2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    250
Bu anlattıkların kısmen bendede var evde büyük tadilat, temizlik yapılacak evdekiler bir relax eksikler hâlâ var hallederiz modunda herkes doğru halledilir biliyorumda fakat kendim kontrol edip yapmak daha rahat diye yapilsin istiyorum da ahh ahh

Ac ve susuz gel demişti doktor o yüzden de zaten sabah yapılıyormuş bu test.Hic risk almayın bence içmeyin su bi kaç saat.Zaten o şekerli şeyi içtikten sonra insanın ağzına su bile alası gelmiyor

Günaydın arkadaşlar, pastırmalı yumurta yiyebiliyor muyuz şuan çok canım çekti
Ya canın çekti ise güvendiğin bir yerden alıp yap bence ama abartmadan, geçen annem zorla kokusu gelmiştir diye 2 parça küçük ama pastırma ağzıma tikti halbuki sevmemde senin canın çekti ise bir kerelik yenir bence

Biz sıfırdan eşya aldık alıyoruz hala ,yeni bir eve geçiyoruz tadilat boya vs.Yani şöyle düşünün sanki yeni evleniyormus gibi ve en ufak hazirliginiz ceyiziniz vs yokmuş gibi Biraz da ayrıntıci bir insanım her detayı düşünüyorum falan ailem arkadaşım da yok yanımda sadece eşim ve ben gerçekten çok yorucu bir yandan da çok güzel tabi.Suan bebeğe ait tek bir esyamiz yok sadece kendisinin tatlı tatlı fotoları var onlara bakıyoruz açıkçası Ağustos eylul gibi almaya başlamayı düşünüyoruz bebek alışverişini, hallederiz inşallah yaa çok zor dehil gibi şuana kadar yaptıklarımızın yanında Her şeyde bir hayır var evle ilgili kafamı oyalamasam belki de sadece bebeğe odaklanıp evhamli bir insan olup çıkablrdm diyorum kendi kendime o yüzden şikayet etmemeye çalışıyorum elimden geldiğince.Allah hepimize yardım etsin bebislerimizi sağ salim kucaklarımıza alalım opelim koklayalm inşallah

Bir kere mi daha önce bir kaç yere yemiş olablrm Ama şu sıra diyet yapıyorum dikkat ediyorum açlık şekerim azıcık yüksek çıktı o yüzden bı sorayım dedim internette yemeyi bırak pastirmayi görürsen kaç tadında şeyler yazıyor çünkü

Ac ve susuz gel demişti doktor o yüzden de zaten sabah yapılıyormuş bu test.Hic risk almayın bence içmeyin su bi kaç saat.Zaten o şekerli şeyi içtikten sonra insanın ağzına su bile alası gelmiyor
Cok teşekkür ederim ictim bile bekliyorum 2. kanı vermeyi bakalim
Ben şekeri çok sevmem hele de aç karnına baya zorlandım oyuzden tadı fena

Belki siz öyle hissediyorsunuzdur. Benim de 2 gece arayla sancım oldu ve doktor nst istedi düzensiz kısa süreli sancılar çıktı. Kasılma ve sancı olduğunda nstde kesin çıkıyor. Doktorum takibe aldı, düzensiz sancılar beni korkutmaz ama bu haftalarda bu da normal değil idrar yolu enfeksiyonu ya da magnezyum eksikliği tetikliyor olabilir dedi hatta susuz kalmak bile yaparmış, takipteyiz bakalım 4 gündür hiç olmadı.

Kızlar bu sancı ve sertleşmenin kasılma olduğunu nasıl anlıyorsunuz? Bende hissel bir sancı yok ama bazen haliyle sertleşiyo, çok oturmuş ayakta durmuş, ya da yemek yemişsem. Bu değildir heralde di mi?

Cok teşekkür ederim ictim bile bekliyorum 2. kanı vermeyi bakalim
Ben şekeri çok sevmem hele de aç karnına baya zorlandım oyuzden tadı fena
Ben şeker seviyor olmama rağmen kötü oldum midem çok bulandı ama tutmuştum kendimi.Doktorunuza da soylediyseniz su ictiginizi ona göre yorum yapar zaten sorun olmaz

Allah kolaylık versin, ben de odaları değiştirip boya badanaya başlatıyorum da baslarlarsa absjdjd bu ay sonuda yeni aile üyemiz kedimiz de gelicek ev curcuna

Az önce kendi doktoruma kontrole gittim. Suyum normal çıktı. Ben meyve harici tatlı yemiyordum ama doktorum o zaman bazı meyveler çok şeker içeriyor, geç vakitte meyve yememek gerek dedi bir de. Onları da dikkatli tüketmek lazım, anlamış oldum siz de dikkat ederseniz düzelir.

Bizim kadar kimse telaşlı ve yeterince düşünüyor gelmiyor değil mi halledeceğiz inşallah ama

merhaba kızlar, uzun zamandır uzaktan takipteydim sizleri, kasılma ve sancı sohbetini görünce bildiklerimi paylaşmak istedim.

şu an 27. haftama girmek üzereyim, benim neredeyse 16. haftadan beri ara ara toplanma hissim oluyordu. magnorm magnezyumu günde 2'ye çıkarıp, gece 1 progestan fitil (o ara rahim ağzım biraz kısalmıştı) kullanmaya başladım. yine gün içinde 10'u bulsa da düzensiz aralıklarla oldu ve başka bir şikayete neden olmamıştı.

bu arada toplanma bazen bir bölgede tepecik gibi bazen tüm rahimde kabarma şeklinde bende, rahatsızlık hissi veriyor. özellikle idrara sıkışıp kalkınca ayağa karnım sertleşiyor vs.

2 hafta önce dinlensem de geçmeyen ve sıklığı çok artan, hatta adet ağrısına benzer ufak ağrılar da eşlik edince acile gittim. muayene esnasında da tepecik şeklindeki şeye dr kasılma bu dedi. günde 10'u veya saatte 4'ü geçsin istemeyiz dedi. endol hap yazdı. dikkatli kullanılacak bir hap tabii, 48 saat kullanırsan 24 saat kullanmayıp ara vermeniz gerekiyor vs. 32. haftaya dek kullanılabiliyormuş. ayrıca 24 saat ara verilen zamanlarda magnezyumu ikiye çıkar dedi ve magnorm yerine daha yüksek etkili olan magnimore plus'ı önerdi. ben gerçi fix her gün 2 doz mg. alıyorum =)

öyle böyle 2 haftadır idare ediyorum çok şükür. endol suyu azaltabildiği ve başkaca yan etkileri olduğu için herkese uygun olmayabilir tabi.. bu kasılmalar esasen yalancı kasılma anladığım kadarıyla, yani rahim ağzında kısalma veya açılmaya sebep olmuyorsa öyle. ama yine de belli bir sıklığın üstünde seyretmesi riskli oluyor galiba..

araştırdığım ve gözlemlediğim kadarıyla sırt üstü yatmak, çok ovalamak tetikleyebiliyor. yine hastaneye gidince de vücuda genelde serum yüklüyorlar dolayısıyla günde 3 lt kadar su içmekte fayda var.
bu sancıların/kasılmaların tedavisi tokoliz diye geçiyor. ya endol veriliyor, ya adalat-nidilat tarzı esasen tansiyon hapı ama yan etkisinde sancı azaltıcı ilaçlar, ya da damardan magnezyum sülfat tedavisi uygulanıyor. o yüzden ev imkanlarında magnezyum ilacınızı dr da teyit ederse daha etkili bir ilaçla günde 2 kez kullanmanız belki faydalı olabilir.

ben 3 tane açık karın ameliyatı geçirdiğim için önceki yapışıklıkların da tetikleyebileceği söylendi. ikinci hamileliği olan ya da bazı ameliyatlardan geçmiş arkadaşlar için söylemek istedim. ayrıca oldukça zayıfım, gebelik başından beri 2-3 kilo aldım. hatta bebek hareketlerini de erken hissetmiştim, belki bünyem bir şeyleri hissetmeye meyilli. yine günlük hayatta ağrı eşiği düşük ve çok stresli bir yapım var, belki bunlar da tetikliyor olabilir.

dr idrar yolu enfeksiyonunu ekarte etmek için idrar kültürü istiyor arada, yine tavsiyem ara ara idrar tahlili ve kültürü vermeniz, kan değerlerine baktırmanız. bazen enfeksiyonlar da kasılma yapıyormuş çünkü sanırım. bende mantar çıkmıştı o yüzden bol bol kefir tüketmeye ve gece iç çamaşırsız yatmaya dikkat ediyorum.

önce 30'lu haftaları, sonra 32-34-36 ları görmek gibi hedeflerim var, yoksa daha yol çok uzun görününce iyice depresif moda bürünüyorum Allah hepimize yardım etsin, sıkıntısız, ferah bir şekilde sürecimizi tamamlayalım inşallah

Çok güzel açıklamışsınız benim doktorum da sizin söylediklerinize paralel şeyler söyledi hatta magnimore plusı 2ye çıkardık aynı şekilde. Umarım merak edenlere faydalı olmuştur

Son düzenleme:
Canım bu mesajını yeni farkettim, benim senle durumum aynı biliyorsun alt tarafta baskı şikayeti bende de var kontrole de gittim doktor 2. Gebelik olduğu için arada yakın normal dedi, dinlenince geçen ağrıdan korkma dedi, bence arası yakın olduğuniçin vücut tam toparlanamadı çünkü dediğin gibi oğlanda bu hissi doğuma yakın yaşamışken bunda 26. Hafta civarı resmen zorlanmaya başladım

Şöyle bir yazı buldum
Karnıma dokunup nstye aldı zaten. "Bebek ile ilgili değil." dediğinde doğum sancısı değildir anlamında anladım ama bilemiyorum tabii. İçim geçiyor gibi oluyor, sonra karnım sertleşiyor şekil değiştiriyor. Doktorum da kasılma olduğunu söyledi ama iyiye yormaya çalışıyorum. İnşallah normaldir. "Sancım oldu" dediğiniz sadece sertleşme miyoksa yanında adet sancısı veya karın ağrısı var mıydı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…