2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    241
aslinda haftalik ya da 3-4 gune bi ölçmek lazim her gun olctugumuzde bazen hic almadigi oluyordu ama sonra duzeliyordu yok yere gerildigimizle kaliyorduk
Evet ya sonra bakıyorum az almış, bu seferde günün her saati ölçüyorum ve üzülüyorum . Çevremde de mama vermem için ısrar edenler var deliriyorum. Öyle kilo alırmış toparlarmış vs. Sinir bozucu . Yani doktor önermedikçe neden mama vereyim ki illa kilo alsın diye

İyi mesailer kızlar bebeğiniz kaç dakika emiyor? Benim bazen bi göğüsü 6-7 dk emip bırakıyor bazen 15 dk bir meme. Yani hiç 2 memeyi uzun uzunn emziremiyorum. Bugün 3 te uyandı gece, sağ mememi 7 dk emzirdim uyudu. Sonra tam ben de yatmıştım ki sol göğsüm taş kesildi birden ve ağrımaya başladı. 4-5 saattir emzirmediğimi fark ettim kalktım 20 dk sağdım. 7 dk falan sırf ön süt geldi. 20 dknın sonunda 1/3ü ön süt 2/3ü sonsüt gibiydi renk olarak. Yani bu bebe hep kısa kısa emip çabuk acıkıyor. Benim hep ön sütümü sağıp mı vermem lazım anlamadım ki. 7 dk emiyorsa nasıl son süte ulaşacak? Sizler nasıl yapıyorsunuz bir yardımcı olabilir misiniz

Ön sütü 2 dak önden sağın yeter. Bebeği uzun emzirin diyorlar. Blok emzirme yapıyorum. 2, 3 saat emzirme aralığı oluyor bazen, o zaman da önsüt durumu yokmuş zaten, karışık almaya devam ediyormuş. Gece emzirmesi sütü çoğaltıp yağlandırıyormuş. İhtiyacı oldukça vücudunuz ona uygun üretiyordur. Çekişi güçlendikçe de az kalıyor memede. Bence alıyordur son sütü de diğer emişinde. İlla çok takarsan önden biraz elinle sağ demişti. O kadar çabuk ulaşıyormuş bebek yağlı süte. Makinenin sağdığı gibi olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…