2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Ben 16 haftalık hamileyim. Sürekli vesvese yapıyorum acaba bebeğe bir şey oldu mu acaba iyi mi vallahi 1 ay dayanamıyorum kontrol kontrolü için ruhsal olarak çok sıkıntı yaşıyorum bu durumu yaşayan var mı
Aa ben. Hiçbir problem olmamasına rağmen bu haldeyim bir de. Bi de hareket de henüz hissedemedim o yüzden sürekli bir şey olmuş olabilir mi kafasındayım. Geçen gün unutup yatağa pat diye göbek üstü attım kendimi sonra ağlamaktan içim çıktı. Ama sanırım kolay kolay da bir şey olmuyormuş:)

Dün karabiber bal limon içiyim dedim hasta olmıyım diye. Karabiber midemi bulandırdı acaip kustum. İşe gitmedim dinleniyim bugün diye. Bebeğide hissedemiyorum 17+4 teyim. Benim korkular evhamlar başladı yine bir sorun mu var acaba diye
Geçen gün tetanoza gittiğimde sağlık ocağı kalp atışını alamıyoruz doktorunuza gidin bakın her şey yolunda mı dedi. Şansa da normalde hareketlerini hissederdim, o gün tık yoktu. Apar topar hastaneye gittik, doktorum ultrasondan baktı ki bebeğim kıpır kıpır hareket ediyor ve kalp atışı çok şükür normal. Düşünsene canım 20 haftalık içimde kıpır kıpır hareketini görüyorum ultrasonda ama ben hissetmiyorum. Hem dün temizlik yaptım her zaman hareket ettiği saatlerde hareket etmedi, sonra vücudum dinlenmeye geçince o da hareket etmeye başladı. Bunları anlatma sebebim, seni anladığımı göstermek inan burada ki herkes benzer korkulara sahip. Allahın izniyle bebişinin çok iyi olduğuna eminimmm, rahat ol ❤️

Ya benim son bı kaç haftadır heryerim ağrıyor enerjim daha iyi tabi ama sanki boynumuz ağrır da çatlatmak isteriz ya tam olarak oyleym her kemiğim ağrıyor gibi yüz kemiklerim bile.Bu magnezyum eksikliği ile ilgili olablr mi ki
Canım valla ben hayatımda böyle bir şey yaşamadım magnezyum eksikliği nasıl önemli birşeymiş anlatamam 🙄 mesela dün gece çığlıkla uyandım bacaklarıma giren kramptan ama bu normal hani anlık girer sızı şeklinde olur ya normalde bende oda cok nadir olmuştur sımdıye kadar ama son zamanlarda maf etti beni bacak kramplar 😭 dayanılmıyor daha yeni başladım magnezyuma dünde unutmuştum gece aşırı bir krampla uyandım 😥

Az once sağlık ocagindan tetanoz asisi icin aradilar, simdilik kararsizim perinatalog randevusu sonrası gelsem olur mu dedim tabiki dediler bakalim o zamana bir karar verecegim

Geçmiş olsun. Kızınız kaçıncı haftada doğdu? Serklaj riskli mi :KK43:
37. Haftaya girdigimizde seker yuzunden dogumu baslattilar tabi yani ameliyat muhakkak risk oluyor ama gerekli gorurlerse yaptir bence cunku erken dogum daha riskli doktorunla konus seni rahatlatacaktir eminim

Rahim ağzı mi ölçülüyor doktor bana hiç öyle bseyden bahsetmedi ya sadece bebeğin yeri iyi diyor her seferinde onla mi ilgili
Benim ilk hamileligimde rahim agzima dikis atildigi icin o yuzden surekli kontrol altindayim bunun icinde vajinal ultrasyon gerekiyor yani herkese yapilan bir durum oldugunu dusunmuyorum yinede doktorunuzla konusun isterseniz

Merhaba kızlar bugün hepimiz biraz biraz dertliyiz galiba.. Ben de yazıyım yorumlarınıza ihtiyacım var. Bugün 16 olduk. Kontrole gittim geçen hafta c.tesi özele gitmiştim bir sıkıntı görülmedi. Bugün devlette normal randevuma gittim. Doktor plasenta arkasında kanama alanı var dedi 3x1 cm. 1 tane progestan İğne ile duphaston hap verdi. Benim daha önce hiç kanama alanım yoktu ve c.tesi özelde görülmemiş olması inanılmaz şaşırttı beni. Bağırsakta parlaklık var dedi üçlü tarama testi istedi. Bi de rapora mide değerlenirilecek yazmış. Moralim bozuldu ister istemez. Doktor istirahat et falan da demedi. Aktif çalışıyorum öğretmenim. Rapor falan da yazmadı. Kanama nasıl geçer ilaç yeterli midir? Ultrason bulguları da çok karıştırdı aklımı. Özeldeki neredeyse son teknoloji ultrason cihazında görülmeyen anomali nasıl 4 5 günde oluştu aklım almıyor. Acaba özeldeki doktor mu söylemedi. Oysa hiçbir sorun yok her şey yolunda dedi anlayamıyorum 😔😔

37. Haftaya girdigimizde seker yuzunden dogumu baslattilar tabi yani ameliyat muhakkak risk oluyor ama gerekli gorurlerse yaptir bence cunku erken dogum daha riskli doktorunla konus seni rahatlatacaktir eminim
Ay teşekkür ederim 2 gün sonrasına randevu aldım bakalım ne diyecekler. Sürekli dinlenme modundayım. En başından dinlensem böyle olmazdı belki :KK43:

Vallahi ben doktorumdan çok memnunum ama böyle stres yaparsan sürekli.gelirsen bebek için daha da zararlı dedi hatta yurtdışında gebelik boyunca 3 4 defa ultrason bakıyorlar dedi ben de o yüzden dayanmaya çalışıyorum ama çok zorlanıyorum gerçekten
Benimkide tam aksine kalp atışı duyulunca anne ile bebek arasında bağlar güçleniyor bir zararı yok dedi 🤷‍♀️😌

Merhaba kızlar bugün hepimiz biraz biraz dertliyiz galiba.. Ben de yazıyım yorumlarınıza ihtiyacım var. Bugün 16 olduk. Kontrole gittim geçen hafta c.tesi özele gitmiştim bir sıkıntı görülmedi. Bugün devlette normal randevuma gittim. Doktor plasenta arkasında kanama alanı var dedi 3x1 cm. 1 tane progestan İğne ile duphaston hap verdi. Benim daha önce hiç kanama alanım yoktu ve c.tesi özelde görülmemiş olması inanılmaz şaşırttı beni. Bağırsakta parlaklık var dedi üçlü tarama testi istedi. Bi de rapora mide değerlenirilecek yazmış. Moralim bozuldu ister istemez. Doktor istirahat et falan da demedi. Aktif çalışıyorum öğretmenim. Rapor falan da yazmadı. Kanama nasıl geçer ilaç yeterli midir? Ultrason bulguları da çok karıştırdı aklımı. Özeldeki neredeyse son teknoloji ultrason cihazında görülmeyen anomali nasıl 4 5 günde oluştu aklım almıyor. Acaba özeldeki doktor mu söylemedi. Oysa hiçbir sorun yok her şey yolunda dedi anlayamıyorum 😔😔
Geçmiş olsun canım. Bu süreçte en ufak şeye canımızı sıkıyoruz. Özeldeki doktor seni endişelendirmek istememiştir. Parlaklık bir süre sonra geçiyor, mideyi ultrasonda net görememişse değerlendirecek yazmıştır. Devlet hastanesinde sorumluluk almamak için yapıyorlar.
Kanama 4 günde oluşmuş olabilir ilaçlarını kullanınca geçer inş 🙏🏻

Çok geçmiş olsun, özelde ki doktoruna bir daha mı danışsan acaba? Kanama alanı korkutmasın seni, allahın izniyle atlatırsınız ama ben dinlenilmesi gerekiyor diye biliyorum. Üçlü ve dörtlü tarama testlerini de çoğu hekim önermiyor diye biliyorum ama yine de tabi ki en doğrusunu senin doktorun bilir 🙏🏻 Allaha sığın dua et canım, bebeklerimizin rızkını nasibini veren o, bende dua edeceğim sizin için 💕

Benim ilk hamileligimde rahim agzima dikis atildigi icin o yuzden surekli kontrol altindayim bunun icinde vajinal ultrasyon gerekiyor yani herkese yapilan bir durum oldugunu dusunmuyorum yinede doktorunuzla konusun isterseniz
Bir şey daha sormak istiyorum. Dikiş atıldıktan sonra kanama veya ağrı oldu mu ? Allah korusun enfeksiyon olabiliyormuş, dikkat etmem gereken bir şey var mı

Ben 16 haftalık hamileyim. Sürekli vesvese yapıyorum acaba bebeğe bir şey oldu mu acaba iyi mi vallahi 1 ay dayanamıyorum kontrol kontrolü için ruhsal olarak çok sıkıntı yaşıyorum bu durumu yaşayan var mı
ay ben de öyleyim inan inşallah stresimiz geçer. bence hormonlardan da oluyor bildirim sesi gelince bile tedirgin olmaya başladım

19+3 oldum bugün.. fazla ayakta kalınca bel ağrım oluyor ya, bide gündüz normal olan karnım akşam o kadar büyüyor ve şişiyor ki 😂 bi anda 9 aylık oluyorum.. ara ara karın ağrısı kasık ağrısı da oluyor dinlenince geçiyor bu şikayetlerim ama yine de tedirgin oluyorum

çoookk çok gecmiş olsuun. tekrar özeldeki doktoruna bi danışsan mı böyle böyle oldu diye kanama alanı 4-5 günde oluşmuş olabilir ama parlaklık için belki o son teknolojiyle korkulcak bişey olmadıgı için söylemediğini vs söyler sende rahatlarsın diye düşünyorum

Az once sağlık ocagindan tetanoz asisi icin aradilar, simdilik kararsizim perinatalog randevusu sonrası gelsem olur mu dedim tabiki dediler bakalim o zamana bir karar verecegim
Gebelik için kan tahlillerimi 2 günde bir yaptırdım sağlık ocağında ilk zamanlar beni hala aramadılar bende kararsızım diye aramadım 🤷🏼‍♀️

X