• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    116
Merhaba love_story love_story , ağrılarınız geçti mi doktorunuz ne dedi? Ben de bu sabah uyandım göbek deliğimin hemen sağ tarafı ağrıyor dokununca sanki çürümüş gibi acıyor ayakta kalınca yürüyünce artıyor. Apandisit bölgesi değil hemen göbek deliğimin sağ bitişiği 2 cmlik yer
Evet çok şükür geçti rahim büyüyor ve gerildikçe göbeğimizde ağrı olabiliyormuş. Korkulacak bişey yokmuş.☺️

Kızlar detaylı ultrason yaptıran var mı aranızda ? Şu meşhur bebeğin yüzünü üç boyutlu gösterdikleri ultrason mu bu 😍😍

Kızlar detaylı ultrason yaptıran var mı aranızda ? Şu meşhur bebeğin yüzünü üç boyutlu gösterdikleri ultrason mu bu 😍😍
Cuma günü bizim detaylımız nasipse ama bugünkü kontrolde de 3 boyutlu baktı doktorum. Bizim minik yüzünü plasentaya dayamış net görüntü alamadık. Siz de iyi haberler ve güzel görüntüler alırsınız inşallah. 🥰

Ben yaptırdım yaptıralı biraz oldu da aslında genel olarak siyah beyaz bakıyorlar tüm organları vs inceledikten sonra üç boyutlu şekilde gösterdi bir iki şeye daha baktı ve bitti. 3 boyutlu ultrason görselini de verdi 😅 Gitmeden önce çikolata yiyin bebeğin hareket etmesi önemli çünkü her organ için doğru açı gerekiyor twk tek hepsine bakıyorlar 🥰 bir kez de özelde kontrole gittiğimde en son 3 boyutlu şekilde ultrason fotoğrafı verdiler.

Merhaba,
Nasıl sağlıklı olacaksa öyle olsun öncelikle, vajinanın sezaryeni çok da önemli değil aslında, önemli olan anne ve bebeğin sağlığı.
Benim bir vajinal bir sezaryen doğumum var, merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim.
Vajinal doğumda doğum sonrası vajinada sarkma genişleme vs oluyor diyenler var. kimisinin eski haline geliyormuş ama kimisi gelmiyormuş. beni biraz bu da düşündürüyor açıkçası. insanlar bu sefer estetik ameliyatı oluyormuş.
böyle bir şey var mı acaba :(

Merhabalar aranızda doktoru vajinal ve sezeryan doğum hakkında bilgi veren var mı benim ki biraz bilgilendirdi ilerleyen zamanlarda detaylı konuşuruz dedi ama sanki sezaryene daha sıcak bakıyor gibi geldi bana
Benim ki hiçbir şey söylemedi açıkçası. Ben de çok merak ediyorum doktorun ne istediğini.... ama erken daha diye soradım. bazen instagramında doğum anlarını paylaşıyor ama genelde sezaryen görüyorum.

Bir de en son kontrolümde doğumumun ramazan bayramından sonrasına denk geldiğini ve biraz endişeli olduğumu söylemiştim. ya bayrama denk gelirse ve siz olmazsanız ne yaparım gibisinden. o da bu bayram kendisinin nöbetçi olduğunu söylemişti ve biraz da rahatlamama sebep olmuştu. sizlerin de aklında bulunsun bence. bunu da bir doktorunuzla konuşun.

Kızlar bir soru daha sormak istiyorum.
25+5 olduğum gün uçakla kısa mesafe gideceğim. herhangi bir sıkıntı yok ama biliyorsunuz ki 28.haftadan sonra doktor izni gerekiyor. Fakat yine de benim kaç haftalık olduğumu nereden bilecekler ki. ben 25teyim desem bile uçuş ekibi inanmayabilir. bu yüzden yine de bir rapor vs almam gerekir mi? prosedür nasıl işliyor bilen var mı?

Vajinal doğumda doğum sonrası vajinada sarkma genişleme vs oluyor diyenler var. kimisinin eski haline geliyormuş ama kimisi gelmiyormuş. beni biraz bu da düşündürüyor açıkçası. insanlar bu sefer estetik ameliyatı oluyormuş.
böyle bir şey var mı acaba :KK43:
Benim doktorum son gidişimde beni şaşırttı açıkçası. “Sezeryanci” diyolar zaten herkese o da o lakaba sahip biriydi zaten biliyordum :D sezeryan doktorun çok işine geliyor parası yüksek doğum saati günü belli kendi de dikmiyor bebeği alıp çıkıyor çok rahat. O nedenle beni sezeryane ikna eder gibi bi hali vardı üstelk kendisinde de doğurmayacağım ona rağmen çok övdü sezeryani. Rahat olur bebek için, 40larında çiş kaçırma yaşayabilirsin normal yaparsan, sarkabilir çirkinleşebilir vsvs çok şey saydı ama olmayadabilir yani :D avantajı da çok normal doğumun ama kimse saymıyor. İkisi için de fiziken uygun olduğumu söyledi tabi ama çok yönlendirme yaptı. Normal doğum için müsaitsem neden sezeryane yönlendiriyor kendisi için yönlendiriyor gibi düşündüm

Benim doktorum son gidişimde beni şaşırttı açıkçası. “Sezeryanci” diyolar zaten herkese o da o lakaba sahip biriydi zaten biliyordum :KK70: sezeryan doktorun çok işine geliyor parası yüksek doğum saati günü belli kendi de dikmiyor bebeği alıp çıkıyor çok rahat. O nedenle beni sezeryane ikna eder gibi bi hali vardı üstelk kendisinde de doğurmayacağım ona rağmen çok övdü sezeryani. Rahat olur bebek için, 40larında çiş kaçırma yaşayabilirsin normal yaparsan, sarkabilir çirkinleşebilir vsvs çok şey saydı ama olmayadabilir yani :KK70: avantajı da çok normal doğumun ama kimse saymıyor. İkisi için de fiziken uygun olduğumu söyledi tabi ama çok yönlendirme yaptı. Normal doğum için müsaitsem neden sezeryane yönlendiriyor kendisi için yönlendiriyor gibi düşündüm
Başta bana müsait değilsin vücut olarak sezaryen olacaksın dedi sezaryenci doktorum Kimseyi endişelendirmek istemem bebekten bebeğe de değişir tabiki ama benim normal doğan bebeğim sezaryen olan bebeklere göre daha güzel gelişip daha az hastalandı
Sezaryenlilerin her birinde bir problem vardı
çevremde aynı anda doğum yaptığım arkadaşlarda
Vajinismustum ben doğumdan sonrada geçmiş sayılmaz hiçbir değişiklik yaşamadım ne görüntüde ne iç kısımda genişleme sarkma vs doğum bittikten sonra manken gibi dolaşıyordum tüm ağrılarım son buldu karnım indi hareket kısıtlılığı yok dikişler var ama idare edilir düzeyde
Okadar rahatladımki ve iyiki normal doğurdum dedim ki neden doktorlar illa sezaryenci anlamıyorum bende normal doğum yanlısı değildim mecburiyetten doğurdum geç kaldık sezaryen e ama sağlığınız el veriyorsa denemenizi tavsiye ederim

Benim doktorum son gidişimde beni şaşırttı açıkçası. “Sezeryanci” diyolar zaten herkese o da o lakaba sahip biriydi zaten biliyordum :KK70: sezeryan doktorun çok işine geliyor parası yüksek doğum saati günü belli kendi de dikmiyor bebeği alıp çıkıyor çok rahat. O nedenle beni sezeryane ikna eder gibi bi hali vardı üstelk kendisinde de doğurmayacağım ona rağmen çok övdü sezeryani. Rahat olur bebek için, 40larında çiş kaçırma yaşayabilirsin normal yaparsan, sarkabilir çirkinleşebilir vsvs çok şey saydı ama olmayadabilir yani :KK70: avantajı da çok normal doğumun ama kimse saymıyor. İkisi için de fiziken uygun olduğumu söyledi tabi ama çok yönlendirme yaptı. Normal doğum için müsaitsem neden sezeryane yönlendiriyor kendisi için yönlendiriyor gibi düşündüm
Ay benim aklım almıyor açıkçası ya. Elbette en iyisi neyse o olsun fakat yıllardır atalarımız sezaryen bilmezmiş çatır çatır doğurmuş. Teknoloji ilerledi her alanda her şey kolaylaştı. Sezaryen de böyle bir kolaylık mı yoksa aslında işin içine sağlık girdiği için yine de soru işaretleri olan bir konu mu? Normal doğurabilecekken ileride ya bir sorunum olursa diye düşünüp sezaryen olup en azından ileride bir problem olmayacak diyebiliyor muyuz? Bu daha mı iyi bir seçenek oluyor? Yoksa aslında ikisinin de risk olasılıkları aynı ama doktorlar için sezaryen daha kolay olduğu için de zorlamaya gerek yok mu oluyor? ikisi de zor (doğum öncesi doğum anı ve doğum sonrasını düşündüğümüzde) ama en azından sezaryen hızlıca bitiyor gibi mi? hahahah deli sorularr

Başta bana müsait değilsin vücut olarak sezaryen olacaksın dedi sezaryenci doktorum Kimseyi endişelendirmek istemem bebekten bebeğe de değişir tabiki ama benim normal doğan bebeğim sezaryen olan bebeklere göre daha güzel gelişip daha az hastalandı
Vajinismustum ben doğumdan sonrada geçmiş sayılmaz hiçbir değişiklik yaşamadım ne görüntüde ne iç kısımda genişleme sarkma vs doğum bittikten sonra manken gibi dolaşıyordum tüm ağrılarım son buldu karnım indi hareket kısıtlılığı yok dikişler var ama idare edilir düzeyde
Okadar rahatladımki ve iyiki normal doğurdum dedim ki neden doktorlar illa sezaryenci anlamıyorum bende normal doğum yanlısı değildim mecburiyetten doğurdum geç kaldık sezaryen e ama sağlığınız el veriyorsa denemenizi tavsiye ederim
"manken gibi dolaşıyordum" demenize eridim şu an hahaha kendimi hayal ettim bi an hshshsh
hayırlı olsun gerçekten ya. hangisi sağlıklıysa, hangisi ikimiz için de iyise...

Bilemiyorum, ilerde böyle bir şey olur mu ama benim de aklımda. Ben de doktoruma soracağım. Son zamanlarda çok yaygın bu genital estetik. Para tuzağı mı gerekli mi emin olamıyor insan ne yazık ki güven yerlerde artık.

Merhaba,
Nasıl sağlıklı olacaksa öyle olsun öncelikle, vajinanın sezaryeni çok da önemli değil aslında, önemli olan anne ve bebeğin sağlığı.
Benim bir vajinal bir sezaryen doğumum var, merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim.
Sezeryanda dikiş yerinin izi belli oluyor mu ve dikiş yerinde sızlama oluyor mu benim vajinal doğum da epizyotomi ve yırtığım var ikisi de sağlıklı bir şekilde çabuk kapandı epizyotomi üşüttükçe 1 sene boyunca sızladı
2. vajinal doğumda epizyotomi yapmıyorlar aynı yerden yırtılıyormuş diye duydum bilgisi olan var mı?
Evet 4 gün önce yaptırdık biz. Hatta kime benzediğini bile gördük. 2,5 yaşındaki abisine benziyor 😄
Bizim ufaklığında yüzü ablasına benziyor o da babasına benziyor hepsi aynı ben farklı diye bir üzüldüm başta ama babayı da ben beğendim sonuçta 🫣

Selam kızlar benimde bel ağrılarım iki gündür uyutmuyor gündüz de bar gece daha fazla tabiki . Ama gündüz de çok ayakta duramıyorum felaket ağrıyor ya ayakta kalınca 22+5 bugün ve şimdiden böyleyse bilemiyorum ya son zamanlar ne olurum 😢ilk gebeliğimde hiç böyle bel ağrısı birşeyler yaşamamıştım ya bunda hep bir ağrı hep birşey var

Ya işte avantajları say say bitmiyor vajinadan çıkarkenki bakteriler çocuğa geçtiği için muhtemelen çocuğunuz daha az hastalanmış bu da büyük bi avantaj psikologlar bile vajinal doğumla mı sezaryen doğumla mı doğdunuz diye ilk başta soruyormuş hastalarına. Tabiiki sınırları zorlamak istemiyorum sağlıklısı neyse o ama bi anne fiziken de müsaitse sezaryen daha iyi yaaa demenin altında başka anlam aradım açıkçası :D inşallah gönlümüzden geçtiği gibi ve rahatça doğurur bebeklerimizi alırız kucağımıza.
Sezeryanda dikiş yerinin izi belli oluyor mu ve dikiş yerinde sızlama oluyor mu benim vajinal doğum da epizyotomi ve yırtığım var ikisi de sağlıklı bir şekilde çabuk kapandı epizyotomi üşüttükçe 1 sene boyunca sızladı
2. vajinal doğumda epizyotomi yapmıyorlar aynı yerden yırtılıyormuş diye duydum bilgisi olan var mı?

Bizim ufaklığında yüzü ablasına benziyor o da babasına benziyor hepsi aynı ben farklı diye bir üzüldüm başta ama babayı da ben beğendim sonuçta 🫣
İşte epizyotomiden büyüüüük bi çekincem vardı ama orası vücutta en hızlı kendini onaran yer zaten 40 gün yatacağız mecburen o sırada o yaralarımız da kapanır diye düşünüyorum. Tabi sezeryande de aynısı geçerli 40 güm içerisinde o da iyileşir komsum 1 sene önce doğurdu neredeyse iz bile kalmamış. Kafaya takmamak lazım bebeğim en sağlıklı şekilde gelsin inşallah diye dua ediyorum

Bizim ufaklığında yüzü ablasına benziyor o da babasına benziyor hepsi aynı ben farklı diye bir üzüldüm başta ama babayı da ben beğendim son

Sezaryen dikişi bende evet belli, ama ilk baştaki gibi değil, belki zamanla daha da geçer, yatay kesi, bikini bölgesinde, dışardan plajda vs bir şey belli olmuyor. Zaten belli bir süre sonra sen de pek takmıyorsun. Ame belki izi
geçen vardır, kantaron yağı sürdüm geçti vs diye söyleyenleri duydum. Açıkçası ben çocuklara bakacağım diye kendimle ilgilenemedim, herkese göre değişiyor olabilir.

Ağrı acı, sızlama olmuyor, sanki hiçbir şey yok orada, his olarak öyle.

Ayşe Duman'ın bir videosu vardı, sezaryen bebeklere genelde bir sıfır yenik başlıyorlar hayata şeklinde konuşuluyor ya, orada bir adam röportaj yapıyordu doktorla. Dediği şey şu: bebeğin sağlığı sadece doğum şekline bağlı değil, bir sürü faktör var, sezaryen olan bebekler yenik başlasaydı hayata, dünyada çoğu insan felakete uğrardı gibi bir şey dedi. Yani evet vajinali iyi, güzel, bitince çok mutlu oluyorsun ( bu da bir zorluk yaşandıktan sonra başarma duygusu olur ya öyle bir şey) vs ama sonuçta ikisinde de bebeğine kavuşuyorsun, kafada dediğim gibi kesinlikle bir planla gitmemek lazım, yoksa hayal kırıklığı oluyor, doktora güvendikten sonra biraz da koşullar belirliyor. Para için yapan yok mu, bence çok var, umursamayan gebeyi vs ama işte doktor önemli burada.

Bir de sağlık bakanlığının bir videosu vardı, normal doğuma yönlendiriyor sözde ama korku filmi gibi bir şey çekmişler, yazık diyorum, annelerin psikolojisiyle oynuyorlar. Allaha şükür sağlıkları da yerinde oluyor, normal doğup hastalanan da var arkadaşlar, benim ilk çocuğum normal doğdu, dedikleri hep ne, alerji vs olmuyor normal doğan çocuklar...iki sene de anne sütü aldı, teni de esmer beyaz da değil ama çocukta 2.5. yaşında alerji çıktı, yani oldu mu oluyor.

Epizyotomi de öyle takılacak bir şey değil, zaten iyileşiyor, Allah hayırlısını versin hepimize.

Back
X