- 29 Eylül 2021
- 2.260
- 2.836
-
- Konu Sahibi kediannesibiri
- #3.201
Yarin kac haftalik hic umutsuzluga kapilma.guzel haberler alacaksin o risk bizlerdede var baksana duydukla bitmiyormus dogana kadar hep risk var Allah nasip ederse nasip edecek etmezse hersey bahane olacak olmamasina nekadar uzulsekte caresine baksakta onlemde alsakta bizlerin elinde degil gebelik ben onu anladimTeşekkür ederim ben de yarın gidicem kalp atışını duyamazsak büyük ihtimalle sonlandırılacak pıhtılaşma olduğu için mi kalbi atmiyo diye merak ettim ben de
Ya ne kadsr aci 22 haftada cok buyuk olmus ya cok uzucu buyuk sok sonra neoldu peki bir dahaEvet daha önce 22 haftalıkken kalp durması olduğu için bebeğimde bendende istedi doktor. Sonucum normal çıktı. Trombofili paneli ismi. Kanının pıhtılaşmaya yatkın olup olmadığına bakılıyor. Bazı doktorlar buna gerek duymadan direk kan sulandırıcı başlıyorlar. Doktordan doktora değişiyor hep.
Naptiniz, doktora ne zaman gideceksiniz?Haftaya doktora gideceğim inşallah bakalım belki bir şey görürüz
Sonraki kontrolunuz ne zaman?Benim doktorum kese 1.5-2cm olduğunda kalp atışı duyuluyor dedi. Ben ilk 4+5de (yukarıda günü yanlış yazmışım) boş kese gördüm 5+2de de kesenin içinde minicik nokta kadar bebeği gördük
Anneden alınan örnek ile pıhtılaşma sorunlarına bakılıyor genetik anlamda ben 11 li Trombofili paneli baktırdım sadece benden kan alindi . Esinden ve senden alınanlar kromozom analizi için olanlar ama evet doktor yönlendirmesi olmadan bakılmıyorBunlar normal kanın pihtilämasiyla ilgili testler genetik testleri anne ve babadan alınan kan örnekleriyle hamilelikte bebekte pıhtılaşma olusup olusmama riski olarak bakıyorlar
Mthfr, faktör v , iki tane daha var isimlerini hatırlayamıyorum yani genetik testi
Geçen sene olmuştu. Kendime biraz zaman verdim. Şimdi 5 haftalık hamileyim cumartesi kalp atışı için gidicez bakalım hayırlısı olsun. İnsan çok korkulu oluyor kötü bir şey yaşadıktan sonraYa ne kadsr aci 22 haftada cok buyuk olmus ya cok uzucu buyuk sok sonra neoldu peki bir daha
Cumartesi gideceğiz, umarım bir şeyler görürüzNaptiniz, doktora ne zaman gideceksiniz?
5 haftada duyuluyor mu?Geçen sene olmuştu. Kendime biraz zaman verdim. Şimdi 5 haftalık hamileyim cumartesi kalp atışı için gidicez bakalım hayırlısı olsun. İnsan çok korkulu oluyor kötü bir şey yaşadıktan sonra
Trombofili panelinizde ne çıktı peki. Heterozigot olanlara normal dedi benim doktorum kan sulandırıcı kullanmama gerek yokmuşAnneden alınan örnek ile pıhtılaşma sorunlarına bakılıyor genetik anlamda ben 11 li Trombofili paneli baktırdım sadece benden kan alindi . Esinden ve senden alınanlar kromozom analizi için olanlar ama evet doktor yönlendirmesi olmadan bakılmıyor
Maşallah, fetal dna nedir?Kızlar doktora gittim hersey yolunda bebisko da iyibir sonraki kontrol bir ay sonra kısmetse fetal dna yaptırmamı önerdi . Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda .
Bende sürekli unutuyorum sabah uyandığımda pat diye kalkıyorum. Sonradan aklıma geliyorbende hamile olduğumu gün içinde unutuyorum :)
Canım seni çok iyi anlıyorum bende 19 haftalıkken kaybettim. Süreç zor ve sancılı ama Allah büyük bende sende hamileyiz biraz stresli olması normal yaşadıklarımız çok zor çünkü ama Allaha dua edip sağlık ve kolaylıkla kucağımıza almayı nasip etsin insallahGeçen sene olmuştu. Kendime biraz zaman verdim. Şimdi 5 haftalık hamileyim cumartesi kalp atışı için gidicez bakalım hayırlısı olsun. İnsan çok korkulu oluyor kötü bir şey yaşadıktan sonra
Cumartesi 6 haftalık olucam bakalım belki duyulur belki yine bir hafta daha beklemem gerekicek5 haftada duyuluyor mu?
Bunlar çok yüzeysel sağlık ocağı ve devlet hastanesi ücretsiz bakıyor pt ve aptt ye. İğne verilebilmesi için elinizde trombofoli paneli testi olması gerekli. Bu testide fakültelerin genetik bölümü veya özel merkezler yapıyor.Pihtilasma testi diye baktim ben, PT ve aPTT olarak iki test yapiliyor ikisi toplam 785tl dediler bana.
Genetiğine baktırıyorsun . Kan verip bebekte genetik bir sorun olup olmayacağına bakılan bi yandan da cinsiyeti de söyleyen bir testMaşallah, fetal dna nedir?
Amiin canım benim inşallah burdaki herkesle birlikte kucağımıza alırız yavrularımızıCanım seni çok iyi anlıyorum bende 19 haftalıkken kaybettim. Süreç zor ve sancılı ama Allah büyük bende sende hamileyiz biraz stresli olması normal yaşadıklarımız çok zor çünkü ama Allaha dua edip sağlık ve kolaylıkla kucağımıza almayı nasip etsin insallah
Hadiya saglik ocaklari yapiyor mu ben arastirmadan 785 tl cikti cebimdenBunlar çok yüzeysel sağlık ocağı ve devlet hastanesi ücretsiz bakıyor pt ve aptt ye. İğne verilebilmesi için elinizde trombofoli paneli testi olması gerekli. Bu testide fakültelerin genetik bölümü veya özel merkezler yapıyor.
Canım keseyi görmeye mi? Ben de pazartesi gideceğim inşallah ama içimde bir korku varCumartesi gideceğiz, umarım bir şeyler görürüz
Yarın 6+5 kadar büyümüş olması gerekiyo.evet canım tamamen nasip kısmet ben de hayırlısı diyorum artıkYarin kac haftalik hic umutsuzluga kapilma.guzel haberler alacaksin o risk bizlerdede var baksana duydukla bitmiyormus dogana kadar hep risk var Allah nasip ederse nasip edecek etmezse hersey bahane olacak olmamasina nekadar uzulsekte caresine baksakta onlemde alsakta bizlerin elinde degil gebelik ben onu anladim