2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Ben de ona bakıyorum. Trendyoldan Stok gelince haber ver dedim ama takipte kalalım ben de ondan alıcam 😂😂
Umarım gelir de alırız. 😂
Maşallah🧿🧿
Teşhis olarak mı koydu bunu? Bana ikidir o alana soru işareti bırakıyorum dedi çünkü. İnşallah yukarı çıkar ve sağlıklı bir şekilde doğumun gerçekleşir 🤲🏻🤲🏻
Amin inşallah sağlıcakla kucağımıza alırız hepimiz. 🙏
Evet teşhis olarak. Hatta ben geçen kontrolde öyle bir şey söylememiştiniz dedim, dosyadan çıkardı yok görmüşüm yine yazdırmışım dedi. Ben kaçırmışım heyecandan herhalde. İlerleyen haftalarda yukarı çıkabilir takip edeceğiz dikkat edeceğiz dedi. İş yapmak yasak, evimi 💩 götürebilir 😂 sadece günlük yarım saati aşmamak kaydıyla hafif yürüyüş yapabilirmişim.
Perinatolog takip ediyor artık beni.

Evet teşhis olarak. Hatta ben geçen kontrolde öyle bir şey söylememiştiniz dedim, dosyadan çıkardı yok görmüşüm yine yazdırmışım dedi. Ben kaçırmışım heyecandan herhalde. İlerleyen haftalarda yukarı çıkabilir takip edeceğiz dikkat edeceğiz dedi. İş yapmak yasak, evimi 💩 götürebilir 😂 sadece günlük yarım saati aşmamak kaydıyla hafif yürüyüş yapabilirmişim.
Ay bana yürüyüşü bile yasakladı, ilişki zaten yasak bu durum olduğu için 😏 ama işe gidiyorum mecburen bakalım hepimiz için hayırlısı 🤲🏻🤲🏻

Ay bana yürüyüşü bile yasakladı, ilişki zaten yasak bu durum olduğu için 😏 ama işe gidiyorum mecburen bakalım hepimiz için hayırlısı 🤲🏻🤲🏻
Evet bana da ilişki yasak gebeliğin başından beri ama nedendir bilmem yürüyüşü yasaklamadı. Ağır egzersiz ve iş yapmak yasak dedi.
Benim miyomlarım ve endometriozisim de var. Miyomlardan biri rahim içinde, bu bebeğe baskı yapıp beslenmesini engelleyebilir dediler. Miyomlardan biri rahim ağzına yakın, normal doğum yapamazsın tam kesi yerinde olduğu için sezeryan da sıkıntılı kan lazım olur dediler. Özeller kabul etmedi bu yüzden kapsamlı bir devlet hastanesine git dediler. Bir sürü şey amaaan.

İşte ikili taramada perinatologa gidince sordum dedim böyle böyle diyorlar. Dedi ki sen normal de yapsan sezeryan da olsan miyomlar yüzünden aşırı kanama yaşama ihtimalin yüksek. Bu ay için de randevu vermişti bana, anlamamıştım niye, meğer takibe almış plasenta previa olduğunu da görünce. Bana dedi ki sende yok yok ama bunlara yapabileceğimiz hiçbir şey de yok. O yüzden bunlar var aman nolur diye düşünüp üzülmüyoruz süreci takip edeceğiz. Tamam dedim ben sakinim, rahatım. Her şey güzel olacak inşallah. 🥰

Bu arada tetanoz aşısını sordum yaptırayım mı diye, yaptırabilirsin dedi. Yaptıracağım sanırım.

Minaa95 Minaa95 İzmir şehir hastanesinde heyet raporuna göre gebelik sonlandırılması uygun görülüyor. Biz de altına imza attık. Ama aynı zamanda ikinci bir perinatolog görüşü için Ege eğitim araştırma hastanesine gittik. Orada da en erken çarşambaya randevu verildi. Yarın genetik inceleme yapılacak amniyosentez ile. Ama onun ilkin cevabı 1 haftaya, tam cevabı 1-2 aya çıkıyormuş. Çok kararsız durumdayız şuan ne yapacağımız ile ilgili. Çarşamba perinatoloğun görüşü ne olacak ona bakıcaz.

Tabi ben tüm bu süreçler boyunca kahrolmuş durumdayım. Allah kimseye yaşatmasın.
Canımmm Rabbim sabrınızı artırsın inşallah. Umarım her şey yoluna girer. Dualarımız seninle. Kulun en aciz olduğu zamanlar bunlar işte. Elimizden hiçbir şey gelmiyor. Ne mal ne mülk ne para hiçbir şeyin gücü yetmiyor. Sen de tevekkül et. İnşallah her şeyin hayırlısı olur senin için.

Kızlar ben geldim:) haberler güzel ben yarın kendi doktorumla randevumu bekleyemedim kuduruk gibi gittim evime yakın bir hastaneye kanamam var diye acilden girdim. Doktor hem Vajinal hem de karından inceledi. Rahim ağzında nur topu gibi zararsız bir polip var. Kendisi arada sırada kanayacakmış:) bebek çok iyi şükür. Gerinip gerinip yumruk atıyordu bana:) doktor bu süreçte kan görürsen korkma zaten polipin var büyük ihtimalle o kanıyor olacaktır dedi. Amniyon sıvısına baktı gayet güzel bir seviyede dedi. Serviks uzunluğu da gayet uzun. Tek problem olabilecek şey normal vajinam akıntımın biraz sıvı olduğunu söyledi. Emin olmak için Amnisure testi yap acaba kesede kaçak mı var su mu sızıyor dedi. Ama dediğim gibi su seviyen çok iyi ben öyle olduğunu düşünüyorum sadece içini rahatlat dedi.
Kızlar tabi ben rahatlayınca bir ağla. Kadın şok:)
Uzun lafın kısası her şey yolunda kızım da kıpır kıpır. Plasenta hala önde ama yukarı çıkabilirmiş.
Bir de tüm ölçümleri aşırı ortalama kızımın:) tam bir düz adam sami:) ne eksiği ne fazlası:)
240 gram olmuş bir tuzlu fıstık paketi :)
ya gitmekle çok iyi yapmışsın rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın❤️ plasentanın sonralardan yukarı çıktığını çok duymuştum inşallah onun konumu da düzelir. geçmiş olsun

Minaa95 Minaa95 İzmir şehir hastanesinde heyet raporuna göre gebelik sonlandırılması uygun görülüyor. Biz de altına imza attık. Ama aynı zamanda ikinci bir perinatolog görüşü için Ege eğitim araştırma hastanesine gittik. Orada da en erken çarşambaya randevu verildi. Yarın genetik inceleme yapılacak amniyosentez ile. Ama onun ilkin cevabı 1 haftaya, tam cevabı 1-2 aya çıkıyormuş. Çok kararsız durumdayız şuan ne yapacağımız ile ilgili. Çarşamba perinatoloğun görüşü ne olacak ona bakıcaz.

Tabi ben tüm bu süreçler boyunca kahrolmuş durumdayım. Allah kimseye yaşatmasın.
Rabbim yardımcınız olsun. Dilerim güzel sonuçlar alırsınız.

Evet bana da ilişki yasak gebeliğin başından beri ama nedendir bilmem yürüyüşü yasaklamadı. Ağır egzersiz ve iş yapmak yasak dedi.
Benim miyomlarım ve endometriozisim de var. Miyomlardan biri rahim içinde, bu bebeğe baskı yapıp beslenmesini engelleyebilir dediler. Miyomlardan biri rahim ağzına yakın, normal doğum yapamazsın tam kesi yerinde olduğu için sezeryan da sıkıntılı kan lazım olur dediler. Özeller kabul etmedi bu yüzden kapsamlı bir devlet hastanesine git dediler. Bir sürü şey amaaan.

İşte ikili taramada perinatologa gidince sordum dedim böyle böyle diyorlar. Dedi ki sen normal de yapsan sezeryan da olsan miyomlar yüzünden aşırı kanama yaşama ihtimalin yüksek. Bu ay için de randevu vermişti bana, anlamamıştım niye, meğer takibe almış plasenta previa olduğunu da görünce. Bana dedi ki sende yok yok ama bunlara yapabileceğimiz hiçbir şey de yok. O yüzden bunlar var aman nolur diye düşünüp üzülmüyoruz süreci takip edeceğiz. Tamam dedim ben sakinim, rahatım. Her şey güzel olacak inşallah. 🥰

Bu arada tetanoz aşısını sordum yaptırayım mı diye, yaptırabilirsin dedi. Yaptıracağım sanırım.
Kanama durumunu bana da anlattı bende minyom ve ya herhangi başka bir şey yok sadece plasentanın olduğunu yerden kaynaklı kanama çok olabilir dedi.
Ayrıca senin durumuna benzer eşimin kuzeni vardı doğum yaptı ama öyle bir kanama durumu falan olmadı o da korkuyordu bunlardan çok.
İnşallah sende sağ sağlim atlatırsın 🤲🏻🤲🏻

Geçmiş olsuun 🌼 Bana her şey yasak yaa plasentadaki kanamalardan dolayı. O da ara ara minik lekelenme şeklinde kanama yapıyor, gönül bir türlü buna alışamayıp heer defasında telaşlanıyor. Plasentam da anterior konumda, ama ilerleyen aylarda genelde yukarı çıkıyormuş. Pozitif düşünelim, öyle olsun ☺️ Yazım tarzınızdan da pozitif olduğunuzu anlıyorum zaten 😍

Aşı yaptırmak istemiyorum çünkü endişelerim var, kendim tercih etmiyorum, doktorum çok gerekli görmüyor, doktorum tavsiye etmedi vs gibi her şey olabilir tabii ki. Ama herhangi bir bilimsel veri/doktor söylemi yokken bebek kalp durmalarına sebep olabiliyormuş gibi yazımları burada kendi adıma hiç doğru bulmuyorum. Herkesin gebeliği farklı, gebeliğe dair endişeleri de farklı boyutta çünkü. Daha pozitif bir dil kullanmak herkes için daha iyi olur bence. 🙏🏻

Geçmiş olsuun 🌼 Bana her şey yasak yaa plasentadaki kanamalardan dolayı. O da ara ara minik lekelenme şeklinde kanama yapıyor, gönül bir türlü buna alışamayıp heer defasında telaşlanıyor. Plasentam da anterior konumda, ama ilerleyen aylarda genelde yukarı çıkıyormuş. Pozitif düşünelim, öyle olsun ☺️ Yazım tarzınızdan da pozitif olduğunuzu anlıyorum zaten 😍
Dilerim hepimizin plasentası yukarı çıkar. Bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alacağımız günü heyecanla bekliyorum. 🥰

Çok üzgünüm, olumlu bir karar umuyordum sizin için. Allah yardımcınız olsun, öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun. Umarım ki Ege'den çözüm gelir.

Günaydın kızlar, bugün 20+6’yız ve öğleden sonra kontrolümüz var 1 ay sonra 🥲 valla özledim çok zaman geçmiş gibi ya. Bir de tetanoz aşısı olacağım bugün sağlık ocağında, umarım tam taşınma süreci öncesi ateş filan olmaz. Göbeğim şu şekil oldu 🥲
IMG_7125.jpeg

Günaydın kızlar, bugün 20+6’yız ve öğleden sonra kontrolümüz var 1 ay sonra 🥲 valla özledim çok zaman geçmiş gibi ya. Bir de tetanoz aşısı olacağım bugün sağlık ocağında, umarım tam taşınma süreci öncesi ateş filan olmaz. Göbeğim şu şekil oldu 🥲Eki Görüntüle 3431697
Umarım güzel haberler verirsin bize 🤗 hareketlerini hissetmeye başladın mıı

Merhaba.. bugün özelden doktor görüşmem vardı.. karşılıklı çok memnun kaldık, ve inşallah herşey güzel giderse onunla doğum planlayacağız. Hastaneyide çok beğendim. Doğum paketi anlaşmamızı yapıp geldik bakalım. Muayene ücreti gittiğim doktorun 2800 müş. Paket daha avantajlı geldi bize eşimle.. 55.000 tl ye herşey dahil paket yaptık. Hastane Ankara Tobb etü, doktor doç. Dr Ümit Korucuoğlu. Bütün endişelerimi kucaklayan naif, ilgili bir doktor, zaten epeydir takip ediyordum kendisini. Enerjimiz de tuttu açıkcası.. iş gereği Balıkesirdeyim ben ama eşim ankarada burdada evimiz var. Onun için Balıkesiri hiç düşünmedim bile doğum için. İki hafta sonra kontrole çağırdı.. tavsiyeleri ile motive etti.. bebeğimin kalp atışlarını dinletti.. bu arada dün devlet hastanesinde 6+2 demişti ultrasona göre, ama bugün 7+2 dedi. Gayet güzel, herşey yolunda dedi. Yeni fotomuzu verdi☺️
Ümit hoca mükemmeldir ilk bebegimi onda dogum yaptim simdi yine hamileyim ama hastane degilde kendi klinigine gidecegim yine bende tobbda dogum yapmıştim cok seviyorum o hastaneyi hatta bebegimin tüm aylik kontrollerini hatice tatar aksoya yaptirdim ümut hocanin çok yakin arkadaşidir kendi kliniginde muayene 2000 tl acaba dogum paketleri ne kadar
Merhabalar Ümit Bey aklımda olan doktordan biri süreciniz nasıl geçiyor bilgi verebilir misiniz?
Başladiniz mi acaba

Kızlar ben geldim:) haberler güzel ben yarın kendi doktorumla randevumu bekleyemedim kuduruk gibi gittim evime yakın bir hastaneye kanamam var diye acilden girdim. Doktor hem Vajinal hem de karından inceledi. Rahim ağzında nur topu gibi zararsız bir polip var. Kendisi arada sırada kanayacakmış:) bebek çok iyi şükür. Gerinip gerinip yumruk atıyordu bana:) doktor bu süreçte kan görürsen korkma zaten polipin var büyük ihtimalle o kanıyor olacaktır dedi. Amniyon sıvısına baktı gayet güzel bir seviyede dedi. Serviks uzunluğu da gayet uzun. Tek problem olabilecek şey normal vajinam akıntımın biraz sıvı olduğunu söyledi. Emin olmak için Amnisure testi yap acaba kesede kaçak mı var su mu sızıyor dedi. Ama dediğim gibi su seviyen çok iyi ben öyle olduğunu düşünüyorum sadece içini rahatlat dedi.
Kızlar tabi ben rahatlayınca bir ağla. Kadın şok:)
Uzun lafın kısası her şey yolunda kızım da kıpır kıpır. Plasenta hala önde ama yukarı çıkabilirmiş.
Bir de tüm ölçümleri aşırı ortalama kızımın:) tam bir düz adam sami:) ne eksiği ne fazlası:)
240 gram olmuş bir tuzlu fıstık paketi :)
Ne guzel yazmissin iyi haberlerle donmene cok sevindim canim🥹🥺🤲🧿

Asko suan benim evi bok goturuyor bende biraz hareket edince kasilmam oluyor hersey sac temizlik icin 15 gunde bir kadinim geliyor gozumu kapattim cocuklarimiz saglikli olsun az kaldi yolu yariladik dayaniriz merak etme

Ben 2018 den beri hamilelik icin tedavi goruyorum cesitli doktorlara gidiyordum o donem miyomlarim vardi doktorlar gebelige engel aldir bunlari hamile kalamazsin dedi ben de apar topar acik yapti sezeryan oldu ameliyat oldum 2020 de ,simdi hamileyim ve gecmisteki miyom ameliyatim rahim kasilmasina sebeb oluyormus olmak mi iyi olmamak mi

Allah sabır versin size ve eşinize, inşallah en hayırlı sonuçları alırsınız 🤲🏻🤲🏻

Asko suan benim evi bok goturuyor bende biraz hareket edince kasilmam oluyor hersey sac temizlik icin 15 gunde bir kadinim geliyor gozumu kapattim cocuklarimiz saglikli olsun az kaldi yolu yariladik dayaniriz merak etme
Dayanacağız yapacak bir şey yok.
Ben 2018 den beri hamilelik icin tedavi goruyorum cesitli doktorlara gidiyordum o donem miyomlarim vardi doktorlar gebelige engel aldir bunlari hamile kalamazsin dedi ben de apar topar acik yapti sezeryan oldu ameliyat oldum 2020 de ,simdi hamileyim ve gecmisteki miyom ameliyatim rahim kasilmasina sebeb oluyormus olmak mi iyi olmamak mi
Benim iki kaybım vardı öncesinde ama son kaybımdan iki buçuk sene geçmesine rağmen hamile kalamıyordum. Tedavi görmeye başladım. Benim miyomlardan biri rahim içinde, onu almak istediler ama miyomun altındaki rahim dokusu çok incelmişti. O sebeple kararı bana bıraktılar. Ameliyat esnasında ya da sonrasında yaşanabilecek riskler vardı ve hani iki ucu oklu değnek gibi bir şeydi. Biz olmama yönünde karar verdik. Sonra aşılama denendi tutmadı. Doktorum birkaç ay ara verelim bu arada ameliyatı tekrar düşünün dedi. Ben de dedim herhalde bu miyom yüzünden hamile kalamıyorum, bir adet daha geçireyim gidelim ameliyat olayım. Hamile kalmışım. 🥰 Öyle kaldı yani benim ameliyatım.

Rahmin dışındakiler için bunlar önemli değil demişlerdi o zamanlar. Hamile kaldıktan sonra onları da sorun etmeye başladılar işte. Yapacak bir şey yok. Ameliyat olsak da olmasak da yaşattığı çeşitli sıkıntılar var bu miyomların anladığım kadarıyla. İnşallah sorunsuz bir gebelik geçirip kucağımıza alacağız bebeklerimizi. 🤗

X