-
- Konu Sahibi kediannesibiri
- #3.221
Evet babanın kiyle le kromozom anomalisine bakılıyor düşük sebebi mi diye her şey zaten pıhtılaşma ile alakalı olmuyor problemli ise bebek gelişmiyor malesefAnneden alınan örnek ile pıhtılaşma sorunlarına bakılıyor genetik anlamda ben 11 li Trombofili paneli baktırdım sadece benden kan alindi . Esinden ve senden alınanlar kromozom analizi için olanlar ama evet doktor yönlendirmesi olmadan bakılmıyor
İlk defa gideceğim keseyi görürüm herhalde diye düşünüp gidiyorumCanım keseyi görmeye mi? Ben de pazartesi gideceğim inşallah ama içimde bir korku var
Çok şükür :) Bana da önerdi ama bende kararsız kaldımKızlar doktora gittim hersey yolunda bebisko da iyibir sonraki kontrol bir ay sonra kısmetse fetal dna yaptırmamı önerdi . Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda .
Sat kaçtı sizin acaba, aynı gibiyiz ondan sordumCumartesi 6 haftalık olucam bakalım belki duyulur belki yine bir hafta daha beklemem gerekicek
Doktor bana şöyle söyledi , şuan herşey normal olması gerektiği gibi , kalbi yeni atmaya başlamış , yavaş , bundan sonra artık o nasıl isterse öyle olur :) çok doğru bebek artık nasıl isterse öyle olacak ama benimde kafamın içi sürekli bu düşünceler ile meşgul sürekli ve süreki ...Bende sürekli unutuyorum sabah uyandığımda pat diye kalkıyorum. Sonradan aklıma geliyorve bende çok evham yapıyorum. Dün yolda yürürken akıntı olduğunu hissettim ve kan sanıp eve koştura koştura gittim . İçimden ne dualar ettim. Sürekli kendimi yokluyorum
Yaa sağlık olsun ama aklınızda bulunsun devlette kadın doğum ve dahiliye bu testi yapıyor bi çok kez bakımıştı bana. Koagülasyon testi olarak geçiyor genel adı bunu dediğinizde pt,inr ve aptt ye bakılıyor.Hadiya saglik ocaklari yapiyor mu ben arastirmadan 785 tl cikti cebimdenkasindim sahsen nediyeyim canim sagolsun saglik olsun
bebiş iyi mi sende durumlar nasıl ?Yarın 6+5 kadar büyümüş olması gerekiyo.evet canım tamamen nasip kısmet ben de hayırlısı diyorum artık
Ben sadece iki defa kan verdim. Sat 21 ocaktı. İlki 152, ikincisi 316 çıktı. Doktor da bir daha vermene gerek yok pazartesi keseyi görürüz dedi. 2 günde bir takip etmediğimden korkuyorum galibaİlk defa gideceğim keseyi görürüm herhalde diye düşünüp gidiyorumhiç öyle korkuya kapılma rabbim ne isterse o olur
Sat 14 Ocak ama 1 hafta geç döllenme benim sanırım :)Sat kaçtı sizin acaba, aynı gibiyiz ondan sordum
Benimde 22 ocakta yakınmışız o zaman bende iki kere verdim 19unda 208, 22sinde 731 çıkmıştı o zaman bende görürüm inşallahBen sadece iki defa kan verdim. Sat 21 ocaktı. İlki 152, ikincisi 316 çıktı. Doktor da bir daha vermene gerek yok pazartesi keseyi görürüz dedi. 2 günde bir takip etmediğimden korkuyorum galibaCumartesi güzel haberlerini bekliyorum
Anladımmm benim 22siydi ama kan tahlilime göre hemşire erken döllenmiştir demiştiSat 14 Ocak ama 1 hafta geç döllenme benim sanırım :)
Görürsün canım bence de, benim tahminime göre 4-5 günlük bir geç döllenme var bende. Senin daha büyümüş olur bebiş, sağ salim görürsün inşallahBenimde 22 ocakta yakınmışız o zaman bende iki kere verdim 19unda 208, 22sinde 731 çıkmıştı o zaman bende görürüm inşallahakışına Bırak bende senden güzel haberler bekliyorum
Bilgi icin tesekkur ederim. Vallahi siz olmasaniz naparim bilmiyorum. Burayi cok seviyorum. Herkesten yeni farkli seyler ogreniyorum. Esimle olasi bir dusuk ihtimaline karsi kimseyi heveslendirip sonradan uzmeyelim diye ilk 3 ay ailemize ve arkadaslarimiza soylememe karari aldik. Hal boyle olunca kimseye de bi sey soramiyorum. Her seyi burda birbirimizle paylastikca ogreniyoruz, ne mutluBunlar çok yüzeysel sağlık ocağı ve devlet hastanesi ücretsiz bakıyor pt ve aptt ye. İğne verilebilmesi için elinizde trombofoli paneli testi olması gerekli. Bu testide fakültelerin genetik bölümü veya özel merkezler yapıyor.
Benim de sat 23 ocak, ben keseyi gordum. Cuma gunu tekrar gidicem icinde bebek gorunecek mi acaba diye merakliyim. Ama kalp atisi icin erken sanirim onun icin 2-3 hafta sonra gel der.Benimde 22 ocakta yakınmışız o zaman bende iki kere verdim 19unda 208, 22sinde 731 çıkmıştı o zaman bende görürüm inşallahakışına Bırak bende senden güzel haberler bekliyorum
Bence acile gidin. Daha önce gebeyken benim de başıma gelmişti. Gebelerin de içebileceği tek kullanımlık bir ilaç vermişti dr.Kızlar benim idrarda yanmam başladı hamilelik öncesi evliligimin basından beri cok müsaitim zaten idrar yolu enfeksiyonuna. Muhtemelen şuan öyleyim. Devlet hastanesinde asla randevu yok özelde kendi doktorumun randevusuna daha 6 gün var. Acile gitsem ilac yazsa korkumdan icemiycem doktoruma sormadigim için. Tlf falan da yok. Hamile olup evde idrar yolu enfeksiyonunu hafifleten bildiginiz bisey var mi? (Maydonoz kekik tüketmiyorum)
İnan en iyisini yapıyorsun söylememekle her kafadan bir ses çıkıyor. İnsan olur olmadık her şeyi kafaya takıyor sonra. Evet büyüklerimizin de kendince tecrübeleri elbetteki var ama onların zamanında olan teknoloji ile bizim zamanımızda olan teknoloji arasında uçurum var. Onlara sorsak folik asit bile gereksiz halbuki son verilere göre çok çok önemli. Geçen gün burada folbiolun zararlı olduğunu yazmıştı bir üyemiz evet genele bakarsak hakkı var lakin benim gibi mthfr geninde heterozigot veyahut homozigot var ise folbiol kullanmak zorunda çünkü o gen direkr olarak folat eksikliğine bağlı 12 haftaya kadar folbiole muhtacız. Çok eksik ve kirli bilgi var internette. İyisimi herkes testlerine göre doktorunun dediğine kulak vermeli. Sağlıklı doğum nasip etsin Allah herkese. Stres en büyük zarar bu süreçte olabildiğince pozitif düşünmeli elimizden geleni yapıp Allaha emanet etmeli..Bilgi icin tesekkur ederim. Vallahi siz olmasaniz naparim bilmiyorum. Burayi cok seviyorum. Herkesten yeni farkli seyler ogreniyorum. Esimle olasi bir dusuk ihtimaline karsi kimseyi heveslendirip sonradan uzmeyelim diye ilk 3 ay ailemize ve arkadaslarimiza soylememe karari aldik. Hal boyle olunca kimseye de bi sey soramiyorum. Her seyi burda birbirimizle paylastikca ogreniyoruz, ne mutlu
Insallah siz de haftaya kalp atisini duyarsiniz6 martta