- 9 Aralık 2023
- 918
- 1.048
- 33
- 35
- Konu Sahibi kediannesibiri
- #28.541
Canım sezaryen olursa devlet, normal olursa özel daha mantıklı. Çünkü normal doğum çok uzun sürüyor o anlarda gördüğün muamele sağlıkçıların sana yaklaşımı çok önemli. İmkanlar devlette iyi olmuyor yanına kimseyi almıyorlar yalnız kalıyorsun etrafta herkes acı çekiyor vs. Özelde normal mantıklı geliyor bana. Ama sezaryen zaten devlet de olsa özel de olsa 5 dklık iş yani ufak bir ameliyata gir çık gibi bir durum. Mesela normal doğumda da kesi oluyor ya onun dikişi fslan bence el becerisi açısından daha önemli sanki. Sezaryende karındaki dikiş daha kolay. Normal doğum sürecini iyi yönetmek önemli özelde daha iyi yönetiliyordur diye düşünüyorum. Çünkü devlette aynı anda bir sürü doğum var herkesle çok ilgilenemiyor doktor. Karışık yazdım biraz ama özetle normali özel, sezaryen devlet çok daha mantıklıAyy inşallah ben de buraya 'kızlaar doğuma gidiyorum "ya da" merhaba kızlar ben de doğurdum" yazarım yaa. Hem hevesleniyorum hem korkuyorum. Dün aile hekimi nerede doğum düşünüyorsun dedi. Hem özel hem devlet takipliyim. Normal olursa devlet sezaryen olursa özel istiyorum dedim. O da bence tam tersi olmalı. Normal doğum için özel hastanede epidural var ama devlette olmaz. Sezaryen zaten ameliyat her yerde aynı dedi. Oysa ben de sezaryen sonuçta bir ameliyat, daha iyi işinin ehli doktor yaptırsın normal olursa her halükarda ben doğuracağım diye düşünmüştüm. .Siz ne düşünüyorsunuz?