• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Çok geliyordur tabi öyle kusuyorsa.. Ben de hem emziriyorum sonra 120 veriyorum içiyor bizimki anlayamıyorum. Nasıl bir midesi var çocuğun. Sütüm de var yani sağdığım da ikisinden en az 60 70 kesin çıkıyordur
Ben o kadar uzun zamandır sağmıyorum kii.. ilk aylar sağardım. Ama benim iki göğsümün toplamı 60 anca çıkardı

Yaa ben sadece 1 2 kere içmişimdir kahve. Çook özlüyorum. Kafein içeriyor diye içmiyordum. Bebeğe huzursuzluk verir diye. Çayı bile 2 en fazla 3 içiyorum. Açık olarak. Sıkıntı yaratmıyorsa içsem mi ben dee 🙈🙈
ben ekstra bir huzursuzluk yarattığını görmedim ya, günde 1 tane kahve içiyorum genelde.

Ben o kadar uzun zamandır sağmıyorum kii.. ilk aylar sağardım. Ama benim iki göğsümün toplamı 60 anca çıkardı
Valla ben de süt artsın istiyorum ama sağmak o kadar gözümde büyüyor ki. Bi de eller serbest almıştım bebebao. İstediğin randımanı vermiyor. Masaj yapıyor sadece. Manuelle daha çok sağıyorum. O da çok vakit alıyor. E bebekler de büyüdü ona vakit ayırmak gerçekten zor artık

Yaa ben sadece 1 2 kere içmişimdir kahve. Çook özlüyorum. Kafein içeriyor diye içmiyordum. Bebeğe huzursuzluk verir diye. Çayı bile 2 en fazla 3 içiyorum. Açık olarak. Sıkıntı yaratmıyorsa içsem mi ben dee 🙈🙈
Günde belki 6-7 bardak çay ve en az bir büyük vardak latte içiyorum. Herhangi bir huzursuzluk olmuyor 😂

Nasıl gidiyor eğitim 😊
En fazla bir buçuk saat uyanıklığa dayanabilen bebemi 2.5 saat ayakta tutmaya çalışmakla geçiyor 😁 kısa aralıkla uyumaya alıştığı için 30-40 dakikada uyanıyor gündüz diyor. Bu aralığı açarak düzeni oturmaya çalışacakmışız.
Bir de sabah uyanma saatine takıklar. İçim kan ağlayarak uyuyan çocuğu uyandırdım bugün 🥲

Bizimde aynı paketli hiç bisi yok süt alerjisi zor valla .
Benim kendimde de var süt alerjisi+yumurta. Yani inek sütü yerine keçi manda falan tüketiyordum oda çapraz alerji falan yapıyormuş gibi gibi şeyler. Bugün alerji doktoruna gideceğiz bakalım test yapacak belkide.
Allah kolaylık versin hepimize

En fazla bir buçuk saat uyanıklığa dayanabilen bebemi 2.5 saat ayakta tutmaya çalışmakla geçiyor 😁 kısa aralıkla uyumaya alıştığı için 30-40 dakikada uyanıyor gündüz diyor. Bu aralığı açarak düzeni oturmaya çalışacakmışız.
Bir de sabah uyanma saatine takıklar. İçim kan ağlayarak uyuyan çocuğu uyandırdım bugün 🥲
Uyku eğitimi almadım ama ben de gece uykusunu erkene çekmek için sabah 7de uyandırdım birkaç gün. Sonra o beni uyandırmaya başladı 😂 Her yeni düzene alışıyorlar ve düzen seviyorlar 6 ayda bunu anladım. Her şeyin saati belli olunca daha iyi oluyor.
Benimki de bir buçuk saatte bir yarım saat uyuyor, arayı açmaya çalışayım bakalım. Bunu öğrendiğim iyi oldu ya teşekkür ederim 💕 Umarım işe yarar da daha uzun uyurlar.

Ben 3 gündür akşam 6dan sonra hiç uyutmadım 9 gibi uykusu geldi uyudu
sonra uyandı uyumaya devam etmedi
gece 2ye kadar uyumuyo gözler fal taşı erken yatırınca gece uyumuyolar sık kalkıp meme istiyo ben anlamadım bu işi🤭

Uyku eğitimi almadım ama ben de gece uykusunu erkene çekmek için sabah 7de uyandırdım birkaç gün. Sonra o beni uyandırmaya başladı 😂 Her yeni düzene alışıyorlar ve düzen seviyorlar 6 ayda bunu anladım. Her şeyin saati belli olunca daha iyi oluyor.
Benimki de bir buçuk saatte bir yarım saat uyuyor, arayı açmaya çalışayım bakalım. Bunu öğrendiğim iyi oldu ya teşekkür ederim 💕 Umarım işe yarar da daha uzun uyurlar.
Benimki de 1 buçuk saatte 1 uyumak istiyor ve max 40 dk uyuyor. Ben de uzatmaya çalışayım bakalım

gece 2ye kadar uyumuyo gözler fal taşı erken yatırınca gece uyumuyolar sık kalkıp meme istiyo ben anlamadım bu işi🤭
Uyanınca ışığı açıyor musunuz?

Yok karanlıktayız uykusunu acmadan emziriyorum sonra uyuyo gibi yapıyo uyanıyo.önceden 11de uyutuyodum hemen uykuya gecıs yapıp uyanmıyodu 1 yada 2 kere kalkıyo onda da uyuyodu çözemedim şu akşam saatini.gündüzde sıkıntımız yok
9 uykusuna yeni geçtiyseniz alışamamıştır daha, devam edin siz. Uyanıp uyumak istemeyince konuşmayın, oyun oynamayın, uyutmaya çalışın tekrar. Bir de sabah 7 de kaldırın mutlaka.

Her bebek aynı değil tabi ki ama bence her bebeğe aynı sistemi oturtmaya çalışıyorlar ilk etapta. Ben size ufak bi özet geçeyim belki işinize yarar.
İlk uyanma en geç 7.30. İlk uykuya geçiş 2 saat 15 dakika sonra.
İkinci uyku uyandıktan sonra 2.5 saat sonra.
Üçüncü uykuya da 2 saat 45 dakika sonra geçiriyoruz.
En geç uyanma saati 18.00
Bu saatten sonra gece uykusuna geçiş için 2 saat 45 dakika veya 3 saat bekliyoruz
Gece uykusu için en geç saat de 21.30

Öncesinde araştırdığımda sadece saatleri düzene sokarak bile uyku konusunda rahatlandığını söylüyorlardı. Bilmiyorum doğru bir sistem mi ama uygulamak isteyen olursa diye yazayım dedim. Yatırım tavsiyesi değildir 😂

Eğer uyandığında acıkma zamanı geldiyse hemen emzirseniz uyumaya devam eder mi ? Ben öyle yapıyorum eğer 3 saate yaklaştıysa emzirme süresi hemen emziriyorum, mayışmaya başlayınca memeyi çekip emziği veriyorum ağzına 😁 tabi her zaman tutmuyor bazen ağlayacağı varsa fayda etmiyor hiçbir şey

9 uykusuna yeni geçtiyseniz alışamamıştır daha, devam edin siz. Uyanıp uyumak istemeyince konuşmayın, oyun oynamayın, uyutmaya çalışın tekrar. Bir de sabah 7 de kaldırın mutlaka.
o anda göz kontağı bile kurmuyorum kıpır kıpır canlanıyo sabah 7 veya 8 kendi uyanıyo..gece 10 uyuyup 4 gibi emmeye kalksa ne güzel olcak özel hayat kalmadı 5 aylık olcak biz anca 3 kere ayy eşimde bıktı benden🤭

Eğer uyandığında acıkma zamanı geldiyse hemen emzirseniz uyumaya devam eder mi ? Ben öyle yapıyorum eğer 3 saate yaklaştıysa emzirme süresi hemen emziriyorum, mayışmaya başlayınca memeyi çekip emziği veriyorum ağzına 😁 tabi her zaman tutmuyor bazen ağlayacağı varsa fayda etmiyor hiçbir şey
Etmiyor malesef düzen oluşsa da bozuluyo 😬hemen emziriyorum aha uyudu dıom gidem cay içem kıcı koymadan ııhh ıhh tekrar sallıom ağlıyor🙈

Her bebek aynı değil tabi ki ama bence her bebeğe aynı sistemi oturtmaya çalışıyorlar ilk etapta. Ben size ufak bi özet geçeyim belki işinize yarar.
İlk uyanma en geç 7.30. İlk uykuya geçiş 2 saat 15 dakika sonra.
İkinci uyku uyandıktan sonra 2.5 saat sonra.
Üçüncü uykuya da 2 saat 45 dakika sonra geçiriyoruz.
En geç uyanma saati 18.00
Bu saatten sonra gece uykusuna geçiş için 2 saat 45 dakika veya 3 saat bekliyoruz
Gece uykusu için en geç saat de 21.30

Öncesinde araştırdığımda sadece saatleri düzene sokarak bile uyku konusunda rahatlandığını söylüyorlardı. Bilmiyorum doğru bir sistem mi ama uygulamak isteyen olursa diye yazayım dedim. Yatırım tavsiyesi değildir 😂
Bizim düzen hep böyleydi ama akşamda sıkıntı yaşıyoruz

Back
X