- Konu Sahibi kediannesibiri
- #13.541
Valla panikledim yaEvham yapma hemen canım hareket ediyordur sen Bi uzan sırt üstü dinlen hissedersin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Valla panikledim yaEvham yapma hemen canım hareket ediyordur sen Bi uzan sırt üstü dinlen hissedersin
Noldu kızçem hissettin mi var mı haraket merak ettimValla panikledim ya
Canımm bizi de haberdar et hareket etti diyeValla panikledim ya
Merhabaa, kanama alanı 10.haftada bende de oluşmuştu. Doktorum bol istirahat önerdi, ben de hiçbir iş yapmadan uzanıp dinlendim. Bir de bazı makalelerde alpha lipoic asit içeren ıspanak, brokoli, brüksel lahanası gibi besinlerin kanama alanının küçülmesine yardımcı olabildiğini okumuştum. O yüzden ıspanak, yeşil elma, salatalık ve yarım limon ile smoothie yapıp içtim haftada 3-4 kez. Sonra atlattık ama rutin hayatıma dönüp yürüyüş yaptığımda maalesef 3 hafta sonra yeni bir kanama alanı oluştu, bu kez sizinki gibi plasentadaydı ve bayağı büyüktü. Bugün 20+2 olduk. Şu an minik minik birkaç kanama alanım var. Dinlenmeye, ağır hiçbir iş yapmamaya, eğilmemeye, bol su/smoothie içmeye, progestan iğnesi ve fitili kullanmaya devam ediyorum. Kanama alanı için dinlenme önemli. Rapor almanız iyi olur. Dinlenerek ve ilaçlarla küçülüyor merak etmeyin Ben de öğretmenim ve doktorum kanama alanından dolayı ben talep etmeden rapor verip dinlenmem gerektiğini söyledi. Benim üç gebelik kaybım da var. Ekstra riskliyim anlayacağınız. Parlaklık da zamanla geçiyor diye biliyorum. Güzelce dinlenin ve endişelenmeyin. SevgilerMerhaba kızlar bugün hepimiz biraz biraz dertliyiz galiba.. Ben de yazıyım yorumlarınıza ihtiyacım var. Bugün 16 olduk. Kontrole gittim geçen hafta c.tesi özele gitmiştim bir sıkıntı görülmedi. Bugün devlette normal randevuma gittim. Doktor plasenta arkasında kanama alanı var dedi 3x1 cm. 1 tane progestan İğne ile duphaston hap verdi. Benim daha önce hiç kanama alanım yoktu ve c.tesi özelde görülmemiş olması inanılmaz şaşırttı beni. Bağırsakta parlaklık var dedi üçlü tarama testi istedi. Bi de rapora mide değerlenirilecek yazmış. Moralim bozuldu ister istemez. Doktor istirahat et falan da demedi. Aktif çalışıyorum öğretmenim. Rapor falan da yazmadı. Kanama nasıl geçer ilaç yeterli midir? Ultrason bulguları da çok karıştırdı aklımı. Özeldeki neredeyse son teknoloji ultrason cihazında görülmeyen anomali nasıl 4 5 günde oluştu aklım almıyor. Acaba özeldeki doktor mu söylemedi. Oysa hiçbir sorun yok her şey yolunda dedi anlayamıyorum
Teşekkür ederim yorumunuz için tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Dinlenmeye çalışırım inşallah geçer. Tamamen yatmak mi gerekiyor oturmak ya da ayakları uzatarak oturmak da yeterli olur mu acaba? Yani ben sürekli atabilen biri değilim. Günlük aktivitemi azaltmam da yeterli olur mu yoksa illa uzanmak mı lazım?Merhabaa, kanama alanı 10.haftada bende de oluşmuştu. Doktorum bol istirahat önerdi, ben de hiçbir iş yapmadan uzanıp dinlendim. Bir de bazı makalelerde alpha lipoic asit içeren ıspanak, brokoli, brüksel lahanası gibi besinlerin kanama alanının küçülmesine yardımcı olabildiğini okumuştum. O yüzden ıspanak, yeşil elma, salatalık ve yarım limon ile smoothie yapıp içtim haftada 3-4 kez. Sonra atlattık ama rutin hayatıma dönüp yürüyüş yaptığımda maalesef 3 hafta sonra yeni bir kanama alanı oluştu, bu kez sizinki gibi plasentadaydı ve bayağı büyüktü. Bugün 20+2 olduk. Şu an minik minik birkaç kanama alanım var. Dinlenmeye, ağır hiçbir iş yapmamaya, eğilmemeye, bol su/smoothie içmeye, progestan iğnesi ve fitili kullanmaya devam ediyorum. Kanama alanı için dinlenme önemli. Rapor almanız iyi olur. Dinlenerek ve ilaçlarla küçülüyor merak etmeyin Ben de öğretmenim ve doktorum kanama alanından dolayı ben talep etmeden rapor verip dinlenmem gerektiğini söyledi. Benim üç gebelik kaybım da var. Ekstra riskliyim anlayacağınız. Parlaklık da zamanla geçiyor diye biliyorum. Güzelce dinlenin ve endişelenmeyin. Sevgiler
Bir yararım olabildiyse ne mutlu Benim alanım çok büyük olduğu ve daha önce de gebelik kayıplarım olduğu için doktorum yürüyüş yapmamamı, ağır işleri asla yapmamamı, yerimden kalkarken birinden ya da bir yerden destek alarak kalkmamı söyledi. İlk kanama alanım okul açıldığında oldu, ikincisi de rutinlerime dönüp her akşam yarım saat de yürüyüş yaptığımda. Ben de yatabilen biri hiç değilim Ama mecburiyetten alıştım artık. Kanama alanının ilacı dinlenmek. Yatarak ya da oturarak ama mutlaka dinlenmek. Gebelik öykünüze ve alanınızın boyutuna göre doktorunuz en doğrusunu söyleyecektir tabii Doktor olayı da gerçekten şans. Benim kanama alanımı acildeki doktor bulamadı. Kendisine yerini de söylediğim halde bulamadı ve başka bir yeri kanama alanı zannederek ölçümü öyle yaptı. Kendi doktorumuz geldiğinde doğru alanı ölçtü. Ona da "Diğer ultrason cihazı biraz şeydi hocam da biz onu şeyden şu sandık onu ölçtüm de" falan dedi.Teşekkür ederim yorumunuz için tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Dinlenmeye çalışırım inşallah geçer. Tamamen yatmak mi gerekiyor oturmak ya da ayakları uzatarak oturmak da yeterli olur mu acaba? Yani ben sürekli atabilen biri değilim. Günlük aktivitemi azaltmam da yeterli olur mu yoksa illa uzanmak mı lazım?
Canım iyi düşün iyi olsun birşey yoktur inşallah bı gelişme var miKızlar 20+4 bugün kasıklarımda hafif agri var ve bebegi de hissedemiyorum normal midir
Canım geçmiş olsun 2 3 gece benim elimde ve kolumda bir uyuşma oldu ama karıncalanma şeklinde böyle dedim herhalde oynatamiycam o kadar çoktu. Üstüne yatıyorum die düşündüm ben senin bu kadar fazlamiydiKızlar ellerinde ve kollarında uyuşukluk ağrı hisseden var mı? Benim bir kaç gecedir oluyordu üzerine yatıyorum sanıyordum geçen gece iki kolumun ağrısına uykumdan uyandım doktorumla görüştüm Karpal Tünel sendromuymuş sinir sıkışması gibi bir şey sanırım.
Valla bugun gaz da var bagirsak mi bebek mi anlayamadim ama panik yapmamaya calisiyorum uyuyordur diyeCanım iyi düşün iyi olsun birşey yoktur inşallah bı gelişme var mi
Bi pıt hissettim çok sukur ama gaz da var bugun artik sakin olmaya calisiyorum cok panigimdir cunkuCanımm bizi de haberdar et hareket etti diye
Bebektir inşallah canım sen yine sakin ol eğer bebekse bı daha vurur birazdan büyük ihtimalValla bugun gaz da var bagirsak mi bebek mi anlayamadim ama panik yapmamaya calisiyorum uyuyordur diye
Öyle gerçekten, ben ilçedeyim. Doktorum Azeri ve anlaşamıyoruz. Detaylı açıklama yapmıyor. Dinlen bile demedi. 2 tane yazmış iğneyi ne sıklıkla yaptıracağımı bile Ben kendi imkanlarımla öğrendim. Doktor inanılmaz önemli..Bir yararım olabildiyse ne mutlu Benim alanım çok büyük olduğu ve daha önce de gebelik kayıplarım olduğu için doktorum yürüyüş yapmamamı, ağır işleri asla yapmamamı, yerimden kalkarken birinden ya da bir yerden destek alarak kalkmamı söyledi. İlk kanama alanım okul açıldığında oldu, ikincisi de rutinlerime dönüp her akşam yarım saat de yürüyüş yaptığımda. Ben de yatabilen biri hiç değilim Ama mecburiyetten alıştım artık. Kanama alanının ilacı dinlenmek. Yatarak ya da oturarak ama mutlaka dinlenmek. Gebelik öykünüze ve alanınızın boyutuna göre doktorunuz en doğrusunu söyleyecektir tabii Doktor olayı da gerçekten şans. Benim kanama alanımı acildeki doktor bulamadı. Kendisine yerini de söylediğim halde bulamadı ve başka bir yeri kanama alanı zannederek ölçümü öyle yaptı. Kendi doktorumuz geldiğinde doğru alanı ölçtü. Ona da "Diğer ultrason cihazı biraz şeydi hocam da biz onu şeyden şu sandık onu ölçtüm de" falan dedi.
Valla kuzum bugun söylemesi ayıp yesilmercimek yedim gaz yapti bebek mi gaz mi cok bilemiyorum ama rahat olmaya calisiyorum esim de bisey yoktur kendini dinleyip durma diyorNoldu kızçem hissettin mi var mı haraket merak ettim
Ben böyle tedirgin olduğum durumlarda bir şey olsa illa ki bedenimde de bir belirti olur, her şey normal, o zaman bir sıkıntı yok diyerek sakinleştiriyorum kendimi. Stres zararlı sonuçta.Valla kuzum bugun söylemesi ayıp yesilmercimek yedim gaz yapti bebek mi gaz mi cok bilemiyorum ama rahat olmaya calisiyorum esim de bisey yoktur kendini dinleyip durma diyor
Tesekkur ederim kuzumBebektir inşallah canım sen yine sakin ol eğer bebekse bı daha vurur birazdan büyük ihtimal
Benim doktorum da hep kana olmadigi surece sıkınti yok der bir pit hissettim çok şükür ama bugun yulaf yesil mercimek vs yedim gaz da yapti o yuzden sakin olmaya karar verdimBen böyle tedirgin olduğum durumlarda bir şey olsa illa ki bedenimde de bir belirti olur, her şey normal, o zaman bir sıkıntı yok diyerek sakinleştiriyorum kendimi. Stres zararlı sonuçta.
Kontrolünüz yakınlarda mı?
Benim ikinci gebelik ilki daha erken hissetmiştim bunu 17. Hafta da hissettim ki bebek önden gidiyor daha da büyük haftasına göre kilomda yok ona rağmen ilk defa yüzmeye gittim o akşam hissettim çok derin net dedim ben yattıkça oda yatmış demek iki hareket ettim yavrum canlandıSelam kızlar, ilk gebeligini yaşayanlar bebek hareketlerini nasil hissediyorsunuz? Ben hala hiç hissedemedim yada ayırt edemiyorum anlamıyorum. 19 haftadayim bu arada
16. Haftadan beri hissediyorum. Minik pıtpıtlar şeklinde başladı, göbek deliğinin iki üç parmak altında, bazen sağda bazen solda. Son bir iki haftadır bazen daha şiddetli olabiliyor, şu an 19+5’teyizSelam kızlar, ilk gebeligini yaşayanlar bebek hareketlerini nasil hissediyorsunuz? Ben hala hiç hissedemedim yada ayırt edemiyorum anlamıyorum. 19 haftadayim bu arada
Ben bazen sırtüstü uzanırken pıtır pıtır bir şeyler hissediyorum. Ama çok hafif bir his, böyle bir sürü minik baloncuk patlıyormuş gibi. Hani kolayı doldurunca minik baloncuklar patlar ya, öyle bir şey. Sürekli hissettiğim bir şey değil, iki üç günde bir falan ancak Önce bağırsak hareketi sandım ama bebeği hissediyorsun dediler ben de bebek diyorum. Belki de değildirSelam kızlar, ilk gebeligini yaşayanlar bebek hareketlerini nasil hissediyorsunuz? Ben hala hiç hissedemedim yada ayırt edemiyorum anlamıyorum. 19 haftadayim bu arada