- 22 Mart 2024
- 36
- 44
-
- Konu Sahibi kediannesibiri
- #30.901
Bir diğer zararı sürekli silikon ucu yıka et uğraştırıyor, ben mamajoo nunkini kullanmıştım bu arada, gayet iyiydi. Güzel tarafı bebek anne sütü alıyor ve emiyor. Ne kadar erken bıraktırırsanoz o kadar iyi, alışınca bırakmıyorlarmış, biberonun ucuyla benzer şey. Moralinizi hiç bozmayın pes etmeyin, ben 2 ayrı emzirme danışmanına gittim, 1.si bebek çok dirençli silikonu bırakmaz dedi zorlamadı, sonraki gittiğim ters kucaklama ile tutturdu.Ben de 5.günden itibaren emzirdim,meme ucum yara olup kabuk bağlayınca bebiş reddetti. 18.günde emzirme danışmanına giderek bıraktım. Zararı gaz yutuyor ve yeterli ememiyor, emmek için güç harcıyor, vakit geçmeden destek alın.
Hipp organik combioticKızlar mamalarda daha çok ya da daha az gaz yapan olarak sınıflandırma var mı sizce . Aptamil kullanıyoruz aşırı gaz yapiyor ,sürekli agliyor bebeğim. Siz neler kullaniyorsunuz
Yetersiz beslendiğini nasıl anlıyordunuz siz ? Ben her emzirmeden sonra silikona bakıyorum içi süt dolu oluyor doyuyodur diye düşünüyodum aslında :/ ağlamaz mı yetersiz beslense açlıktan ağlamıyor da öyleSilikonla çok daha fazla güç harcayarak emiç yapıyor, bir engelin arkasından emdiğini düşünün. Silikon uç hem gaz yapıyor hem de yetersiz beslenmesine sebep oluyor. Eğer şartlar elveriyorsa silikonu bir an öncr bırakın, bebiş alışınca memeye dönmek istemiyor. 5.gün silikona başladım 18.gün emzirme danışmanının desteğiyle bıraktırdım, ama bebiş baya bi kavga etti onu söyleyeyim.
Sürekli emme döngüsü yaşıyorduk, doyamadığından ağlıyordu sürekli. Mama veya sağdığım sütü verince rahatlıyordu. Memeden huzurlu ayrılmıyorduYetersiz beslendiğini nasıl anlıyordunuz siz ? Ben her emzirmeden sonra silikona bakıyorum içi süt dolu oluyor doyuyodur diye düşünüyodum aslında :/ ağlamaz mı yetersiz beslense açlıktan ağlamıyor da öyle
Canım Almanya’da normal doğumdan 6-8 hafta sonra sezaryenden de 8-12 hafta sonra pelvik taban, sırt ve karın kasları için önerdikleri bir egzersiz kursu var. Ama belki özel bir durum olabilir bir doktoruna sormanda fayda olabilir.Kızlar doğum sonrası egzersiz yapmaya ne zaman başlanır? Sizin takip ettiğiniz, yapıp memnun kaldığınız bir video vs varsa paylaşırmısınız?
Bizim gobegimiz 1 haftalıkken düştü ertesi gün yeşilimsi bı akinti vardı zibina bulasiyordu devamlı hatta kötü koku da başlamıştı kan da oluyordu çocuk Dr götürdük gümüş nitratla yakıyor sonra kesiliyor göbek bakım kiti deki spreyi pamuğa bol bol sık üzerine koy biz öyle geçirdik 28 günlük olduk 10 gündür falan tamameň normal artıkKizlar bebegimin kordonu bi kac gun once düşmüştü bu sabah hafif kurumus kan kalintilari vardi yasayan var mi aranizda boyle bi durumEki Görüntüle 3497968
Hastaneden geldiğimiz gün yıkadım benKızlar bebeğimin göbeği 5. Gün düştü. 8. Gün doktor kontrolünde daha tam kurumamış sarı sızıntı var birkaç gün banyo yaptırmayın dedi doktor. Alkollü tek kullanımlık bezler verdi. Her alt açmada 10 saniye falan göbek deliğin içinde tutun dedi. Neyse 5 gündür falan da öyle yapıyorum. Hala banyo yaptırmadım. Hala da her alkollü pamukla sildiğimde hafif sarı akıntı oluyor. Sizde böyle bi durum oldu mu buna rağmen banyo yaptırdınız mı? 13 günlük oldu koktu bebeğim
Az beslendiginden oluyormuş bol bol emzirin günde bir iki takviye mama da verebilirsiniz geçiyor sonra bizimde iki üç gün böyleydi idrar da kristallenme oluyor MuşKanlı idrar deil gibi geldi bana acık turuncu renginde persembe randevum var bakayım tekrarlanırsa yarın giderim.5. günlük şuan yazmışım 5 günlük yazacağım yerde kafalar leylaa
Günlük 20-30 arası alması gerekiyor canım alt sınırdan almış4 günde 80 gr almış kızlar düşük mü sizce
olmadı öyle yapayım şimdilik günde 1 kere vereyimAz beslendiginden oluyormuş bol bol emzirin günde bir iki takviye mama da verebilirsiniz geçiyor sonra bizimde iki üç gün böyleydi idrar da kristallenme oluyor Muş
2-3 saatte bir bez değişimi yaptığımızı düşünürsek en az 6-7Çişli bez sayısı kaç olmalı kızlar bebeğim 4 günlük 5 gün oluyor doğum yapalı
Günde 20-30 gr normal diye biliyorum4 günde 80 gr almış kızlar düşük mü sizce
Canım rabbim kolaylık versin, sabırda versin. Hamileliğini de hep böyle sorunlarla geçirdin. Eşini tanımıyorum yorum yapma hakkına da sahip değilim o yüzden sadece dua edebilirim umarım daha anlayışlı hoşgörülü olur sana karşıDün ailesine yemeğe gitmedim diye neler etti ben açıdan kivraniyorum.onun. Yaptığına bak zorla beni bunalıma itecek gece ir tır titredim snra 3 kere kıyafet degstim çok terledim gecede ne geldi baktinhic bişe
Bir anda uyanıyorsa muhtemelen gaz sancısındandir benim bebişe de oluyordu. Memeden ayrıldıktan sonra gazını çıkarmayı 10-15 dk deneyin daha da çıkmazsa internette masajlar var onlari deneyebilirsiniz. Ama daha 5 günlükmuş hani onu rahatsız edicek seviyede gaz sancısı olmaz diye düşünüyorum yine de siz yilmadan deneyin. Çok güçlü bir anne olduğunuza eminimBebeğimi bu gece neredeyse 2 saat emzirdim uyuyor her seferinde tam yatakta iken bi rahatsızlıkla uyanıyor. Emzirdikten sonra gazını çıkarmayı beceremiyorum. Benim yüzümden mi oluyor ya da sütüm mü yetersiz nedir anlamadım sinirlerim yıprandı kendimi depresyona doğru gider görüyorum
Evet internette de 6 hafta sonra başlayabilirsiniz diyor. Lohusalıgin bitmesi gerekiyor demekki. Birkaç video buldum internette, onlarla başlarım artık.Canım Almanya’da normal doğumdan 6-8 hafta sonra sezaryenden de 8-12 hafta sonra pelvik taban, sırt ve karın kasları için önerdikleri bir egzersiz kursu var. Ama belki özel bir durum olabilir bir doktoruna sormanda fayda olabilir.
Çok sağolun ne masajlar yaptık yine de olmadı o zaman aç bu çocuk her öğün 60 cc olmuyor bendeBir anda uyanıyorsa muhtemelen gaz sancısındandir benim bebişe de oluyordu. Memeden ayrıldıktan sonra gazını çıkarmayı 10-15 dk deneyin daha da çıkmazsa internette masajlar var onlari deneyebilirsiniz. Ama daha 5 günlükmuş hani onu rahatsız edicek seviyede gaz sancısı olmaz diye düşünüyorum yine de siz yilmadan deneyin. Çok güçlü bir anne olduğunuza eminim