-
- Konu Sahibi kediannesibiri
- #30.901
olmadı öyle yapayım şimdilik günde 1 kere vereyimAz beslendiginden oluyormuş bol bol emzirin günde bir iki takviye mama da verebilirsiniz geçiyor sonra bizimde iki üç gün böyleydi idrar da kristallenme oluyor Muş
2-3 saatte bir bez değişimi yaptığımızı düşünürsek en az 6-7Çişli bez sayısı kaç olmalı kızlar bebeğim 4 günlük 5 gün oluyor doğum yapalı
Günde 20-30 gr normal diye biliyorum4 günde 80 gr almış kızlar düşük mü sizce
Canım rabbim kolaylık versin, sabırda versin. Hamileliğini de hep böyle sorunlarla geçirdin. Eşini tanımıyorum yorum yapma hakkına da sahip değilim o yüzden sadece dua edebilirim umarım daha anlayışlı hoşgörülü olur sana karşıDün ailesine yemeğe gitmedim diye neler etti ben açıdan kivraniyorum.onun. Yaptığına bak zorla beni bunalıma itecek gece ir tır titredim snra 3 kere kıyafet degstim çok terledim gecede ne geldi baktinhic bişe
Bir anda uyanıyorsa muhtemelen gaz sancısındandir benim bebişe de oluyordu. Memeden ayrıldıktan sonra gazını çıkarmayı 10-15 dk deneyin daha da çıkmazsa internette masajlar var onlari deneyebilirsiniz. Ama daha 5 günlükmuş hani onu rahatsız edicek seviyede gaz sancısı olmaz diye düşünüyorum yine de siz yilmadan deneyin. Çok güçlü bir anne olduğunuza eminimBebeğimi bu gece neredeyse 2 saat emzirdim uyuyor her seferinde tam yatakta iken bi rahatsızlıkla uyanıyor. Emzirdikten sonra gazını çıkarmayı beceremiyorum. Benim yüzümden mi oluyor ya da sütüm mü yetersiz nedir anlamadım sinirlerim yıprandı kendimi depresyona doğru gider görüyorum
Evet internette de 6 hafta sonra başlayabilirsiniz diyor. Lohusalıgin bitmesi gerekiyor demekki. Birkaç video buldum internette, onlarla başlarım artık.Canım Almanya’da normal doğumdan 6-8 hafta sonra sezaryenden de 8-12 hafta sonra pelvik taban, sırt ve karın kasları için önerdikleri bir egzersiz kursu var. Ama belki özel bir durum olabilir bir doktoruna sormanda fayda olabilir.
Çok sağolun ne masajlar yaptık yine de olmadı o zaman aç bu çocuk her öğün 60 cc olmuyor bendeBir anda uyanıyorsa muhtemelen gaz sancısındandir benim bebişe de oluyordu. Memeden ayrıldıktan sonra gazını çıkarmayı 10-15 dk deneyin daha da çıkmazsa internette masajlar var onlari deneyebilirsiniz. Ama daha 5 günlükmuş hani onu rahatsız edicek seviyede gaz sancısı olmaz diye düşünüyorum yine de siz yilmadan deneyin. Çok güçlü bir anne olduğunuza eminim
Açlıktan da bacaklarını karnına çekerek ağlar mıBir anda uyanıyorsa muhtemelen gaz sancısındandir benim bebişe de oluyordu. Memeden ayrıldıktan sonra gazını çıkarmayı 10-15 dk deneyin daha da çıkmazsa internette masajlar var onlari deneyebilirsiniz. Ama daha 5 günlükmuş hani onu rahatsız edicek seviyede gaz sancısı olmaz diye düşünüyorum yine de siz yilmadan deneyin. Çok güçlü bir anne olduğunuza eminim
Acaba dış dünyaya henüz adapte olamadığı için güvenli gördüğü anne memesinden ayrılmak mı istemiyorBebeğimi bu gece neredeyse 2 saat emzirdim uyuyor her seferinde tam yatakta iken bi rahatsızlıkla uyanıyor. Emzirdikten sonra gazını çıkarmayı beceremiyorum. Benim yüzümden mi oluyor ya da sütüm mü yetersiz nedir anlamadım sinirlerim yıprandı kendimi depresyona doğru gider görüyorum
Sütüm gelmiyor olabilir mi sizce şimdi sağım yapmaya başladım ama çok iyi çıkmadıAcaba dış dünyaya henüz adapte olamadığı için güvenli gördüğü anne memesinden ayrılmak mı istemiyorGaz için erken gibi geldi bana da ama her çocuk farklıdır tabi ona da kesin bişey diyemem
Hiç bilmiyorum bende yeni anneyimAçlıktan da bacaklarını karnına çekerek ağlar mı
Ben uyandırmıyorum canım. Kendi istedigi zaman uyanıp emiyor. İlk başlarda uyandirmyi denedim almadı memeyi.Gece bebeğinizi uyandırıyor musunuz 2 saat olunca yoksa kendi uyansın diye mi bekliyorsunuz
Sürekli emme döngüsü yaşıyorduk, doyamadığından ağlıyordu sürekli. Mama veya sağdığım sütü verince rahatlıyordu. Memeden huzurlu ayrılmıyordu
Çok sağolun ne masajlar yaptık yine de olmadı o zaman aç bu çocuk her öğün 60 cc olmuyor bende
Deniyorum ama yok çocuk ağlamaktan kıpkırmızı oluyo.. Silikonla bebeğim yeteri kadar beslenebiliyosa varsın silikonla emsin razıyım dedim artık. Ama karnı doyuyo bence çünkü emzirdikten sonra dolu dolu süt kustu. Gece 1 kere 60 cc mama verdim gerisi hep silikonla emdi uyudu. Silikondan yetersiz besleniyo olsa ağlar illaki heralde yaa. Gündüzleri de 2-3 kere sütümü sağıyorum 30-35 cc cıkıyor onu da veriyorumTers kucaklama ile bebeğin kafasını elinizle kontrol altına alın, diğer elinizle mememin kahverengi kısmını parmaklarınız arasında büzerek sıkıştırın, üzerine süt sürün ya da sıkıştırmadan n süt çıkartın, ağzına süt tadı gelsşm. Bebeğin karnı sizin karnınıza baksın, ağzı memeye baksın, sıkıştırdığınız kahverengi kısmı bebek ağzını kocaman açtığında ağzına tıkın, kafasını elinizle memeye bastırın, kontrol sizde olsun. Ağlayacak çok normal, 5 6 kez zorlayın, pes etmeyin, bir süre sonra kahverengi kısım tükürük olacak, ağız memede kayacak, iyice sinirlenecek, ara ara memeyi silin, süt muhakkak olsun.
Tekrar tekrar deneyin, biraz yorucu oluyor. Kilo alımı iyiyse, çişli nez sayısı yeterliyse doyuyordur, çok da stres yapmayın. Emsin yeter ki nasıl emmek istiyorsa. Ben bıraktıramasaydım mecburen silikona devam edecektim. Kendinizi de yormadan deneyin. Aynı süreçlerden geçtiğim için sizi çok iyi anlıyorum.Deniyorum ama yok çocuk ağlamaktan kıpkırmızı oluyo.. Silikonla bebeğim yeteri kadar beslenebiliyosa varsın silikonla emsin razıyım dedim artık. Ama karnı doyuyo bence çünkü emzirdikten sonra dolu dolu süt kustu. Gece 1 kere 60 cc mama verdim gerisi hep silikonla emdi uyudu. Silikondan yetersiz besleniyo olsa ağlar illaki heralde yaa. Gündüzleri de 2-3 kere sütümü sağıyorum 30-35 cc cıkıyor onu da veriyorum
Evet sıkıntılı süreçler cidden ya psikolojik olarak dwTekrar tekrar deneyin, biraz yorucu oluyor. Kilo alımı iyiyse, çişli nez sayısı yeterliyse doyuyordur, çok da stres yapmayın. Emsin yeter ki nasıl emmek istiyorsa. Ben bıraktıramasaydım mecburen silikona devam edecektim. Kendinizi de yormadan deneyin. Aynı süreçlerden geçtiğim için sizi çok iyi anlıyorum.
Evet sıkıntılı süreçler cidden ya psikolojik olarak dwCanları sağ olsun yeter ki elbet geçer bu zamanlar da diyorum.. Doktor kilo alımını az bulmuştu zaten ona canım sıkılmıştı ama benim bebek çok fazla kaka yapıp kusuyor bu yüzden mi kilo alımı az diye de düşünüyorum
Doktor bu konuda ne diyor? Mama desteği de veriyorsunuz. Bir şekilde toparlayacaktır.Evet sıkıntılı süreçler cidden ya psikolojik olarak dwCanları sağ olsun yeter ki elbet geçer bu zamanlar da diyorum.. Doktor kilo alımını az bulmuştu zaten ona canım sıkılmıştı ama benim bebek çok fazla kaka yapıp kusuyor bu yüzden mi kilo alımı az diye de düşünüyorum bazen