2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    237
Yok bende de yaş var. 12. Haftadan sonra gidiliyor diye duymuştum sanki. Çünkü daha organlar vs oluşmadı, ikili test için vs de erken. O yüzden sordum. Ben de hekimime danışayım 🙏
Benim doktorun haberi de yok kendi basima boyle karar aldim canin yasim 37 1 kaybim var baskada cocugum yok acikcasi onlem amacli belirtilerde azaldi yuregim agzimda pit pit ne varsa kaderde onu yasacagim bazen kaderci olmak beni rahatliyor canimm

Kızlar her bünyede belirtiler farklı oluyor 🙏🏻 hatta 1. Ve 2. Hamilelikte bile farklı belirtiler yaşayanlar duydum
Var yok strese girmeyin🎈 herkesin her anının her haftasının farklı olması çok normal çok çok dua edelim dikkat edelim gerisis Allahın takdiri ❤️🙏🏻

Sata göre cok daha büyük olması gerekiyo ama ölçüme göre 6+1 cıktı 8 haftalık filan olması gerekiyodu. Evet sonraki gittiğim doktor alttan baktı o da duyamadı..yok istanbulda değilim canım
Canım bence sen adete çok yakın yumurtladin bir iki haftaya duyacaksın kalp atışı inşallah aksi bir sey olsa bebek büyümeye devam etmez ki
Selam herkese, iki -uçlu testlere gerek olmadan hepsi yerine geçen bir test varmış fetal DNA duydunuz mu sizce yaptırmalı mı cinsiyette erkenden belirlenebiliyorms bu testte
Ben ilk gebeligimde ikiz olduğu için 2 li 3 lü yapamıyorum fetal dna yaptım gereksiz pahalı ve gebelik ilerleyen haftalarda bir sıkıntı olunca hiç bir anlamı yok aynı şekilde tarama testlerinin de . Kaç tane genetik doktoru ile konuştum ben ayrıntılı ultrasonda bir sıkıntı yaşamıştım fetal dna falan temiz diye asla bir anlami yok demişti yani demem o ki Allah korusun bir sıkıntı olduğunda hiçbir anlamı olmayan bir teste gereksiz para vermeye gerek yok . Akıllandım o yüzden bu gebeligimde ayrıntılı ultrason dışında birsey yapmayacağım

Kızlar bu ikili üçlü vs tarama testleri istatistiksel sonuç biliyorsunuz değil mi ?
Yani kimse size net sonuç vermiyor
En iyi sonuç bile 1/1000 de ihtimal şu var
1/10000 ihtimal sonuç şu var şeklinde çıkıyor
Yani net olarak bar yada yok diye sonuç çıkmıyor
Doktorum ile konuşmadım ama ben açıkçası yaptırma taraftarı değilim fikrim değişirmi bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

Kızlar bu ikili üçlü vs tarama testleri istatistiksel sonuç biliyorsunuz değil mi ?
Yani kimse size net sonuç vermiyor
En iyi sonuç bile 1/1000 de ihtimal şu var
1/10000 ihtimal sonuç şu var şeklinde çıkıyor
Yani net olarak bar yada yok diye sonuç çıkmıyor
Doktorum ile konuşmadım ama ben açıkçası yaptırma taraftarı değilim fikrim değişirmi bilmiyorum 🤷🏻‍♀️
Biz direkt yeni nesil anne kanından DNA testi yaptıracağız 🙏 ileri yaş gebeliği olduğu için direkt bunu öneriyorlar . Ama gençlerde ikili testte vs düşük riskli va çıkarsa ekstra birşey yaptırmaya gerek yok diyorlar

Kızlar dün doktor kontrolüm vardı. Gözle görülür bir şekilde büyümüş geldi. Çok hevesliydim. Ama doktor olumlu konuşmadı. Kalp atışları çok zayıf iki gün sonra yeniden bakalım dedi. Az önce muayene raporuna baktım. Bize demedi ama orada da küçük bir kanama alanı tespit edildi yazmıış. Yarın 8 hafta ya gircez. Net şekilde duymamız gerekmez miydi? Vajinal baktı. Çok kafaya taktım, böyle olan var mı?

Kızlar dün doktor kontrolüm vardı. Gözle görülür bir şekilde büyümüş geldi. Çok hevesliydim. Ama doktor olumlu konuşmadı. Kalp atışları çok zayıf iki gün sonra yeniden bakalım dedi. Az önce muayene raporuna baktım. Bize demedi ama orada da küçük bir kanama alanı tespit edildi yazmıış. Yarın 8 hafta ya gircez. Net şekilde duymamız gerekmez miydi? Vajinal baktı. Çok kafaya taktım, böyle olan var mı?
Çok zayıf dediği kaçmış peki? Söyledi mi bir şey? Umarım önemli bir fark değildir🙏🏻

Kızlar Yarın 6 hafta olacak nasipse
Bulantı kusma yok bende
Yalnız kasık şişkinliği ani harekette batma göğüslerde acıma gibi hassasiyet var
5 gündür ishal vardı bişey yediğim anda bağırsaklar çıldırıyor gürül gürül
Onun dışında karın ağrısı oluyo Bi iki saat sürüyo normal mi bilemiyorum

Benim dogru düzgün bulantım yok o korkutuyor beni burdakiler mahvolmuşlar bulantıdan
Benim de hiç bulantım yok geçen hafta vardı aöa bu hafta iştahım arttı hatta. Göğüs hassiyetim de hiç olmadı. 8. Haftadayım bende çok tedirginim ya. Geçen hafta 2. Kez kalp atışını duymuştum. Yarın tekrar muayeneye gtcem idrar yolu enfeksiyonu için. Yine ultrasona girmek istesem sakıncalı olur değil mi🙄

Allah büyük dua ederek bekleyeceğiz
Evet canım hayırlısı olsun diyorum artık doktor dedi ki bebeğin sağlıklıysa hic kimse senden alamaz ama sağlıklı değilse biz bütün doktorlar bi araya gelsek içinde tutamayız dedi.Rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin🙏

Benim de hiç bulantım yok geçen hafta vardı aöa bu hafta iştahım arttı hatta. Göğüs hassiyetim de hiç olmadı. 8. Haftadayım bende çok tedirginim ya. Geçen hafta 2. Kez kalp atışını duymuştum. Yarın tekrar muayeneye gtcem idrar yolu enfeksiyonu için. Yine ultrasona girmek istesem sakıncalı olur değil mi🙄
Canim ben doktor degisikligi yaptim riskli gebelikler doktoru buldum ona basladim psikolog gibi kadindi dediki bana ultrasonun hic bir zarari yok korkan annelerimize gonulleri rahat etsin diye 15 gunde bir cagiriyorum ben dedi saglikli gebelik olsada bazen bizim elimizde olmayan durumlar oluyor bazi seyler de Allah dedi eger bazen aldigim her onlemde yararli olmuyor oyuzden kendinj bu olayin akisina birakacasin ve stresli annelerimizi ben bu sekilde hep rahatliyorum dedi

X