- 18 Ağustos 2022
- 2.098
- 2.964
- 63
- Konu Sahibi kediannesibiri
- #31.941
Çok şey var bebekle alakalı. Hatta canlı yayınlar kaydoluyor sonra tekrar izleyebilirsiniz. İlkadımlarım uygulamanın adıİşe yaradığını hissediyor musunuz ? Ne gibi şeyler var
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok şey var bebekle alakalı. Hatta canlı yayınlar kaydoluyor sonra tekrar izleyebilirsiniz. İlkadımlarım uygulamanın adıİşe yaradığını hissediyor musunuz ? Ne gibi şeyler var
Günde Kaç gr alıyor yaklaşıkBize arkadas verdi tartiyi kilo alimimiz sinirda hep mama da veriyoruz ama az vermeye calisiyoruz.
30 u bulamıyoz pek 20-25 arasi geneldeGünde Kaç gr alıyor yaklaşık
Bence bu da iyi . Bizimki bazen 10 oluyor. Genelde uykusu az olan günlerde az alıyor30 u bulamıyoz pek 20-25 arasi genelde
aslinda haftalik ya da 3-4 gune bi ölçmek lazim her gun olctugumuzde bazen hic almadigi oluyordu ama sonra duzeliyordu yok yere gerildigimizle kaliyordukBence bu da iyi . Bizimki bazen 10 oluyor. Genelde uykusu az olan günlerde az alıyor
Evet ya sonra bakıyorum az almış, bu seferde günün her saati ölçüyorum ve üzülüyorum . Çevremde de mama vermem için ısrar edenler var deliriyorum. Öyle kilo alırmış toparlarmış vs. Sinir bozucu . Yani doktor önermedikçe neden mama vereyim ki illa kilo alsın diyeaslinda haftalik ya da 3-4 gune bi ölçmek lazim her gun olctugumuzde bazen hic almadigi oluyordu ama sonra duzeliyordu yok yere gerildigimizle kaliyorduk
Ön sütü 2 dak önden sağın yeter. Bebeği uzun emzirin diyorlar. Blok emzirme yapıyorum. 2, 3 saat emzirme aralığı oluyor bazen, o zaman da önsüt durumu yokmuş zaten, karışık almaya devam ediyormuş. Gece emzirmesi sütü çoğaltıp yağlandırıyormuş. İhtiyacı oldukça vücudunuz ona uygun üretiyordur. Çekişi güçlendikçe de az kalıyor memede. Bence alıyordur son sütü de diğer emişinde. İlla çok takarsan önden biraz elinle sağ demişti. O kadar çabuk ulaşıyormuş bebek yağlı süte. Makinenin sağdığı gibi olmuyor.İyi mesailer kızlar bebeğiniz kaç dakika emiyor? Benim bazen bi göğüsü 6-7 dk emip bırakıyor bazen 15 dk bir meme. Yani hiç 2 memeyi uzun uzunn emziremiyorum. Bugün 3 te uyandı gece, sağ mememi 7 dk emzirdim uyudu. Sonra tam ben de yatmıştım ki sol göğsüm taş kesildi birden ve ağrımaya başladı. 4-5 saattir emzirmediğimi fark ettim kalktım 20 dk sağdım. 7 dk falan sırf ön süt geldi. 20 dknın sonunda 1/3ü ön süt 2/3ü sonsüt gibiydi renk olarak. Yani bu bebe hep kısa kısa emip çabuk acıkıyor. Benim hep ön sütümü sağıp mı vermem lazım anlamadım ki. 7 dk emiyorsa nasıl son süte ulaşacak? Sizler nasıl yapıyorsunuz bir yardımcı olabilir misiniz
Yok doktor önermediyse baslamayin sonra kendi sütünüz azaliyor ille topalak olcak diye bisey yok gelişimi iyi olsun yeter bebislerimizinEvet ya sonra bakıyorum az almış, bu seferde günün her saati ölçüyorum ve üzülüyorum . Çevremde de mama vermem için ısrar edenler var deliriyorum. Öyle kilo alırmış toparlarmış vs. Sinir bozucu . Yani doktor önermedikçe neden mama vereyim ki illa kilo alsın diye
SürekliSizin bebekler de elini emiyor mu sürekli?
Açlık toklukla alakası yoktur dimi?Sürekli
Dönem yüzünden. 3. Aya giriyoruz. Hala emiyor. Devam edecekmiş oral dönemAçlık yoklukla alakası yoktur dimi?
Ben de o mememi 5 saat falan emzirmemiştim zaten onda niye önden ön süt sonra son süt geldi ki acaba bebeklerin çekişi mi farklı oluyor. İnşallah dediğiniz gibi yapıyordur benimki de ya karnı hep gurul gurul zaten alerjik bağırsaklark sindiremiyor sıvı sıvı yapıyor kakayı, şimdi de acaba bundan mı diye düşünmeye başladımÖn sütü 2 dak önden sağın yeter. Bebeği uzun emzirin diyorlar. Blok emzirme yapıyorum. 2, 3 saat emzirme aralığı oluyor bazen, o zaman da önsüt durumu yokmuş zaten, karışık almaya devam ediyormuş. Gece emzirmesi sütü çoğaltıp yağlandırıyormuş. İhtiyacı oldukça vücudunuz ona uygun üretiyordur. Çekişi güçlendikçe de az kalıyor memede. Bence alıyordur son sütü de diğer emişinde. İlla çok takarsan önden biraz elinle sağ demişti. O kadar çabuk ulaşıyormuş bebek yağlı süte. Makinenin sağdığı gibi olmuyor.
Önsüt laktoz açısından zengin ya eğer laktoz intoleransı varsa ondan olabilir. Biraz önden sağıp emzirebilirsinBen de o mememi 5 saat falan emzirmemiştim zaten onda niye önden ön süt sonra son süt geldi ki acaba bebeklerin çekişi mi farklı oluyor. İnşallah dediğiniz gibi yapıyordur benimki de ya karnı hep gurul gurul zaten alerjik bağırsaklark sindiremiyor sıvı sıvı yapıyor kakayı, şimdi de acaba bundan mı diye düşünmeye başladım
Bizde de var o guruldamalar. Her şeyi düşünüyor insan haklısınız.Ben de o mememi 5 saat falan emzirmemiştim zaten onda niye önden ön süt sonra son süt geldi ki acaba bebeklerin çekişi mi farklı oluyor. İnşallah dediğiniz gibi yapıyordur benimki de ya karnı hep gurul gurul zaten alerjik bağırsaklark sindiremiyor sıvı sıvı yapıyor kakayı, şimdi de acaba bundan mı diye düşünmeye başladım
Sizin doğum tarihi ne zaman? Listede görmedim deDönem yüzünden. 3. Aya giriyoruz. Hala emiyor. Devam edecekmiş oral dönem
Yeni geldim buraya. Normalde 8 ekimdi. 26 eylülde doğdu kızımSizin doğum tarihi ne zaman? Listede görmedim de
Eylül grubundaydım. Burdan da öğrenmeye geldim. Herkes bi deneyim paylaşıyor, bir sürü şey öğreniyorum.Sizin doğum tarihi ne zaman? Listede görmedim de
Ben de hem eylüle hem kasıma bakıyorumEylül grubundaydım. Burdan da öğrenmeye geldim. Herkes bi deneyim paylaşıyor, bir sürü şey öğreniyorum.