- Konu Sahibi kediannesibiri
- #3.241
İnşallah Allahın izniyle hepimiz sağlıkla alalım yavrularımızı kucağımızaInsallah siz de haftaya kalp atisini duyarsiniz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İnşallah Allahın izniyle hepimiz sağlıkla alalım yavrularımızı kucağımızaInsallah siz de haftaya kalp atisini duyarsiniz
Yaptigim test nedir peki neye yariyor? bende arkadas arastirdi ondan dedi gruba yazdi sandim oda bilmiyormus, yer yakin diye bende arastirmadan acelecilik var bende gittim hemen bosa yaptirmis oldugum test mi olduYaa sağlık olsun ama aklınızda bulunsun devlette kadın doğum ve dahiliye bu testi yapıyor bi çok kez bakımıştı bana. Koagülasyon testi olarak geçiyor genel adı bunu dediğinizde pt,inr ve aptt ye bakılıyor.
Ay evet şimdi eski kan sonuçlarına baktım bana da bakılmış bunlar hamileykenYaa sağlık olsun ama aklınızda bulunsun devlette kadın doğum ve dahiliye bu testi yapıyor bi çok kez bakımıştı bana. Koagülasyon testi olarak geçiyor genel adı bunu dediğinizde pt,inr ve aptt ye bakılıyor.
Oda pıhtılaşma ile ilgili bir test ama suyu az içtiğiniz bir zaman diliminde oldu diyelim ona göre bile oynama gösterebilir. Trombofoli paneli direkt genetik değişkenlik göstermeyen testtir bu testi yapaŕken eşlerimizden ve bizden ayrıca kromozom testi istenir hatta genelde.Yaptigim
Yaptigim test nedir peki neye yariyor? bende arkadas arastirdi ondan dedi gruba yazdi sandim oda bilmiyormus, yer yakin diye bende arastirmadan acelecilik var bende gittim hemen bosa yaptirmis oldugum test mi oldu
Sana bisey soracagim doktoruma desem bana kan sulandirici ilac icin verirmi acaba yasim var 1 kaybim var herseyden pipiriklendim acikcasi kayiplarda hep pihtilasmadan kan sulandirici verince is halloluyor anladigim kadariylaOda pıhtılaşma ile ilgili bir test ama suyu az içtiğiniz bir zaman diliminde oldu diyelim ona göre bile oynama gösterebilir. Trombofoli paneli direkt genetik değişkenlik göstermeyen testtir bu testi yapaŕken eşlerimizden ve bizden ayrıca kromozom testi istenir hatta genelde.
Geçen gebeliğimde bebeğin otopsisine bakıldı. Kromozom anomalisi görülmedi çok şükür kız bebekmiş duyunca çok ağlamıştım doktor bunun üzerine ya pıhtılaşma sorunudur ya da nöral tüp defekti olabilir dedi. O yüzden kan sulandırıcı ve yüksek doz folik asit verdi . Protokol böyle uygulanıyor. Gelişimi durmuşsa bu 3 şeyden biri olmuştur diyorlarSana bisey soracagim doktoruma desem bana kan sulandirici ilac icin verirmi acaba yasim var 1 kaybim var herseyden pipiriklendim acikcasi kayiplarda hep pihtilasmadan kan sulandirici verince is halloluyor anladigim kadariyla
Bebeğe kromozom analizi yaptırdınız mıSana bisey soracagim doktoruma desem bana kan sulandirici ilac icin verirmi acaba yasim var 1 kaybim var herseyden pipiriklendim acikcasi kayiplarda hep pihtilasmadan kan sulandirici verince is halloluyor anladigim kadariyla
Aslında yaş ve önceki kayıp nedeniyle verebilir ama önceki kaybınızın nedeni neydi gelişim geriliği kalp durması olunca genelde veriliyor kan sulandırıcıSana bisey soracagim doktoruma desem bana kan sulandirici ilac icin verirmi acaba yasim var 1 kaybim var herseyden pipiriklendim acikcasi kayiplarda hep pihtilasmadan kan sulandirici verince is halloluyor anladigim kadariyla
Benimde bakildi bebegin bisey cikmadi gelisimi durdu ben kalp atisini duymaya gittimde gelisimi durmustu kurtaj oldu bebege baktilar temiz cikti ben doktoruma diyeyim ozaman vermesinde herhangi bisey yoksa kullaniyim neolacakkki tup bebektw kullandim okadar gelisimi durdu genetige gitmedim arastirmadik kendimle esimi 2 kayiplardan sonraymis ve bu bebegim 7 yil sonra kendiliginden geldi tup bebek icin hazirlik yapiyordum Allah in mucizesi bana ondan panigim acikcasiGeçen gebeliğimde bebeğin otopsisine bakıldı. Kromozom anomalisi görülmedi çok şükür kız bebekmiş duyunca çok ağlamıştım doktor bunun üzerine ya pıhtılaşma sorunudur ya da nöral tüp defekti olabilir dedi. O yüzden kan sulandırıcı ve yüksek doz folik asit verdi . Protokol böyle uygulanıyor. Gelişimi durmuşsa bu 3 şeyden biri olmuştur diyorlar
Gelisim geriligi oldu kalbi duyamadik canim ya tup bebekti kan sulandirici herseyi vermislerdi embriyomuzda yoktu zaten 2 taneydi 2 sinide koydu hoca 3 gun embriyosuydu sonra gerekli onlemleri aldi doktor herseyi verdiAslında yaş ve önceki kayıp nedeniyle verebilir ama önceki kaybınızın nedeni neydi gelişim geriliği kalp durması olunca genelde veriliyor kan sulandırıcı
Mesaj alma özelliğin devre dışı geri cevap veremedim ordan bence bir perinatolog bulup onla ilerle kesinlikle çünkü bukadar mucize bir bebişten söz ediyorsun riske atmaya gerek yok her şey nasip ama elden gelenide yapmak gerek. Yaş faktörü ve önceki kayıp olması seni riskli gebe yapıyor buda perinatolog takibi gerektirir. Perinatologta tahminimce iğne başlayabilirGelisim geriligi oldu kalbi duyamadik canim ya tup bebekti kan sulandirici herseyi vermislerdi embriyomuzda yoktu zaten 2 taneydi 2 sinide koydu hoca 3 gun embriyosuydu sonra gerekli onlemleri aldi doktor herseyi verdi
Evet abartmis biraz 8 9 haftalarda cagirmasi lazim seni riskli haftalar diyeKızlar merhaba 11 Şubat’ta 6+2 de bebeğimin kalp atışını duydum doktor bi sonraki randevuyu 30 Mart’a verdi bu sürede kontrole çağırmadı çok mu uzun süre normali böyle mi acaba ?
Aynen benide 8-9 larda bi daha çağırdı sonra ayda 1 e düşeriz dedi(
Evet abartmis biraz 8 9 haftalarda cagirmasi lazim seni riskli haftalar diye
Bende böyle düşünüyorum kalbini bile zor duyduk bebeğin ve özel hastane gittiğim özel sağlık sigortam var diye sürekli bir şeyleri erteleme peşinde testlern çoğunu ısrarımla yaptı(
Evet abartmis biraz 8 9 haftalarda cagirmasi lazim seni riskli haftalar diye
BUldum canim dedigini arastirdim yarin haber verecek doktor gidecegim bende biliyorum yasayacaksa bebisim yasacak tedbirimi aliyim gerisi Allah tan diyeyim diyorumMesaj alma özelliğin devre dışı geri cevap veremedim ordan bence bir perinatolog bulup onla ilerle kesinlikle çünkü bukadar mucize bir bebişten söz ediyorsun riske atmaya gerek yok her şey nasip ama elden gelenide yapmak gerek. Yaş faktörü ve önceki kayıp olması seni riskli gebe yapıyor buda perinatolog takibi gerektirir. Perinatologta tahminimce iğne başlayabilir
Canim 11 subatta gitmissin seni simdi bir daha cagirmqsi lazimdi sonra 15 20 arasi cagirmasi lazim 15 gunde cagiriyorlar riskli haftalar diye doktor nasil memnunmusunBende böyle düşünüyorum kalbini bile zor duyduk bebeğin ve özel hastane gittiğim özel sağlık sigortam var diye sürekli bir şeyleri erteleme peşinde testlern çoğunu ısrarımla yaptı
Süre çok uzun gerçekten canım hani devlet hastanelerinde bile 10. Haftada kontrole çağırıyor doktorlar neredeyse 2 ay sonra cagirmis seni ve ikili test zamanı falanda geciyo seni çağırdığı tarihte ilginç gerçektenKızlar merhaba 11 Şubat’ta 6+2 de bebeğimin kalp atışını duydum doktor bi sonraki randevuyu 30 Mart’a verdi bu sürede kontrole çağırmadı çok mu uzun süre normali böyle mi acaba ?
Arada bir kere daha çağırsa iyi olurdu tarama testlerine kadar ertelemiş buKızlar merhaba 11 Şubat’ta 6+2 de bebeğimin kalp atışını duydum doktor bi sonraki randevuyu 30 Mart’a verdi bu sürede kontrole çağırmadı çok mu uzun süre normali böyle mi acaba ?
Çok soğuk birisi insanlar tarafından çok övülüyor diye gitmiştim galiba aldanmamak lazım değiştireceğim canım doktoru artıkCanim 11 subatta gitmissin seni simdi bir daha cagirmqsi lazimdi sonra 15 20 arasi cagirmasi lazim 15 gunde cagiriyorlar riskli haftalar diye doktor nasil memnunmusun