- 25 Temmuz 2013
- 12.807
- 52.400
- Konu Sahibi kediannesibiri
- #17.381
Yok size uyduruyorsunuz demedim zaten, doktor mu söyledi yoksa o gruptaki ebeler mi söyledi diye merak etmiştim. Bende de oluyor ama nefes daralması, midede değişik his vb şeyler olmuyor. Daha önce muayene için uzandığımda da olmuştu, hemşire ya da doktor bir şey söylememişti bu konuda o sebeple merak ettim.Bu konuyu daha önce de burada da konuşmuştuk ve doktorumun söylediğini belirtmiştim. Sadece bazı doktorlar "olabilir" diyor ama bazıları "henüz erken" diyor. Tecrübeli anneler o hissi bilir zaten. Sonlara doğru sık sık olurmuş. Ben de bilmiyordum bebek içimde dönüyor falan sanıyordum. Şu resimdeki gibi oluyordu karnım. Sonra bi ara sancılarım var diye acile gittim. Ultrasonda kasılman var karnın taş gibi dediler. Tam o sırada o bahsettiğim his vardı. Sonra çevremdeki tecrübeli annelere sordum hepsi de tarif etti. Doktoruma kasılma şikayetleriyle gittim şu an bi şey yok dedi. Tam kalkarken yine taş gibi oldu karnım nefesim kesildi. Tekrar muayene perdesinin arkasına çağırdım. Karnıma dokundu. "Evet kasılma, devam ederse söyle." dedi. Siz de araştırabilirsiniz. Benim ayaktayken karnım zaten sert onu artık normal ksrşılıyorum. Ama o yalancı sancı dediğim şey olunca uzanırken bile tepecik oluşuyor ve bu tepecik taş gibi sert oluyor. Ne zaman enfeksiyonum veya böbrek şikayetlerim artsa gün içinde sık sıl oluyor. İlişki esnasında da oluyordu diye doktor ilişkiyi yasakladı. Magnezyumu değiştirdi. O doktoruma son gittiğimde karnım yine taş gibiydi mutlaka magnezyuma ve progestana devam etmemi söyledi. Yani uydurduğum bi şey değil bu. Bazı gebeler çok erkenden hissedebiliyor. Son haftalara kadar sık sık olmaması lazım. Zaten o his geldiğinde anlıyorum karnıma bakmama gerek yok. Karnım tuhaflaşıyor, nefesim daralıyor ve midem değişik oluyor. Ablam da aynısını erkenden yaşıyordu.