktorunuza güveniyorsanız içiniz rahat olsun ne derse takip edin derim nacizane.
 
Bende günde 2 fitil kullanıyorum bak şimdi bende acaba mı oldum çünkü normalde tüp bebek doktorum bana 12. Haftada bırak dedi ama ben yarım rahimli olduğum için hem erken doğum hemde düşük riskim vardı korktum ve hala devam ediyorum 22. haftadayız. Diğer gittiğim doktorlar fitil kullandığımı da biliyorlar ama özellikle mi sorsam bilemedim
 
Kızlar kaçıncı haftadasınız ? Kaç kilo aldınız ?
24.haftadayım 6 kilo aldım. Bundan sonrası hızlı ilerlemez inş toplam 11 kilo ile doğuma girsem ne güzel olur
Ya benim çok ilginç ilerliyor şuan 26.haftadayim. Geçen hafta suyun biraz fazla gibi dendi diye korkudan diyet yapmaya başladım 70e gelmiştim bir anda 68 lere düştüm ve açlık sekeirm biraz yüksek çıktı sonra tekrar korkarak bir kaç gundur yine diyete özen gösterdim 67-68 arası.Hamilelige başlangıç ise 66 kusurlerdeydi.Bebegin kilo gelişimi falan çok şükür gayet iyi, beslenmeyle ilgili bseyleri ya doğru ya yanlis yapıyorum hayırlısı.İnsallag doğru yapıyorumdur
 
Ben ama şunu anladim kilo aldıran şey karbonhidrattan daha çok şekerli beslenmek.Hakkaten sadece meyveden şeker almaya başladığımdan beri daha az şiş hissediyorum kendimi üstelik kilo verdiriyor sanki.Yada ben çok hareket halindeyim bu süreçte ondan da olablr bilemiyorum
 
Ay yok yok ne olur tedirgin olmayın, herkesin durumu kendine özgü. Benim kasılmalar erken başlayınca önlem maksatlı olduğu için öyle.

Rahim ağzı kısalığı varsa ama serklajsız idare eder durumda ise genelde gece bir adet fitil öneriliyor. Ama bazı doktorların iki ya da hatta üçe dek önerdiğini gördüm. Fazla dozun zararı olacağını pek sanmıyorum tabii isterseniz danışın. "İyiyse kurcalama" prensibine sahibimyani böyle her şey yolundaysa dr da tamam derse neden devam etmeyesiniz.

Yine de teyit için ben her doktora gittiğimde işte ferrum coraspin vs vs kullanıyorum ok miyiz diye soruyorum isterseniz siz de bu bu var tamam mıdır diye teyit edin
 
Aynen bende gittiğimde ne olur ne olmaz teyit edeyim zaten sormaktan bir zarar gelmez. Çok teşekkür ederim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…