2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    250
Ama senin şu progestan bırakma olayı biraz ters olmuş gibi bence doktoruna tekrar danış canım. İnşallah sağlıkla alırız kucağımıza vaktinde

Ya aspirin için 100mg gibi dozlarda birçok ameliyat yapılıyormuş sıkıntısız. Ama işte kimisi yine de 36da bıraktırıyormuş. Ben de korkuyorum benimki de bırak derse 36da falan gizlice de alınacak bir ilaç değil ki kanama ihtimali için söylemek şart ikna edicez artık bir şekil o haftalara bir erişelim de sağlıkla:)
Bana şu an bile iğneyi bırakabilirsin dedi ama ben çok acımasına rağmen risk alamam devam etmek istiyorum dedim, kabul etti.

Ama senin şu progestan bırakma olayı biraz ters olmuş gibi bence doktoruna tekrar danış canım. İnşallah sağlıkla alırız kucağımıza vaktinde
Cidden azaltmıyor sadece vajinal enfeksiyonumu arttırdı Neredeyse bir haftadır kullanmıyorum kullandığım zamanla arasında fark yok resmen. Hatta sancılı kasılmalar için iki kez acile gittim sancı durdurucu bir serum yaptılar yine de geçmedi hatta azalmadı. En son acil uzmanı nstye bakıp dedi bu kasılmalara başka bir sorun neden oluyor bebek ile alakası yok. İnşallah abla İnşallah bu kasılmalar hiçbir sorun oluşturmayacak

Ya aslında plasenta rahimden ayrılınca orada yara bırakıyor ya ondan mı bıraktırıyorlar acaba kanama durmazsa falan diye. Öyleyse bile 36'da bırakmak istemem bari 37-38 arasında bırakiym derim. Dediğin gibi risk almak istemiyoruz bebişlere iyi kan gitsin

Peki sanci çıkıyor mi nst de canım? İçini ferah tut eğer yine acillık olursan bence farklı bir doktora görün hangi şehirde oturuyorsun bilmiyorum ama istanbulda yakınlarımin gittiği iyi doktorlar var

36dan sonra bırakın kanamayı durdurmakta zorlanılır diye son haftalar kullanılmaması gerekiyor

36dan sonra bırakın kanamayı durdurmakta zorlanılır diye son haftalar kullanılmaması gerekiyor
Aynen öyle. Bu tüm ameliyatlar için geçerli. Babama katarakt ameliyatı için bile bir hafta önce bıraktırdılar coraspini. Doktora güvenmek gerek. Bende coraspin kanamayı tetiklediği halde ara ara bırakıp tekrar başlamak zorunda kaldım pıhtı sorunum nedeniyle. Hem iğne hem coraspin kullanıyorum şu an. Benim doktorum düşük oranlı pıhtı sorunuma rağmen 32de bıraktırmayı uygun gördü. Yani 32. veya 36. hafta, o doktorun görüşüne ve sizin gebeliğinizin durumuna bağlı ama doğumdan bir süre önce bırakmak gerekiyor kesinlikle.

Son düzenleme:
İyi geceler kızlar seker yüklemesi öncesi geceden aç kalıyoruz ya su da mı yasak siz içmediniz mi hiç yaptıran arkadaşlar?
Ay ben çok susuyorum nasıl etsem yarin sabah gidecem yemek ok ama su? Hiç mi icmediniz?

Su yasak değil ben içtim doktoruma sormuştum. 8 saatlik açlık yeterli demişti

Su yasak değil ben içtim doktoruma sormuştum. 8 saatlik açlık yeterli demişti
Cok teşekkür ederim canım doktorumla en son 1 ay önce görüştük bu saatte msj atmakta olmaz dedim şimdi sanki su da içme demişti gibi hatırladım ondan size sorayım dedim
Senin sonuçların nasıl çıktı kaç gram yuklme yaptırdın?

75 gramdı, şeker çıkmadı şükür normal çıktı hepsi. Sizin de çıkmaz umarım

İlk bebeğimde de çok kasılmalarım vardı erken doğdu. Bu gebeliğimde de aynı. Kasılmalarım hep var ultrasonda da gördü doktor. Birde çok aşağıda hiç yukarı çıkmadı bu gebeliğimde bebek. İnsallah erken doğurmayız gerçekten zor . Eğer kasılmalar çok varsa adalat diye bi ilaç başlatılıyor. İlk gebeliğimde öyle tuttuk erken doğum gelmesin diye. Umarım gerek kalmaz

Kasilmalaraniz nasıl oluyordu rica etsem tarif edermisiniz? Kaçıncı hafta doğum yaptınız?

Canım ben bir bardak su içmiştim . Ama bebeğimin suyu fazla çıktı doktor riske atmak istemedi. Su içmeden gel dedi yarın tekrar gideceğim

Peki sanci çıkıyor mi nst de canım? İçini ferah tut eğer yine acillık olursan bence farklı bir doktora görün hangi şehirde oturuyorsun bilmiyorum ama istanbulda yakınlarımin gittiği iyi doktorlar var
Sancı çıkmıyor hatta nst esnasında da iki kez kasılmam oldu. O gün çok kasılmam vardı, ağrılarım da vardı. Artık ciddiye alırlar dedim ama dediğim gibi bebeğe bağlamadı. Acile zaten eşimin hastanesine gittim. Benim doktorum nstye bağlatmıyor o kasılmalar normaldir diyor :/

Benim de gün içinde sık sık oluyor. Bazı günler çok fazla oluyor ve o esnada bebeğin aşağı baskı yaptığını hissediyorum. Doktor da ultrasona bakıp baskı var demişti. Diğer günler günde 10 kez oluyor ama baskı çok hissetmiyorum. 36. haftaya kadar dayansam yine yeter Hangi haftada doğum olmuştu ilk gebelikte? Bu kez adalat kullanıyor musun? Şu an böbreklerim ağırmıyor diye daha iyiyim ama ağrılarım başlarsa yine gidip dediğin o ilacı soracağım. Fakat dediğim gibi sancı durdurucu serum bile kasılmaları dindirmedi sancıyı bebeğe bağlamadılar Tek bildiğim karnımın hep sertleştiği

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…